Kim suçlu?

Yorumunuz çok güzeldi. Mesela ben aşırı korkuyorum. Küçükken (yas 6 yada 7 dir) komşunun bahçesinden canimiz çekti diye daldan bir kiraz almıştık arkadaşımla. Evin bir bağlı köpeği vardi baya herkes korkardı. Evin büyük cocuklari kiraz aldık diye bizi yere yatırıp köpeği üstümüze çıkarmışlardi ders vermek için. Tasmasindan tutup üstümüzde köpeğin havlamasini ve yakalamaya çalışmasını izlediler. Mesela bu olaydan sonra asla köpeklere yaklasamadim. Ne zaman bir köpek görsem kalbimin atışı değişir ve kaskatı kesilirim. Bunun köpeğin uysal olması yada olmamasiyla ilgili değil. Hatta babam eve köpek aldı yavru alisabilmem için. Dokunmadım bile köpeğe. Simdi oğlum köpek sevsin diye babasıyla gonderirim öyle yerlereki bendeki korkuyu alıp oda aynı şekilde yaşamasın diye. Simdi o korkmaz asla. Tabiki bu değil ki kimse köpek beslemesin . Herkesin en doğal hakkı beslemek buna birsey denemez. Daha öncede yorum yaptım bu konuda konu sahibinin köpek beslemek en doğal hakkı fakat başka insanlar için korkuyorsa tasinsin demesini çok doğru bulmadım. Cunku 2 seferdede köpek tasmasız olarak komşuya denk gelmiş. Rahatsız olmak hakkı. Sanki komşu rahatsız olmakla suç işlemiş gibi yansıtılıyor. Benimde arka binamda bir köpek var. Havlaması dışında rahatsız edecek birsey gormedim ve rahatsız olmadım. Ben korkuyorum diye insanlar köpeğini bırakmak zorunda değil ama köpeğine güvenlik önlemleri almak zorunda.
Çok geçmiş olsun, hayvanların saldırı aracı olarak kullanılması hem cahillik hem de hayvanseverlik bu değil, yurtdışında yaşayan arkadaşlarımızda yazdı, bizim ülkedeki kadar hayvan korkusu olan Avrupa ülkesi yok gibi, sebebi de hayvan sevdiğini ve beslediğini sanan kendini bilmez insanlar.

Aslında hem hayvanların yaşam hakkını koruyacak, hem insanları korkularından kurtaracak hem de sokaktaki hayvanların barınma vb ihtiyaçlarına çare olacak çözümler var lakin maalesef bir mesajımda da yazmıştım bizim bunları yapabilmemiz için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım.

Mesela hayvanlar yüzyıllar boyunca insanların tedavisini destekleyici olarak kullanılmış, Avrupa‘da bunun örnekleri var ama bizim ülkemizde yok ne yazık ki, görme engellilere profesyonel eğitim verilmiş kılavuz köpekler verilebilir, psikolojik sorunlarda hayvan destekli terapi yapılabilir, keza fiziksel hastalıklarda yine hayvan destekli tedavi metodları uygulanabilir, evcillerin bağışıklık sistemini güçlendirmeye yardımcı olduğu biliniyor, fiziksel ve ruhsal sağlığımıza olumlu etkileri olduğu da.
Konuyla alakalı çok araştırma var, evcillerin ziyaret ettiği hastalarda kandaki oksijen seviyesinin arttığı, ağrılarının azaldığı, stres hormonu kortizolun azaldığı gözlemlenmiş.

Keşke ama keşke herkesin sgk güvencesiyle tedavi olabileceği, şehir merkezlerinde taşların betonların içinde değil de ağaçların arasında kuş seslerinin yankılandığı, bahçesinin bir köşesinde ördeklerin, kedilerin, bir köşesinde köpeklerin olduğu, çeşit çeşit çiçeklerin rengi ve kokusuyla mest olduğumuz hastanelerimiz olsa, insanlar yatarak tedavi gördüklerinde soğuk taş duvarlar arasında stres yaşayacağına, bahçesinde kuş sesleriyle huzur bulacağı yerlerde tedavi görebilse, insan ve hayvanlar birbirini tedavi edebilme şansı bulabilse.
 
Son düzenleme:
Bazen bize basit gelen şeyler başka insanlar için travma sebebi olabilir.Köpek korkusu varmış demek ki çocukların.Sizin köpeğiniz saldırgan olmasa da onlar etkileniyor olmalı.Suçlu aramak yerine çözüm bulmaya çalışın.Çok sevmeme rağmen bu durumları yaşama ihtimalinden dolayı apartmanda köpek besleyemiyorum.Belki bir gün müstakil bir evim olursa mutlaka sahipleneceğim bir tane
 
defalarca gittim. hayvan belgeselleri ve yavru hayvanlarla temas etmem söylendi her defasında o aşamaya gelemiyorum hiçbirşekilde küçücük yavrı kedieride panik ettiriyorum benim panik halim hayvanlarıda korkutuyor bu sefer daha çok üzülüyorum. çünkü benden korkuyorlar haliyle. birkaç senedir bebek tedavisi görüyorum inşallah bir bebeğim olursa onda çok büyük hayvan sevgisi olsun ve bende bu korkumu bu şekilde yenebileyim artık tek mucizem bu olacak

Merhaba Barış Musluyu duydunuz mu? Bu şekilde yaşamak çok zordur ben neuroformat ile migren ve deprem korkusunu çözdüm hayvan korkuları için videoları var biraz incelerseniz belki size iyi gelir
 
Ben insanların dünyada sadece insanlar yaşıyormuş gibi davranmalarından NEFRET EDİYORUM. Ona bakılırsa bir yakınımı da çocuğun biri tekmelemiş yüzünü morartmış o zaman bütün çocuklardan nefret edelim. Bebek sesinden de rahatsız olalım ama nasıl olsa o insan değil mi? Yanlış anlaşılmasın hayvanları aşırı sevip, insanlardan nefret ediyorum diyen insanlara da karşıyım. Zira her şeyde orta yolu bulmak çok önemli. Konu sahibinin tek hatalı olduğu yer var onu da herkes biliyor zaten. Biri bana köpek dese hiç alınmam köpek kadar sadık canlı mı var bu dünyada? Eğer köpeği bir yere terk edip uzun süre gelmezseniz o zaman köpeğinizin havlamasından sorumlu olursunuz. Köpek bu napacak insan gibi ağlayacak mı. Bundan sonra köpeğinize çok dikkat etmelisiniz onlar kendilerini bizim gibi koruyamuyorlar, komşunuzla da muhatap olmayın, ses çıkarırsa hayvan severlerden yardım isteyin. Twitter da tweet alabilirsiniz.
 
Köpeğiniz golden’mış onların ağzına elini sok yine saldırmazlar çocuklarını hayvan sevgisi olmadan büyütüyolar sonra gelip çocuklar korkuyor vs vs.
Yıl oldu 2022 hala evcil hayvanları kabullenemediler.
Sizi suçlayan polisin de …..
Evcil hayvan kontrol altında olmalı. Goldenlara bayılırım. En uysal can. Ama kimse sevmek zorunda değil. Köpegim var , çok havlardı. Eğitmene gittim tüyolar aldım susturmak için . Çünkü kimseyi rahatsız etmeye hakkım yok.
 
Ben insanların dünyada sadece insanlar yaşıyormuş gibi davranmalarından NEFRET EDİYORUM. Ona bakılırsa bir yakınımı da çocuğun biri tekmelemiş yüzünü morartmış o zaman bütün çocuklardan nefret edelim. Bebek sesinden de rahatsız olalım ama nasıl olsa o insan değil mi? Yanlış anlaşılmasın hayvanları aşırı sevip, insanlardan nefret ediyorum diyen insanlara da karşıyım. Zira her şeyde orta yolu bulmak çok önemli. Konu sahibinin tek hatalı olduğu yer var onu da herkes biliyor zaten. Biri bana köpek dese hiç alınmam köpek kadar sadık canlı mı var bu dünyada? Eğer köpeği bir yere terk edip uzun süre gelmezseniz o zaman köpeğinizin havlamasından sorumlu olursunuz. Köpek bu napacak insan gibi ağlayacak mı. Bundan sonra köpeğinize çok dikkat etmelisiniz onlar kendilerini bizim gibi koruyamuyorlar, komşunuzla da muhatap olmayın, ses çıkarırsa hayvan severlerden yardım isteyin. Twitter da tweet alabilirsiniz.
Bu dünyada sadece insanlar yaşamıyor ama sokaklar ve şehirler siteler insan eliyle dizayn edilmiş alanlar. Her hayvan insanlarla iç içe değil. Apartmana at baglayamıyorum bu dünyada atın da hakkı var. ama uygun yerde uygun şekilde. köpeğim var çok insan canlısı . Yine de kontrolü elimde tutarım. Sevmek isteyen çocuğa bile yaklastırmıyorum çünkü hayvan bu. Sagi solu belli olmaz. Oyun oynarken kendini kaptırıp benim bile elimi ısırdı.
 
Kopeginizin havlamamasi ya da saldirmamasi saldirmayacagi anlamina gelmez. Ya kopeginizi aksam/gece disari cikip yuruyeceksiniz yada vazgececeksiniz. Kadiniin cocuklarini korumak istemesi cok dogal. Ben de hayvan severim ama "bir kere oldu ben hataliyim " demekle olmuyor zaten kopekler de bir kere firsatini buldumu saldiriyorlar.
 
Apartmanda köpek beslenmez. Bir apartman dairesine tiktiginiz canli kanli bir hayvan. İnsanlarin kendi duygularini tatmin etmek icin hayvanlara yaptiklari eziyeti asla anlamiyorum. Bir de kiyafet giydirenler var ki akla zarar 🤦🏻‍♀️ Komsulariniza verdiginiz rahatsizlik da cabasi.
 
Şimdi çok detaya girmeyeceğim. Apartmanda köpeğimle ilgili bir komşumla sıkıntı halindeyiz sürekli. Sonradan taşındı buraya yeni sayılır. Köpeğim kendisine herhangi bir zararda saldırıda havlamada vs.. bulunmadı şu güne kadar. Tamamen çocuklarım korkuyor diyor. Sürekli bu konuda bana laf ediyor. Bugüne kadar asla cizgimden çıkmadım tartissamda yapıcı oldum. Bugün köpeğim aniden sokakta kaçtı taşması parçalandı tutamadım bir şekilde apartmana girmiş, bununda çocukları sokakta oyun oynuyormuş apartmana girmişler korkmuslar vs.. tamam benim ihmalkarligim söz konusu buraya kadar bunu kabul ediyorum. Ama kadın bugün kapımı çalarak beni tehdit etti( ben sana göstericem),hakaret etti(sen köpek olmasan köpek beslemezsin), bağırdı,üzerime yürüdü. Ben gene cizgimden çıkmadım siz diye hitap ettim. Hatta başta kusura bakmayın bile dedim sonradan sesimi yükselttim en sonunda polise gidip şikayetçi oldum. Polis böyle beni suçlar gibi davrandı, apartmanda köpek mi beslenirmiş, köpeğime sahip cikmaliymisim,çocuklar korkabilirmiş. Bunun için mi şikayetçi oluyormuşum,bu kadar mıymış, bıyık altından gülmeler.İfademi alan poliste sen diliyle konuştu. Başta kararlı misin şikayete falan dediler. Çok canım sıkıldı. Benim ihmalkarligim söz konusu evet fakat sırf birileri korkuyor diye benim rahat yaşama hakkım yok mu ? Yani ülkemin polisi bile böyle davranıyor. Avukat arkadaşlar şahidim de yok sadece karşı komşunun 18inden küçük çocukları var ? Meselede suç oranı kimde daha çok ?
Sizde suç. Hayvanları ben de cok severim ama cocuklari yaralayan sakat birakan kopek haberi cok fazla. Apartman köpeğe de uygun değil bence ama tum apartman sakinleri problem etmezse sorun yok ama istemeyen varsa problem bence. Köpeğin de koşup oynayacağı alan lazım. Keske herkesin bahceli evi olsa ama yok malesef. Ben de sahiplenmek isyiyorum ama bahceli evim olursa o zaman düşünüyorum
 
Sizin mantığınızla komşunun köpeksiz bir apartmana taşınması lazım. Sonradan taşınan o.

Konuya gelecek olursam golden ırkın tasmadan kaçması, parçalanması çok olasılıksız. Cidden dandik tasma almışsınız. Yeni bir tasma denerken evde kontrollerini yapmalıydınız. Komşunuzla ikinizin arasındaki bu meselenin de polise taşınacak bir yönü yok. Ayrıca bu kaçıncı köpek konusu. Tayin isteyin kurtulun yaşam tarzınıza uygun bir şehire geçin. Belli ki olmuyor böyle. Her köpek düşmanı sizi buluyor
Cidden polise gitmek abartı olmuş
 
Geçmiş olsun. Golden cinsi köpekler zararsızdır. Pitbul olsa anlarım ama korkuyo olabilirler. Kcucuk yavru kediden civcivden korkanlari biliyorum. Yani ne diyim bilemedim. Beslediginiz sürece sorun olacak gibi duruyor.
 
X