Kimse beni anlamıyor!

memenin ucunu bük emzirriken az sag yada cok sagma ama gazı oluyordur sancıdan ememiyordr

Canım az sağdıktan sonra emiyor gayet güzel bir şekilde. Ama uyuya kalıyor memede sonra çıkarıyor. Omzumda uyuyo yatağıns koyunca mızmızlanıyor alıyorum tekrar emmek istiyor ve böyle 3 4 kez 2 saat boyunca tekrarlanıyor.
Gazı olsa durmaz dün gece 2 şer saat uyudu ama uyuyana kadar biraz sıkıntı oldu yatağında durmuyor.
Ama kucakta yada yanımda duruyor. Gazını da normal her emmeden sonra çıkarıyor

Evet aynen. Meme ucunu büküyorum o şekilde veriyorum ama suratına doğru fışkırıyor. Ön sütü de mı sağmiyim? Bakiym internetten pozisyonlara o bahsettiğin pozisyonu denedim ama o şekilde rahat etmedi sanırım. Yine denerim.

Aynen bütün bunları yapıyorum genelde kucakta ayakta duruyoruz yada memede uyuya kalıyor.
Dün gece yanımda yatırdım emdi uyudu emdi uyudu :)

Aynen bütün bunları yapıyorum genelde kucakta ayakta duruyoruz yada memede uyuya kalıyor.
Dün gece yanımda yatırdım emdi uyudu emdi uyudu :)
Ben yanında yatırmandan yanayım zaten. O koku alması, uykusunun bölünmemesi, istediği her an istediği pozisyonda uyuması güven veriyor. Bence birlikte yatın biraz. :)

Ben yanında yatırmandan yanayım zaten. O koku alması, uykusunun bölünmemesi, istediği her an istediği pozisyonda uyuması güven veriyor. Bence birlikte yatın biraz. :)
Evet o şekilde rahat uyuyor.
Öyle yapıcam bir süre :)

emerken kıvranıyor ayaklarını karnına doğru çekiyorsa gazlanıyordur benim oglumda öyleydi emerken cok huzursuz olur tepinir sinirlenir ağlar ememediği için yarım saate bir uyanırdı. sakın başkalarını umursamayın
ben ettim vallahi ama deyim sen etme takma kimseyi. gaz sancısı için bir çözüm bul

yahu bebek şımarkmaktan ne anlar.kımseyı kafana takma ve strese gırme bu gunler gececk ve sen boşuna evham yapmışım dıyeceksın.sen bır annesın ve senden daha ıyısını ve doğrusunu evladın için kımse duşunmez ve duşunemez.sen çok ıyı ve guzel annesin o yuzden bebeklerın sağı solu bellı olmaz gunlerce hiç uyumayan bebek bır anda uyur.sn ne kadar huzurlu olursan bebekde okadar huzurlu olur.bebek senı sadece acıktığı için istemez guven ister sıcaklığını ıster kalp atışını ıster bırtek açlık tokluk bağlamayın.masaj yap sakın ortamda bebeğinle sohbet et .sıze lazım olan sakınlık ve dıngınlık

Kuzum ben sana daha oncede yazdim tazyikli sut ve bebegin tepkileri arasinda bir alaka olmamali , 2 cocuk buyuttum , tonla sey okudum cocuk yetistirmeylr ilgili hic duymadim boyle birseyi
Gaz olabilir , dedigim kanguruyu al cok faydasini gorec3ksin

Dur ben sana bir yazı göndereyim. Sütümü sağdıktan sonra verince yani o hızlı gelen sütü verince sakince emiyor göğsü bitirene kadar. Diğer türlü ağlayıp çıkarıyor o sırada zaten suratına doğru fışkırıyor :)
Doktorum da bu sebepten yaptığını söyledi. O süt de gaz yapıyor ama.
Yoksa milana diğer türlü hiç huzurlu durmaz ki bu bebik sürekli ağlar bu sadece mızmızlanıp yerinde uyumak istemiyor kucağa alınca hemen susup omzumda uyuyor bende genelde öyle tutuyorum. Yada yan yatiriyorum

Çok sakin yaklaşıylrum zaten ben sadece günlerdir üst üste başıma gelmeyen kalmayınca bunalmaya başladım :)
Hep yanımda yada kucağımda. Oyala diyorlar 3 saat öyle ver emsin diyorlar nasıl yapiym öyle birşeyi sık emzirmek gerektiğini anlatamadım bir türlü. Memeye alışmış ondan istiyormuş

1 haftalikti bebegim kp kucaga alistirmissiniz bunu dedi ben sok:) canim ne anlar bebek simarmaktan arkadaslar yazmis gaz diye katiliyorum gaz damlasinin faydasi olur ama kucakta uyuyacak sen de isini gucunu birakacaksin maalesef ben 8 ay kucagimda uyuttum yatagina koyduğum an uyaniyordu ins senin kisa surer. Bir de fon sesi rahatlatabilir

alısıyorlar oyuzden yatakta yan yatarken emzir uyku anında memeni cek. kalk sonra .

Emzirdikten sonra sağdığın sütü de vermen lazım o zaman. Bebekler her dönem aynı düzende kalmıyorlar maalesef. Allah yardımcın olsun. Benimde 3 ayım kaldı beni neler bekliyor merak ediyorum. :)

Bebekler ağlar. Her şeye ağlarlar. Parmaklarıyla istediği şeyi işaret etmeyi öğrenene kadar çılgın gibi ağlıyorlar.
Şimdi sana alerji/gaz/tazyik/sütünün yetersizliği vb konularda birçok insan akıl verecek ancak eninde sonunda, deneye yanıla bebeğinin neye ağladığını sen anlayacaksın. Anlamayı öğreneceksin. Memede sıklıkla ağlayacak, 3. Ay hele meme reddi tavan yapıyor.
Demem o ki, dene. Pozisyon dene, sağmayı bırak bir de öyle dene. Sık sık meme teklif et. Bilhassa bebeğin uykulu ve mahmurken yap. Sütünü sağma ama banyoda 10-15 saniye hafif akıt rahatlasın göğsün. Ben böyle böyle geçirdim o vakitleri. Tek bir emzirmeyi 2-3 pozison deneyerek bitirdim; yatakta, kucakta, ters emzirme vs.Tek bir doğru olmuyor genelde. Çocuk dünyaya geldiğine pişman(anne karnı rahatlığı) huzursuz olduğundan her şeyden huzursuz olup ağlıyor. Bu ağlamaları kanıksamak lazım önce. Telaş yapma. Son olarak kolik bebek programları var beyaz gürültü diye geçiyor. Telefonuna indir. Ben 5 ayı gece gündüz o seslerle geçirdim. Emzirmeyi de o seslerle yapabilirsin.

Emzirdikten sonra sağdığın sütü de vermen lazım o zaman. Bebekler her dönem aynı düzende kalmıyorlar maalesef. Allah yardımcın olsun. Benimde 3 ayım kaldı beni neler bekliyor merak ediyorum. :)
Merhaba kötü düşünme herşey geçici :) biraz fazla yorucu hepsi o. Bide psikoloji çok sağlam olmalı o yüzden kafana kimseyi takmaman gerek. Allah şimdiden yardımcın olsun herşeyiyle çok güzel bir duygu

Ağlamasına takılmıyorum farkındayım ağlamalı zaten :))
Ben sadece göğüste sorun yaşadığımız için üzülüp bunalıyorum. Süt var ama bebeğimi bazen sakinleştiremiyoeum sağmadan veremiyorum. Kalan süt yeterli mı değil mı endişe ediyorum. Bunlar beni bunaltıyor üstüne yorgunluk da eklenince.

Süt tazyiği zaman içinde düzelir. Benim ilk birkaç ay göğüslerim patlayacak gibiydi, çok da acıyorlardı, şu an 14 aylık olduk sönük, buruşuk ama aynı performansta süt geliyor. Belki komik olacak ama memen kendini hırpalamadan, zamana ayak uydurmayı öğreniyor. Bebeğin de öğreniyor. Bu aralar biraz bunaltıcı olur.
Sana en büyük tavsiyem kolik müzikler. Gece uyanmalarında telefonu uçak moduna alıp saatlerce açardım bazen sabaha kadar. Derin uykuya geçmesini kolaylaştırıyor. Memede sakinleştiriyor.

memnunum benm hoşuma gıdıyor boyle olmk de :)

Evet yaşadığın için anlıyorsun en sonunda beni anlayan çıktı :))
Tamam o şekilde yaparım.
Müzikleri indiririm telefonuma.
Çok bunaltıcı ama bir o kadar da tadını çıkarmaya çalışıyorum bugünler gelmeyecek birdaha :)
Ama bana ilk ve son çocuğum dedirtti diyebilirim :))

Bir ebeyle anlaşsanız? Benim ebem var mesela, eve geliyor eğitim veriyor, kontrol ediyor, doğumda yanınızda oluyor sizi destekliyor, doğumdan sonra eve geliyor yardımcı oluyor. Keşke bir ebeyle anlaşsanız süper olur. Çünkü böyle her kulaktan bir ses çıkıyor siz yoruluyorsunuz, sinirleriniz harap oluyor. Size de yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…