Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

bende benzer şeyler yaşadım ama sonunda evlendim demekki kısmet kapınız açılmadı henüz herkesin vakdi gelecek elbet ben 34 yaşında evlendim bir yıl içinde tanışma-söz-evlilik evlendikden 3 ay sonrada hamile kaldım. yani merak etmeyin hepsi bir anda oluyor zaten. size tavsiyem kimseye kendinizi ezdirmeyin lafını verin bekarlığın keyfini çıkarın şimdilik evlilik nası olsa olur

Nedense yazınızı okurken gözlerim doldu. Ve başta 32 33 yaşındasınız sandım. Lütfen yapmayın gençsiniz daha ve bu konuya odaklandıkça karşınıza biri çıkmayacaktır. Bu konuyu askıya alıp dikkatinizi başka bir uğraşa verin ne bileyim dil filan öğrenin çok vaktinizi ve kafanızı kurcalar. Böyle düşündükçe gelmez o kısmet nerdeyse öylece bekler.

Ahh bu Türk halkı. . Sanki evlenince ilahi bi mutluluğa kavuşacaksın muamelesi yaparlar insana..

daha çok gençsin.. inşallah karşına birlikte mutlu olabileceğin biri çıkar ve evlenirsin.. Ama dert etme.. zamana bırak. .

Taşlara tapmıyorsun mesela eyüp sultan türbesine gittim burds yatan zatın hurmetine diyorum. Allahtan başkasından medet ummuyorum.

yine aynı yere çıkıyor. orda yatan zatın hurmetine ne demek?
senin gibi bir beşer olandan hürmet-şefaat bekliyorsun.
bunlar batıldır.

Ya her şeyi anladım da şu evlenip ne yapacaksın, 30dan önce evlenme diyenler işin cinsellik boyutunu nasıl hallettiniz merak ettim? 30una kadar sevişmeden durmak sağlıklı bir şey mi? Ben düzenli cinsel hayat istiyorum mesela niye 35e kadar bekleyeyim? Ha siz zaten sevgilinizle doya doya sevisip yurtiçi yurt dışı gezebiliyorsaniz zaten evli gibi yaşıyorsunuz. O şartlarda ben de istemem evlenip de bambaşka bir ailenin içine girmeyi.

Cinsellik kadınlar için değil ki zaten erkekler için sevgilinle de 35 yaşına kadar kafede oturup çay kahve içmek gayet yeterlidir :)

Allah hayırlısını versin inşallah...
Gerçi baskı altında olmasan çokta umurunda değil...
Yani bana öyle geldi,
Hani etrafında seni evlenmedin diye köşeye sıkıştıran insanlarida çok takma...
Nasip bu işler.
Mutlu ol,
Mutlaka mutlu,
İşin olsun mesela
Hobilerin(kusura bakmayın tanımıyorum seni en nihayetinde.)
Köşeye sıkıştığında
Hareket imkanın kalmadığında
O 'evlen artık' diyen kısım döner bıçağı idare edemedi der,
Çok matah birşey ya
Sana göre ,seni mutlu edecek, yanında diken üstünde olmayacağım vs. Vs birini bulmada da evlenme
Yani bilirsin boşanmak hala bir tabu...

Cinsellik kadınlar için değil ki zaten erkekler için sevgilinle de 35 yaşına kadar kafede oturup çay kahve içmek gayet yeterlidir :)
Aynen ya. Bir de yabancı kadınları örnek vermezler mi her seferinde. Sanki onlar sevgilileriyle kafede oturup çay kahve içiyor.
Annem babam yaslanmadan torun sevsin istiyorum belki mesela. Veya yuva kurdugumu görsünler istiyorum. Ölüm var dünyada ne olacağı belli mi? Su konularda bekarlara evlenip ne yapacaksın diyen EVLILERi cidden anlamıyorum. Evlilik yaşı zaten eskiye göre yükseldi. Okuldu işti derken 25ten önce akla gelmiyor da 27 28 hatta 32 ye gelmiş kadına da evlilik meraklısı demek komik oluyor artık.

Daha çok gençsiniz bunları düşünmek için bence :) bende 28'ime doğru gidiyorum. Aday bile yok şu an.
Her nasibin vakti var , yeter ki nasip olmayacaklarsa oyalanmayalim. Ümitsiz değilim, Rabbim kendisine tevekkül edenlere elbet güzel bir karşılık verir
Bir arkadaşım kötü zamanlar geçirmişti ve artık kimse sormuyor bile istemeye gelen yok diyordu. Arada bir arkadaş ortamı vasıtasıyla gelenlerde olumsuz oldu hep hemde çoğu erkek tarafından . Evlenemeyecegine neredeyse emindi ki karşısına kendisi gibi biri cikti. Yakın zamanda düğünü var:)
Olmaz diye bir sey yok hayatta. Zamanı gelince olur da benim duam en hayırlısı olsun inşallah .

Ya evlenmek isteyenler evlilik için çıldırmıyor aslında adam akıllı ilişki yaşamak istiyorlar bu da maalesef evlilikle oluyor Turkiyede. Gez toz diyorlar deli gibi geziyorum böyle de mutluyum ama en sevdiğim dizinin 1 yıldır bekledigim sezonunu neden birine sarılıp izlemeyeyim:)

İstemeyen evlenmemeli mahalle baskısı karşısında dik durmalı haklısın ama olay şu ki biz evlenmek istiyoz baskı falan değil evlilik için doğru zaman olduğunu hissediyoruz ama adam yok. Ahahhshah. Toplum yapısının değişmesi düzelmesi de kadınların 25 yerine 35te evlenmesiyle ve mahallenin bunu normal karşılaması ile düzelebilecek bir olgu gibi gelmiyor bana.

+1

Son düzenleme:
Anlatmaya çalıştığım buyduyani 30dan sonra birseylerin zamani gercekten geçmiş oluyor insanlar ne hikmetse evlilik meraklisi olarak algılıyor

Canım kaç olayım 36 falan mı istersin genel olarak cevreme baktığımda evlenenleri görebiliyorsam bence evlenmek icin erken bir yaşta sayılmam

ben size katılmıyorum. en azından sorun yapacak yaşta değilsiniz. şöyleki, o bile değil ama, 35 olsaydı, çoluk çocuk istiyorsanız eğer, sırf doğurganlık azalıyor diye anlayabilirdim ama 26 yaşında olmanız ve mesajınızın başlığı bile başkalarının hayatını yaşadığınızı gösteriyor. başkaları evlendiği için evlenmek istiyorsunuz, kendinize sordunuz mu neden evlenmek istiyorum diye?
Kimler kimler yuva kuruyor ben niye kuramıyorum?

Konu sahibi baskı da görüyor ama, okuyun ilk mesajı. Herkes üstüme geliyor patlama noktasına geliyorum demiş. Neyse sizinle aynı pencereden bakmıyoruz o yüzden daha fazla zaman harcamaya gerek yok. Ortada adam yoksa doğru zaman değildir demek ki, size göre doğru bile olsa hayata göre doğru zaman değil demek ki. Neyse bunları ne kadar anladığınızla alakalı yani ne desek boş.

Öyle deme ablası, elin oğlu yabancı dile değil yaptığı yemeğe bakar :) evlilik çok önemli bir meziyet. Ne yapacak dil öğrenip ayol? Karmaşık KV kp problemlerini çözmek ve çocuk doğurmak gibi daha önemli Meseleler varken kim neden dil öğrensin? :) baksanıza herkes yuva kurmuş o niye kuramıyormuş, kesin bir sorun var ondan kuramıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…