Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

Noktanızdan virgülünüze kadar katılıyorum:)

Katılmıyorum. Tez danışmanım 40 yaşında anne oldu. Çocukları anneleriyle gurur duyuyor. Kadın profken anne oldu. Daha ne? Gayette her şeyleriyle ilgilendi çocuklarının. Annesi de gördü çocuklarını babası da. Başka bir arkadaşımın annesi o daha lisedeyken vefat etti ama benim rahmetli anneannem torununun çocuğunu gördü ki dayımda 30 küsür yaşında evlenmiş. Evlilik işinin normali anormali kişiye göre değişir. Burada her gün konu açılıyor; ev işine çocuğa yetişemiyorum diye. Bir çoğuda 30lu 20li yaşlarda kadınlar. Annemin bir arkadaşı vardı. Hemşireydi. Erken emekli oldu sonra çocuk yaptı. Bir tek çocukla ilgilendi. Sonra ikinciyi yaptı.Mis gibi baktı. En son duyduğumuzda çocuk Amerika'da bir şirkette gayet güzel bir işteydi. İkinci çocuğu ise doktor oldu. Neden? Anne çok güzel ilgilendi çünkü. Emekli maaşıyla kadın çocuklarını kaliteli okullarda okuttu mesela. Bu kadının yaptığına kim anormal diyebilir yada benim danışmanımın yaptığına? Ha bir de şu var herkes anne olmak istiyor mu? 29 yaşındayım yeni sözlendim çünkü ancak evlenecek kıvama geldim. Ancak bazı şeyleri yerine oturttum. Evlenene kadar en az 30 olacağım. Benim açımdan kayıp değil. Annemde 30da evlenmiş 32de beni doğurmuş. Okula geldiğinde bütün arkadaşlarımın ağzının suyu akardı. Yengem en küçük kuzenimi 40ında doğurdu ama çok zor bir doğum olmasına rağmen kendine iyi baktı toparladı. Her zaman yenilikleri takip eder. Kuzenimin arkadaşları kendi anne babasını dinlemez ama yengemi dinler.

Kendi şahsi fikrimi belirtmem gerekirse lise , üniversite döneminde eş adayı bulunmadığında sonraki süreçte İnanın çok zor oluyor .Yetişkinken kriterler yükseliyor . Size gösterdikleri adaylar genelde çok da içinize sinen tipler olmuyor . Bunca zaman bunun için mi bekledim , şunu bile zamanında red ettim azıcık bekleyeyim derken bir bakıyorsun zaman geçiyor . Ve yaş ilerledikçe 3 e ayrılıyor . Bu kadar zaman bekledim dediğim gibi biri olsun diye kriterlerini düşürmeyip 30 lara çıkanlar . Neyse artık oluru en olanı seçerim diyip daha önce elediği kişilerden bile düşük kriterlerde birini seçenler . Ve son olarak beklediğine değen hayatının aşkını bulanlar . Umarım biz onlardan oluruz

Çok umutsuz yazmışsınız. Lisede ve üniversite flört edip evlenen sadece iki çift tanıdım. Gerisi hep çalışırken bulup evlendi.

Çok umutsuz yazmışsınız. Lisede ve üniversite flört edip evlenen sadece iki çift tanıdım. Gerisi hep çalışırken bulup evlendi.

++++
Liseden evlenen kimseyi tanımıyorum bile
Benim arkadaşlarım hep çalışırken bulup evlendi

Umutsuz değil de az umutlu konuştum . Bu arada bende bekarım . Çevre ile alakalı sanırım benim çevremdekiler tam tersi hep lisede üniversitede buldular . Ben bulamıyorum şu an

Umutsuz değil de az umutlu konuştum . Bu arada bende bekarım . Çevre ile alakalı sanırım benim çevremdekiler tam tersi hep lisede üniversitede buldular . Ben bulamıyorum şu an
Çevre ile alakalı o zaman. Benim çevrem oldukça geniştir. Ona rağmen oran bu.

Çevre ile alakalı o zaman. Benim çevrem oldukça geniştir. Ona rağmen oran bu.
Sanırım lisesi üniversitesi işi vs yok . Her birimiz kendi şartlarımızda olmayınca demek ki şu şartlarda oluyor ondan benimki olmuyor gibi hissediyoruz . Demek ki benimki o psikoloji

İnşallah tez vaktiylee hayırlı eşlerle karşılaşın, evlenin, bebekleriniz olsun..
Olumsuz düşünmeyin, doğru insanın çıkacağı 1 gün olduğuna inanın bekleyin. Sabredin. Duayı bırakmayın. Ben her akşam hayırlı bi eş için dua ederdim. Sevgilim varken bile illa bunla evleniyim demedim. Hayırlı eşi diledim.
Allaha vereceği hiçbişey zor gelmez. O yüzden isteyebildiğiniz kadar isteyin.

Sanırım lisesi üniversitesi işi vs yok . Her birimiz kendi şartlarımızda olmayınca demek ki şu şartlarda oluyor ondan benimki olmuyor gibi hissediyoruz . Demek ki benimki o psikoloji
Muhtemelen. Bir de ben üniversitede ilişkim olsa okul bittikten sonra şayet aynı şehirde değilsek sürdüremezdim gibi. Okul bitti; iş bulunacak; askerliği var bunun. E para yok! Nasıl gidip görüşeceksin mesela adamla. Bir saatlik iki saatlik mesafe hadi bir derecede arada 6 7 saat var diyelim. Nasıl olacak? Yani bilmiyorum. Ben yapamazdım. Yapanı da takdir ediyorum ama.

Prof.değilim önce kariyer diyeyim,çalışmıyorum da emekli olmayı bekliyeyim,bu söylediklerim zaten hayatımızda bazı şeyleri yerine oturtmuşsak geçerli,ki konu sahibide zaten kendini evliliğe hazır hissediyor ki istiyor,ben çalışmayı hiç düşünmedim düşünmüyorumda o yüzden 27 yaşımda değilde keşke 21 yaşımda anne olsaydım,keşke eşimle daha önce karşılaşsaydım derim hep,mesela kızım 15 yaşındayken onunla arkadaş gibi olmayı isterdim,şuan ki enerjim bile 10 sene öncekinden daha düşük,kim bilir 10 sene sonra nasıl olacam,üstelik kızım henüz 17 yaşında olmuş olacak,o yüzden şartlar uygunsa,doğru insanla karşılaşılmışsa neden ertelensin ki evlilik,insan gün gün yaşlanan bir varlık malesef....

Arkadas cevremin buyuk cogunlugu 30 lu yaslarda evlendiler, dolayisyla 34-40 yas araliginda yeni yeni anne oluyorlar. Eskidenmis o 30 yasinda yasli kadin moduna girmeler, artik ekonomik gucu olan kadinlar son derece bakimli, guzel, sagliklilar, oyle ki 40 yasindaki kadinlarla 25 yasindakilerin arasindaki yas farkini anlayamiyorum bile.
Gunumuz bir yana, bundan 60 kusur sene once annanem ilk cocugunu 20, sonuncuyu 40 yasinda dunyaya getirmis, vefat ettiginde en kucuk cocugu 50 sine yaklasmisti, bence bu kadari yetmistir ikisine de :)
Yani kızlar, asla gec degil, acele edip yanlis kararlar vermeyin.

İşte aynen. Ben de yazdım. Evlilik konusunda herkesin normali farklı. Evlenmek isteyen, hazır hisseden elbette evlensin. O kişiye bağlı. Kimisi evcimen olur; anaç olur. Öyle mutlu hisseder ki bunda hiçbir yanlışlık yok. Diğeri daha özgür ruhludur; kariyer ister, dünyayı gezmek ister, çocuk istemez. O da onun doğrusudur. Benim anlatmaya çalıştığım bu işlerde net bir şey söylenmemeli bence. Mesela:
- 30dan sonra evlenilmez. Evlenilse de mutlu olunmaz yada
-20 yaş evlilik için çok erken gibi.
Mesela benim için 20 yaş erken bir yaş. O yaşta evlenen tanıdığımda oldu. Erken evlendin demedim. Çünkü o yaş bana göre erken ona göre değil.
İkisi de hoş değil bence. Tek bir konuda taviz verilmemeli o da çocuk gelinler. Onun haricinde her yaşta evlenilir. Her yaşta da evlenilince doğru insansa karşısındaki mutlu olunur.

Kıssadan hisse

Aynen doğru.Her insan farklıdır,istekleri heyecanlandığı şeyler farklıdır,kimisi biran evvel anne olmak ister,hormonları öyle yönlendirir onu ,kimisi de annelik hiç bana göre değil der mesela,o yüzden insanların isteklerini ve kaygılarını küçümsemek,koca meraklısı gibi göstermekde yanlış,bir kadın ruhen ve bedenen hazırsa evliliğe,anneliğe neden sürekli erteleyip bastırsın ki isteğini sırf birileri,ayy bu yaşta evlilik mi olur diyecek diye...

Aynı fikirdeyim.

Bu işler gerçekten çok zor Allah inşallah gönlümüze göre versin :)
Amiinnnn,aynı korkuları ve kaygıları yaşamış biri olarak diyorum ki,Allah isteyen bütün bekarların karşısına en kısa zamanda işte bu benim eşim diyeceği kişiyi çıkarsın ve ayağına basmayı nasip etsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…