- 4 Temmuz 2012
- 1.678
- 3.895
- 133
- Konu Sahibi Kahlofrida
-
Teşekkür ederim yorumunuz için insallah hayırlısıylaOncelikle yasiniz cokta geckin degil yani bunalimlara girecek kadar, rahat olun.. Akişina birakin evlenecegimiz kisi alin yazimiz zaten , o kisi bir yerlerde sizi bekliyor.. Dogru zamanda cikacak Allahin izni ile karsiniza tevekkul edin.. Cevreye kulak asmayin bana da oyle diyorlardi yeni evliyim simdi de bebek yap diye sıkıstırıyorlar .. Yani cevrenin istekleri bitmiyor oluruna birakin
Herkesin derdi başka desene neyse darısı başıma artıkSeninle neredeyse ayni yastayiz konu sahibesi. Ben de senin aksine evlenmekten korkuyorum
2 senedir bir iliskim var, cok da seviyorum ama ben bunun yuzunu her sabah aksam nasil gorurum olene kadar Allahim deyip kaciyorum yineMayamda yok galiba
Ben de keske isteyebilsem sizin gibi de baglasam su cocugun basini
Herkesin derdi başka desene neyse darısı başıma artık
Aynen öyle erkek kac yasinda olursa olsun genc ister biz her yil +1 nereye kadar bilmiyorum. Bu sene evlenirim dedim bir toteme göre o da olmadıDiğer evlenemeyen kızlar konularında da yazmıştım bekar biri olarak. Tamam atlı kovalamıyor falan filan ama her geçen sene müstakbel kocamızın yaşına da +1ekleniyor. Ben neden kocamın 20li yaşlı hallerini göremeyeyim :'(( 30unda evlensen ki o da iyi bir ihtimal.. kocan 35 38olacaktır yine iyi ihtimal. Gıcık kart erkekler hep çıtır arıyor ve çıtırlar da bunlara pas veriyor ya... valla..
Ağzınızdan bal damlıyor insallah oyle biri çıkar karşımaVallahi oyle. Sakasi bir yana, cok dertlenmemeye calisin bunun icin. Biliyorum demesi kolay ama, hayat gercekten ihtiyacimiz olanlari en beklemedigimiz anda getiriyor karsimiza. Zamani onemli degil, dogru bir kismet cikar insallah karsiniza, iyi ki beklemisim bu kadar dersiniz
Diğer evlenemeyen kızlar konularında da yazmıştım bekar biri olarak. Tamam atlı kovalamıyor falan filan ama her geçen sene müstakbel kocamızın yaşına da +1ekleniyor. Ben neden kocamın 20li yaşlı hallerini göremeyeyim :'(( 30unda evlensen ki o da iyi bir ihtimal.. kocan 35 38olacaktır yine iyi ihtimal. Gıcık kart erkekler hep çıtır arıyor ve çıtırlar da bunlara pas veriyor ya... valla..
30-35 in neresi kart ki? Esim 32 yasinda ama 25-26dan fazla göstermiyor ki gösterse bile o yaşlar kart dencek yaşlar değil, erkegin tam evlenilecek yaşları benceAramizda 8 yaş var ama benden dinamiktir. Ölmeden gömdünüz adamlari
Valla benim erkek arkadasim da oyle, 35 yasinda ama 5 tane beni cebinden cikarir. Bende mi bi yanlislik var diyordum bunu gordugum iyi oldu
Bende hep goruyorum verip veristiriyorlarAdamlarin ne kartligi ne sapikligi kaliyor kendinden genc biriyle evleniyor diye Sadece burada yazilanlar icin demiyorum yanlis anlasilmasin farkli konularda da denk geldi bikac kez.
Valla bilemeyecegim ben yaş kaynaklı bir kötülügünü, sapikligini, ezmeye calismasini filan görmedim adamin.
Duanın gücü olmasa insan nasıl hayata tutunur anlamam.. o kadar aciziz ki asıl dua olmadan hiçbir şey olmaz ya da hep eksik olur bana kalırsa. İnsana iç huzuru kalp sekinetini ya da ümidi veren o.
Bir noktada dogru olabiliyor aslinda, belli yasa gelene kadar hayat konusunda, iliskiler konusunda bir tecrubesi yoksa birseyler oturmamissa, yani kisacasi gormemisseo denilen erkekler cikiyor orta yaslarda. Ama gereken olgunluga kavusup da geldiyse o yasa cok iyi es ve es adaylari oluyorlar bencem
Oraya mı takıldın sagol yine de
Evlilik gerçekten harika birşey olsaydı bu kadar çok boşanma olmazdı sanırım.
Ahhahaahha hayır hayır 35 iyi hoştur ama dediğim gibi bunlar iyi ihtimaller. Benim çevremdeki örneklerde 45 yaşındaki adam 30luk kadın istiyor mesela biz de sakın bu kurbanlardan olmayalım demek istemiştim30-35 in neresi kart ki? Esim 32 yasinda ama 25-26dan fazla göstermiyor ki gösterse bile o yaşlar kart dencek yaşlar değil, erkegin tam evlenilecek yaşları benceAramizda 8 yaş var ama benden dinamiktir. Ölmeden gömdünüz adamlari
keşke bu kişisel bir mesele olsaydı ama ne yazık ki toplumsal bir konu oluyor. 26 yaşından örnek verelim mesela, 26'sında evlenen sayısı ne kadar yaygın olursa 26 yaşındakilere saçma sapan toplumsal baskı uygulanıyor, istemeyene de uygulanması çok kötü. ortalama gibi düşünün, 100 kişiden 80 tanesi 26 yaşında evlenirse 26 yaşında evlenmeyen insanlara garip gözle bakılıyor. zaten bu evde kalma meselesi neden hala var? bu yüzden işte. toplumun kafasındaki yaş 25-30 arası, 28'liklerin evlenmesine hatta 30'ların evlenmesine NORMAL bakılmaya bile yeni başladılar. kadınlar için konuşuyorum tabi. eskiden 29-30 yaşında evlenince geç diyorlardı. şimdi çalışma hayatı, modernlik falan derken Allahtan ona birşey diyen insan sayısı azO kadar kötü bir şey olsaydı da boşananlar tekrar tekrar evlenmezdi ama.. ben senin düşüncelerini anlıyorum ama senin dediğin gibi hayatını yaşama olayı yok bizde belkide. Yurt dışına mı çıkmak istiyorum maaşım da var diyelim ama ailem izin vermiyor mesela.. ülkenin batısından doğusuna güneyine bile gitmeye izin vermezler e ben de asi evlat olamam bu yaştan sonrane dersek diyelim sevgi bir ihtiyaç şu saydığın olumsuzlukları 25im de değil 35imde yaşamak beni kurtarmaz. O yüzden herkes yoluna bakmak istiyor. Bu istek hakir görülmemeli bence. Ne diyelim allah herkesin çarşısına göre pazar versin
Merhaba hanımlar aslında benim bu mevzu yeni değil benim için ama aksam aksam yine bir üzüldüm yine bir dertlendim. Bütün arkadaşlarım evlendi evlenmeyenler en kötü ihtimal nisanlanli ya da sözlü. Ben ne yaptıysam bir türlü olmadı. Tavsiye usulü görüşmelere gittim içim ısınmadı. Bana yaklaşmaya çalışanlar oldu ama bir türlü emin olamadım. Benim yürüdüklerim bana oralı olmadı. Velhasıl geldim 26 ya 1991 doğumluyum. Yani hayatımda biri olmadığını düşünürsek ne ara olacak belli değil. Annem akrabalar herkes üstüme geliyor patlama noktasına geliyorum bazen. Sürekli birileriyle görüşmek de istemiyorum artık. Çünkü ben de hayallere kapılıyorum hemen. Ya bekledigim gibi olmuyor ya da karşı tarafın beklediği gibi. Artık ne yapsam bilmiyorum. Türbelere falan gitmeye başladım her duamda bu var. Hani düşünme bu kadar hayırlısı diyeceksiniz. Ben zaten dusunmemeye calisiyorum2. Ama bunun sonu yok gibi bilmiyorum. Dua edip ya da baska bir sekilde evlenen var mi yanlis anlamayın ben hep hayırlıs gönlüme göre biri diye dua ederim tabiki mutsuz bir evliliktense bekarlik iyidir. Yine de tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşırsanız memnun olurum. Lutfen sizde bana dua edin. Müslümanın müslümana temiz ağızdan duası makbuldür insallah. Hepinize iyi aksamlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?