Kimse beni dinlemiyor sanki

gunduzgece123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2015
2.329
1.502
63
Ben konusurkan ne kendi ailem beni dinlemiyor (esim haric)sanki bu sefer sanki kendimi ifade edemiyormus gibi geliyorum yada herhangi biri dinlemiyormus gibi geliyor kendimi nasil dinlete bilirim kucuklugumde her hangi konuda kale alinmazdim.
Not:ailem iyi bir ailedir herkonuda destek cikar. Bir bu sorunumuz var.

sizi kale almıyorlarsa sizde hiçbirşey anlatmayın kendinizi ifade edeceğim diye ugraşmayın bence.

Yazınızda da ifade sorunları var.

Ama sizi dinlemeyen sadece aileniz ise, aileler bunu yapabiliyor bazen; kendi çocukları hep çocuk kalıyor onların gözünde ve dediklerini pek ciddiye almıyorlar.

Ozguven problemimde var. Yeni yeni kendimi savunmayi ogreniyorum. Kucukken cok pastirildim cok elestirildim. Lohusaliklata ofken problemin cok oldu bu yuzden

Ben de kendinizi ifade ediş tarzınızda bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. En azından yazım diliniz de bu yönde..

Diksiyon kursuna gidebilirsiniz mesela. Sesinizi, kelimeleri, harfleri doğru kullanmayı ve vurgulamayı öğrenebilirsiniz bu şekilde..

Bir de sesiniz çok mu az çıkıyor acaba. Biraz gür sesle(bağırmadan) konuşmayı deneyin mesela.

Öfke kontrolü için ise psikolojik destek alın derim..

Aslinda annem artik kendimi savunmamis soyluyor cok bilgilide oldugumuda soyluyor ondada eskiden gelen aliskanlik var beni dinleme ile ilgili zaten öfkelenme Başladığım zaman beni dinlemeye başlıyor ama çevredeki akrabalarım ve insanların artık beni kaale almasını istiyorum bu durumdan cok sikildim.

Aslinda annem artik kendimi savunmamis soyluyor cok bilgilide oldugumuda soyluyor ondada eskiden gelen aliskanlik var beni dinleme ile ilgili zaten öfkelenme Başladığım zaman beni dinlemeye başlıyor ama çevredeki akrabalarım ve insanların artık beni kaale almasını istiyorum bu durumdan cok sikildim.

o zaman kendinizi daha iyi ifade etmeye çalışın . yazarken bile düşük cümleleriniz var konuşurkende bu şekilde mi cümle kuruyorsunuz acaba?

Bazen ben birsey anlatirken biri ortaya atlayip lafi degistirmeye ugrasiyor, dikkatleri dagitiyor ya en sinir oldugum sey. Anlatmayi birakip diyorum ki" Birsey anlatiyorum, beni dinleyecek misiniz?" Herkes bana bakip, dikkatleri tekrar toplayinca devam ediyorum konusmama ve bitiriyorum. :KK70:

Bazen ben birsey anlatirken biri ortaya atlayip lafi degistirmeye ugrasiyor, dikkatleri dagitiyor ya en sinir oldugum sey. Anlatmayi birakip diyorum ki" Birsey anlatiyorum, beni dinleyecek misiniz?" Herkes bana bakip, dikkatleri tekrar toplayinca devam ediyorum konusmama ve bitiriyorum. :KK70:
Aynen en sinir oldugum sey bide lafimin kesilmesi bizde genelde toplumumuzda şu var çocuklar bir şey anlatırken sozu kesiliyor ya da dinlenmiyor. sonra büyüyünce özgüvensiz bireyler ortaya çıkıyor
Sonra cocugum (buyuyunce) niye kendini ifade edemiyo deniyor

daha fazla kitap, dergi, gazete okuyun . özguven sorunu için destek alabilirsiniz.
Kitap elimden geldigince okumaya calisiyorum benin özgüven problemim var. Aslında bunu halletmem lazım. Buraya şundan konu açtım Biraz gaziniza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Burada bazı konularda çok güvenli ve bilgili üyeler var. Eminim bana yol göstereceklerdir.
Tabii hepiniz benim için çok değerlisiniz bunu belirtmeme gerek yokEn Büyük KK

Kitap elimden geldigince okumaya calisiyorum benin özgüven problemim var. Aslında bunu halletmem lazım. Buraya şundan konu açtım Biraz gaziniza ve tavsiyelerinize ihtiyacım var. Burada bazı konularda çok güvenli ve bilgili üyeler var. Eminim bana yol göstereceklerdir. Tabii hepiniz benim için çok değerlisiniz bunu belirtmeme gerek yokEn Büyük KK
kitap ve gazete okuyorsanız işiniz daha kolay sanırım en buyuk sorununuz özguven ... onu da halledersiniz elbet kımseden eksık değilsiniz ne de olsa

birde sunu belirteyim insanlar bazen yaptigim bir seye yada her hangi konudaki fikrime eskiden cok karışıyordu hala öyle ama eskisi gibi degil. cunku karistirmiyorum. bir sey söylediklerinde bu böyle diyorum.

Arkadaslarin dedigi gibi yazimda hatalar var, bu gunluk.konusmanizda da boyle mi?

Ayrica çok konusur musunuz , mesela benim bir kuzenim o kadar cok konusur ki cok konustugu icin boş konuşmaya başlar dinlemek icimden gelmez göz kontağı kuramam yani..

Konusurken kisa , öz, dogru cumlelerle uygun ses tonuyla ve kelimelerle konuşun..bilemedim bu durumun bircok sebebi olabilir

Back
X