Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

Diğer evlenemeyen kızlar konularında da yazmıştım bekar biri olarak. Tamam atlı kovalamıyor falan filan ama her geçen sene müstakbel kocamızın yaşına da +1ekleniyor. Ben neden kocamın 20li yaşlı hallerini göremeyeyim :'(( 30unda evlensen ki o da iyi bir ihtimal.. kocan 35 38olacaktır yine iyi ihtimal. Gıcık kart erkekler hep çıtır arıyor ve çıtırlar da bunlara pas veriyor ya... valla..

Teşekkür ederim yorumunuz için insallah hayırlısıyla

Seninle neredeyse ayni yastayiz konu sahibesi. Ben de senin aksine evlenmekten korkuyorum
2 senedir bir iliskim var, cok da seviyorum ama ben bunun yuzunu her sabah aksam nasil gorurum olene kadar Allahim deyip kaciyorum yine Mayamda yok galiba

Ben de keske isteyebilsem sizin gibi de baglasam su cocugun basini

Herkesin derdi başka desene neyse darısı başıma artık

Herkesin derdi başka desene neyse darısı başıma artık

Vallahi oyle. Sakasi bir yana, cok dertlenmemeye calisin bunun icin. Biliyorum demesi kolay ama, hayat gercekten ihtiyacimiz olanlari en beklemedigimiz anda getiriyor karsimiza. Zamani onemli degil, dogru bir kismet cikar insallah karsiniza, iyi ki beklemisim bu kadar dersiniz

O degilde
Aynen öyle erkek kac yasinda olursa olsun genc ister biz her yil +1 nereye kadar bilmiyorum. Bu sene evlenirim dedim bir toteme göre o da olmadı

Ağzınızdan bal damlıyor insallah oyle biri çıkar karşıma

30-35 in neresi kart ki? Esim 32 yasinda ama 25-26dan fazla göstermiyor ki gösterse bile o yaşlar kart dencek yaşlar değil, erkegin tam evlenilecek yaşları bence Aramizda 8 yaş var ama benden dinamiktir. Ölmeden gömdünüz adamlari

Valla benim erkek arkadasim da oyle, 35 yasinda ama 5 tane beni cebinden cikarir. Bende mi bi yanlislik var diyordum bunu gordugum iyi oldu

Valla benim erkek arkadasim da oyle, 35 yasinda ama 5 tane beni cebinden cikarir. Bende mi bi yanlislik var diyordum bunu gordugum iyi oldu

Bende hep goruyorum verip veristiriyorlar Adamlarin ne kartligi ne sapikligi kaliyor kendinden genc biriyle evleniyor diye Sadece burada yazilanlar icin demiyorum yanlis anlasilmasin farkli konularda da denk geldi bikac kez.
Valla bilemeyecegim ben yaş kaynaklı bir kötülügünü, sapikligini, ezmeye calismasini filan görmedim adamin.

Bir noktada dogru olabiliyor aslinda, belli yasa gelene kadar hayat konusunda, iliskiler konusunda bir tecrubesi yoksa birseyler oturmamissa, yani kisacasi gormemisse o denilen erkekler cikiyor orta yaslarda. Ama gereken olgunluga kavusup da geldiyse o yasa cok iyi es ve es adaylari oluyorlar bencem

Duanın gücü olmasa insan nasıl hayata tutunur anlamam.. o kadar aciziz ki asıl dua olmadan hiçbir şey olmaz ya da hep eksik olur bana kalırsa. İnsana iç huzuru kalp sekinetini ya da ümidi veren o.

Duanın gücünü ben de biliyorum ama fazla konuşmak istemem inanç ve bireysel sonuçta ama bunu kafaya bu kadar takmak normal mi? Yaş daha 26 ya bizim şu kızların evlilik meraklısı olmasını anlamıyorum arkadaş... Duaya inanan insan kader kısmete de inansın bi zahmet. Sadece hayırlısını istemek en mantıklısı, ille de evleneyim evleneyim neyin kafası ya, gerçekten yazık...

Elin ecnebisi dünyayı gezer, hayatın tadını çıkarır bizim kızlar evlilik diye diye türbe gezer. Şu toplum şu kafadan çıksa da herkes rahatlasa, hadi evlilik meraklıları neyse de evlenmek istemeyen insana da aynı baskıyı yapıyorlar.

Şu yasa gelmisler iyidir, bu yastakiler soyledir diyemeyiz zatende yasinin adamiysa dedigin gibi o yaşlar iyidir. O Sirf 20-25 yaslarinda biriyle iliski yasiyordiye sapik ilan edilmez.

Oraya mı takıldın sagol yine de

Bak ben sana kendi çevremden örnek vereyim hani demişsin ya kimler kimler yuva kuruyor diye... Al sana benim çevrem:
Ben 24 yaşındayım, üniversiteden de mezun olunca okul defterini kapadım.
Benim liseden sonra üniversiteye gitmeyen arkadaşlarım (tanıdıkları da dahil ediyorum) evlendiler.
Önlisans mezunu olanlar evli ya da nişanlı artık.
Ailesi çok tutucu olan taze lisans mezunu bir arkadaşım evlendi.
Onun dışındakiler hep bekar, kiminin sevgilisi var kiminin yok. Millet hayatını yaşıyor, aralarında 26-27 yasında olanlar da var. Ve hiçbiri evlilik meraklısı değil. Evlilik kader kısmet işidir, nasiptir, ne bileyim şansla da alakası vardır. Böyle nerde artık evleneyim diyen tanıdığım, akraba falan varsa öylesine evlendiği için mutsuz oldu. Neden evliliği gözünüzde büyütüyorsunuz ben anlamıyorum. Mesela ben isterim ki herkes kalbindeki insanla evlenebilsin, evet ben gerçekten bu insanla bir ömrü paylaşmak istiyorum diyebilsin. Günümüzde kaç insan böyle evleniyor ki? Evlenmek demek bir aileyle de evlenmek oluyor, ya bir Türk kızı neden hayatının en güzel döneminde kayınvalide, kayınpeder, kayın ve görümce, ek olarak elti gibi dertlerle uğraşmak ister bana bunu anlatsın birisi. Evlilik her gün romantik geçen birşey değil ki. İnşallah seni her gün daha da artan bir aşkla sevecek olan birini bulursun ama gerçekte durumlar çok farklı. Keşke hiçbir aşk evlilikteki sorunlar yüzünden yıpranmasa. Bi de çocuk konusu var tabi, insan sevdiği kişiden çocuk sahibi olması güzel de o da ayrı bir dert. Bir insan neden şu ülkeye hala çocuk dünyaya getirir bunu da anlamıyorum. Çocuk işi tamamen bencillik, insanların kendileri için ve kendilerini düşünerek yaptıkları birşey. Toplum baskısı yüzünden çocuk yapan da çok. Evlilik gerçekten harika birşey olsaydı bu kadar çok boşanma olmazdı sanırım.

Evlilik gerçekten harika birşey olsaydı bu kadar çok boşanma olmazdı sanırım.

O kadar kötü bir şey olsaydı da boşananlar tekrar tekrar evlenmezdi ama.. ben senin düşüncelerini anlıyorum ama senin dediğin gibi hayatını yaşama olayı yok bizde belkide. Yurt dışına mı çıkmak istiyorum maaşım da var diyelim ama ailem izin vermiyor mesela.. ülkenin batısından doğusuna güneyine bile gitmeye izin vermezler e ben de asi evlat olamam bu yaştan sonra ne dersek diyelim sevgi bir ihtiyaç şu saydığın olumsuzlukları 25im de değil 35imde yaşamak beni kurtarmaz. O yüzden herkes yoluna bakmak istiyor. Bu istek hakir görülmemeli bence. Ne diyelim allah herkesin çarşısına göre pazar versin

Ahhahaahha hayır hayır 35 iyi hoştur ama dediğim gibi bunlar iyi ihtimaller. Benim çevremdeki örneklerde 45 yaşındaki adam 30luk kadın istiyor mesela biz de sakın bu kurbanlardan olmayalım demek istemiştim

keşke bu kişisel bir mesele olsaydı ama ne yazık ki toplumsal bir konu oluyor. 26 yaşından örnek verelim mesela, 26'sında evlenen sayısı ne kadar yaygın olursa 26 yaşındakilere saçma sapan toplumsal baskı uygulanıyor, istemeyene de uygulanması çok kötü. ortalama gibi düşünün, 100 kişiden 80 tanesi 26 yaşında evlenirse 26 yaşında evlenmeyen insanlara garip gözle bakılıyor. zaten bu evde kalma meselesi neden hala var? bu yüzden işte. toplumun kafasındaki yaş 25-30 arası, 28'liklerin evlenmesine hatta 30'ların evlenmesine NORMAL bakılmaya bile yeni başladılar. kadınlar için konuşuyorum tabi. eskiden 29-30 yaşında evlenince geç diyorlardı. şimdi çalışma hayatı, modernlik falan derken Allahtan ona birşey diyen insan sayısı az ben kimseye asi evlat olsun demiyorum ama bazı şeyleri de aşmak lazım bence. işi gücü maaşı olan 25 yaş üzeri insanların yurt dışına çıkmak ya da ülkenin batısından doğusuna gitmek için ailesinden izin almaması lazım, bu çok komik ve vahim bir durum. ben dediğinizi de anlıyorum, insan baba evinde bahsettiğiniz şeylerden bunalıp koca evinde arıyor mutluluğu. kimse üzerinde baskı olmasa daha rahat oluruz. böyle konularda üstünkörü cevap herkesin kendi hayatı deyip geçmek olsa bile bunun toplumsal etkisi büyük. millet 26 yaşına gelenlerin evlendiklerini görünce kendi çevresine, çevresindeki 26'lıklara falan baskı kurmaya başlıyor çünkü bu onlara normal geliyor. bu yaş 20 olsaydı ve 100 kişiden 80 tanesi 20 yaşında evlenseydi bu defa bunu normal karşılayacaklardı. tıpkı çok eskiden kızların 15 yaşında evlenmesini normal karşıladıkları gibi.

bu toplum önünde sonunda düzelecek, bütün saçmalıklarından kurtulacak ama bu çok zaman alacak, biz ölürüz o vakte kadar. en güzeli bireysel düşünüp istemediğimiz şeyler karşısında "hayır" diyebilmek. 30 yaşında bir insanın ailesine hayır diyemiyor olması çok vahim ve gülünçtür. benim annem bile bana geçen gün kalkmış senin yaşındakiler evlilik planı yapıyor falan diyor. hemen kestim önünü, saygı çerçevesinde verdim cevabını. dedim ki onlar beni ilgilendirmiyor, o benim bileceğim iş. evlenirim ya da evlenmem, bu kimseyi ilgilendirmez ve karar sadece bana aittir. sizi de ilgilendirmez dedim. bozuldu tabi ben senin annenim ne demek ilgilendirmez dedi, ilgilendirmez dedim kapadım konuyu. kuramaz bana baskı falan, anca lafta sözde konuşur onda da karşılığını alır. bu asilik yapmak olmuyor ki, bu sadece bir bireyin kararlarına saygı bekleme hakkı. bana yarın öbür gün her kim benzer imada ya da lafta bulunursa "bu benim hayatım, kimseyi ilgilendirmez, hayatımla ilgili kararları kendim verecek yaştayım" der kapatırım konuyu.

bu baskılar evlenmekle bitmiyor ki. evleniyorsunuz, bu defa çocuk baskısı yapıyorlar. istemiyoruz diyorsunuz onu da anlamazlar, yaşın geçiyor derler, pişman olursun derler, ileride istersin Allah vermez derler... sürekli birşey derler yani. çocuk yaparsınız, aa tek çocuk çok yazık, ikinciyi yapın derler. cinsiyet için bile laf eden, hala o pis ağzını açan var yahu. milletin ağzına göre yaşanmıyor, hayır demek güzel bir şeydir.

Allahtan dileyip bekleyip bize verdıgı hayatı ona önce iyi bir kul olmak için yasayıp, sonrada kendimiz ve ailemiz için bişeyler yaparak gecırmeliyiz Zamanı.
Yaşa, rakamlara takmayalım takılmayalım.
En kısa sürede kıymetinizi bilen,sizi üzmeye kıyamayan, karşılıklı sevgi ve saygı içinde olacağınız bir beyefendi ile huzurlu sağlıklı Mutlu ve bereketli bir evlilik yoluna girmeniz dileğimle iyi geceler

böyle yazınca görümcem geldi aklıma o çatladı koca koca diye 95 dogumlu evde kaldim modunda evlenmiyor diye sevgilisiyle tartisti cocuk terketti arkadaslarinin cevrelerine bile dadandi yok olmuyor gitmediği türbe kalmadi geçen sene calistigi yere dadandi bi o bi o diye en son ordaki önceki sevgilisinin kankasini yakaladi nisanda mayista nisanlandi ekime de nikah tarihi aldilar yok dinletemedik acelesi var kızın ben 24 yasinda evlendim keske evlenmeseydim dedim durdum git hayatini yasa işini eline al gez toz ailen varsa sağlarsa onlari mutlu edicek birseyler yap erkek milletine yaranılmaz

Ben 7 yil once 26 yasinda evlendim o donem herkes erken oldugunu dusunuyordu ulkede 7 yilda ne degisti ki siz bu haldesiniz acaba. Yasinizi okumadan once kesin 40 a dogru ilerliyor dedim. Bence bu kadar istiyor olmanizda evlenmenize engel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…