Kimlerin yanında emzirirsiniz?

Benim gorumce ben nisanliyken babasının eşinin nisanlimin ve ben varken öyle çıkarıp kocaman uçlarıyla emzirirdi. Ben utanır kalkar giderdim. Benim bebeğim emmedi ki ahhhhhhhhh emseydi keşke...
Ama eşim ablam annemin yanında rahat eder. Başka erkekle rin yanında emzirmez, bayanların yanında Ortu orterdim

İlk 6 ayla bitmedi 20.aya girdik koltukta otururken gelip üzerimdekileri çekip emmeye başlıyor :)

benim kızım da 18 aylık ve aynı :) bugün denizden kumsala meme diye çıktı..

ilk başlarda emzirmek istemiyordum ben sonra mecburen emzirmeye basladim. dısarıda tabi ki onlukle ama akrabalarimin, komsularimin yaninda mememi lonk diye cikarmadan emziriyorum. artik kiyafetlerim de ona gor oluyor 2 kat giyiyorum ustten, usttekini onluk niyetine kullaniyoruz.

Çocuğum yok ama aile bireyleri hariç, emzirme örtüsüyle emzirilmeli bence. Lap diye çıkaranlara şaşırıyorum ama tercih meselesi yani ayıplamam kimseyi sonuçta bebek besleniyor

Bence bu seksist bir ifade. Emziren kadının memesi cinselliğe konu olamaz.
Çocuğum yok, hiç utanmam.
Parkta sokakta neredeyse açar emziririm.

Yurtdışında her yerde görüyorum ben anne bebek odalarını.
Kadınlar da gayet açıp emziriyorlar kimse de dönüp bakmıyor

Rahatsız olan bakmasın, çevirsin kafasını.

Benim gorumce ben nisanliyken babasının eşinin nisanlimin ve ben varken öyle çıkarıp kocaman uçlarıyla emzirirdi. Ben utanır kalkar giderdim. Benim bebeğim emmedi ki ahhhhhhhhh emseydi keşke...
Ama eşim ablam annemin yanında rahat eder. Başka erkekle rin yanında emzirmez, bayanların yanında Ortu orterdim
babasının yanında açık açık mı emziriyordu örtüyle mi?

Çocuğum yok ama olsa eşimden baska kimsenin yaninda emzirmem, utanırim :oops:

Ama ortamda bir erkek olmadiktan sonra yanimda ister örtülü, ister örtüsüz emzirilinsin rahatsız olmam tanımadığım bir bayan olsa da.

İlk 6 ayla bitmedi 20.aya girdik koltukta otururken gelip üzerimdekileri çekip emmeye başlıyor :)
Ben de 27 ay emzirdim ama en azından ek gıdaya geçince rahatsız olabileceğim ortamlarda başka gıdalarla takviye edebildik. Müsait ortamlarda yine günde 7-8 kere emziriyordum tabi ki 6. aydan sonra da. Bir de benim kızım hiç çok düşkün olmadı emmeye. Emzik bile emmedi hiç. Stres atmak için ya da keyfine hiç emmek istemedi beni. Sadece acıkınca isterdi. Öyle olunca 6. aydan sonra zorlanmadım pek

Emzirme örtüsü demişler ama her çocuk kabul etmez ki

Zira onun yüzü örtülecek

Bir de bebek hep 2-3 aylık boyutta değil oğlum 2,5 yıl emdi kocaman çocuk kafasına bir şey örttürmez ki

Biberon ile beslerken yüzünü örtmüyorsak meme ile de örtmüyoruz

Avm de emzirme odasında emzirdim mesela ama belki daha açık yerlerde de emzirmek iyi olabilirdi toplum alışsın

Arabada emzirdim hep

Geçen tatile gittik orada tanıştığımız bayan iki erkek ve birkaç kadın olan ortamda örtüsünü örtüp süt sağdı az ötede de sağabilirdi arabada da sağabilirdi yanımıza geldi muhabbet edip sağdı

Ben de 27 ay emzirdim ama en azından ek gıdaya geçince rahatsız olabileceğim ortamlarda başka gıdalarla takviye edebildik. Müsait ortamlarda yine günde 7-8 kere emziriyordum tabi ki 6. aydan sonra da. Bir de benim kızım hiç çok düşkün olmadı emmeye. Emzik bile emmedi hiç. Stres atmak için ya da keyfine hiç emmek istemedi beni. Sadece acıkınca isterdi. Öyle olunca 6. aydan sonra zorlanmadım pek
Benim kızımın da emzikle işi yok. Hadi süt dediğimde gözleri parlıyor çocuğumun :) ya da bazen düşüyor vs.canı yanıyor hemen atlıyor kucağıma. Memeyi nasıl bıraktırırım diye düşündüğümde hafakanlar basıyor :))

Ben aslaaaa emzirmeyecektim başkasının yanında. Tabi çocuk doğdu öyle olmadı. Daha hastane odasında başında on kişi varken emzirmeye uğraşmak zorunda kalmıştım. Tabi bebiş ememeyince üç kişi müdahale de ediyordu vs vs. Sonra samimi olduğum kişilerin yanında emzirdim. Ama benimkiler çok büyük olmadığı için üstümdeki penye veya bluzle kapatıyordum. Bir gün arkadaş aaa emziriyor muydun. Ben hiç farketmedim. Ben emzirince herşey meydanda senin farkedilmiyor bile demişti. Ben bunu bile bile yapıyordum birileri yine müdahale etme gereği duyuyordu. Bebek nefes alsın diye. Halbuki burnunu mutlaka açık bırakırdım. Kimsenin yanında emzirmem dersen çocuk memeyi bırakana kadar evden çıkmamalısın. Emzirme örtüsü almıştım ama kızımda çok kısa süre kullanabildim. Çünkü örtünün altında kalmaya hiç tahammülü yoktu. Elleriyle açıp duruyordu.

Ohh nihayet yalnız değilmişim :KK53: ben de bi gariplik var galiba diyodum

:KK45::KK45::-)
:D yauu ne garipliği kuzum. Bakiyorsun gözünün önünde açıyor hatun kişisi. Ben utanıyordum. Dusun nisanlinin evinde kp var nisanlin ve emzirenin eşi. Odadasin birden iri memeler çıkar .. Ben babamın yanında öyle birşey yapmadım. Eşim de musade etmez zaten

Benim kızımın da emzikle işi yok. Hadi süt dediğimde gözleri parlıyor çocuğumun :) ya da bazen düşüyor vs.canı yanıyor hemen atlıyor kucağıma. Memeyi nasıl bıraktırırım diye düşündüğümde hafakanlar basıyor :))
Ben 24 ayda memeyi bıraktırırım diyordum ama 3 ay sürdü tamamen bırakmamız. Önce ara öğünlerden vazgeçtik. Sadece öğle ve gece uykusunda emdi bir süre. Sonra öğle uykusunda vazgeçtik, 1 aya yakın da öyle sürdü. Sonra gece uykusunda bir süre emdi. Tamamen bırakmadan önce anlatmaya başladım kızıma. Bırakması gerektiğini, artık büyüdüğünü başka gıdalarla beslenmesi gerektiğini falan anlattım. Bu da 2-3 hafta sürdü. Sonra son hafta emmenin son haftası olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra vedalaşıcaz tamam mı dedim. Sen artık kocaman bir kızsın, bebekler emerek besleniyor dedim. Zaten uzun süredir konuştuğumuz için ikna olmuştu. Son gün de bu son emmen, yarın yok vedalaşıyoruz artık tamam mı dedim, tamam dedi. Kutlayarak alkışlayarak vedalaştı memeyle. Ertesi gün biraz mızıklandı ama sorun çıkmadı fazla. Masal falan okuyarak uyuttum. Sonra da giderek kolaylaştı. Her çocuğun karakteri farklı gerçi ama aklınızda bulunsun, belki işinize yarayacak birşey çıkarırsınız benim yöntemimden

Bekarım ama hiç rahatsızlık duymadım. Yanımda defalarca bebek emzirilmiştir heralde.. Bebek besleniyor sonuçta, ne rahatsız olacağım ki..

Ben 24 ayda memeyi bıraktırırım diyordum ama 3 ay sürdü tamamen bırakmamız. Önce ara öğünlerden vazgeçtik. Sadece öğle ve gece uykusunda emdi bir süre. Sonra öğle uykusunda vazgeçtik, 1 aya yakın da öyle sürdü. Sonra gece uykusunda bir süre emdi. Tamamen bırakmadan önce anlatmaya başladım kızıma. Bırakması gerektiğini, artık büyüdüğünü başka gıdalarla beslenmesi gerektiğini falan anlattım. Bu da 2-3 hafta sürdü. Sonra son hafta emmenin son haftası olduğunu söyledim. Birkaç gün sonra vedalaşıcaz tamam mı dedim. Sen artık kocaman bir kızsın, bebekler emerek besleniyor dedim. Zaten uzun süredir konuştuğumuz için ikna olmuştu. Son gün de bu son emmen, yarın yok vedalaşıyoruz artık tamam mı dedim, tamam dedi. Kutlayarak alkışlayarak vedalaştı memeyle. Ertesi gün biraz mızıklandı ama sorun çıkmadı fazla. Masal falan okuyarak uyuttum. Sonra da giderek kolaylaştı. Her çocuğun karakteri farklı gerçi ama aklınızda bulunsun, belki işinize yarayacak birşey çıkarırsınız benim yöntemimden
Teşekkürler uygulamada denerim. Benim kız gece kendi uyuyor yatağında vızıldana vızıldana. Gece uyanınca su veriyorum. Sabaha karşı uyandığı zaman illa memeyle dalıyor. Öğlen de ya emerek ya da pusette gezerek uyuyor. Ama alkışlamak vedalaşmak güzelmiş sevdim:) Zaten 27 aylık olduğunda kreşte olacak. Hatta bir ay kadar önce alışsın diye başlatacağım. Hem kreş başlama hem memeden ayrılma travma olmasın diye 24 aylıkken bitirsem iyi olur...

Back
X