Kim korkar kilolardan ;)

Ayyy heyooo oo ben geldimmmm yine tombis oldum bana hersey yarıyor vallaaamerak etme soyam artık 85 leri gostermiyorum 74 lerde yim 68 le kopmustum sizlerden gaza gelip suan seni buldugum göre kesin artık 57 olurummmmmyine 17 var üstümde yaklasik 4 ay eder...hadi kizlar gayet motiveyimmm suan

Deli kız ))))

İki dakka bırakmaya gelmiyosunuz he ))
Buranın eli sopalı qwerty'si o sopayı kendine hiç sallamamış demekki!
Bu durumda sopayı ben elime alıp sizi eski kilolarınıza döndürücem merak etmeyin ))
Özledim sizi özledimmm

Evet yarın büyük gun sil bastan kilolarımızdan kurtulmaya basliyacagizzz
Ahh soyam geldinye kim tutar bizi artikimm bakalım ben kaç kilo oldummm
Çünkü bu hafta baya abartimm oruçlu olunca akşamları yedim yattım
Yarın tArti ile yüzleşecem ins

Sevdim seni soya sosu
Bende katılıyorum size de merak ettiğim şey şu sen liste yapacaksınbiz onu mu yiyecegiz. Uymayan atacakmisin.
Ben de 89 um galiba 67 olana kadar devam etmek istiyorum. Taam 22 kılo vermem gerekkkk

günaydınlarrrr dükkanı ben açayım bu sabah

kahvaltı
FA_itemPanel_arrow.png

Kızarmış Beyaz Ekmek
1 dilim
Zeytin
3 orta boy

Yumurta
1 orta boy

Pekmez
1/2 porsiyon 1 yemek kaşığı

Günaydin topigin guzel insanlariburası 2 yıl önce bize çok iyi gelmişti. ..Soya sosu bu işi bugüne kadar gördüğüm tanıdığım herkez den çok daha iyi biliyor...sen ne dersen o soyam...ayin 29 una bir gece var ve ben 6 li rakamları görmek istiyorum o güne kadarilk hedefimi belirledim bu ayın sonu ve tartilip gelip son durumumu yaziyorummm

Günaydin topigin guzel insanlariburası 2 yıl önce bize çok iyi gelmişti. ..Soya sosu bu işi bugüne kadar gördüğüm tanıdığım herkez den çok daha iyi biliyor...sen ne dersen o soyam...ayin 29 una bir gece var ve ben 6 li rakamları görmek istiyorum o güne kadarilk hedefimi belirledim bu ayın sonu ve tartilip gelip son durumumu yaziyorummm

günaydın

yine beraberiz artıkımm bende eskş kiloma dönmek istiyorummmmmmm

bu sefer kiloları verdikten sonra esas korumayı öğrenceğiz yani burda çok işimiz varrrrr

günaydın kızlarr

bugun tartılmadımm sabah geç kalmışım evden bir hızla çıktımmm

hatta daha kahvaltı da yapmadımm

kahvatım hazır az sonra yapacamm

KAHVATII

2 dilim çavdar ekmeği arası peynir
1 bardak çayy

Ben de yazayım bakayım....
ya bu soya sosu çok mu korkunç herkes çekiniyor:KK16:
7 tane yesil zeytin kalorisi siyaha gore daha düsük diye biliyorum
salatalik domates
1 kk beyaz peynir
3 dilimli sucukli yumurta
1 tatli kasigi tereyağı ve bal
3-4 kasik yogurt

Krizantem3 cicim biz zeytin yemiyoDuk sanirim yine yemiyoruzbide beyaz ekmeğe kızcak valla soyaaaa

slm arkadaşım seni gördüğüme sevindim.soya liste verecek bugün ya bi de evde ne varsa yedim diyet alışverişine çıkacam listeyle...merakla soyayı bekliyorum

gunaydın...
kahvaltım: 1/2 dlm tam bugday ekmegi, 6-7 dlm kuru domates,bol limonlu maydonoz,1 yumurtadan omlet,az cecil peyniri

Günaydın kızlar ))

Yeni katılan arkadaşlar hoşgeldiniz ))

Evet çok korkunç biriyimdir :P

Listeyi paylaşıyorum birazdan, lütfen dikkat edelim...
Sormak istediğiniz herşeyi bana, yasemine yada qwerty'e sorabilirsiniz..

not: "ben diyete pazartesi başlıycam" diyenler, lütfen pazartesi diyete başlayanlar grubuna gitsin )) Şu saat itibari ile diyete başlamış bulunmaktasınız.. Zayıflamak istiyorsanız doğru yerdesiniz..

Sabah ac karnina,

İlik su veya
İlik su - bal (1 cay kasigi cicek bali) - 10 damla limon (Yüksek tansiyon hastaları içebilir fakat düşük tansiyon problemi olanlar kesinlikle içmesin!)

Kahvalti,
1 dilim tam bugday veya cavdar ekmegi
2 yk lor peyniri yada 1 parmak dil peyniri
Domates salatalik yesil biber (acı olması tercih sebebidir, ama acı sevmeyenler normal biber yiyebilir)
Maydanoz, dereotu her turlu yesillik
1 meyve (isteyen yiyebilir)
Hafta da 2 kere yumurta
1 tam ceviz 2 kuru kayisi
Not: diyet suresince siyah yada yesil zeytin yenmeyecek

Ara
1 meyve + 1/2 bardak süt veya yoğurt

Oglen,
* 7-8 kasik sebze yemegi-yogurt-salata veya
* İzgara-salata veya
* Simit-ayran veya
* Salata-ayran-bir dilim ekmek veya
* Sandvic-ayran veya
* Haslanmis makarna-salata-ayran veya
* 7-8 kasik bakliyat-salata-yogurt

Ara
10-12 iç badem (kavrulmamış) veya 3-4 tam ceviz

Ara
Yogurt + 1-2 Galeta

Aksam
Oglen menusunde yediklerinizden farkli bir secenek secin..

Ornegin, oglen simit ayran tercih ettiyseniz aksam mutlaka sebze yemegi tercih edin aksi takdirde bagirsak
problemi yasarsiniz... Diyette en cok yasanan problemlerden biride kabizliktir, bundan kurtulmanin en kolay yolu 
daha fazla sebze tuketmekten gecer tabi eger kroniklesmis bir probleminiz yoksa...
Bu arada oglen menusunde belirttigim simit, sandvic tarzi yiyecekler aksam menusunde yenilemez…
 Aksam daha cok sulu gidalar tercih edilmeli ve hafif yemekler yemeliyiz... Cunku metabolizmamiz aksamlari
yavaslar ve yediklerimizi depolar, eger kilo vermek istiyorsak sabahlari kahvaltimizi mutlaka yapmaliyiz, 
ara ogunlerimizi atlamamaliyiz ve aksamlari saat en gec 19:00 da aksam yemegimizi yemis olmaliyiz... (Kış aylarında çalışan kişiler olarak eve gidiş saatlerimiz değişebiliyor.. Bu sebeple yeme saatimiz değişebilir.. Ama hiçbir zaman saat 20:30’dan daha geç bir saatte yemek yemeyin.. Ve eğer 20:30 civarı yemek yiyecekseniz tercihiniz çorba, salata ve ayran gibi hafif yiyecekler olsun..)

Aksam ara,
Yogurt-dereotu-pulbiber (guzel bir yag yakici karisim, tavsiye ederim)
Veya kucuk bir kase meyve salatasi
Veya tarcinli sut

Aksamlari saat 21:30 da 1 yesil elma ile bir fincan yesil cay icmenizi oneririm, cok iyi bir odem aticidir…
 Bir hafta deneyin farkedeceksiniz zaten... Sislikleriniz gidecek, daha hafiflemis uyanacaksiniz... 
Eger coka cikirsaniz gece tarcinli sut icebilirsiniz..

Yukarida yazmayi unuttum ama her yemekte bir kase corba icebilirsiniz, corbalarinizin unlu, kremali olmamasi
sart... Ve mutlaka taneli corba olmasi lazim... Ornegin suzme mercimek corbasi yapiyorsunuz, icine sehriye
yada bulgur atin... Corbayi icmenizi degil yemenizi istiyorum...

Burdaki amacim size yemegi uzun surede yedirmek... Gerekirse yemek yerken tatli kasigi ve catali kullanin ve 
her lokmadan sonra elinizden birakin... Ama yavas yemek yemegi kendinize mutlaka ogretin... Sofradan en son
siz kalkin ama en az siz yemis olun, bu en onemli kuraliniz..

Ve yasaklardan bahsedelim biraz ))

Her turlu asitli icecek, meyvesuyu, cikolata, biskuvi, kek, borek ve benzeri, zeytin turleri, pirinc ve pirincle yapilan yemekler, patates ve patatesle yapilan yemekler, hamburger, pizza vb, cips, alkolluicecekler, yagli etler,  yagli peynirler, pekmez, tereyag, sanayag vb, ve kacamak olarak adlandirdigimiz hersey yasakli... 

Su anda aklima gelmeyen seyler vardir sanirim,eger bir seyden emin degilseniz lutfen once sorun, bilgi alin!

Tuzu mumkun oldugunca azaltin, hatta mumkunse tuketmeyin... Sofraniza tuz koyuyorsaniz kaldirin, yemeklerinizi 
bir cay kasigi tuz ile pisirmeyi aliskanlik haline getirin... Sekeri unutun !!!

Yemeklerinizi 1 yk zeytinyagi ile pisirin, salataniza bir tatli kasigi zeytinyagi ekleyin, tuz koymayin... 
Salatayi tuzsuz yiyemem diyorsaniz lor peyniri ekleyin seveceksiniz ))

Ve su, gunde 2-2,5 litrenin uzerine cikmayin... Fazlasi bobreklerinize zarar verir... Fazla su sizi zayiflatmaz, bu tamamen zirvaliktir boyle seylere inanmayin... İctiginiz suyu zaten geri atiyorsunuz nasil zayiflatabilir ki? 

Ama fazla su ictiginizde bobreklerinizdeki yararli mineralleri de atiyor ve bobreginize zarar veriyorsunuz

Spor konusuna gelince;

Haftada en az 3 kere 45 dakika spor yapmalısınız… İlk başlarda bunu günlük 15 X 3 şeklinde yapabilirsiniz…
Özellikle sabah erken vakitlerde yaptığınız spor metabolizmanızın hızlanmasına etki edecektir. Bu sebepten sabah
kalktığınızda 50 kere zıplamanız bile sizin için çok etkili bir zayıflama aracı olacaktır.
İlk haftalarda sporunuzu sabah 15 dakika; öğlen 15 dakika, akşam 15 dakika olarak yapın (zor gelmiyorsa tek 
seferde 45 dakika yapabilirsiniz, ben tembel olduğum için bu şekilde yapmıştım başlarda :))
Haftanın 3 günü spor yapmanız çok önemli, aksi takdirde zayıflarsınız ama vücudunuz inanılmaz derecede sarkar
ve daha sonra bu sarkmaları toplamak için sadece estetik operasyon yaptırmanız gerekir.. Daha sonra spor yaparak 
toplamanız mümkün olmaz! O yüzden baştan sporla başlamak en iyisi :)
Sabah sporunu atlamamanızı tavsiye ederim, özelliklede fazla kilosu olan ve bir an önce kilolarından kurtulmak 
isteyenler mutlaka sabah 15 dakika spor yapıp sonra kahvaltı yapsınlar !
daha sonra gün içinde spor yapacaksanız, yemekten en az 1 saat sonra yapmanızı tavsiye ederim… aç karnına 
spor yapmayın (sabah hariç) ve tok karnına da yapmayın (yemekten 1 saat sonra yapın) spordan sonra mutlaka 
karbonhidrat alın (bir meyve yada süt veya yeşilçay/sade nescafe) bu yağ yakımınıza devam etmenizi sağlar…
Sporu günde 1 saatten fazla asla yapmayın! 1 saatten fazla yapılan sporda vücut depresyon sinyalleri salgılar ve 
kilo vermeniz durur, vücudunuz yağ depolamaya başlar.. 1 saat spor yeterlidir… Zaten siz sporu bitirdikten sonra
vücudunuz devam eden 30 dakika boyunca yağ yakmaya devam edecek merak etmeyin :)

Şimdilik bu kadar, merak ettiğiniz herhangi bir şey olursa beni nerde bulacağınızı biliyorsunuz kızlar

Sevgilerimle

merhabalar, çok tatlısınız :) ben güne tostla başladım...
sabah kalkınca ılık suya elma sirkesi katıp içiyorum, boşuna mı midemi üzüyorum acaba...

Listeyi yayınladım, gözünüz aydın..
Artık "bilmiyordum" cevabı geçerli değildir bilginize ))

Gördüğünüz gibi hiç zor bir liste değil..
Açlıktan öldürmüyor, sürüm sürüm süründürmüyor..
Ben bu listeyle 5 ayda 30 kilodan fazla verdim arkadaşlar..
Yani bu sadece istek ve irade işi ))

merhabalar, çok tatlısınız :) ben güne tostla başladım...
sabah kalkınca ılık suya elma sirkesi katıp içiyorum, boşuna mı midemi üzüyorum acaba...

Günaydın,

Elma sirkesi içerek mideni üzüyorsun..
Elma sirkesi çok faydalı birşeydir
cilde, saçlara, vücuda inanılmaz faydaları var ama bunu zayıflama aracı olarak kullanma bence
çünkü sanıldığının aksine zayıflama aracı olarak pek etkili değildir ))
ama sağlık açısından içmek istersen içebilirsin..
Sadece az miktarda iç
Sevgiler

Bu arada bende menümü paylaşayım değil mi))

Tabi ki yeşilçay ))
dereotu, yeşil biber, 1 dl çavdar ekmeği ve 1 yk lor peyniri

sabah kahvaltımı bu şekilde yaptım..
Domates ve salatalık mevsimi dışında yemiyorum..
Ara öğün olarak yanımda yeşil elma ve beyaz leblebi getirdim

Öğle yemeğimi henüz düşünmedim ama en kötü ihtimalle, ton balıklı salata yaparım

Buralardayım şimdilik,
Sorularınız olursa cevap atarım
Sevgiler ))

SOYA

Maşallah döktürmüşsün yine

çok güzel yazmışsın cnm arkadaşşımm

senin sayende zayıflamıştımm yine sen vesile oldumm allah sana herşeyi gönlünce versinn

sen kaç kilosun bu arada merak ettim

birde sağlık durumların iyidir umarımmm

bende kahvaltımı yaptım

Back
X