Kim sırf gezme olsun diye markete bakkala gidiyor?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yarın markete gideceğim mecburç ben de meraklı değilim evden çıkmaya.
Ben meraklıyım, hafta içi evden dışarı çıkamıyorum çocuklar var, bugün eşim evdeyken markete çıktım biraz yürümüş oldum ve döndüm. Bugün almasak Pazartesi alacağız yine zaten.

Buna beddua edende kendisi bilir vallahi.

Mantıklı bencede. Ama sadece bir virüs tipi yokki , yüzlerce var. Ayrıca Türkiye’de maske zorunlu ama bir çok ülkede değil. Bu anlattıklarım diğer maske takmayan ülkelerde de böyle .
Genel olarak bence kıçımızı kırıp evde oturmayi öğrendik. Cocuklar okula gitmiyor bence grip, nezle vs gibi şeylerin en yaygin yeri okullar. Koşup terlemek, terli terli güreşmek vs.
Hemen hemen aynı ortam ev misafirlikleri. Özellikle 2 3 cocuk varsa, halilardaki goz gormeyen tozlar bile havaya kalkıyor
Herkes temizliğe ekstra dikkat ediyor. Evden çalışanlar çok. Dışarıdan daha az mikrop, bakteri giriyor evlere.
Dışarıdan yemek yemek azaldı. Ben bunun da uzun vadede insan sağlığını etkileyecegini düşünüyorum.
Biraz daha sağlıklı beslenmeye, vitamin vs almaya çalışıyoruz.
Bir oksuruge, iki hapsuruga doktora kosmuyoruz, hastaneler tehlikeli diye.
Bitki cayi tarzi alternatif receteler yaygın kullanilmaya başlandı. Bence hepsinin etkisi var

Beni tanımadan bu yorumu yapıyorsunuz. Nerden biliyorsunuz ki benim öyle dusunecegimi siz öyle yapardınız yani eşiniz risk altında olsa?
150 personelin olduğu yerde çalışıyorum. Sürekli muhattap oluyorumç ne yapayım bağırayım mı hepsine. İşim bu ve çalışıyorsam yapmak zorundayım. Eşiniz korkuyorsa çift maske çift eldiven ile çalışsın

Valla bu kis bitti bitti bitmezse artik kimseyi evde tutamazlar, sabir bitti. Esnaf tukendi..
Kimsenin ne madden nede ruhen 1 kis daha pandemi kaldiracak akil sagligi yok.
Siteminizi de komik buldum kusura bakmayin.
Valla çok haklısınız. Pandeminin başından beri iş dışında her türlü kurala uymaya çalışıyorum. Bazı insanların yüzlerini unuttum nerdeyse görüşmemekten. Yeter artık hayat namına bir şey kalmadı. Millet kısır günü senin düğün benim takılacak diye psikolojik sağlığı bozuldu çoğu insanın. Kıştan sonra kimsenin umrunda olmaz artık.

Devlet mecbur böyle bir düzenleme yapıyor her yer kapalı olsa bir gün önce veya bir gün sonra yığılma oluyor. Halkta bilinçli davransın gezmek için markete mi gidilir hayret bu insanlar. Orada çalışanlar zaten markete sayarak insanları içeri alıyor. O yüzden eşine virüs bulaşma ihtimali haftaiçiyle aynı keşke boşu boşuna gitmeseler ama gidiyorlar demek ki yapacak bir şey yok. Kendi önlemimizi kendimiz alacağız.

Evet halk otobusune, test yapilip evlerine gonderiliyorlar o insanlar icin ayri bir ulasim hizmeti yok ki.
En ne anladım bu işten burda hastaneyi arıyorsun ya onlar sana test yolluyor yada sağlıklı biri alıp getiriyor ve aynı şekilde teslim ediyor. Zaten vicdanlı bir insan hasta olduğunu bile bile başkalarıyla temas kurmaz .

Bedduaya sormuşlar nereye gidiyorsun diye, çıktığım yere gidiyorum demiş

Okul yok kalabalık ortam yok grip nereden bulaşsın ki o da virüs sonuçta corona önlemleri grip virüsüne de etki ediyor psikolojik değil

Evet onu diyorum ya gerçekten kimse mi anlamıyor ya da gerçekten ben anlatamadım derdimi. Kaba davranan insanlar varmış bağıran kızan açacaksın diyen açmayınca kapı kıran. Diyorum ya risk hafta ici hafta sonu hep var yani aciliyeti olan alışveriş yapılır yapsında. Benim gerçekten anlamadığım kısıtlama niye geldi cidden soruyorum gitmeyin markete derken sert yazdım farkındayım kimsenin işine karışmamam lazım ama bu pandemi de böyle bitmez ki. Bitmeyecekte zaten galiba

Bir gazeteci bunu da sordu bakana.
Maskeden degil, maske korusa kovidden korurdu dedi

Ustelik insanlar maske takmayan insanlari yaftalar haldeler. Maskelerin koruyucu olmadigi gayet ortada. Testler zaten hic guvenilir degil, Avusturya da miydi emin degilim ama bir tane milletvekili kolayla test yapti pozitif cikti Allah sonumuzu hayir etsin.

Cebinden herkesin taksiye yada özel araç alacak kadar parası yok malesef. Ülkenin yarısı asgari ücretli kirasını zor ödeyen adama otobüse binme diyemiyorsun malesef. O yüzden maske mesafe temizlik çok önemli kimin nereden geldiği ne yaptığı belli değil.
Bunu benim arkadaşım da yaptı bayağı ailecek otobüsle gittiler otobüsle döndüler bende şaşırdım ama ay sonuna para yok taksiye binemezdik dedi sustum kaldım.

Canim ben 200 kisi ayni salona girip balik istifi oturuyorum oturmak zorundayim; cunku isim bu ve isime saygi duyuyorum. Kimseye de kizmiyorum neden geriye kalan 199 kisi burda diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…