Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Sadece o da degil ki, mesela maske takmayanlara salliyoruz ama neden haftasonu yasagi olmasina ragmen turistler istedikleri gibi takilabiliyor onlara neden yasak yok diye sorgulamiyor kimse. Yabanci uyruklu olunca korona bulas riski yok mu?

Maalesef burada kızacağınız şey haftasonu markete gidenler değil bence.. İnsanlara sonuçta bu hak tanınmış zaten yasak olsaydı kimse gidemezdi.. Sanki bir yasak var ve bunu insanlar deliyor gibi isyan etmişsiniz.. "benim eşim ve diğer çalışanlar, onların aileleri ölecek" falan demeyin Allah korusun tabi ki ama şöyle bir baktığımda marketler maske mesafe kurallarına en çok dikkat edilen yerler bu açıdan bakılırsa bence eşiniz şanslı.. Diğer taraftan bakacak olursak haftasonu insanlar gelip alış veriş yaptı diye mi korona olacaksınız?? Hafta içi eşiniz nerede?? Gönül ister ki 15 gün tüm Türkiye olarak kapanalım herkes birbirinden uzak dursun ama olmuyor işte sizin eşinizde bizlerde bizlerin eşi de mecbur çalışacak ve çalışıyor.. İsyanınızı yersiz buldum kusura bakmayın.. Allah hepimizi bu beladan korusun.. Tedbirlerimizi alıp mecburen hayatımıza devam edeceğiz yapacak birşey yok şuan.. Market değil de ev gezmeleri, toplu yemekler bilemem neler falan bunlara daha dikkat etsek herkes kendi evinde otursa çok daha iyi olacak..

Hepimiz yorulduk,bunaldık kimseye bir şey diyemiyoruz ama bir gerçek var ki elimizden geldiğince dikkat etmek zorundayız. Temel ihtiyaçlar için açık tutulan yerleri de suistimal etmemek gerek. Bu dönem online alış verişe yönelmek en mantıklısı, hem esnaf iş yapar, hem de ihtiyaçlar görülür. Yoksa bu işin ucu bucağı yok, salgın devam ettikçe tedbirler artmak zorunda kalacak sonra ne olacak küçük esnafın hali? Ya tam bir kısıtlama gelirse daha kötü değil mi. Hepimiz dikkat etmek, keyfi hareketlerden kaçınmak zorundayız

Bu şekilde iisyanınızı anlayamadım. Market açıksa ınsanalr gelir markete. Niyesirf gezmeye geldin denemez..Virüs haftaiçi hafta sonu farketmiyor her zaman bulaşma riski var. Biz haftada 1 yapıyoruz market alışverişini ama benim boyke yapmam neyi değiştirir sizin için.

evet meyve sebze de bize de ya eksik geldi ya da pörsümüş ürünler.vazgeçtik kendimiz alıyoruz artık marketlerden

Evde ya cok eksik ya Cok birikme oluyor olmuyor yada aman tarihi gecmesin diye uretiyorum kilo aliyoruz martta arabamiz yoktu simdi kendimiz haftaici aliyoruz he 3 market gezmiyoruz ama gecen 5m migrosa gittim kapisindan takla atarak giresim geldi aklimi yitiriyordum sevincten
Ben artik yasaklarada karsiyim ya gecen hafta herkes sokaklardaydi bu hafta biraz soguktu artik evlere gittilerse bilemem
Bari calisalim uretelim
Cinde marketler acikti fakat kurumlara bildirilerek 2 gunde 1 1 kisi cikti ve saat gidecegi yer bildirildi atesi olculdu
Cok farkli programlar ve sistemler olmali
Surekli devriye gezmeli
Ama bizde devriye agam sen gec moduna donusur
Gecen hafta izinle hastahaneye ciktim ne kontrol ne polis
Nasil is anlamadim

Kaç yaşında insanlar gözünü toprak doyursun diye beddua etmez de neyse

ha ha ha ne güzel ifade ettiniz.zaten ölüm korkusu içinde yaşıyoruz üstüne bir de beddua aldık iyi mi?
Ama aklıma getirdi. Şuan esnek çalışıyorum ve işe gittiğim gün harici evden çıkmayan bir insanım. Aklıma düşürdü. Yarın gidip alasım geldi ama göz toprak doyurmak üçlüsünden endişeliyim.
ne güzel ifade etmişsiniz bir msjinizda market çalışanının işi önceden de zordu. Pandemi sürecinde bir market eve teslimata başladı gittim sordum ne araç tahsis etmişler ne de extra eleman. Yazık günah çalışanlara kendim gidip alırım dedim. Ben ve eminim bir çok üye bu duyarlılıktayken konu sahibi de ne biliyim
sonları biraz bağlayamiyorum sanki bu akşam :))

evet pandemi öncesi de market müşterisi çalışana bağırıyordu saçmasapan isteklerde bulunuyordu kullandığı ürünü biie iade etmeye kalkıyordu.ürünleri kasadan geçirip param yok diye bırakanı bile gördüm.ben kıyafet alırken bile alma ihtimalim olmayan ürünü denemem çalışana saygı için.iinsanlar kaynana görümce elti komşu dipdibe ev gezmelerindeler çocukalar maskesiz sokakta oynuyor devamlı.toplu taşıma tıklım tıklım.bir marketler mi sorun oldu anlamadım.

Çünkü kocası çalışıyor

Bence bi marketler mi sorun demeyelim ya bı okullar mi sorun derlerdi, sinir oluyordum :) hepsi sorun. Ama sorun şu İtalya'da vs sokağa çıkma yasağı varken market yine açıktı. En kapanmayacak yer. Ne diye beddua edersin bize kadın

Allahtan marketler var ve kapanmadı . Kapandığını düşün , resmen izdiham olurdu , yağmalanırdı . Öylesi dahamı iyi ...

Sıkıntım market olduğu için onu yazdım çıkmıyorum dışarı görmüyorum kimseyi. Kim kime gidiyor bilmiyorum

Herkes sizin gibi evde oturmuyor ki sabah sakinliğinde gidip alışveriş yapsın. Karı-koca çalışan insanlar işten akşam 5-6-7'de çıkıp saat 8'de kapanan markete nasıl yetişip ihtiyaçlarını görsünler?
Sadece kola için hafta sonu yasağında markete gitmek saçma ama temel ihtiyaçlar için de gidilebilecek başka bir zaman yok.
Ayrıca şu an yaşadığınız ülkede aldığınız nefesten içtiğiniz suya kadar her şey siyasi zaten. Bunun böyle olduğunu fark ettiğiniz gün kulak çınlatmanıza gerek kalmaz ancak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…