• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimi seçmeliyim?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.737
16.167
298
Merhabalar,2.sınıfa gitmekte olan bir oğlum var, ben de aynı okulda öğretmenim ve ben de 2 okutuyorum. Oğlum geçen yıl kura ile bir sınıfa düştü her şey yolundaydı. O sınıf norm fazlalığı nedeniyle kapatıldı ve oğlum yine kura ile başka bir şubeye düştü.

Gel gelelim öğretmeni sürekli olarak sınıfı oyalayıcı kopyala yapıştır yazılar verip oturup tel ile uğraşıyor.Özet asla yok,tahtaya iki bişey yazıp bunu yazın kontrol edeyim yok.Matematik yok, dil bilgisi yok.Sınıf seviyesi yerlerde.Moralim çok bozuk. Okulda teneffüslerde bir köşede film izler kendisi, kımseyle iletişimi de yoktur. Büyük ihtimalle sınıfta da filmlere devam ediyor. Sadece hayat bilgisi yapıyor onda da dediğim gibi yapıyor ve 1.temada iken kalkıp 3.temadan fotokopi verdiği oluyor. Ders anlatmak da yok,sınıf disiplini yok, kural yok. Daha bir sürü şey var bu şekilde.

Her akşam çantayı açıp bu boşvermişliği gördükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.

Sınıf değişikliği istedim,önce onay verildi sonra red verildi, idare ve rehberlik arasında başka bir öğrenci hakkındaki çekişmeden dolayı. İşin kötüsü ben idarenin bir konuda bir kayırmacılığını yakaladım, itiraz ettim, düzeltmek zorunda kaldı ve bu yüzden bana sinirli. Değişiklik talebimi tekrarlasam kabul edilmeme durumu olur artık. Eski görev yaptığım okulda arkadaşlar çok çalışkan, oraya gönderip kendim bu okulda kendi sınıfım için kalayım diyorum ama oğlum ağlıyor, ikna olmuyor. Bir kankası var eski sınıfından,ondan ayrılmak istemiyor.

Sene sonu o okula tayin isteyip gitsem öyle gelir mecburen ama bu defa kendi sınıfım yarım kalacak.Sizce ne yapmalıyım?

Önce can sonra canan..Ne yapıp Edip çocuğunuzu o sınıfta okutmayin o öğretmeni de şikayet edin ya da veliler etsin yani bu nedir böyle,diğer çocuklar da bir ananın evladı yazık günah
İnanın haykırmak istiyorum herkese bu durumu ama iş arkadaşım diye resmen yutuyorum.Çocuğumu orada bir gün bile tutmak istemiyorum. Çalışkan ve öğrenmeyi çok seven, kuralcı çocuk harcanacak o kişi yüzünden

İnanın haykırmak istiyorum herkese bu durumu ama iş arkadaşım diye resmen yutuyorum.Çocuğumu orada bir gün bile tutmak istemiyorum. Çalışkan ve öğrenmeyi çok seven, kuralcı çocuk harcanacak o kişi yüzünden
İş arkadaşı diye çocuğunuzu mu harcıyacaksınız,babamın oğlu için bile harcamam...Siz bari susmayın bir öğretmen olarak ona her şeyin farkında olduğunuzu bu durum devam ederse şikayet edeceğinizi söyleyin veya direk edin cimere falan kendiniz etmek istemiyorsanız başkasına ettirin ama durmayın yani

İş arkadaşı diye çocuğunuzu mu harcıyacaksınız,babamın oğlu için bile harcamam...Siz bari susmayın bir öğretmen olarak ona her şeyin farkında olduğunuzu bu durum devam ederse şikayet edeceğinizi söyleyin veya direk edin cimere falan kendiniz etmek istemiyorsanız başkasına ettirin ama durmayın yani
Bir gün sanırım içimde tutmaktan vazgeceğim. Mesleğe saygısızlık bu.

bence yutma ya evet seni de zora sokacak ama o kadar cocugun da gelecegi soz konusu.
hadi sen ogretmensin. kendi çocuğuna cabalar yine ogretirsin ama ailesi ilgilenmeyen, cahil olan cogu cocuk bu yarisi daha baslamadan kaybedecek:(

Bence oğlunuzu ne yapın edin ikna edin ki bence edersiniz bir şekilde en fazla 3 gün ağlar sonra alışır.
Bu disiplinsizliğe alışırsa ilerdeki eğitim hayatında çok zorlanır.
Bir an evvel değiştirin oğlunuzun okulunu.

bence yutma ya evet seni de zora sokacak ama o kadar cocugun da gelecegi soz konusu.
hadi sen ogretmensin. kendi çocuğuna cabalar yine ogretirsin ama ailesi ilgilenmeyen, cahil olan cogu cocuk bu yarisi daha baslamadan kaybedecek:(
İçinde olmayana zorla bişeyler yaptırılır mı bilmiyorum ki.. 20 yıl üstü 46-47 yaşlarında biri. Tembel gelmiş tembel gidiyor anlaşılan. İçim de hiç rahat değil ama.. Bişey değişeceği yoksa bile söylemek istiyorum. Müdür sınıf gezip evrak kontrol edecek bu yıl. Oysaki evraktan önce kontrol edilmesi gereken neler var neler

• Beğen
Reactions: rpt
Bence oğlunuzu ne yapın edin ikna edin ki bence edersiniz bir şekilde en fazla 3 gün ağlar sonra alışır.
Bu disiplinsizliğe alışırsa ilerdeki eğitim hayatında çok zorlanır.
Bir an evvel değiştirin oğlunuzun okulunu.
Evet korktuğum şey okulu, eğitimi önemsiz basit olarak yerleştirmesi. Geçenlerde saçma kopyala yapıştır yazılardan birini yarım bırakmış,tamamlayalım dediğimde, tamamlamıcam yazı önemli değil öğretmen de, önemli olmadığını biliyor dedi

Niye yutuyorsun iş arkadaşın çocuğundan değerli mi?

İçinde olmayana zorla bişeyler yaptırılır mı bilmiyorum ki.. 20 yıl üstü 46-47 yaşlarında biri. Tembel gelmiş tembel gidiyor anlaşılan. İçim de hiç rahat değil ama.. Bişey değişeceği yoksa bile söylemek istiyorum. Müdür sınıf gezip evrak kontrol edecek bu yıl. Oysaki evraktan önce kontrol edilmesi gereken neler var neler
keske duz memur olsaymis ne demeye böyle onemli bir meslegi secmis.
kim bilir kac cocugun hayatini karartti, eğitimden soguttu

Şikayet etsen ne değişecek… ben olsam şikayetle falan uğraşmam, çocuğumu almanın yollarını ararım. İstediğiniz o okula götürün gezdirin, orayı övecek ifadeler kullanın. İdarecileri tanıyorsanız tanıştırın. Gidebiliyorsanız siz de gidin. Öğretmenler sınıflarını asla ve kat’a bırakmayacak olabilselerdi tayin diye bir hak olmazdı. Bazen istemediğimiz şeyler gelir başımıza, insanız neticede

Bir öğretmen olarak sorumluluk alın ve tüm çocuklar için hareket edin derim.. Biliyorum zor ama o çocukların geleceği için adım atmalısınız diye düşünüyorum. "Aydınlık, bir meşalenin cesaretinden doğar." Buradaki meşale sizsiniz 🔥

Şikayet etsen ne değişecek… ben olsam şikayetle falan uğraşmam, çocuğumu almanın yollarını ararım. İstediğiniz o okula götürün gezdirin, orayı övecek ifadeler kullanın. İdarecileri tanıyorsanız tanıştırın. Gidebiliyorsanız siz de gidin. Öğretmenler sınıflarını asla ve kat’a bırakmayacak olabilselerdi tayin diye bir hak olmazdı. Bazen istemediğimiz şeyler gelir başımıza, insanız neticede
İşte şikayet ile değişmez ne yazıkki. Aynısını yaptım, okulu beraber gezdik o okuldaki çok anaç bir 2.sınıf öğretmeni arkadaşla birlikte, övdüm hep.Öğrenci yoktu o gün, soğuk gelmiş olabilir. Bir de öğrenci varken götürmeyi düşünüyorum. Orada arkadaşlar çok güzel etkinlikler yapıyorlar, çok mutlu olacağını biliyorum. Arkadaşından ayrılma korkusunu yense iyi olacak. En sonunda ikna olmasa da sanırım ağlaya ağlaya götürmek zorunda kalıcam

Bir öğretmen olarak sorumluluk alın ve tüm çocuklar için hareket edin derim.. Biliyorum zor ama o çocukların geleceği için adım atmalısınız diye düşünüyorum. "Aydınlık, bir meşalenin cesaretinden doğar." Buradaki meşale sizsiniz 🔥
Sınıf değişikliği isteyen bir veli daha varmış ona direkt red verilmiş. İsteseler de değiştirmiyorlar ki, okuldan çıkış seçeneği kalıyor geriye

Bu dedıklerınızı velıler fark etmıyor mu? Onları gaza getırın
Hiç bir araya gelmedim onlarla,gelmem de mümkün değil gibi, piknik olacak ki ancak.. Onu da asla yapmaz uğraşmaz. Veli grubunda da tek dertleri en az kaç tl harçlık versek, tost güzel mi kaç para😒
Olması gerekeni bilmiyorlar bence, çocuk yazıyor mu yazıyor tmm..
Ya adam daha bir defa dikte (bakmadan yazma)yapmadı, üstelik hepimizde yeni öğrenciler var bu yıl. Merakından yapar bari insan. Çocuğu kreşe bırakıyor gibiyim

İşte şikayet ile değişmez ne yazıkki. Aynısını yaptım, okulu beraber gezdik o okuldaki çok anaç bir 2.sınıf öğretmeni arkadaşla birlikte, övdüm hep.Öğrenci yoktu o gün, soğuk gelmiş olabilir. Bir de öğrenci varken götürmeyi düşünüyorum. Orada arkadaşlar çok güzel etkinlikler yapıyorlar, çok mutlu olacağını biliyorum. Arkadaşından ayrılma korkusunu yense iyi olacak. En sonunda ikna olmasa da sanırım ağlaya ağlaya götürmek zorunda kalıcam
Tayinci mesleklerden bahsedebilirsin, onların çocuklarının sınıf değiştirdiğinden. Hatta bizim sınıfa Ayşe gelmişti, eski sınıfından daha çok bizi sevmişti falan diye hikayeleştirme olabilir 😂 yeni okulun etkinlik dolu bir yer vb vb. Kolay gelsin

Çok sinir oluyorum ben devlete kapağı attım ne de olsa diyerek mesai bitirmeye gelen öğretmenlere. Bu kafada başka bir devlet memuru da olsa hissim bu ama öğretmenlik bu yani,ilkokul birde ,o çocukların temeli sağlam olacak ki ilerde sorun yaşamasın.
Ailelere de şaşırıyorum ama ne olacak ki şikayet etsem,ne değişecek diye düşündüklerine hiç şüphem yok.
Atanamayan onca Gencecik,hevesli,istekli belki idealist öğretmen varken böyleleri işgal etmemeli bulundukları konumları.
Konumuza dönersek velilerden destek göremiyorsunuz anladığım kadarıyla, sınıf değişikliği kapisi da kapalı,o sebeple ikinizin de okul değiştirmesi taraftarıyım. Gönül isterdi ki siz sınıfınızı bırakmayın,çocuğunuzun öğretmeni değişsin ama kaç senelik öğretmen bu,böyle gelmiş böyle gidecek maalesef. Denetim yok,bir takip mekanizması yok. Bu rahatlık ondan. Sizin takip ettiğiniz gibi takip edilebilir çok zor değil bu ama ,neyse daha fazla birşey demek istemiyorum,üzüldüm çocuklar adına.

Back
X