Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

Hangi çocuk 70 yaşında annesi olmasını ister?Olayı sadece anne olmak diye değerlendirmeyelim,çocuk açısındanda değerlendirmeli,kaynanam en küçük kaynımı 40 yaşında doğurmuş,kaynım veli toplantılarına annesinin değil,eşimin ya da görümcelerimin gelmesini istermiş,şu an 20 yaşında hala utanır arkadaşlarını eve getirmeye,özellikle ergenliğinde çok problem yaşadı.Üstelik bu da değil sadece,Türkiye de insan ömrünün ortalaması belli,hele son yıllarda daha da geriye düştüğünü görüyorum,yani insan evladının da mutlu günlerini,torununu görmeyi ister di mi?Her şeyi vaktinde yaşamak güzeldir,çocuğuyla koşup oynamalı, onun enerjisine karşılık iyi bir enerjiye sahip olmalı anne baba..

Ölüm yok ucunda tabi. çevreyle falan olmuyor bana kaç kişiyi gösterdiler ama kafamda kurdugum kisiyle örtüşmüyor hicbiri

Onu opsiyonlar geniş anlamında söylemiştim. Yani diyelim kadın menapozda ama hamileliği tatmazsam gözüm açık gider diyorsa, yumurta transferiyle mümkün. Kaldı ki ona gelene kadar yumurta dondurma seçeneği var. Doktorlar rahmin asla yaşlanmadığını, rahmin ileri yaşlarda ile doğum yapabileceğini, sadece sorunun azalan yumurta olduğunu söylüyorlar tıp buna da çare bulmuş.

Ayrıca dediğinize katılmıyorum kimin kaç yıllık ömrü var bilemeyiz. Benim babaannem babamı 19 yaşında doğurmuş ama torun göremeden öldü. Arkadaşımın ananesi ise o devirde 36 yaşında doğum yapmış ve arkadaşımı bile byütmüş 95 yaşında şu an. yani 20 yaşında anne olmak torun torba görmenin garantisi değil malesef.

Allah öyle nasip ettiyse insan neyapabilir

Herkes makul zamanda anne olmak ister ama olmuyorsa da olmuyor bazı şeyler...kısmet ne zamansa o. Hayalindeki adamla 36 yaşında tanışacağın varsa 35 olmuyor. Bu durumda da vay neden 25te karşıma çıkmadı neden 30da doğurmadım diye vahlanıp kendini psikolojik sıkıntıya sokmanın da bir alemi yok ki.

bayanlar şu linki paylaşmak istedim, kadın 43 yaşında ilk bebeğini, 51 yaşında ikinci bebeğini doğurmuş ve o kadar tatlı görünüyorlar ki! kadının pozitif enerjisi gözlerinden taşıyor: http://www.hurriyet.com.tr/kizi-sekiz-aylik-kendisi-51-yasinda-27765311

not: bu arada sanırım başka link paylaşan olmamış site kurallarına aykırı mı ? henüz kurallara hakim değilim de öyleyse silerim linkıi.

Röportajdan alıntı:

“30’la 42 yaşım arasında geçen 12 yılı düşünüyorum da ekonomik özgürlüğüm vardı. Kimseye bağlı değildim. Nereye istiyorsam gidiyordum. Ne istiyorsam alıyordum, giyiyordum. Sürekli izliyordum, okuyordum, dinliyordum. Maneviyatımı da tatmin ediyordum, dünyevi hazların da tadına varıyordum. Belki o dönemde çocuk yapsam hayatımda yük olacaktı. Heveslerim yarım kalacaktı, çocuğuma da yarım yamalak bakacaktım. Ama başta kariyer olmak üzere pek çok konuda tatmin olduktan sonra çocuk yapınca yüzde 100 çocuğuma odaklandım. Aklım hiçbir şeyde kalmamıştı.”

Son düzenleme:
Tamam kadın her yaşta isterse anne olabilir ama çocuk açısındanda düşünmeli demek istemiştim zaten.
Birde bir yola çıkılacağı zaman,hedefe varacağını düşünerek çıkar insan,olumsuz şeylerle karşılaşabileceğini düşünerek vazgeçmez yani,dedikleriniz istisnai durumlardır,bilemeyiz kim kaç yıl yaşayacak,ama kararlarımızı genelde olumlu düşünerek alırız,yoksa her kötü ihtimali dikkate alırsak,yerimizden hiç hareket bile etmememiz gerekir,gerçi onu bile yapsak risk yine var..

Şu evlenmek isteyen her kadına kociş delisi muamelesi yapanları da anlamıyorum. Yahu koca bulamazsam ölürüm biterim demiyor insanlar, etrafında herkes romantik ilişki yaşıyor mesela onu da evlilikle taçlandırıp toplum normlarına uyuyor. İnsanların sosyal karşılaştırma yapması gayet doğal.

Bi de evlilerin bekarlık sultanlık muhabbeti var ki evlere şenlik. Yavrum boşan o zaman dersin rererö yaparlar. E siz niye kendinizi bu sultanlıktan mahrum bırakıyorsunuz kardeş? Eminim bekarlık sultanlık diye sallayanların çoğu evlenemese direkt bunalıma girerdi.

Neyse, bekarlık çok güzel gelsene

Kendinize vakit ayirin
Arkadas veya is ortami olusturun
Biri olsun diye kimseyle evlenmeyin Gercekten size deger veren biri karsiniza cikana kadar sadece istediginiz gibi yasayin
Umarim sizi cok bekletmez

Bende 91 dogumluym simdiki aklim olsa olabildigince gec evlenirdm.iki senelik evliym bekarligin gozunu seviyim rahatligin dertsizligin

İnan öyle değil,hayallleri küçültmek lazım biraz,evliliği tatmak isteniliyorsa,belli kriterler vardır evlilikte çok önemli olan,bunların başında,eş adayının belli bir geliri var mı,kültürü az çok sizinkine benziyor mu,bir de mutlaka oturup sohbet etmek lazım,ilk elektrik doğru insan demek değildir,hatta doğru kriterde değildir,yani elektrik alamadım diyip kestirip atmak büyük hata,sonra biraz konuşup tanıdıktan sonra o aradaki hoş sohbet ve bağ oluşmuşsa işte o insanla evlenilir,bu artık benim kocam dedikten sonra da zaten her gün artan bir bağ ve sevgi oluşuyor ve büyüyor günbegün...

1 defa geldiğimiz dünyada hayalleri neden küçültmeli ki ? Ayrıca herkes mantık evliliği yapmak istemeyebilir, hayallerinde aşk evliliği yapmak olabilir.

Ben hiç katılmıyorum buna kendi açımdan

Aşksız olmaz

İyi işi var düzgün de bir insan eh hadi evleneyim bana göre evlenmek için evlenmek. Böyle bir evlilik beni mutlu etmez. Bu şekil bir birlikteliğin bana katacağı bir şey yok ki.

İnsan ilgi duymadığı, aşık olmadığı erkekle aynı yatağa nasıl girer aklım almıyor doğrusu. O zaten en ayrı mesele.

1 defa geldiğimiz dünyada hayalleri neden küçültmeli ki ? Ayrıca herkes mantık evliliği yapmak istemeyebilir, hayallerinde aşk evliliği yapmak olabilir.
Aşk evliliği yaptım bende zaten,ama mesela maddi durumu önemserdim önce,sonra az sayıda kardeşi olacaktı,yakışıklılık olmazsa asla olmaz diyenlerdendim,birde aynı memleketli olmalıydık yoksa kültür çatışması yaşayabilirdim,oldu mu bunlar? Hiç birisi olmadı tabi ki,mutlumuyum ve eşimi seviyormuyum,Allahım nazarlardan korusun diyorum sadece...
Birde ne tür hayalleriniz var mesela?

Armutun sapı üzümün çöpü demeyeceksin, bulduğunda evleneceksin. Hayret bunu kimse demedi halbuki fixtir bu tür konularda.

91 liymiş ben 84 lüyüm onun için dedim , yaş olarak büyüğüm yani

Bence kvlerin hayalindeki öğretmen gelin olmanı kastettin panpaasşaka bir yana bekar 28+ (bakın 30+ bile değil) öğretmen kız ne gördüm ne duydum. Peynir ekmek gibi kapışılıyorlar valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…