Kimin alttan alması lazım ?

Riyma

So WTF ?
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2013
613
102
73
İyi akşamlar , oda arkadaşım gece erken uyuyup gündüz 8 gibi kalkıyor sonra öğlen okuldan gelip bir daha öğle uykusuna yatıyor
o uyuduğu için bende ışığı kapatıp salona mutfağa geçmek zorunda kalıyorum ben ders çalışırken biri yemek yapmaya felan girebiliyor hoş olmuyor .
Ev bodrum kat olduğundan güneş almıyor ışığı açmak zorundayız sürekli .
Ben bişi diyemiyorum pek kıyamıyorum uyuyacaksa hakkıdır benim çıkmam lazım odadan diye ama sürekli
ders kitaplarını taşımakta zor oluyor hele gündüz öğle uykusuna yatınca .
Bu durumda hangi tarafın anlayışlı olması gerekir keyfi uyku yaptığı için o mu ışığa rağmen uyumalı ben mi saygı gösterip odadan çıkmalıyım ?

Arkadaşınla konuş ders çalışmakda zorlandığını söyle
ışık acık uyuyabiliyorsa aynı odada calışabilirsin canım
maaşallah oda ne uykusuymuş öyle onun dersi falan yok galiba

Karsilikli alttan almak lazim.. Sen her zaman odadan cikmalisin diye birsey yok bence,
isik acikken uyumaya alissin birazda

off masamı salona taşıdımda burdada çok sıkılıyorum tek başıma
bilmiyorum yaa akşam erken uyur sabah 8de kalkar gündüz bir daha yatar

niye odadan çıkmak zorunda olasın ki
o aynı hassasiyeti senin ders çalışmana gösteriyor mu?
sen dersini çalış ışığı sorun ederse kalbini kırmadan inatlaşmadan
kitapları taşımanın problem olduğunu mutfakta rahatsız olduğunu söyle
çok ağır bir işte vardiyalı falan çalışsa nöbet falan tutuyor olsa neyse anlayış gösterilir
ama bu keyfi durum için o kadar anlayışlı olmana gerek yok

Ayy canım benim ne kadar incesin.. kendi öğrencilik dönemim geldi aklıma.. benim oda arkadaşım gecenin 3-4 ünde ışığı açıp odada ders çalışıyordu.. bende bişey diyemiyordum.. ama sizin durum tamamen farklı sen gündüz ders çalışmak durumundasın ve ev ışık almıyorsa mecburen ışığı açacaksın.. konuşup bir orta yolu bulun bence.. ne sen zor durumda kal ne de arkadaşın zor durumda kalsın

Masa lambasıyla çalış göz için daha sağlıklı.
Arkadaşında göze takılan uyku maskesi var ondan taksın.

teşekkür ederim.
gerçekten miiii oo zormuş sizin için gece 3-4 te ışık açılması .
işte dersi olan salona geçsin diye düşünüyorlar..
ben pek kıyamıyorum kimseye ama onlar aynı hassasiyeti göstermiyorlar mesela ben sabah uyuyorsam o ışığı açıyor yada çok gürültülü davranabiliyor . Olsun diyorum waitforit karşılık için değil Allah rızası için yap yapıyorsan böylede ben zorlanıyorum işte ..
şimdilik masamı salona geçirdim ..

Masa lambasıyla çalış göz için daha sağlıklı.
Arkadaşında göze takılan uyku maskesi var ondan taksın.

bak bu fikir güzel öncelikle bunu söyleyeyim:) benimde ilk aklıma gelen buydu.

oda arkadaşlarından bende çok çektim. hep senin gibi alttan almaya çalıştım. ama bu sefer sinirimi içime atıyordum olan bana oluyordu. ama biz ışığı sorun etmezdik hiç. kim çalışıyorsa ışığı yakar uyuyanda bir zahmet ışıkta uyurdu.

çoook zordu hemde bir uyanıyordum gecenin bir vakti ışık tepemde parlıyor.. canım benim dikkat etmeyeni uyarmak durumundasın.. tek taraflı anlaşıyla olmaz bu işler..

çoook zordu hemde bir uyanıyordum gecenin bir vakti ışık tepemde parlıyor.. canım benim dikkat etmeyeni uyarmak durumundasın.. tek taraflı anlaşıyla olmaz bu işler..

bendede öyle bir psikopatlık var işte ders çalışıyorsa uyuyacaksam mani olmayım ışıkla uyuurum der gözlük takarım ,
o yatacaksa yine mani olmayım der salona geçerim
ilk oda arkadaşım mesela gece 3 e kadar ışık açık leptopta oyun oynamıştı sağa döndüm olmadı sola döndüm olmadı en son söyledim kapadı .
sonra oda değiştim zaten o da tuhaf bir kızdı .

oda arkadaşı da şans işi canım.. ama içine atma yani.. özellikle sen uyuyorken odada gürültü yapıyor olması hiç hoş değil

gece uykusu tamamda gündüz uykusundada diğer odaya geçmene gerek yokki canm.. Sen yak ışığını çalış öğrenci herşeye alışmalı ışıkda uyuyabilmeye mesela

oda arkadaşı da şans işi canım.. ama içine atma yani.. özellikle sen uyuyorken odada gürültü yapıyor olması hiç hoş değil

son zamanlarda söylemeye çalışıyorum işte evet içim içimi yiyor böyle olan bana oluyor .
düzgün bir uslupla anlatmaya çalışıyorum ama kimi benden büyük mesela 23 yaşında şundan rahatsız oluyorum yapmasan olur mu diyorum bu sefer sende şunu yapıyorsun diyor ( genelde yapmadığım şeyleri söylüyorlar )
koltuğa makyaj malzemesi dökmüşsün ben sana bişi dedimmi dedi mesela çok şaşırdım dökülecek bir fondoten var onuda dökmem imkansız sıkılaştırılmış zaten avucuma sıkıp yüzüme yayıyorum dedim . gittim koltuğa baktım tertemizdi
en iyisi 1 artı 1 e çıkıp yalnız kalmak heralde

yok canım yaa yalnız kalma o zamanda çok sıkıcı olur.. senden büyük olmaları önemli değil yanlış yapıyorsa uyaracaksın.. şikayetini bir kaç kez dile getir o da kendine çekidüzen verecektir

biriyle aynı odada kalıyorsan bazı şeylere tahammül edeceksin
bak mesela şunu yazdığım dakikalarda ablam sevgilisiyle telefonda kavga ediyor,bende paşa paşa duymamaya çalışıyorum =)
madem iki kişilik odaya çıkmış ışıkla uyumaya da alışacak...sen yine de gürültü yapmamaya dikkat et ama odadan falan da çıkma
ben senin yerinde olsam çamaşırcılarda satılıyo ya,uyku bandı alır verirken de "canım,gündüz de uyuyosun,ışıktan falan rahatsız olma diye aldım" gibi cici bir konuşma yapar ve o uyuyo diye odadan çıkmaya bir son verirdim
Eki Görüntüle 852635

hem koala mı o gece uyuyo gündüz uyuyo...Öğrenci kulüplerine falan yazılsın,iki çevre edinsin kendine
uyumaya mı gelmiş okula=P

sağda pc de oyun sesi soldan tv sesi sabah uyanınca arkadaşların üzerinden atlaya atlaya kapıya ulaşırdık ben mezun olalı epeybi değişiklik olmuş :)
Araya araya insan en son rahat erişip tam o esnada mezun oluyor :)
Benim en son kaldığım 2 + 1 evlerden oluşan yurttu iki kişi kalıyorduk
yatak odamız ayrıydı epey rahat ettik orda yatak odanı illa biriyle paylaşmak zorundamısın?

Salonda calissaniz olmuyor mu?!!
Orada sıkılıyorum demissiniz de, zaten ders calisiyorsunuz, ha orada ha burada.
Ya ona ogle uykunu salonda al diyeceksin, ya da sen calisma ortamini salona kurucaksin.
Sen masani, kitabini, defterini tasiyabilirsin ama yatagini tasiyamaz di mi?!!
Bu arada ben kuzenimle bile papaz oldum ayni evde zordum bilirim.
Biraz empati, biraz tolerans, mecbur yasayip gideceksiniz.
Bu arada sizi rahatsiz eden noktalari mutlaka belirtin, sessiz olmasi gibi.Iciniz de tutmayin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…