Kimse beni anlamıyor!

Bebeğinizin gazı çıkarıyor olması, gazsız bir bebek demek değil.
Bebeklerin vücudu gaz üretiyor sürekli ve sürekli.
Küçük bebeğimde bu süreci yaşadım, şuanki sonuç emmiyor ve mamayla besleniyor.
Çünkü git gide çok süt geliyor diye tamamen emmeyi bıraktı ve sağımla da ancak 4 ay devam ettim.
Doyma meselesine gelince, bir kere sağıp verirseniz ne kadar çıktığını ve bebeğinizin ne kadarla doyduğunu görürsünüz.
Ki bebek makinadan her zaman fazla çeker.
O zaman da aynı sıkıntılar olacak mı bakın bakalım.
Ayrıca 25 gün demişsiniz, kolik bir bebekse zaten bu sürede başlar huzursuzluğu.
İlk günler adeta doğmamış gibi davranan bebek, ağlama krizleri memeden ayrılamama uyumama gibi davranışlar sergiler.
Benim oğluma kolik teşhisim şöyle oldu, sallantıda ve dışarda gürültüde uyuduğunu farkedince evde videolar açmaya başladım kurutma makinesiı sesi, avm sesi, kolik ninni gibi.
Ve kendini paralarcasına ağlayan çocuk, bu seslerle sustu.
Ne zaman video bitse uyanır hatta.
Şuan 6 aylık hala bu müziklerle kucağımda geze geze zor uyutuyorum.
Büyük bebeğime denediğimde daha çok ağlamıştı bu seslerle.
Yani eğer kolikse bu seslere tepki verecek ve sakinleşecektir.
Değilse korkacak ve daha çok ağlayacaktır.

Son düzenleme:

Emzirebildim kadar emzirmemi söyledi yalnız bebeğim parmak emmeye başladığından dolayı enzik kullanabilirsin dedi. Parmağını aldıkça emziğini vermemi söyledi.

Evet ön süt fazla geliyor boğuluyor ağzından çıkarıyor hatts o sırada suratına doğru fışkırıyor. Bende biraz sağıp veyorum o zaman normal sakin bir şekilde emmeye devam ediyor

Gaz sancılarınız başlamış gibi görünüyor :) geçmiş olsun. Gazını çıkartıp yatırmanızı ve iki saatte bir emzirmenizi ve en önemlisi yediklerinize dikkat etmenizi öneririm. Bebeğinizi sıcak tutun,sık banyo yaptırın ve bol bol masaj yapım.Hepimiz aynı yollardan geçtik. Bu günler göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Her anınızın tadını çıkartın derim.

Gaz sancısı diyor herkes ama gaz sancısı olan benek sürekli ağlamaz mı? Bebeğim memede uyuya kalıyor ordan omzuma koyuyorum mışıl mışıl uyuyor 15 dk sonra da beşiğine koyuyorum. Önceden 3 saat uyurdu şimdi saat başı kalkıyor sadece hepsi bu. Huzursuzlandığı zamam meme veriyorum zaten sürekli arıyor ama bebeğimin hiç ağlama krizine girdiğini görmedim onyüzden gaz sancısından hiç şüphelenmedim

Canım ama bebeğim kolik olsa sürekli ağlamaz mı? Ben hiç ağlama krizine girdiğini görmedim sadece mızmızlanıyor.
Memede uyuya kalıyor beşişine koyunca kalkıp mızmızlanıyor ama kucağa alınca tekrar duruyor. Ve bu devamlı 3 kez tekrarlanıyor yine meme veriyorum uyuyana kadar bu süreç böyle 3 bazen 4 saat sürdüğü oluyor bazen 1 saatte hemn uyuyor. Şimdi mesela 2 den beri emziriyorum. Uyuya kalınca koydum ama tekrar uyandığı için alıp emzirdim anca uyuya kaldı. Ama kolik yada gaz sancısı değil bu öyle birşey olsa bu kadar memede uyumaz omzumda uyumaz ve çok ağlar.

Gaz çıkarsa da gazı olur. Bağırsaklar gelişiyor, emdikçe hava yutuyor vs.
Ama sütün de tazyikli geliyordur çünkü ben de yaşadım bunu. O önsüt bebekte daha da fazla gaz yapar. Sütünü sağmayı bırak. Zamanla bebeğin emdiği kadar olacak sütün. Ama sağmaya devam edersen sütün artacak ve bu tazyik sorunu devam edecek.

Bir de bebekler ilk 3-4 ay geceleri uyanma saatini değiştirir. Ben de hep 3 saatte bir uyanacak sanıyordum. Öyle değilmiş. Hızlı bir gelişim evresi ilk 1 yıl. Uyku evreleri başlıyor artık. Maalesef sürekli de değişecek uykusu ve emme sıklığı.
Ayşe öner gaz masajını izlemeni tavsiye ederim. Benim oğlum sık sık gaz çıkarırdı, yapardım yine çıkarırdı. Gaz sancısının ne zaman geleceği belli olmaz.

O sağdigin sütu biberonla ver canım. Ben de gaz diye düşündüm. Gaz için masaj hareketleri var onları yapmayı dene. Bir de karnına ince bir tülbent sar sıcak tut bebisi.

Jameya bir bakıma haklılar. Bu 20 güne aldanma. O sadece adapte süreciydi. Kesintisiz 3er saat uyuması her zaman olmaz. Emdikçe karnı ağrıyor, ağrıdıkça emmek istiyor. Ve istediği kadar gaz çıkartsın, sende yardımcı ol ama mutlaka gaz kalıyor ve o sancıyı çekiyor. Ben bunu daha geç farketmiştim. O arada beni “Sütün yetmiyor”lar bunaltmıştı.

Her emmek istediğinde emzirebilirsin. Ama kavga ettiği anlarda emzirme. Bir an önce sling edin. Onunla dolaş ara ara. Göğsünde uyut.

Hayirli olsun bebegin guzelim,eskiden neleri konusurduk şimdi gumdemimize bak Benim 2.bebegim ilk 30 gün sadece vucudumda dik konumda uyudu.Esimle günde 2 ser saatlik nöbetler şeklinde uyuduk.Misafir kabul etmedim,akşamları da esim bana ev yemeği getirdi,düşün halimi.Cok şanslısın canım kuzuma yetmedi bile sütüm.Sagdigin sütü de verebilirsin arada .Herkesin dediğine katılıyorum gaz sancısı olabilir.Doktorum bana laktozsuz süt icmemi,tereyağ ve margarini kullanmamami önermişti.İki ayın sonunda baya düzene girmistik.Hepsi gecicek inan bana.

3 hafta civarında bebeklerin atağı oluyormuş devamlı emmek isteyebilir bizde o sıralar memeye bitişik yaşadık bir kaç gün sonra düzeldi tekrar şu an 39 günlük gaz problemi çekmedik bizde

Bebeğinin sorunu doğmaması değil gaz sancısı. Her aksam banyo yaotir. Banyo sonrasi Bol bol masaj yap. Egzersiz yaptır. Masaj ve egzersizleri netten bulabilirsin. Karnı ağrıdığı için memeyle kavga ediyor. Gazi varken biraz daha emiyor ve daha çok gazi oluyor. Yani neden aynı olmasa da annen haklı.

Kuzum ben sana daha oncede yazdim tazyikli sut ve bebegin tepkileri arasinda bir alaka olmamali , 2 cocuk buyuttum , tonla sey okudum cocuk yetistirmeylr ilgili hic duymadim boyle birseyi
Gaz olabilir , dedigim kanguruyu al cok faydasini gorec3ksin

Bence de gaz sancısı.benim kızımda 25 güne kadar kuzu gibi bi bebekti.25 inci günden sonra aynen sizinki gibi oldu.doktora götürün gazı için birşey verir.rahatlar kuzucuk.

memenin ucunu bük emzirriken az sag yada cok sagma ama gazı oluyordur sancıdan ememiyordr

Sadece ön sütü yani hızlı gelen sütü sağdım çünkü başka türlü memeyi almıyor.

Sadece ön sütü yani hızlı gelen sütü sağdım çünkü başka türlü memeyi almıyor.
Sen sırt üstü yat, bebeğini memenin üzerine ytırarak emzir. Fazlası geri akar. Çeşitli pozisyonlar var internetten araştır istersen ben de tümünü hatırlamıyorum. Sağmaya devam edersen, sütün azalmaz, fazlalaşır. Ben de yaşadım bunu. Sütümü sağmayı bıraktım zamanla düzeldi. Şu an süt inmesi denen durumu yaşıyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…