Kim haklı

Sabir12

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
4
0
16
İsviçre
Merhabalar
Öncelikle ben onyedi senedir evliyim . Son zamanda eşimle neredeyse hergün kavga ediyoruz tabiki ona göre herzaman ben başlıyorum , bana görede o fazla sinirli konuları abartıyor. Sizin fikrinizi istiyorum.
Mesela buseferki kavgamız (üstelik bu sefer iyice fıttırdı) dedimya onyedi senedir evliyiz şimdiye kadar 12 araba değişti. En az yarısı resmen lüks arabaydı , ve yine araba değiştirmekten bahsediyor ve benim için bu konuda en önemli tarafını belirteyim maddi durumumuz iyi değil çok yüklü borçlarımız var bikaç kişiye. Üstelik almak istediği araba başbakan var içinde zannedersiniz yani mskam arabası tarzı.
Şimdi ben buna karşı olduğumu söyledim adam fıttırdı sen bana neden herzaman karışıyorsun diye.
Bende açıkcası borcumuz varken öylebir arabaya binmekten utanıyorum .
Sizce yanlışmı düşünüyorum.

Eşinizin yaptığı düpedüz saçmalık!
Mantıklı davrandığınızı ve haklı olduğunuzu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Kesinlikle doğru düşünüyorsunuz.Maddi durumunuz çok çok iyi olsa anlarım ama borç harcın içinde ne gerek var? Borçlu olduğunuz adamlar demez mi bu ne iş diye.Ayağını yorganına göre uzatmalı

Siz mantıklı olanı söylemişsiniz ama eşiniz de 'her zaman bana karşısın' dediği için bunu tek bi olay gibi ele almak doğru olmaz..

bence de siz mantıklı düşünüyorsunuz, eşiniz biraz abartmış siz gene güzellikle izah etmeye çalışın alma değiştirmeyelim demeyin de "tamam dediğini yapalım ama önce borçlarımızı bitirelim yoksa ben de isterim" gibi bir yaklaşımı deneyin belki işe yarar

tabıkı sız haklısınız borcunuz oldugu ınsanlar gorse dıyecekkı ne yuzsuz ınsanlar borclarını odemıyor en luks arabalarda gezıyor ve sızın kulagınıza gelıcek canınız sıkılacak. neyazıkkı erkeklerde bu gösterıs merakı var buarada sız calısıyormusunuz??

Bence sen haklısın.tamam güzel arabalara binmek iyi yaşamak herkesin hakkı ama biraz da ayağını yorganına göre uzat durumu.önce borçlarınızı ödeyip durumunuzu düzeltmelisiniz bence.çünkü anladığım kadarıyla bu arabada borçlara borç katacak gibi.daha fazla borca girmek mantıksız.

bana karışma ne demek siz onun kaç yıllık eşisiniz sizden ayrı böyle bir karar alması çok ilginç sonuna kadar haklısınız.

Hayir çalışmamıda istemiyor.

bekarken arabalara olan ilgisini babası bastırmış sanırım.
acısını şimdi sizden çıkarıyor. borç gırtlağa dayansa ucu kendine dokunacak .bunu
uygun bi dille ifade et..sakın bağırarak konuşma..iyice hırslandırırsın.

ayranı yok içmeye diye başlayan söz geldi aklıma....
çok haklısın...
borçlu olduğum insanlar varken, lüx araba da gezmem, rahatsız eder beni...
eminim borçlu olduğun kişilerde içlerinden söverler...
eşin fazla sinirli galiba....

kesinlikle mantıklı. yani bir insan 7 sinde neyse 70 indede o olur. Bir çoğumuz biliyoruz ki erkeklerin tutkusu nedir: ya futbol, ya araba, ya karı kız.
17 senelik evli bir çiftsiniz. Bu hiç kolay değil. öncelikle bunu başardığınızdan dolayı sizleri kutluyorum.
Şimdi sizlerin sinirleri yıprandığı için, gelecekte ufak bir problem bile, çığrından çıkıp büyük kavgalara sebeb oluyor.
Saygınızı yitirmeyin sakın. Fikir değişikliliği her insanda olur, fakat birbirinize kırıcı laflar etmediğiniz sürece problem yok.
Bir zamanlar psikoloğa gittiğimde bana uzman şunu önermişti. Tartışmazsanız eğer büyük bir problem olur demişti.
Tarışmamak için, birbirinizi iyi anlamak açısından, elinize her hangi bir şey alın mesela bir yastık. Bu yastik kimdeyse lafı bitene kadar konuşma hakkında sahip ve karşısındakide dinlemeye mecburdur.
Maalesef ki erkekler birşeyi tutturdukları vakit, yapmak isterler. Ayrıca siz yorum yaptığınızda mahsustan onun tersini yapmaya bayılırlar.
Bu yüzden tartışsanızda tartışmasanızda yinede kafasına koyduğunu yapacaktır.
Benim eşimde bağzen böyle araştırmalara giriyor, sonra ona bir arkadaş gibi şunları söylüyorum:
Arabanın bir getirisi yoktur, daha çok götürüyor. Araba almak yerine, başımızı sokabileceğimiz, kapımızı kilitliyebileceğimiz kendimize ait bir evimiz olmalı.
Araba bu devirde önemlidir, fakat sizin dediğiniz gibi, lükse gerek yoktur.
Heleki Türkiye gibi bir ülkede almış başını gidiyor.

Şunu bir deneyin, mesela Arabalar almanya da Türkiyeye göre çok ucuz. Eşinizin aklına Almanydaki Araba Fiyatların çok uçuz olduğunu kafasına sokabilirseniz.
Bu sefer belki kafasında soru işareti bırakabilirsiniz!

Ev sahibi değilseniz, sizde ev araştırabilirsiniz, bunu eşinizle paylaşabilirsiniz mesela. Başka şeylere yatırım yapmaktan vaz geçebilir.

Siz çok haklısınız, fakat lütfen eşinizle tartışmayın, onu sinirlendirecek söz sarf etmeyin, fakat sakin bir şekilde fikrinizi bahsedin ve eşinizi kendi haline bırakın.
Bu sefer sizden alışık olduğu tepkiyi alamayınca sizin üzerinize düşecektir, alıyorum falan diyecektir. Erkekler hep aynıdır işte!

haklısın tabiki ama sakin olmak lazım böyle durumlarda...
kavgayla değilde konuşarak çözmek durumu en iyisi..
tabi her insan anlamaz tatlı dilden o ayrı....

işte borcu bankadan onun üstüne alacaksınız.akraba eş dosttan borç borç olmuyor maalesef.

tabi ki siz haklısınız.eşinizin yaptığı düpedüz saçmalık,neyine güveniryorsa.böyle yapmaya devam ederse kendisiyle birlikte sizi de bataklığa çekicek.allah yardımcınız olsun.

Şahsen birinin bana borcu olsa ve o borcu ödemek yerine lüks bir araba alsa kendisi hakkında hiç iyi şeyler düşünmem.

Hepinize yorumlarınız için teşekkür ediyorum. Eşimle olan tartışmalarımızı kimseyle paylaşmadığım için bazen çok bunalıyorum,ama sizden destek görmek beni mutlu etti.

kesinlikle çok haklı ve mantıklısınız. eşiinizin bastırdığı egoları var sanırımm

Ayranı yok içmeye derler ya o hesap.
İnanın borcunuz olan kişilerin aklından geçecekte budur.
Araba alacağına bize olan borcunu ödesin diyecekler ve haklılarda.
Ayrca eşin rızası olmadan yapılan işten inan hayır geliyor.

el adama küfreder sağda solda borcu var bana lüks araba alıyor diye yazık da yani adaletsiz bir eşiniz var hiç itibarınıdamı düşünmüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…