- 24 Temmuz 2009
- 1.043
- 2.220
- 658
- 42
- Konu Sahibi Kahlofrida
-
Hangi çocuk 70 yaşında annesi olmasını ister?Olayı sadece anne olmak diye değerlendirmeyelim,çocuk açısındanda değerlendirmeli,kaynanam en küçük kaynımı 40 yaşında doğurmuş,kaynım veli toplantılarına annesinin değil,eşimin ya da görümcelerimin gelmesini istermiş,şu an 20 yaşında hala utanır arkadaşlarını eve getirmeye,özellikle ergenliğinde çok problem yaşadı.Üstelik bu da değil sadece,Türkiye de insan ömrünün ortalaması belli,hele son yıllarda daha da geriye düştüğünü görüyorum,yani insan evladının da mutlu günlerini,torununu görmeyi ister di mi?Her şeyi vaktinde yaşamak güzeldir,çocuğuyla koşup oynamalı, onun enerjisine karşılık iyi bir enerjiye sahip olmalı anne baba..Bu konu hakkında ben de birkaç kelam etmek istedim. Evlenme isteği, sevme sevilme isteği çok doğal istekler. Ama akışa bırakmak gerekiyor, çünkü kendini üzdükçe, hırpaladıkça, hastalık derecesinde taktıkça, başkalarıyla kendini kıyaslayıp "onlar koca buldu ben niye bulamıyorum" dedikçe hiçbirşey iyiye gitmez ki. En büyük nimet sağlık ve bunun kıymetini bilmeliyiz, yoksa Allah'ın gücüne gider. Sonuçta imtihan dünyasındayız, geçici bir dünyadayız. Vakit dolduğunda bekarı da evlisi de toprağın altına girecek. Kendi kuzenimi anlatmak istiyorum. 31-32 yaşlarından itibaren artan şekilde kafaya taktı, devamlı mutsuzdu, devamlı başkalarının mutluluğuna imrenir "neden ben" diye ağlardı. Sonra çeşit çeşit hastalık çıktı vücudunda. Kanser oldu,neyse ki erken aşamada teşhis edildiği için tedavi sürecinde kurtuldu. Ama o dönem teyzemin ne acılar çektiğine derinden şahit oldum. Ve kuzenimin laflarını hiç unutamam: "balikburcukadini, hayatta en önemli şey sağlıkmış. varsın evlilik olmasın ama sağlığım olsun. bundan sonra kafaya takmayacağım, giden gün ömürden gidiyor. her günü son günüm gibi yaşayacağım". Ve gerçekten de takmadı. 34 yaşında, evet o yaşta Amerika'ya mastera gitti. Masterdan döndü çalışmaya başladı, her hafta sonu yurtdışına gidip gezerdi. Her şeyi akışına bırakmıştı, 36 yaşındayken uçakta tanıştığı kariyerli İtalyan bir adamla evlendi. Şimdi İtalya'da yaşıyor, çok mutlu ve ikiz bebişlere hamile.
Yine beni çok derinden etkileyen başka olay da şudur: bir arkadaşımın tanıdığı, 39 yaşında hostes. Ama kadın bekar olduğu için, evlenemediği için çok mutsuz, devamlı herkese dert yanıyor. Bir gün uçak kazası oluyor ve kadının bir bacağı kesiliyor. Kadın kazanın olduğu ülkede (Hollanda) tedavi görürken, kendisiyle ilgilenen doktorla aşk yaşamaya başlıyor. Ve 40 yaşında anne oluyor, çok tatlı bir kız çocuğu sahibi oluyor.
Yani demek istediğim, sağlığın kıymetini bilmek, akışa bırakmak bazı şeyleri, imtihan dünyasında olduğumuzu unutmamak. Yukarda anlattığım olaylarda kadınlar evlenmiş, ama evlilik hiç de olmayabilir, 50-60 yaşlarında olup hiç evlenmemiş kadınlar var. Napsınlar atsınlar mı kendilerini? Hayata anlam katmanın yolu sadece evlenip anne olmaktan geçmiyor ki. Yoksullara yardım etmek, hayvanlar için gönüllü olmak, kimsesiz bir bebeği sahiplenmek bunlar çok kutsal şeyler. Ben evlilik konusundaki takıntıda anne olma yaşının sınırlı olmasının da etkisi olduğunu düşünüyorum ama bu devirde tıp çok gelişti, "yumurta dondurma" diye bir opsiyon var. 70 yaşında kadınlar bile başkasının yumurtasıyla hamile kalabiliyor, tamam başkasının yumurtası ama hamilelik deneyimini tatmış oluyor. Yani ihtimaller çok, kalbimizi karartıp üzülmeye, kendimizi hasta etmeye gerek olmamalı. Hayatı kaçırmamalıyız. Ben bu durumu şuna benzetiyorum: üniversitede sınavda stres yaptığımda çok düşük not alırdım. Ama stres yapmayıp "amaaaaan, bu dersi en kötü ihitmalle tekrar alırım, koy gitsin" düşüncesiyle girdiğim sınavlardan da hep AA alırdım. Yani akışa bırakmak gerek, o zaman güzellikler buluyor. Neyse çok konuştum susayım burda.
Ölüm yok ucunda tabi. çevreyle falan olmuyor bana kaç kişiyi gösterdiler ama kafamda kurdugum kisiyle örtüşmüyor hicbiriaynı yaştayız seninle aynı şeyleri yaşıyorum tavsiye edilen kişilere bakınca içim ısınmıyor
benim beğendiklerimde beni beğenmiyor
en son liseden bir arkadaşım bana seni tanımak istiyorum dedi
ben yazıoyrum bakmıyor mesajlara kendisnin okuduğu okulla ilgili bir şey sorduğumda anında cevap veriyor
o kadar kırıldım ki çirkinmiym diye soruyorum kendime çevremde beğenilen biriym dua ediyorum
çevremde geniş yani olmuyor artık ümidimi kestim bu son olaydan sonra
belkide evlenmem ölüm yok ya sonunda
Hangi çocuk 70 yaşında annesi olmasını ister?Olayı sadece anne olmak diye değerlendirmeyelim,çocuk açısındanda değerlendirmeli,kaynanam en küçük kaynımı 40 yaşında doğurmuş,kaynım veli toplantılarına annesinin değil,eşimin ya da görümcelerimin gelmesini istermiş,şu an 20 yaşında hala utanır arkadaşlarını eve getirmeye,özellikle ergenliğinde çok problem yaşadı.Üstelik bu da değil sadece,Türkiye de insan ömrünün ortalaması belli,hele son yıllarda daha da geriye düştüğünü görüyorum,yani insan evladının da mutlu günlerini,torununu görmeyi ister di mi?Her şeyi vaktinde yaşamak güzeldir,çocuğuyla koşup oynamalı, onun enerjisine karşılık iyi bir enerjiye sahip olmalı anne baba..
Allah öyle nasip ettiyse insan neyapabilirHangi çocuk 70 yaşında annesi olmasını ister?Olayı sadece anne olmak diye değerlendirmeyelim,çocuk açısındanda değerlendirmeli,kaynanam en küçük kaynımı 40 yaşında doğurmuş,kaynım veli toplantılarına annesinin değil,eşimin ya da görümcelerimin gelmesini istermiş,şu an 20 yaşında hala utanır arkadaşlarını eve getirmeye,özellikle ergenliğinde çok problem yaşadı.Üstelik bu da değil sadece,Türkiye de insan ömrünün ortalaması belli,hele son yıllarda daha da geriye düştüğünü görüyorum,yani insan evladının da mutlu günlerini,torununu görmeyi ister di mi?Her şeyi vaktinde yaşamak güzeldir,çocuğuyla koşup oynamalı, onun enerjisine karşılık iyi bir enerjiye sahip olmalı anne baba..
Hangi çocuk 70 yaşında annesi olmasını ister?Olayı sadece anne olmak diye değerlendirmeyelim,çocuk açısındanda değerlendirmeli,kaynanam en küçük kaynımı 40 yaşında doğurmuş,kaynım veli toplantılarına annesinin değil,eşimin ya da görümcelerimin gelmesini istermiş,şu an 20 yaşında hala utanır arkadaşlarını eve getirmeye,özellikle ergenliğinde çok problem yaşadı.Üstelik bu da değil sadece,Türkiye de insan ömrünün ortalaması belli,hele son yıllarda daha da geriye düştüğünü görüyorum,yani insan evladının da mutlu günlerini,torununu görmeyi ister di mi?Her şeyi vaktinde yaşamak güzeldir,çocuğuyla koşup oynamalı, onun enerjisine karşılık iyi bir enerjiye sahip olmalı anne baba..
Tamam kadın her yaşta isterse anne olabilir ama çocuk açısındanda düşünmeli demek istemiştim zaten.Onu opsiyonlar geniş anlamında söylemiştim. Yani diyelim kadın menapozda ama hamileliği tatmazsam gözüm açık gider diyorsa, yumurta transferiyle mümkün. Kaldı ki ona gelene kadar yumurta dondurma seçeneği var. Doktorlar rahmin asla yaşlanmadığını, rahmin ileri yaşlarda ile doğum yapabileceğini, sadece sorunun azalan yumurta olduğunu söylüyorlar tıp buna da çare bulmuş.
Ayrıca dediğinize katılmıyorum kimin kaç yıllık ömrü var bilemeyiz. Benim babaannem babamı 19 yaşında doğurmuş ama torun göremeden öldü. Arkadaşımın ananesi ise o devirde 36 yaşında doğum yapmış ve arkadaşımı bile byütmüş 95 yaşında şu an. yani 20 yaşında anne olmak torun torba görmenin garantisi değil malesef.
"Biz her insanın kaderini kendi çabasına bağlı kıldık" diyede bir ayet var yalnız..Allah öyle nasip ettiyse insan neyapabilir
91 liymiş ben 84 lüyüm onun için dedim , yaş olarak büyüğüm yaniben bile derken?
İnan öyle değil,hayallleri küçültmek lazım biraz,evliliği tatmak isteniliyorsa,belli kriterler vardır evlilikte çok önemli olan,bunların başında,eş adayının belli bir geliri var mı,kültürü az çok sizinkine benziyor mu,bir de mutlaka oturup sohbet etmek lazım,ilk elektrik doğru insan demek değildir,hatta doğru kriterde değildir,yani elektrik alamadım diyip kestirip atmak büyük hata,sonra biraz konuşup tanıdıktan sonra o aradaki hoş sohbet ve bağ oluşmuşsa işte o insanla evlenilir,bu artık benim kocam dedikten sonra da zaten her gün artan bir bağ ve sevgi oluşuyor ve büyüyor günbegün...Herkes makul zamanda anne olmak ister ama olmuyorsa da olmuyor bazı şeyler...kısmet ne zamansa o. Hayalindeki adamla 36 yaşında tanışacağın varsa 35 olmuyor. Bu durumda da vay neden 25te karşıma çıkmadı neden 30da doğurmadım diye vahlanıp kendini psikolojik sıkıntıya sokmanın da bir alemi yok ki.
İnan öyle değil,hayallleri küçültmek lazım biraz,evliliği tatmak isteniliyorsa,belli kriterler vardır evlilikte çok önemli olan,bunların başında,eş adayının belli bir geliri var mı,kültürü az çok sizinkine benziyor mu,bir de mutlaka oturup sohbet etmek lazım,ilk elektrik doğru insan demek değildir,hatta doğru kriterde değildir,yani elektrik alamadım diyip kestirip atmak büyük hata,sonra biraz konuşup tanıdıktan sonra o aradaki hoş sohbet ve bağ oluşmuşsa işte o insanla evlenilir,bu artık benim kocam dedikten sonra da zaten her gün artan bir bağ ve sevgi oluşuyor ve büyüyor günbegün...
İnan öyle değil,hayallleri küçültmek lazım biraz,evliliği tatmak isteniliyorsa,belli kriterler vardır evlilikte çok önemli olan,bunların başında,eş adayının belli bir geliri var mı,kültürü az çok sizinkine benziyor mu,bir de mutlaka oturup sohbet etmek lazım,ilk elektrik doğru insan demek değildir,hatta doğru kriterde değildir,sonra biraz konuşup tanıdıktan sonra o aradaki hoş sohbet ve bağ oluşmuşsa işte o insanla evlenilir,bu artık benim kocam dedikten sonra da zaten her gün artan bir bağ ve sevgi oluşuyor ve büyüyor günbegün...
Aşk evliliği yaptım bende zaten,ama mesela maddi durumu önemserdim önce,sonra az sayıda kardeşi olacaktı,yakışıklılık olmazsa asla olmaz diyenlerdendim,birde aynı memleketli olmalıydık yoksa kültür çatışması yaşayabilirdim,oldu mu bunlar? Hiç birisi olmadı tabi ki,mutlumuyum ve eşimi seviyormuyum,Allahım nazarlardan korusun diyorum sadece...1 defa geldiğimiz dünyada hayalleri neden küçültmeli ki ? Ayrıca herkes mantık evliliği yapmak istemeyebilir, hayallerinde aşk evliliği yapmak olabilir.
Armutun sapı üzümün çöpü demeyeceksin, bulduğunda evleneceksin.Ben hiç katılmıyorum buna kendi açımdan
Aşksız olmaz
İyi işi var düzgün de bir insan eh hadi evleneyim bana göre evlenmek için evlenmek. Böyle bir evlilik beni mutlu etmez. Bu şekil bir birlikteliğin bana katacağı bir şey yok ki.
İnsan ilgi duymadığı, aşık olmadığı erkekle aynı yatağa nasıl girer aklım almıyor doğrusu. O zaten en ayrı mesele.
91 liymiş ben 84 lüyüm onun için dedim , yaş olarak büyüğüm yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?