Kimlerin yanında emzirirsiniz?

Pek birilerinin yanında emzirmeyi tercih etmem tabi durum acilse işler değişir..
Ama yanımda isteyen herkes emzirebilir bebek doyuyooor asla rahatsız olmamm olanı da yadırgarım.

Artik okadar yildimki her tanidigim kadinin yaninda emziriyorum. Cocugum örtüyü sevmiyor örtsemde agliyor bagiriyor neyapayim yani? Disarda mecvur kalinca emzirmeye cocugum tunikimin altindan giriyor memeye ulasiyor öyle emziriyorum birsey belli olmuyor. Ilk baslarda bende hep derdim yalniz emzircem kimse yanima gelmesin. Ama hastanede bile bütün hemIreler gögsümü gördükten sonra ve annem teyzelerim gördükden sonra alistim. Daha hic bir yabanci erkegin yaninda emzirmedim sadece ucakta orada da bir adam oturuyordu yanimda degil ama koridorun disinda bende öyle oglum sürekli bezi cekip atmaya calisti cok rahatsiz oldum yerimi de degistiremedim

Birkeresinde parkdaydik bir kadin yeni dogum yapmisti bebegini emzirmek icin arabadan aldi taşin üstüne oturdu iki gögsünü cikardi cocugu emzirdi etrafta cocuklar anneler babalar gencler kadin hic rahatsiz olmadi kadinin eside yanindaydi bu olay yurtdisinda oldu burada kimse kadina abaza gibi bakmada ama illaki bakanlarda olmustur.

Kendim de gectim o yollardan , en azindan kisinin ortama arkasini donmesi gerektigini dusunuyorum.
Bazen soyle oluyor. Anne emzirmeye basliyor hicbir problem yok, meme bebegin agzinda. Sonra bebek yorulup birakiyor daha dogrusu ara veriyor, cekiyor kendini.
Ama anne icin bu durum cok alisilagelmis oldugundan fark etmiyor ya da umursamiyor.
Meme oyle kaliyor ortada bir sure
Iste o zaman garip bir goruntu oluşuyor.
Yoksa rahatsiz falan olunmaz elbet ama iste tuhaf oldugu anlar oluyor
En guzeli herkes kendi nasil rahat ediyorsa oyle yapsin:)

Benim gorumce ben nisanliyken babasının eşinin nisanlimin ve ben varken öyle çıkarıp kocaman uçlarıyla emzirirdi. Ben utanır kalkar giderdim. Benim bebeğim emmedi ki ahhhhhhhhh emseydi keşke...
Ama eşim ablam annemin yanında rahat eder. Başka erkekle rin yanında emzirmez, bayanların yanında Ortu orterdim
Oda abartmış biraz

Kızım hala emiyor. Ben de kimsenin yanında çekinmem. Ortamda erkek yoksa emziririm. Dışarıda emzirmem illa şartsa arabamıza gider örtünün altında emziririm. Onun dışında eşimin akrabası, annemin arkadaşı, kendi arkadaşlarım, eşim vs.yanında emziririm. Peki siz yanınızda biri emzirirken rahatsız olur musunuz? Ya da herkesin yanında emziriyor musunuz? Geçenlerde bir tanıdık rahatsız olduğunu ima eder gibi oldu da aklıma takıldı akşam akşam...
Bende senin gibi heryerde emzirdim. Akraba yanında örtü kullanmadım. Samimi olmadığım insanların yanında kullandım sadece

Kızım hala emiyor. Ben de kimsenin yanında çekinmem. Ortamda erkek yoksa emziririm. Dışarıda emzirmem illa şartsa arabamıza gider örtünün altında emziririm. Onun dışında eşimin akrabası, annemin arkadaşı, kendi arkadaşlarım, eşim vs.yanında emziririm. Peki siz yanınızda biri emzirirken rahatsız olur musunuz? Ya da herkesin yanında emziriyor musunuz? Geçenlerde bir tanıdık rahatsız olduğunu ima eder gibi oldu da aklıma takıldı akşam akşam...
Ben sadece annemin ve esimin yanında emziririm nasip olursa öyle yabancilarin yaninda emzirenlere de kizarim evdeysem misafir varsa ve ya misafirlikteysem baska odaya giderim .

Heryerde emziririm disarda da onlukle emziriyorum hatta plajda bile emzirdim millet guneslenmek icin acarken benim cocugumu doyurmam cok normal :) emzirenlerden de rahatsız olmam:)

Emzirme örtüsü demişler ama her çocuk kabul etmez ki

Zira onun yüzü örtülecek

Bir de bebek hep 2-3 aylık boyutta değil oğlum 2,5 yıl emdi kocaman çocuk kafasına bir şey örttürmez ki

Biberon ile beslerken yüzünü örtmüyorsak meme ile de örtmüyoruz

Avm de emzirme odasında emzirdim mesela ama belki daha açık yerlerde de emzirmek iyi olabilirdi toplum alışsın

Arabada emzirdim hep

Geçen tatile gittik orada tanıştığımız bayan iki erkek ve birkaç kadın olan ortamda örtüsünü örtüp süt sağdı az ötede de sağabilirdi arabada da sağabilirdi yanımıza geldi muhabbet edip sağdı
Açık.yerlerde emzirmek iyi güzel fikir de eşim kalpten gidiverir. Geçen gün misafirlikte emziriyorduk perdeler yarım burada nasıl emzirirsin diye söylendi :))

Bende senin gibi heryerde emzirdim. Akraba yanında örtü kullanmadım. Samimi olmadığım insanların yanında kullandım sadece

Bide birkeresinde bir yere oturnusduk mecvur ucak bekliyorduk cocugum basladi aglamaya emzirmek zorunda kaldim bir köseye gectim görülmeyen annemde yanima geldi sonra bir kadin kocsina dedi aaa kadina bak cocugunu emziriyor nekadar tatli felan ben utandim ben geri cekildim erkeklerin yaninda emzirmekten utandigim icin ama bu aile icin öyle seyler normal demekki kocasina öyle söyledi

Ben sadece annemin ve esimin yanında emziririm nasip olursa öyle yabancilarin yaninda emzirenlere de kizarim evdeysem misafir varsa ve ya misafirlikteysem baska odaya giderim .
Dogurana kadar bende öyle diyodum:) hatta dogumdan sonra herkesi odadan çıkarıp emziririm utanirim diyodum ama hicte öyle olmadi:)))

Teşekkürler uygulamada denerim. Benim kız gece kendi uyuyor yatağında vızıldana vızıldana. Gece uyanınca su veriyorum. Sabaha karşı uyandığı zaman illa memeyle dalıyor. Öğlen de ya emerek ya da pusette gezerek uyuyor. Ama alkışlamak vedalaşmak güzelmiş sevdim:) Zaten 27 aylık olduğunda kreşte olacak. Hatta bir ay kadar önce alışsın diye başlatacağım. Hem kreş başlama hem memeden ayrılma travma olmasın diye 24 aylıkken bitirsem iyi olur...
Benim gibi kademeli azaltarak giderseniz göğsünüzdeki süt baskısını da azaltabilirsiniz söylemeden geçemiycem. Benim annem beni birden sütten kesmiş, haftalarca göğsümün ağrısından uyuyamadım kesince derdi. Ben kademeli gittiğim için emzirmeyi kesince en küçük bir ağrı sancı olmadı göğüslerimde. Aklınızda bulunsun ;)

ben evli değilim fakat otobüste olsun alışveriş merkezin de olsun annenelrın cocuklarını emzırdıgıne şahit oldum ve rahatsızlık duymadım.neden duyum kı isterse örtü örtsün örtmesin sonuçta bebeğin gelişimi için anne sütü çok önemli kalkıp bu durumdan rahatsızlık duyup anneye bunu bellı etmek kırıcı sonuçta.ben rahat emziremem insanların içinde sanırım ama mecbur kalınca yapcak bırşey yok fakat bu durumdan bir kadın rahatsızlık duyması fazlasıyla beni sinir eder.çocuk emzırmek için wc ye gitmek ne kadar aşalıgıyıcı birşey.bizler yemeğimizi wc de tüketmiyoruz fakat anneler malesef insanların rahatsız edici bakışlarından dolayı evladını gidip wc de emziriyor :(

Yanimda bebek emzirilmesinden asla rahatsiz olmam. Ama ben kardesim annem ve esim disinda kimsenin yaninda emzirmedim (2 yil emzirdigim halde)
Hatta bikac kez ben diğer odada emzirirken iceri kayinvalidemim ya da gorumcemin girdigi oldu hemen cikmalarini istedim. Genel olarak cekingenim zaten bu konularda, rahat edemezdim.

ben hıc rahatsız olmam bebegın karnı doymalı onemlı olan o
emzırende rahatsız olmasın dıye bakmam :)
ama emzırırken bana bakandan cok rahatsız olurum
yenı dogum yaptıgımda hastane de emzırme odasında kadının bırı mememın basına gelıp kızında ne guzel emıyor demıstı sinir olmustum ogunden sonra dısarda asla emzırmedım evımde de uygun odaya gectım

Yanimda bebek emzirilmesinden asla rahatsiz olmam. Ama ben kardesim annem ve esim disinda kimsenin yaninda emzirmedim (2 yil emzirdigim halde)
Hatta bikac kez ben diğer odada emzirirken iceri kayinvalidemim ya da gorumcemin girdigi oldu hemen cikmalarini istedim. Genel olarak cekingenim zaten bu konularda, rahat edemezdim.
Aynen bende sizin gibiyim daha bebegimin dogmasına vakit var ama kimsenin yaninda acipta emzirmem baska odaya gecer rahat rahat emzirirm baskasinin yaninda neden sikintiya gireyim örtmek icin vs .

Emzirme önlüğüm vardı buyuk kızımda hep kullandım ama küçüğünde kullanamadım, kullandırmıyor kıyamet kopuyor çok sıkda emiyor valla bende erkek yoksa dikkatli bi şekilde emziriyorum. Memesini açıyo diye düşünen varsa kendi ayıbı beni hiç ilgilendirmez, çünkü ben bebeğimi besliyorum.

Back
X