Kim davet etmeli ?

defne-28

Nirvana
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2014
26.100
30.473
798
35
Herkese günaydın ,

Evlenen bir arkadaşımız (4-5 ay önce ) ev ziyareti için biz mi gelelim demeliyiz yoksa onun mı buyrun şu gün müsaitseniz gelin demesi gerekir ? Hangisi daha doğru yeni evlenen için o mu çağırmalı biz mi uygun musun diye söylemeliyiz ?

Yani ben gideceksem musaitseniz çaya gelmek isteriz derim.
Ama bazende ben bugün uygunsanız yemeğe buyurun derim.
Pek takmam öyle şeyleri nasıl rahatsam öyle yapıyorum yani.

Genelde bende pek takmam ama toplu gideceğiz ve arkadaşlarla gideceğiz lararıZ kaldık o Yüzden kimi o çağırmalı diyor kimi biz gidelim diyor

Sizin aramanız gerekir canım

Kültürel olarak değişir mi bilmiyorum ama bizim buralarda hediye vs. alıp gidilir.

Zaten müsait mi değil mi sorulur. Yeni evlilere gidilmez diyenler olmuş o yüzden söylüyorum.

Eğer gerçekten samimi bir arkadaşımsa kendimde arardım, çağırırdım da.
Gerçek dostluksa eğer kim kimi davet etmeli, çağırılmalı vs.. bu toplara hiç girmezdim.
Ayıbı mı var anlamadım?

Arkadasinizin dugunune gitmis miydiniz? Ev hediyesi goturecek misiniz? Bunlara bagli. Ev hediyesiyle size gelmek istiyoruz diyebilirsiniz. Ama sadece caya corbaya gidilecekse davet beklemelisiniz

sizin arayip gitmrniz gerekir
onlar zaten evlendikten sonra aile uyelerini davet edip agirlamistir
arkadaslarin kendi soylemesi lazim hayirli olsuna gelecegiz diye

Arkadasinizin dugunune gitmis miydiniz? Ev hediyesi goturecek misiniz? Bunlara bagli. Ev hediyesiyle size gelmek istiyoruz diyebilirsiniz. Ama sadece caya corbaya gidilecekse davet beklemelisiniz
Düğüne gitmiştik ev hediyesi götürmeye gideceğiz toplu olarak

normalde ev sahibinin davet etmesi gerekir diye düşünüyorum
beni çağırmayan insanın evine neden gideyim?
ama yakın arkadaşınızsa bir gün gelmek istiyoruz şeklinde yoklayabilirsiniz.

Bende yeni evliyim.Beni arayıp müsaitseniz size geleceğiz denmesi daha iyi.Yoksa insan bi türlü çağıramıyo hep bişey çıkıyo.

Tabiki arayip su zamanda musait iseniz size gelmek istiyoruz denir karsi tarafin cagirmasi beklenmez onlar da gelmek isteseler gelirlerdi diye dusunur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…