Kimse derdini anlatamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.653
798
Kimse bu forumda derdini anlatamıyor, anlatsa da binbir tane tarafa çekiliyor konu. Ben bu durumdan çok rahatsızım. Geçen gün bir konu açtım, konuyu objektif bir gözle okuyan herkes anlar ki o konuda kimse kimseyi kötülemiyor. Ben kalkıp geçmişteki sevgilimle anlaşamadım, kötüydü, uygun değildik vs desem namussuz mu oluyorum yani şimdi?

Allah aşkına biri şunu objektif gözle yorumlasın artık. İnsanın namusu bu kadar ucuz değil, kalkıp kimse kimseye bu sıfatı kolay kolay yapıştıramaz. Karşıt görüşler vardır, eyvallah saygım var. Ama kalkıp da şerefsiz, namussuz sıfatlarını kimse benim "eş" adayım hakkında kullanamaz. Sadece benim başıma da gelmiyor bu. Yorum yazanların eski konularına da baktım, forumda gezerken de gördüm.

Bu kadar ağır tepki veren insanların aslında olayı içselleştirdikleri için yaptıklarını biliyorum, sakinleşmemde, yorumlarda ağır tepki vermememde bunun etkisi oluyor. Ancak insanların durumlarını anlayıp onlara anlatamamak da bir o kadar acı.

Bu forumda ne kadar kendini anlatamayan bayan var biliyor musunuz? benim gibi olan çok bayan var biliyorum özelden konuştuğumuzda aslında şöyle böyle diye altından çıkıyor bir sürü şey çünkü anlatamıyor kendini dürüstçe biliyor ki şimdi dinden, sosyal toplumdan girip bir sürü yargılanmaya maruz kalacak bu engel oluyor. Bu durum üzücü bence. Özgürce kendini ifade edememek, çekinmek. Ha ben ettim noldu orası ayrı akıllılık ediyor o bayanlar aslında :27: Sırf bu tepkiler yüzünden. Ya dümdüz, hatasız olmalısınız ya da yaftalanmak. Kesinlikle mükemmel olmalısınız, eşiniz de öyle. Eski eşimle anlaşamadım ayrıldım mı diyor şerefsizdir, kesin! Namussuzdur hemen tekmeyi koyun. Size boş bir sebepten kavga çıkarmıştır, yok bu böyle gitmez hemen ayrılın hemen. Çünkü biz mükemmeliz eşimiz de öyle olmalı.

Tabi şunu da anlıyorum kimse kimsenin eşini mükemmel görmez. Herkes kendikini öyle görür. Ama şunun bir farkına varsak. Ve çok merak ediyorum onlar ne yapardı kendi eşleri sevgilileri daha beterini yapıp çekenler var bu forumda, öncelikle de onlar böyle yaftalıyorlar başkalarını. Bekara karı boşamak kolay misali ayrıl,tekmeyi koy, şerefsiz demek kolay. Ama kendi eşimiz, sevgilimiz yapsa ne derdik, ne yapardık bu önemli. Şerefsiz deyip tekmeyi koyar mıydık? Hiç sanmıyorum. O halde kendimizi sorgulamalıyız. Bir kadın yuvasını kolay dağıtmaz diyorsunuz ya siz o konudaki şahsın yerinde olsanız aynı hareketi gözünüzü kırpmadan yapar mıydınız? Tekmeyi koyar mıydınız? Koymazdınız. Ya da eski sevgilimle anlaşamadım, ayrıldık dese kötülüyorsun, vay şerefsiz demeyecektiniz. Neyse ben yine tepki toplayacağım, bu konuyu açtığıma da bin pişman olacağım farkındayım.

Çünkü yine saygı çerçevesinde bir tartışma olmayacak, kilitlenecek falan ama ben kendimi tutamadım artık. Üyeliğimi iptal ettirmiştim. Belki bir şeyler değişmiştir diye düşünmüştüm bu forumda ama değişmemiş. Hala toplumun kalıplaştırdığı birey olmak zorundasın, dinin bir ruhun bir sosyal fikirlerin bir olmalı, farklı olsan yaftalanırsın. Kendini anlatamamak zor ama umarım benim konumumda olan bayanlar vardır. Kendisini anlatamayan da birkaç kişi olsun beni anlar...

Son düzenleme:
sorun şu ki
herkes her düşündüğünü direk söylüyor

yazım olduğu, mimik veya duyguyu katamadığı için bunu yorumunda da yumuşatmadan yapıyor ve kırıcı oluyor

aslında aynı şeyi kendi yaşadığında destek bekliyor
bence en güzeli birbirini kırmadan konu sahibi de olsa yorum yapanda
yardımcı olabilmek

Ben onu mu kastettim ki sen ondan bahsediyorsun diyen, konumu saptirma diyen, bos bos yazacaksaniz hic yazmayin diyen konu sahiplerinden rahatsizim ben de. Yorum yapmaya cekinir oldum. Hersey karsilikli sanirim.

Burası özgür(!) bir forum. Ben sizden siz benden rahatsız olabilirsiniz. Sevmek zorunda değilsiniz. Ama kimse çıkıp da kimseye şerefsiz, namussuz diyemez. Bu öyle basit bir şey değil. Benim tepkim buna. Bu yüzden size tam destek dedim

sorun şu ki
herkes her düşündüğünü direk söylüyor

yazım olduğu, mimik veya duyguyu katamadığı için bunu yorumunda da yumuşatmadan yapıyor ve kırıcı oluyor

aslında aynı şeyi kendi yaşadığında destek bekliyor
bence en güzeli birbirini kırmadan konu sahibi de olsa yorum yapanda
yardımcı olabilmek

keşke, keşke... diyorum ya herkes kendi içinde tuttuğu bir şeyleri başka bir yerden patlak veriyor... çünkü onlar da tepki toplamaktan çekiniyor. düşündüklerini direk de söylesinler, memnun olurum ama aşağılamak, yaftalamak yoo. buna razı gelemez kimse hem de kendisi aynı konumda olsa çok daha kötü davranacak insanlar varken. bir düşünmek lazım benim eşim bunu yapsa ne derim diye. ne yaparım diye. ama bekara karı boşamak kolay misali. ayrıl, tekmeyi koy, şerefsiz deyip kendi eşlerimizi, sevgililerimizi görmezden gelmek yanlış. objektiflik çok önemli.

Burası özgür(!) bir forum. Ben sizden siz benden rahatsız olabilirsiniz. Sevmek zorunda değilsiniz. Ama kimse çıkıp da kimseye şerefsiz, namussuz diyemez. Bu öyle basit bir şey değil. Benim tepkim buna. Bu yüzden size tam destek dedim

Seni sevmiyorum diyecek kadar tanimiyorum seni. Serefsiz , namussuz diyenler icin KIB butonu var. Adminler yanlis bir kullanim oldugunda zaten gerekeni yapiyorlar ve banliyorlar. Duzgun uslup kullanipta sana yorum yapan bazilarini azarlamadigina emin misin?

Seni sevmiyorum diyecek kadar tanimiyorum seni. Serefsiz , namussuz diyenler icin KIB butonu var. Adminler yanlis bir kullanim oldugunda zaten gerekeni yapiyorlar ve banliyorlar. Duzgun uslup kullanipta sana yorum yapan bazilarini azarlamadigina emin misin?

Eminim azarlamadım, belki enbitane arkadaşın dediği gibi yazım olduğu için yanlış anlaşılmıştır. O konuda sadece iki kişiye sinirlendim. Onlar da farkındadır bu kelimeleri kullandıkları için onun dışında kimseyi azarlamak gibi bir niyetim olmadı. Sizi hatırlıyorum ordan ben konuyu dağıtanın siz olduğunu zannetmiştiniz yanlış kişi olarak aldığınızı söyledim ama görmediniz sanırım sonradan onu :)

dovup soven erekekelre kotui kelime kullanmi$ligim vardir ama hpsine demek olmaz tabi ..
bitane manyak vardi kizi sevecegi zaman agzi burnunu kiran, bak aklima geldi yine dedim:27:
manyak i$te, akilli mi deyim yani ben bu adama

diger anlayi$sizliklarda yazi dilinden kaybaklaniyodur bence çogu
kib lerseniz rahatsiz okdugunuz durumlari yonetim icabina bakiyor
çok kalabalik bu forum,tek tek hangi biriyle ba$eedeceksiniz ki

Ben çok eski üyelerdenim bende böyle durumlara şahit oldum ama kimsenin kimseye "namussuz" dediğini şuana kadar görmedim. Herkes düşüncelerini,fikirlerini yazmakta özgür. Tabi haklısınız ki,kırıcı olmadan. Ama şu da varki eleştirilerin çoğu her zaman bizi kırar,üzer. Ama burası sanal bir ortam size namussuz diyorlar diye hemen namussuz mu oluyorsunuz? Sonuçta siz kendinizi biliyorsunuz niye bu kadar takıyorsunuz ki bu duruma? Bilgisayarınızı kapattığınız an burasıda bitiyor herkes dışarıda kalıyor. Konunuzda size yardımcı olmak isteyen de bir çok insan olmuştur eminim ki, ama eleştiri yapanlarında bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Ve objektif yorum yapılıyor burada genelde "ben olsam ne yapardım" diye düşünmeyebiliyor yazanlar. Bu da bana göre çok normal. Sizin göremediğiniz durumları bazıları kendi tecrübeleriyle yazıp size göstermeye çalışıyorlar.
Ayrıca hakaret içeren konuyu kötü içerik bildir kısmından halledebilirsiniz,yöneticiler gerekli şeyi yapıyor zaten. Binbir türlü insan varken bu forumda hepsini kafaya taksak çıldırırdık herhalde.

Bu kadar kafanıza takmayın..

dovup soven erekekelre kotui kelime kullanmi$ligim vardir ama hpsine demek olmaz tabi ..
bitane manyak vardi kizi sevecegi zaman agzi burnunu kiran, bak aklima geldi yine dedim:27:
manyak i$te, akilli mi deyim yani ben bu adama

diger anlayi$sizliklarda yazi dilinden kaybaklaniyodur bence çogu
kib lerseniz rahatsiz okdugunuz durumlari yonetim icabina bakiyor
çok kalabalik bu forum,tek tek hangi biriyle ba$eedeceksiniz ki

Siz yine manyak demişsiniz sadece. "Eski eşimle anlaşamadık ayrıldık" lafından şerefsiz, namussuz konumuna girdi benim sevgilim. Şimdi anlatmasa da diyeceklerdi ki gizlemiş vs. Yani insanlar memnun olmaz zaten o bir gerçek ama insanların namusu bu kadar dile oyun olamaz. Başetmiyorum zaten benim gibi olan çok bayan var biliyorum özelden konuştuğumuzda aslında şöyle böyle diye altından çıkıyor bir sürü şey çünkü anlatamıyor kendini dürüstçe biliyor ki şimdi dinden, sosyal toplumdan girip bir sürü yargılanmaya maruz kalacak bu engel oluyor. Bu durum üzücü bence. Özgürce kendini ifade edememek, çekinmek. Ha ben ettim noldu orası ayrı akıllılık ediyor o bayanlar aslında :27: Ayrıca o da iyiymiş ya severken ağzını burnunu kırmak akıllı adammış hehe (!)

Ben çok eski üyelerdenim bende böyle durumlara şahit oldum ama kimsenin kimseye "namussuz" dediğini şuana kadar görmedim. Herkes düşüncelerini,fikirlerini yazmakta özgür. Tabi haklısınız ki,kırıcı olmadan. Ama şu da varki eleştirilerin çoğu her zaman bizi kırar,üzer. Ama burası sanal bir ortam size namussuz diyorlar diye hemen namussuz mu oluyorsunuz? Sonuçta siz kendinizi biliyorsunuz niye bu kadar takıyorsunuz ki bu duruma? Bilgisayarınızı kapattığınız an burasıda bitiyor herkes dışarıda kalıyor. Konunuzda size yardımcı olmak isteyen de bir çok insan olmuştur eminim ki, ama eleştiri yapanlarında bir bildikleri vardır diye düşünüyorum. Ve objektif yorum yapılıyor burada genelde "ben olsam ne yapardım" diye düşünmeyebiliyor yazanlar. Bu da bana göre çok normal. Sizin göremediğiniz durumları bazıları kendi tecrübeleriyle yazıp size göstermeye çalışıyorlar.
Ayrıca hakaret içeren konuyu kötü içerik bildir kısmından halledebilirsiniz,yöneticiler gerekli şeyi yapıyor zaten. Binbir türlü insan varken bu forumda hepsini kafaya taksak çıldırırdık herhalde.

Bu kadar kafanıza takmayın..

100 mesajım olsun size direkt olarak gösterebilirim namussuz yorumunu. Benim hakkımda olsa sallamam. Sallamıyorum da ama bu durumdan haberi olmayan bir insan hakkında. Dediğim gibi sadece kendi üstüme aldığım bir durum da değil, çok insanda görüyorum bu durumu.

Kimse bu forumda derdini anlatamıyor, anlatsa da binbir tane tarafa çekiliyor konu. Ben bu durumdan çok rahatsızım. Geçen gün bir konu açtım, konuyu objektif bir gözle okuyan herkes anlar ki o konuda kimse kimseyi kötülemiyor. Ben kalkıp geçmişteki sevgilimle anlaşamadım, kötüydü, uygun değildik vs desem namussuz mu oluyorum yani şimdi?

Allah aşkına biri şunu objektif gözle yorumlasın artık. İnsanın namusu bu kadar ucuz değil, kalkıp kimse kimseye bu sıfatı kolay kolay yapıştıramaz. Karşıt görüşler vardır, eyvallah saygım var. Ama kalkıp da şerefsiz, namussuz sıfatlarını kimse benim "eş" adayım hakkında kullanamaz. Sadece benim başıma da gelmiyor bu. Yorum yazanların eski konularına da baktım, forumda gezerken de gördüm.

Bu kadar ağır tepki veren insanların aslında olayı içselleştirdikleri için yaptıklarını biliyorum, sakinleşmemde, yorumlarda ağır tepki vermememde bunun etkisi oluyor. Ancak insanların durumlarını anlayıp onlara anlatamamak da bir o kadar acı.

Bu forumda ne kadar kendini anlatamayan bayan var biliyor musunuz? Sırf bu tepkiler yüzünden. Ya dümdüz, hatasız olmalısınız ya da yaftalanmak. Kesinlikle mükemmel olmalısınız, eşiniz de öyle. Eski eşimle anlaşamadım ayrıldım mı diyor şerefsizdir, kesin! Namussuzdur hemen tekmeyi koyun. Size boş bir sebepten kavga çıkarmıştır, yok bu böyle gitmez hemen ayrılın hemen. Çünkü biz mükemmeliz eşimiz de öyle olmalı.
Tabi şunu da anlıyorum kimse kimsenin eşini mükemmel görmez. Herkes kendikini öyle görür. Ama şunun bir farkına varsak. Ve çok merak ediyorum onlar ne yapardı kendi eşleri sevgilileri daha beterini yapıp çekenler var bu forumda, öncelikle de onlar böyle yaftalıyorlar başkalarını. Bekara karı boşamak kolay misali ayrıl,tekmeyi koy, şerefsiz demek kolay. Ama kendi eşimiz, sevgilimiz yapsa ne derdik, ne yapardık bu önemli. Şerefsiz deyip tekmeyi koyar mıydık? Hiç sanmıyorum. O halde kendimizi sorgulamalıyız. Bir kadın yuvasını kolay dağıtmaz diyorsunuz ya siz o konudaki şahsın yerinde olsanız aynı hareketi gözünüzü kırpmadan yapar mıydınız? Tekmeyi koyar mıydınız? Koymazdınız. Ya da eski sevgilimle anlaşamadım, ayrıldık dese kötülüyorsun, vay şerefsiz demeyecektiniz. Neyse ben yine tepki toplayacağım, bu konuyu açtığıma da bin pişman olacağım farkındayım.

Çünkü yine saygı çerçevesinde bir tartışma olmayacak, kilitlenecek falan ama ben kendimi tutamadım artık. Üyeliğimi iptal ettirmiştim. Belki bir şeyler değişmiştir diye düşünmüştüm bu forumda ama değişmemiş. Hala toplumun kalıplaştırdığı birey olmak zorundasın, dinin bir ruhun bir sosyal fikirlerin bir olmalı, farklı olsan yaftalanırsın. Kendini anlatamamak zor ama umarım benim konumumda olan bayanlar vardır. Kendisini anlatamayan da birkaç kişi olsun beni anlar...

inanki düşüncelerine katılmamaak mümkün değil..
aldattıgından şüpheleniyorum bile dense hemen ayrılın kaçın arkanıza bakmadan falan.....
halbuki burdaki herkes dertli dertssiz insan yok neredeyse eşiyle..
ama burda sadece dertleşmek düzelmenn yollları aranırken birisi karşına boşan kelimesi ile çıkıyor.
söylemek yazmak kolay tek çözümde bu değil..
ciddi ciddi çözüm isteyen yol isteyen insanlara boşan diyip kestirip atmak olacak şey değil.
sevgilimle birlikte oldum deniyor ama konu konuluktan çıkarılıyor o kişinin bekaretine kadar gidiyor..
düşüncelere elbet saygı duyulmalı binlerce fikir var bu sitede herke farklı sözcükler kurar çözüm sunar ama seviyeli bir şekilde olmalı..

neyse bende susuyum bari...

Son düzenleme:
bir konu açılıyorsa belli tepkiler de göze alınmalı bence.

sonuçta burada çok farklı yaşam tarzları bakış açıları üslupları olan kişiler var.

yeri geliyor bazıları öyle konular açıyor ki insanlar sinirlenip doğal olarak hakaret de edebiliyorlar.

ben kolay kolay hakaret etmem mesela ama dediğim gibi herkesin üslubu farklı.

atıyorum erkek arkadaşı kızı dövmüş eh bu durumda herkes erkek arkadaşa hakaret eder kimse de edene haksız diyemez.

yine yaşam tarzları farklı olduğu için birine normal gelen birine çok ters gelir o da bu fikrini yazmadan duramaz gibi.

Eminim azarlamadım, belki enbitane arkadaşın dediği gibi yazım olduğu için yanlış anlaşılmıştır. O konuda sadece iki kişiye sinirlendim. Onlar da farkındadır bu kelimeleri kullandıkları için onun dışında kimseyi azarlamak gibi bir niyetim olmadı. Sizi hatırlıyorum ordan ben konuyu dağıtanın siz olduğunu zannetmiştiniz yanlış kişi olarak aldığınızı söyledim ama görmediniz sanırım sonradan onu :)

Hayir gormedim. Benim yorumumdan sonra konuyu dagitmayin dedigin ben ustume alinmisimdir dogru. Konunu dagittigimi dusunmedigim icin beni o yorumun etkilemedi ama cevap verme ihtiyaci duydum. Ilk esiyle konusman dogrultusunda karar almistin. Sanirim hala beklemedesin.

Son düzenleme:

Bu forumda ne kadar kendini anlatamayan bayan var biliyor musunuz? benim gibi olan çok bayan var biliyorum özelden konuştuğumuzda aslında şöyle böyle diye altından çıkıyor bir sürü şey çünkü anlatamıyor kendini dürüstçe biliyor ki şimdi dinden, sosyal toplumdan girip bir sürü yargılanmaya maruz kalacak bu engel oluyor. Bu durum üzücü bence. Özgürce kendini ifade edememek, çekinmek. Ha ben ettim noldu orası ayrı akıllılık ediyor o bayanlar aslında :27: Sırf bu tepkiler yüzünden. Ya dümdüz, hatasız olmalısınız ya da yaftalanmak. Kesinlikle mükemmel olmalısınız, eşiniz de öyle. Eski eşimle anlaşamadım ayrıldım mı diyor şerefsizdir, kesin! Namussuzdur hemen tekmeyi koyun. Size boş bir sebepten kavga çıkarmıştır, yok bu böyle gitmez hemen ayrılın hemen. Çünkü biz mükemmeliz eşimiz de öyle olmalı.

çok haklısın belki benimde olmuştur nadiren böyle konuyu sapıttığım ama öyle abartanlar varki.. ben misal babamla sorunumu anlatıyorum içindede yasadığımız bi olayı örnek veriyorum ağladım ettim diye.. adamlar gelmiş çok nazlısın ona ağlanırmı diye konuyu baska yere çekiyorlar... öteki gelio aynen sana katılıyorum canım buna ağlanırı derken konu dağılıp gidiyor ... e bende konuyu sinirle üzüntüyle açmısım zaten onları okuyunca bende onlara çatıyorum... Daha dikkatli olsak yada o konu bize tersse yorum yapmasak yaposakta incitmeden yapsak....

bazende gerçekten olumlu bir yorum yapılıyor aslında ama sadece yazı olduğu için bunu sert tepki olarak algılayan konu sahibeleride oluyor. yani konuya yorum yapanlar kadar konu sahiplerininde sorunlu olduğunu çok görüyorum umarım biran önce düzelir bu durum

:46::46::46::46:
Çok haklısın..
Bazılarına göre ahkam kesmen çok kolay.
Ama eminim kendi hayatlarında;dediklerini yapmıyorlardır.
Kendilerinin lafları kadar cesaretli ve acımasız oldugunu zannetmiyorum.
Dısardan konusmak kolay sadece.

inanki düşüncelerine katılmamaak mümkün değil..
aldattıgından şüpheleniyorum bile dense hemen ayrılın kaçın arkanıza bakmadan falan.....
halbuki burdaki herkes dertli dertssiz insan yok neredeyse eşiyle..
ama burda sadece dertleşmek düzelmenn yollları aranırken birisi karşına boşan kelimesi ile çıkıyor.
söylemek yazmak kolay tek çözümde bu değil..
ciddi ciddi çözüm isteyen yol isteyen insanlara boşan diyip kestirip atmak olacak şey değil.
sevgilimle birlikte oldum deniyor ama konu konuluktan çıkarılıyor o kişinin bekaretine kadar gidiyor..
neyse bende susuyum bari...

Kastettiğim bu işte. Herkes çekinmeden kendini ifade edebilse, rollere bürünmese ne kadar doğal ve güzel olurduk birbirimize karşı. İçimizdeki kötülüğün bile masumiyeti barındırdığını, insanlık olduğunu görebilirdik. Ama ben rol kesmeyeceğim, çıkıntı olacağım, bakalım nereye kadar gidecek. Nerde bunalacağım. İsteyen istediğiyle beraber de olur, aynı evde de yaşar, isteyen ateist de olur, agnostik de olur. Kime ne? Susmayın, rica edeceğim sizden. Sinen insanlardan olmayın, korkmayın. Umarım konu kapanacak raddeye gelmez de tartışabiliriz bu durumları, sadece umarım..

burda herkes psikolojı eğitimi almıyorki herkes düşündüğünü söyluyor

yada kendı hayatıyla muakayese edip yazıyor

burda bırı bırıne namussuz derse hakaret ederse ceza alıyor

yanı dedi yanına kar kaldı olmuyor

herkesın dunyaya aynı yerden bakmasını bekleyemeyız

aslında bazen duymak ıstemediğimiz cvplar kendımıze getırıyor bızı

biliyoruz ama bu cvbı pat dıye söylenmesı gerekıyor bazen

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X