onu kendince bana diyorrD neyseki okadar rahatımki onu bile sallamayacağım
Merhabalar. Size danısmak istediğim birşey var. Dün akşam nişanlım beni arayıp arkadaşına gideceğini söyledi. Arkadaşı kendi memleketinden çocukluk arkadaşı. Ankaraya ablasının yanına yerleşmiş. Ablası da bekar ve nişanlımdan 2 yaş büyük. Evde ablasının olup olmayacağını sordum. Bilmiyorum dedi. Tepki gösterdim bende. Eger ablası evdeyse çok oturma eve geç diye. Nitekim ablası evdeymiş. Beraber oturup sohbet etmişler, yemek yemişler vs vs derken ben gece burda kalıcam dedi. Tabi ben köpürdüm sen nasıl bekar bir kızla aynı evde kalabilirsin diye. " Ne demek istiyosun saçmalama. Arkadasımın ablası dedim anlamadın sen galiba beni " dedi. "Biz aynı mahallenin çocuklarıyız. Abartma." dedi. Bende telefonu yüzüne kapadım. Gece aradı bakmadım.
Bugün de bütün gün beni aramadı. Az önce de dayanamayıp ben aradım. Uzun uzun çaldı açmadı. Tekrar aradıgımda telefonunu kapatmıs. Ya ben anlamıyorum. Ben mi haksızım. Onun mu bana kızması gerekiyor ? Arkadaşının ablası olması neyi değiştirir. Sonucta bir bayan ve benim onu gözümden kıskandığımı biliyor. Böyle şeyleri asla doğal karsılamayacagımı da biliyor. Delircem. Haklıyken haksız duruma düştüm resmen. Siz bişey söyleyin lütfen...
Konu sahibine soyledim. Senin yazini gormedim bile. Ben seni sallamamisim.
Teşekkür ederim arkadaşlar yorumlarınız için. İkimizin de haksız olduğu yerler var anlaşılan. Benim belki aşırı tepki vermemem gerekiyordu. Tepki vereceksem de oradaki misafirliğini bitirmesini beklemem gerekiyordu. Nişanlımla konuştum. " Ben otuz yaşında hayatı görmüş geçirmiş bir adamım. Hangi ortamda bulunmamın doğru olup olmayacağını da gayet iyi bilirim. Bütün zamanımı seninle geçiriyorum. Ayda yılda bir arkadaşım davet etmiş, gitmişim. Sana da söylemişim. Her aradığında telefona bakmışım. Herkesin içinde konuşmuşum. İnsanların içinde beni mahçup ediyosun. Hesap soruyosun. Bilmediğim evde sana açıklama yapmak için oda aramak zorunda kalıyorum. O benim arkadaşımın ablası diyorum. Sizin oralarda nasıl bilmem ama bizim oralarda arkadaşlarımızın kız kardeşleri bizimde kardeşimizdir. Ben yan gözle bakacak kadar adi bir insan değilim. " diye bir açıklamada bulundu. Hiç birşey demedim. Öylece kapadık telefonu. Hayırlısı olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?