Kimse beni anlamıyor!

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.300
13.963
298
bebeğim doğalı 25 gün oldu. Bu zamana kadar hiç bir sorunumuz yoktu,herşey gayet yolundaydı. Karnı doyuyordu altı temizse kesintisiz bir şekilde 3 saat uyuyor tekrar kalkıp emiyor ve aynı düzende devam ediyordu.
Öyle ki yemeğimi,ütümü dahi yapabiliyordum üstelik evimi de toparlayabiliyordum.
5 6 gün önce kadar sütüm tazikli gelmeye başladı ve bebeğim meme reddetmeye başladı. Resmen memeyle kavga ediyordu sinirleniyordu. İlk tazikli gelen sütü sağıp veriyorum ama sonradan gelen süt sanırım azalıyor ve bu sefer doymadığı için en fazla 1 saat uyuyop uyanıyor tekrardan. Vazen saatlerce uğraştığım oluyor kesintisiz 4 saat emdiği oluyor ama ona rağmen kucakta bile huzursuz olmaya başladı...
Sonradan gelen süt sanırım azaldığı için bebeğim de memede uyuya kaldığı için doymuyor! O yüzden tekrar tekrar emzirmek zorunda kalıyorum..
ama insanlara anlatamıyorum ben bu meseleyi. Beni kimse anlamıyor doyduğunu daha fazla vermemem gerektiğini,alıştığı için bu şekilde davrandığını ve hatta ve hatta şımardığını söylüyor. (Annem genelde)
Anlatamıyorum bir türlü derdimi kimseye ve bunalmaya başladım.
Lohusalık depresyonu yaşamadım resmen sütüm yüzünden depresyona giricem.
Bebeğimin tepindiğini sinirlendiğini görünce ve onu memede bile rahatlatamadıkça sinirlerim bozuluyor.
Bu durumu yaşayan var mı nasıl atlattınız? Ben delirmek üzereyim yorgunluğu geçtim bebeğimin huzursuzluğu beni huzursuz ediyor.

En ufak bir depresyonda işler daha kötüye gider aman diyim .

Eşinizin desteği ne durumda ?

Kimsenin ne dediğini de umursamayın . Anne olmadığım için işin psikoloji boyutunu ele aldım süt konusunu bilmiyorum .

Ama kendinizi sıkarsanız bu stres etmenleri sütünüzün içindeki partiküllere kadar ulaşır ve bebeğinizin daha huzursuz olmasına sebep olur . Olumsuz vücuttan pozitif bir kaynak çıkmıyor . Sütünüz dahi kesilebilir .

Kendi kendinize olumlamalar yapın . Negatif insanlardan da uzak kalmaya çalışın .

Eşimin desteği iyi çok şükür o olmasa delirirdim şimdiye kadar..

Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolunda tek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten

Bilmiyor o doktor Allah kolaylık versin. Sağlıkla büyüyün.

Gazını çıkartsa da yine de içerde kalan gaz çok rahatsız ediyor. BEncede o yüzden memede huzursuzlanıyor. Bebek milleti işte dilinden de anlaşılmıyor ki :) siz yinede Ayşe Öner’in gaz masajlarını bi deneyin derim belki rahatlatır. Aynı şeyleri yaşayalı daha 8 ay oldu ama sanki çok uzun zaman olmuş gibi :) İnan’ın hepsi geçecek vay be diyeceksiniz sevgiler

Kilo artimi iyiyse sutun yeterlidir. O tazzikli sut sekerli suttur yani tam doyurmaz arkadan gelen sut yagli suttur bebeklerde kilo alimini ve daha uzun sureli doygunlugu saglar. Bebeklerin surekli huylari degisir lohusayken insan kabul etmek istemesede boyleymis bu. Bebek kendini memede gucende hissettigi icin orada kalmak istiyor surekli ve bu simarmak degil sana ihtiyac duydugu anlamina gelir. Bebegini istedigi kadar kucafinda tut memede kalsin baskalarini ozellikle de alisir diyenleri dinleme. Kucaginda oldugu surece guven duygusu gelisir ve ilerde uykusu bile daha duzenli olur. Benim oglum yasina girmek uzere hala memeyi cok seviyor. Bu arada bebegin sinirlenmesi normal henuz tam emmeyi bilmiyor memeyi dogru kavrayamayabilir yada pozisyonu uygun olmayabilir anlayisla karsila annesi o daha cok acemi bu konuda. 5.ay dolaylarinda da meme reddi yapabiliyorlar emin ol bunlar disinda her an vantuz gibi yapisiyorlar. Hatta ileride oyle pozisyonlarda emiyorlar ki sasiriyorsun

Yalancı meme verin.

Emme bebeklerde bir ihtiyaç.Doysa bile emme refleksini tatmin etmek için devam eder.

Ben de gaz olduğunu düşünüyorum. Karnı ağırıyor ondan kıvranıyordur muhtemelen. Yediklerine dikkat et. Gaz damlası kullan. Rezene de iyi gelir. Doyup doymadığını zaten kilo artışından anlarsın. Sağlıkla büyüt bebişini.

insallah duzelir ama arkadaslarin dedigi gibi gaz sancilarida baslamistir yavrucagin. Kolay gelsin 4. aydan sonra hepsi rahatliyor emin olun :) azicik sabir.

Gaz sancısı var. Net. Yirmi günden sonra başlar. Doymayan bebek sert kaka yapar. Cıvık altın sarısı yapıyorsa ve cisi de gün içinde doluyorsa doyuyordur. Emdikten sonra muhakkak gazını çıkartın. Uyudu diye yatırmayın.

Memede süt bitmez yani doymuyor ihtimalini unutun. Gaz sancısı çekiyor. Emzirdikten sonra 15 dakika kucağınızda pışpışlayarak gazını çıkarın. 15 dakika kuralını mutlaka uygulayın yoksa bu süreç Allah korusun reflü ile sonuçlanabilir .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…