- 2 Aralık 2007
- 1.626
- 1.709
- 398
- 57
- Konu Sahibi Kahlofrida
-
Taşlara tapmıyorsun mesela eyüp sultan türbesine gittim burds yatan zatın hurmetine diyorum. Allahtan başkasından medet ummuyorum.
Cinsellik kadınlar için değil ki zaten erkekler için sevgilinle de 35 yaşına kadar kafede oturup çay kahve içmek gayet yeterlidir :)Ya her şeyi anladım da şu evlenip ne yapacaksın, 30dan önce evlenme diyenler işin cinsellik boyutunu nasıl hallettiniz merak ettim? 30una kadar sevişmeden durmak sağlıklı bir şey mi? Ben düzenli cinsel hayat istiyorum mesela niye 35e kadar bekleyeyim? Ha siz zaten sevgilinizle doya doya sevisip yurtiçi yurt dışı gezebiliyorsaniz zaten evli gibi yaşıyorsunuz. O şartlarda ben de istemem evlenip de bambaşka bir ailenin içine girmeyi.
Allah hayırlısını versin inşallah...Merhaba hanımlar aslında benim bu mevzu yeni değil benim için ama aksam aksam yine bir üzüldüm yine bir dertlendim. Bütün arkadaşlarım evlendi evlenmeyenler en kötü ihtimal nisanlanli ya da sözlü. Ben ne yaptıysam bir türlü olmadı. Tavsiye usulü görüşmelere gittim içim ısınmadı. Bana yaklaşmaya çalışanlar oldu ama bir türlü emin olamadım. Benim yürüdüklerim bana oralı olmadı. Velhasıl geldim 26 ya 1991 doğumluyum. Yani hayatımda biri olmadığını düşünürsek ne ara olacak belli değil. Annem akrabalar herkes üstüme geliyor patlama noktasına geliyorum bazen. Sürekli birileriyle görüşmek de istemiyorum artık. Çünkü ben de hayallere kapılıyorum hemen. Ya bekledigim gibi olmuyor ya da karşı tarafın beklediği gibi. Artık ne yapsam bilmiyorum. Türbelere falan gitmeye başladım her duamda bu var. Hani düşünme bu kadar hayırlısı diyeceksiniz. Ben zaten dusunmemeye calisiyorum2. Ama bunun sonu yok gibi bilmiyorum. Dua edip ya da baska bir sekilde evlenen var mi yanlis anlamayın ben hep hayırlıs gönlüme göre biri diye dua ederim tabiki mutsuz bir evliliktense bekarlik iyidir. Yine de tavsiyeleriniz varsa benimle paylaşırsanız memnun olurum. Lutfen sizde bana dua edin. Müslümanın müslümana temiz ağızdan duası makbuldür insallah. Hepinize iyi aksamlar.
Aynen ya. Bir de yabancı kadınları örnek vermezler mi her seferinde. Sanki onlar sevgilileriyle kafede oturup çay kahve içiyor.Cinsellik kadınlar için değil ki zaten erkekler için sevgilinle de 35 yaşına kadar kafede oturup çay kahve içmek gayet yeterlidir :)
Ya evlenmek isteyenler evlilik için çıldırmıyor aslında adam akıllı ilişki yaşamak istiyorlar bu da maalesef evlilikle oluyor Turkiyede. Gez toz diyorlar deli gibi geziyorum böyle de mutluyum ama en sevdiğim dizinin 1 yıldır bekledigim sezonunu neden birine sarılıp izlemeyeyim:)Aynen ya. Bir de yabancı kadınları örnek vermezler mi her seferinde. Sanki onlar sevgilileriyle kafede oturup çay kahve içiyor.
Annem babam yaslanmadan torun sevsin istiyorum belki mesela. Veya yuva kurdugumu görsünler istiyorum. Ölüm var dünyada ne olacağı belli mi? Su konularda bekarlara evlenip ne yapacaksın diyen EVLILERi cidden anlamıyorum. Evlilik yaşı zaten eskiye göre yükseldi. Okuldu işti derken 25ten önce akla gelmiyor da 27 28 hatta 32 ye gelmiş kadına da evlilik meraklısı demek komik oluyor artık.
İstemeyen evlenmemeli mahalle baskısı karşısında dik durmalı haklısın ama olay şu ki biz evlenmek istiyozkeşke bu kişisel bir mesele olsaydı ama ne yazık ki toplumsal bir konu oluyor. 26 yaşından örnek verelim mesela, 26'sında evlenen sayısı ne kadar yaygın olursa 26 yaşındakilere saçma sapan toplumsal baskı uygulanıyor, istemeyene de uygulanması çok kötü. ortalama gibi düşünün, 100 kişiden 80 tanesi 26 yaşında evlenirse 26 yaşında evlenmeyen insanlara garip gözle bakılıyor. zaten bu evde kalma meselesi neden hala var? bu yüzden işte. toplumun kafasındaki yaş 25-30 arası, 28'liklerin evlenmesine hatta 30'ların evlenmesine NORMAL bakılmaya bile yeni başladılar. kadınlar için konuşuyorum tabi. eskiden 29-30 yaşında evlenince geç diyorlardı. şimdi çalışma hayatı, modernlik falan derken Allahtan ona birşey diyen insan sayısı azben kimseye asi evlat olsun demiyorum ama bazı şeyleri de aşmak lazım bence. işi gücü maaşı olan 25 yaş üzeri insanların yurt dışına çıkmak ya da ülkenin batısından doğusuna gitmek için ailesinden izin almaması lazım, bu çok komik ve vahim bir durum. ben dediğinizi de anlıyorum, insan baba evinde bahsettiğiniz şeylerden bunalıp koca evinde arıyor mutluluğu. kimse üzerinde baskı olmasa daha rahat oluruz. böyle konularda üstünkörü cevap herkesin kendi hayatı deyip geçmek olsa bile bunun toplumsal etkisi büyük. millet 26 yaşına gelenlerin evlendiklerini görünce kendi çevresine, çevresindeki 26'lıklara falan baskı kurmaya başlıyor çünkü bu onlara normal geliyor. bu yaş 20 olsaydı ve 100 kişiden 80 tanesi 20 yaşında evlenseydi bu defa bunu normal karşılayacaklardı. tıpkı çok eskiden kızların 15 yaşında evlenmesini normal karşıladıkları gibi.
bu toplum önünde sonunda düzelecek, bütün saçmalıklarından kurtulacak ama bu çok zaman alacak, biz ölürüz o vakte kadar. en güzeli bireysel düşünüp istemediğimiz şeyler karşısında "hayır" diyebilmek. 30 yaşında bir insanın ailesine hayır diyemiyor olması çok vahim ve gülünçtür. benim annem bile bana geçen gün kalkmış senin yaşındakiler evlilik planı yapıyor falan diyor. hemen kestim önünü, saygı çerçevesinde verdim cevabını. dedim ki onlar beni ilgilendirmiyor, o benim bileceğim iş. evlenirim ya da evlenmem, bu kimseyi ilgilendirmez ve karar sadece bana aittir. sizi de ilgilendirmez dedim. bozuldu tabi ben senin annenim ne demek ilgilendirmez dedi, ilgilendirmez dedim kapadım konuyu. kuramaz bana baskı falan, anca lafta sözde konuşur onda da karşılığını alır. bu asilik yapmak olmuyor ki, bu sadece bir bireyin kararlarına saygı bekleme hakkı. bana yarın öbür gün her kim benzer imada ya da lafta bulunursa "bu benim hayatım, kimseyi ilgilendirmez, hayatımla ilgili kararları kendim verecek yaştayım" der kapatırım konuyu.
bu baskılar evlenmekle bitmiyor ki. evleniyorsunuz, bu defa çocuk baskısı yapıyorlar. istemiyoruz diyorsunuz onu da anlamazlar, yaşın geçiyor derler, pişman olursun derler, ileride istersin Allah vermez derler... sürekli birşey derler yani. çocuk yaparsınız, aa tek çocuk çok yazık, ikinciyi yapın derler. cinsiyet için bile laf eden, hala o pis ağzını açan var yahu. milletin ağzına göre yaşanmıyor, hayır demek güzel bir şeydir.
+1Aynen ya. Bir de yabancı kadınları örnek vermezler mi her seferinde. Sanki onlar sevgilileriyle kafede oturup çay kahve içiyor.
Annem babam yaslanmadan torun sevsin istiyorum belki mesela. Veya yuva kurdugumu görsünler istiyorum. Ölüm var dünyada ne olacağı belli mi? Su konularda bekarlara evlenip ne yapacaksın diyen EVLILERi cidden anlamıyorum. Evlilik yaşı zaten eskiye göre yükseldi. Okuldu işti derken 25ten önce akla gelmiyor da 27 28 hatta 32 ye gelmiş kadına da evlilik meraklısı demek komik oluyor artık.
Anlatmaya çalıştığım buyduAynen ya. Bir de yabancı kadınları örnek vermezler mi her seferinde. Sanki onlar sevgilileriyle kafede oturup çay kahve içiyor.
Canım kaç olayım 36 falan mı istersin genel olarak cevreme baktığımda evlenenleri görebiliyorsam bence evlenmek icin erken bir yaşta sayılmam26 yaş ve evlenemedim mi diyorsun? şaka mı bu?
Canım kaç olayım 36 falan mı istersin genel olarak cevreme baktığımda evlenenleri görebiliyorsam bence evlenmek icin erken bir yaşta sayılmam
İstemeyen evlenmemeli mahalle baskısı karşısında dik durmalı haklısın ama olay şu ki biz evlenmek istiyozbaskı falan değil evlilik için doğru zaman olduğunu hissediyoruz ama adam yok. Ahahhshah. Toplum yapısının değişmesi düzelmesi de kadınların 25 yerine 35te evlenmesiyle ve mahallenin bunu normal karşılaması ile düzelebilecek bir olgu gibi gelmiyor bana.
Nedense yazınızı okurken gözlerim doldu. Ve başta 32 33 yaşındasınız sandım. Lütfen yapmayın gençsiniz daha ve bu konuya odaklandıkça karşınıza biri çıkmayacaktır. Bu konuyu askıya alıp dikkatinizi başka bir uğraşa verin ne bileyim dil filan öğrenin çok vaktinizi ve kafanızı kurcalar. Böyle düşündükçe gelmez o kısmet nerdeyse öylece bekler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?