memenin ucunu bük emzirriken az sag yada cok sagma ama gazı oluyordur sancıdan ememiyordr
Evet aynen. Meme ucunu büküyorum o şekilde veriyorum ama suratına doğru fışkırıyor. Ön sütü de mı sağmiyim? Bakiym internetten pozisyonlara o bahsettiğin pozisyonu denedim ama o şekilde rahat etmedi sanırım. Yine denerim.Sen sırt üstü yat, bebeğini memenin üzerine ytırarak emzir. Fazlası geri akar. Çeşitli pozisyonlar var internetten araştır istersen ben de tümünü hatırlamıyorum. Sağmaya devam edersen, sütün azalmaz, fazlalaşır. Ben de yaşadım bunu. Sütümü sağmayı bıraktım zamanla düzeldi. Şu an süt inmesi denen durumu yaşıyorsun.
Aynen bütün bunları yapıyorum genelde kucakta ayakta duruyoruz yada memede uyuya kalıyor.Jameya bir bakıma haklılar. Bu 20 güne aldanma. O sadece adapte süreciydi. Kesintisiz 3er saat uyuması her zaman olmaz. Emdikçe karnı ağrıyor, ağrıdıkça emmek istiyor. Ve istediği kadar gaz çıkartsın, sende yardımcı ol ama mutlaka gaz kalıyor ve o sancıyı çekiyor. Ben bunu daha geç farketmiştim. O arada beni “Sütün yetmiyor”lar bunaltmıştı.
Her emmek istediğinde emzirebilirsin. Ama kavga ettiği anlarda emzirme. Bir an önce sling edin. Onunla dolaş ara ara. Göğsünde uyut.
Ben yanında yatırmandan yanayım zaten. O koku alması, uykusunun bölünmemesi, istediği her an istediği pozisyonda uyuması güven veriyor. Bence birlikte yatın biraz. :)Aynen bütün bunları yapıyorum genelde kucakta ayakta duruyoruz yada memede uyuya kalıyor.
Dün gece yanımda yatırdım emdi uyudu emdi uyudu :)
Evet o şekilde rahat uyuyor.Ben yanında yatırmandan yanayım zaten. O koku alması, uykusunun bölünmemesi, istediği her an istediği pozisyonda uyuması güven veriyor. Bence birlikte yatın biraz. :)
Kuzum ben sana daha oncede yazdim tazyikli sut ve bebegin tepkileri arasinda bir alaka olmamali , 2 cocuk buyuttum , tonla sey okudum cocuk yetistirmeylr ilgili hic duymadim boyle birseyi
Gaz olabilir , dedigim kanguruyu al cok faydasini gorec3ksin
yahu bebek şımarkmaktan ne anlar.kımseyı kafana takma ve strese gırme bu gunler gececk ve sen boşuna evham yapmışım dıyeceksın.sen bır annesın ve senden daha ıyısını ve doğrusunu evladın için kımse duşunmez ve duşunemez.sen çok ıyı ve guzel annesin o yuzden bebeklerın sağı solu bellı olmaz gunlerce hiç uyumayan bebek bır anda uyur.sn ne kadar huzurlu olursan bebekde okadar huzurlu olur.bebek senı sadece acıktığı için istemez guven ister sıcaklığını ıster kalp atışını ıster bırtek açlık tokluk bağlamayın.masaj yap sakın ortamda bebeğinle sohbet et .sıze lazım olan sakınlık ve dıngınlık
alısıyorlar oyuzden yatakta yan yatarken emzir uyku anında memeni cek. kalk sonra .Canım az sağdıktan sonra emiyor gayet güzel bir şekilde. Ama uyuya kalıyor memede sonra çıkarıyor. Omzumda uyuyo yatağıns koyunca mızmızlanıyor alıyorum tekrar emmek istiyor ve böyle 3 4 kez 2 saat boyunca tekrarlanıyor.
Gazı olsa durmaz dün gece 2 şer saat uyudu ama uyuyana kadar biraz sıkıntı oldu yatağında durmuyor.
Ama kucakta yada yanımda duruyor. Gazını da normal her emmeden sonra çıkarıyor
Merhaba kötü düşünme herşey geçici :) biraz fazla yorucu hepsi o. Bide psikoloji çok sağlam olmalı o yüzden kafana kimseyi takmaman gerek. Allah şimdiden yardımcın olsun herşeyiyle çok güzel bir duyguEmzirdikten sonra sağdığın sütü de vermen lazım o zaman. Bebekler her dönem aynı düzende kalmıyorlar maalesef. Allah yardımcın olsun. Benimde 3 ayım kaldı beni neler bekliyor merak ediyorum. :)
Bebekler ağlar. Her şeye ağlarlar. Parmaklarıyla istediği şeyi işaret etmeyi öğrenene kadar çılgın gibi ağlıyorlar.
Şimdi sana alerji/gaz/tazyik/sütünün yetersizliği vb konularda birçok insan akıl verecek ancak eninde sonunda, deneye yanıla bebeğinin neye ağladığını sen anlayacaksın. Anlamayı öğreneceksin. Memede sıklıkla ağlayacak, 3. Ay hele meme reddi tavan yapıyor.
Demem o ki, dene. Pozisyon dene, sağmayı bırak bir de öyle dene. Sık sık meme teklif et. Bilhassa bebeğin uykulu ve mahmurken yap. Sütünü sağma ama banyoda 10-15 saniye hafif akıt rahatlasın göğsün. Ben böyle böyle geçirdim o vakitleri. Tek bir emzirmeyi 2-3 pozison deneyerek bitirdim; yatakta, kucakta, ters emzirme vs.Tek bir doğru olmuyor genelde. Çocuk dünyaya geldiğine pişman(anne karnı rahatlığı) huzursuz olduğundan her şeyden huzursuz olup ağlıyor. Bu ağlamaları kanıksamak lazım önce. Telaş yapma. Son olarak kolik bebek programları var beyaz gürültü diye geçiyor. Telefonuna indir. Ben 5 ayı gece gündüz o seslerle geçirdim. Emzirmeyi de o seslerle yapabilirsin.
Süt tazyiği zaman içinde düzelir. Benim ilk birkaç ay göğüslerim patlayacak gibiydi, çok da acıyorlardı, şu an 14 aylık olduk sönük, buruşuk ama aynı performansta süt geliyor. Belki komik olacak ama memen kendini hırpalamadan, zamana ayak uydurmayı öğreniyor. Bebeğin de öğreniyor. Bu aralar biraz bunaltıcı olur.Ağlamasına takılmıyorum farkındayım ağlamalı zaten :))
Ben sadece göğüste sorun yaşadığımız için üzülüp bunalıyorum. Süt var ama bebeğimi bazen sakinleştiremiyoeum sağmadan veremiyorum. Kalan süt yeterli mı değil mı endişe ediyorum. Bunlar beni bunaltıyor üstüne yorgunluk da eklenince.
Çok sakin yaklaşıylrum zaten ben sadece günlerdir üst üste başıma gelmeyen kalmayınca bunalmaya başladım :)
Hep yanımda yada kucağımda. Oyala diyorlar 3 saat öyle ver emsin diyorlar nasıl yapiym öyle birşeyi sık emzirmek gerektiğini anlatamadım bir türlü. Memeye alışmış ondan istiyormuş
memnunum benm hoşuma gıdıyor boyle olmk de :)Çok sakin yaklaşıylrum zaten ben sadece günlerdir üst üste başıma gelmeyen kalmayınca bunalmaya başladım :)
Hep yanımda yada kucağımda. Oyala diyorlar 3 saat öyle ver emsin diyorlar nasıl yapiym öyle birşeyi sık emzirmek gerektiğini anlatamadım bir türlü. Memeye alışmış ondan istiyormuş
Süt tazyiği zaman içinde düzelir. Benim ilk birkaç ay göğüslerim patlayacak gibiydi, çok da acıyorlardı, şu an 14 aylık olduk sönük, buruşuk ama aynı performansta süt geliyor. Belki komik olacak ama memen kendini hırpalamadan, zamana ayak uydurmayı öğreniyor. Bebeğin de öğreniyor. Bu aralar biraz bunaltıcı olur.
Sana en büyük tavsiyem kolik müzikler. Gece uyanmalarında telefonu uçak moduna alıp saatlerce açardım bazen sabaha kadar. Derin uykuya geçmesini kolaylaştırıyor. Memede sakinleştiriyor.
memnunum benm hoşuma gıdıyor boyle olmk de :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?