Genelde aglar birde aysklarini karnina dogru ceker filan.. belki her bebek farklidirAğlar mı peki gaz sancısı olsa bu bebik ağlamıyo sadece tepinip meme arıyo
Kadir bey’in hastası mısınız, uzaktan mı takip ediyorsunuz sormamda sakıncası yoksa :)?
bilmiyorum doktorun tavsiye etti mi ama bence yalancı meme için yanlış bir zamanlama
bebek zaten meme ile mücadele içinde iken...
benim de kızım sürekli emmek istiyordu, memede uyumak istiyordu, belim sırtım popom ağrıyordu artık
çok ağladım sütüm mü yetmiyor, aç mı kalıyor vs
hiç de öyle değilmiş, gayet de kolikmiş
doktoru inatla emzirebildiğin kadar emzirmelisin, bebek memede durmak istediği kadar durmalı demişti
bence emzik yanlış karar şu aşamada
Evet ön süt fazla geliyor boğuluyor ağzından çıkarıyor hatts o sırada suratına doğru fışkırıyor. Bende biraz sağıp veyorum o zaman normal sakin bir şekilde emmeye devam ediyordediğin bu galiba, değil mi? (alıntı)
Eğer ön süt fazla geliyorsa, bebek sürekli ön sütle beslenmiş olup, laktoz içeriği yüksek olduğu için, mide ve bağırsakta rahatsızlık yaratıyor.Sindirilemeyen laktoz, zamanla tahribat yapıp kakada hafif kan görülmesine de neden olabiliyor.
Ön sütün fazla geldiğinin işaretleri:
1-Yeşil,
2-Çok sulu,
3-Köpüklü, mukuslu ve bazen de kanlı kaka,
4-Emme sırasında bebeğin göğsü çekip bırakması, birkaç dakika emip bırakması
5- Sırtını yay gibi yapıp kendini geriye atması
Ayrıca, makalelerini yakından takip ettiğim ve çok faydalandığım sevgili Doktor Kadir TUĞCU'dan öğrendiklerim de aynı bilgileri destekler nitelikteydi. Kadir bey'in makalelerine buradan ulaşabilirsiniz.
Tanla Hanım'ın yukarıda linkini verdiğim yazısındaki öneriyle, bebeğimi emzirmeden önce, 3-4 dakika kadar sütümü sağıp (sağılan süt atılacak) ondan sonra emzirmeye başladım. Böylece ön sütün fazlalığını aldığım için, zamanla bebeğimin kakası normale döndü, memeyi reddetmeler ortadan kalktı.
Eğer annenin sütü çok tazyikli gelip, bebek yutmaya yetişemiyorsa, bu kez sinirli bir tavırla yine emmeyi reddedecektir.
Gaz sancılarınız başlamış gibi görünüyor :) geçmiş olsun. Gazını çıkartıp yatırmanızı ve iki saatte bir emzirmenizi ve en önemlisi yediklerinize dikkat etmenizi öneririm. Bebeğinizi sıcak tutun,sık banyo yaptırın ve bol bol masaj yapım.Hepimiz aynı yollardan geçtik. Bu günler göz açıp kapayıncaya kadar geçecek. Her anınızın tadını çıkartın derim.
canım doktorlar o işten pek anlamıyor maalesef
şimdi bana doktorlar kızmasın, çok zor gaz sancısı diyorlar
bebeğin alttan üstten gaz çıkartması da kolik olmadığı anlamına gelmez
benim kızım da o şekilde gaz çıkarırdı ama 5,5 ay çektik kolik durumunu
Gaz çıkarsa da gazı olur. Bağırsaklar gelişiyor, emdikçe hava yutuyor vs.Doktor kontrolündeyiz gaz sorunu yok bebeğimin. Daha dün gittik kontrole herşey yolundatek sıkıntı tazikli gelen sütüm, he o gaz yapıyor o ayrı bişey. Ama her emdikten sonra gaz çıkarıyor ya alttan ya üstten
Bebeğinin sorunu doğmaması değil gaz sancısı. Her aksam banyo yaotir. Banyo sonrasi Bol bol masaj yap. Egzersiz yaptır. Masaj ve egzersizleri netten bulabilirsin. Karnı ağrıdığı için memeyle kavga ediyor. Gazi varken biraz daha emiyor ve daha çok gazi oluyor. Yani neden aynı olmasa da annen haklı.bebeğim doğalı 25 gün oldu. Bu zamana kadar hiç bir sorunumuz yoktu,herşey gayet yolundaydı. Karnı doyuyordu altı temizse kesintisiz bir şekilde 3 saat uyuyor tekrar kalkıp emiyor ve aynı düzende devam ediyordu.
Öyle ki yemeğimi,ütümü dahi yapabiliyordum üstelik evimi de toparlayabiliyordum.
5 6 gün önce kadar sütüm tazikli gelmeye başladı ve bebeğim meme reddetmeye başladı. Resmen memeyle kavga ediyordu sinirleniyordu. İlk tazikli gelen sütü sağıp veriyorum ama sonradan gelen süt sanırım azalıyor ve bu sefer doymadığı için en fazla 1 saat uyuyop uyanıyor tekrardan. Vazen saatlerce uğraştığım oluyor kesintisiz 4 saat emdiği oluyor ama ona rağmen kucakta bile huzursuz olmaya başladı...
Sonradan gelen süt sanırım azaldığı için bebeğim de memede uyuya kaldığı için doymuyor! O yüzden tekrar tekrar emzirmek zorunda kalıyorum..
ama insanlara anlatamıyorum ben bu meseleyi. Beni kimse anlamıyor doyduğunu daha fazla vermemem gerektiğini,alıştığı için bu şekilde davrandığını ve hatta ve hatta şımardığını söylüyor. (Annem genelde)
Anlatamıyorum bir türlü derdimi kimseye ve bunalmaya başladım.
Lohusalık depresyonu yaşamadım resmen sütüm yüzünden depresyona giricem.
Bebeğimin tepindiğini sinirlendiğini görünce ve onu memede bile rahatlatamadıkça sinirlerim bozuluyor.
Bu durumu yaşayan var mı nasıl atlattınız? Ben delirmek üzereyim yorgunluğu geçtim bebeğimin huzursuzluğu beni huzursuz ediyor.
Gaz çıkarsa da gazı olur. Bağırsaklar gelişiyor, emdikçe hava yutuyor vs.
Ama sütün de tazyikli geliyordur çünkü ben de yaşadım bunu. O önsüt bebekte daha da fazla gaz yapar. Sütünü sağmayı bırak. Zamanla bebeğin emdiği kadar olacak sütün. Ama sağmaya devam edersen sütün artacak ve bu tazyik sorunu devam edecek.
Sen sırt üstü yat, bebeğini memenin üzerine ytırarak emzir. Fazlası geri akar. Çeşitli pozisyonlar var internetten araştır istersen ben de tümünü hatırlamıyorum. Sağmaya devam edersen, sütün azalmaz, fazlalaşır. Ben de yaşadım bunu. Sütümü sağmayı bıraktım zamanla düzeldi. Şu an süt inmesi denen durumu yaşıyorsun.Sadece ön sütü yani hızlı gelen sütü sağdım çünkü başka türlü memeyi almıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?