Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Marketlerin açık kalmasına izin verildiyse hükümet tarafından kimsenin kek gazoz yada ekmek almasına karışamazsınız. Bende market sektöründe çalıştım emek isteyen bi iş anladık da siteminizi çok yersiz buldum. Siz market çalışanı eşiniz için sitem ediyorsunuz sağlık çalışanları ne yapsın?

Bana kalırsa zaten hiç bi şekilde izin verilmemesi gerekiyor, kaldı ki kimsenin de yasakları dinlediği yok bizim mahallenin yarısı sokakta.

kredi kartı kesim tarihine göre bile alışveriş yapan var.ya da maaş gününe prim gününe herkes sadece haftada bir nasıl alışveriş yapsın yahuuu

Yani benim esim de jandarma. 7/24 suc isliyor insanlar. Bari su korona zamani azicik insaf edin, hirsizlik yapmayın, kavga etmeyin, adam öldürmeyin!!! Isin esprisi bir yana, tam kapanma olmadigi surece risk hep var. O yuzden serbest saatlerde disari cikan insanlara kizmanizin bir anlami yok. Kaba saba davranan insanlara kiziyorsaniz, tam anlatamamissiniz sanirim.

Her ayin belirli gunleri indirimli urunlere bakmaya gidenler var. Bu ay ne gelmis acaba diye? Canak comlek, tencere, batraniye falan geliyor ya. O gunleri bilip takip edenler var. Ben de ilk duydugumda sasirmistim.
Bende onlardan biriyim. Her marketin afişlerini ayrı incelerim sitelerinden. İşime geleni sabah erkenden gider alırım. Çok güzel şeyler aldım uygun fiyata. Aynısını internette bile 50 60 tl farkla gördüğüm ürünleri ucuz almak için sabah erken kalkmayı göze alıyorum. Gayet de mantıklı bence cebimde kalan parayla başka şey alırım bi taşla iki kuş

Hafta sonu açık ve gidiyoruz. Aynı bulaşma riski hafta içi de var zaten hafta sonu iki kat bulaşıyor gibi bir şey duymadım ben. Ayrıca iş yapamadığı için batan firmalar ve esnaflar ağlıyordu en son. Şimdi de müşteri olmasından rahatsızlar. Ülkecek ne yapacağımızı şaşırdık artık. Nefes alamıyoruz hem gerçek anlamda hem mecaz anlamda.

Bu Pandemi herkesi bir gerdi sanki
ağır 2 hastalığım var kontrollerine gidemiyorum bu ara hastaneye korkudan erteliyorum ha bire.e ne yapayım hastanaleri dolduran covid geçirenlere mi aklımı takayım beddua edeyim.kendimi virüsten koruyup aşıyı bekliyorum mecbur.ev gezmelerine gidenlerden nefret ediyorum ama kimseye karışmıyorum apartmanda da çevremde de.herkesin kendi aklı var sonuçta diye düşünüyorum

Cevabınızı okurken aklıma bişey geldi. Bu pandemi sürecinde ne tuhafki normal sezonluk gripler ve nezleler azaldı. Normalde her sene 3-4 kere olan çocuklarım bu sene masallah diyeyim burunları bile akmıyor. Sanırım psikolojik bişey

Maske sagolsun, diger hastaliklardan da korunuyoruz bu sayede

Covid hastaları ayrı yerden alınmıyor mu ?

Bunu bakan 2 hafta once anlatmisti. Yilin bu döneminde cocuk kliniklerine kalabaliktan girilmezdi, ust solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle, simdi hic görmüyoruz dedi.
Influenza görmüyoruz dedi.
Donemin mevsimsel gribi kovid dedi. Cumle tam bu

ek vitaminler alıyoruz ya devamlı ondan da olabilir değil mi?

Mantıklı bencede. Ama sadece bir virüs tipi yokki , yüzlerce var. Ayrıca Türkiye’de maske zorunlu ama bir çok ülkede değil. Bu anlattıklarım diğer maske takmayan ülkelerde de böyle .

Evin masrafi icin cikiliyo onuda halledemiyorum bile insanlar icinde birtanesini aliyorum oburunu unutuyorum bugun cikdik, ev alis verisine sebzeyi aldim bebege bi kac bise aldim, kuru bakliyata gecicem esim yeter hadi eve donelim dedi ,oda evde sivi yag yok sut yok ,seker,un,ama ben yine cikdim idare ederim diye bir sure daha insan cinden gidmiyosunki yere biseyin dusse bulamazsin

Beni tanımadan bu yorumu yapıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz ki benim öyle dusunecegimi siz öyle yapardınız yani eşiniz risk altında olsa?
Esim sağlıkçı, nasil çalıştığını tahmin bile edemezsiniz. Ama ikimizde risk altındayız diye insanlara beddua etmiyorum.
Siz biraz sakinleşin, fazla agresifsiniz.
Mesela yarin eşim nöbetten gelirken illaki markete uğrayacak, siz nasil bir kere öksürüp acaba pozitifmiyim diye hastaneye gidiyorsaniz ve sağlıkçılar size birşey soylemiyorsa sizinde hakkıniz yok bu kadar söylenmeye, bedduaya.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…