- Konu Sahibi Papatya Kokulu Hayaller
-
Şimdi şöle bu hastalık insanın içinin darlamasına, gerilmesine sebep olurmus. Çığlıkla direkt ilişkisi yok aslında ama doktorum anlatmıştı bazen afakanlar basar ve cığlık çığlığa bagırmak istersiniz Die. Ben oturup aglıyordum bagırmak yerine mesela ama 28 yasımda evlilik için kan verirken öğrendim tasıyıcı oldugumu. Demem o ki düşük de olsa Bi ihtimal bu da.Terapi psikiyatri doktoru yapıyor daha fazlasını kabul etmiyor.Akdeniz anemisinin belirtisi mi bu durum neden bu düşünce geldi aklınıza.Anneme söyleyeceğim testi yaptırmasını şimdi yanında da değilim kardeşim var altlı üstlü oturuyorlar annem tek başına kaldı yanıma da gelmek istemiyor inatla
Söyleyeceğim ama iki hastalığın belirtileri yok ki annemde.bencede akdeniz atesi ve behcete bakilsin
Anladım baktıralım o zaman mutlaka.Geçmiş olsun size de şifa versin Rabbim anneme de tüm hastalara da inşallah.Şimdi şöle bu hastalık insanın içinin darlamasına, gerilmesine sebep olurmus. Çığlıkla direkt ilişkisi yok aslında ama doktorum anlatmıştı bazen afakanlar basar ve cığlık çığlığa bagırmak istersiniz Die. Ben oturup aglıyordum bagırmak yerine mesela ama 28 yasımda evlilik için kan verirken öğrendim tasıyıcı oldugumu. Demem o ki düşük de olsa Bi ihtimal bu da.
Yok aslında bunlar dışında olabilir yazmış.Akdeniz anemisi belirtileri nelerdir?
Halsizlik,
Gözlerde sarılık,
Dalak büyümesi,
Yüzdeki kemiklerde şekil bozukluğu,
Solgunluk,
İştahsızlık,
İdrarda koyulaşma en sık rastlanılan belirtileri arasındadır.
Akdeniz anemisi nasıl anlaşılır? sorusu ise hastalarda görülen belirtilere göre farklı şekillerde cevaplanabilir. Bacak bölgelerinde görülen kalıcı yaralar, çabuk yorulma hissi, deri renginde koyulaşma gibi belirtiler hastalığın ilk sinyallerini gösterir. Talaseminin verdiği şikayetler, diğer demir eksikliği ve vitamin eksikliği anemisi belirtileri ile farklılık gösterebilir. Çünkü Akdeniz anemisi, ağır bir kan hastalığıdır. Dolayısıyla hastaya devamlı kan naklinin yapılması gerekebilir. Ayrıca Akdeniz bölgelerinde görülen bir diğer Akdeniz ateşi hastalığıyla da karıştırılmamalıdır. Akdeniz anemisi testi, bu hastalığın en doğru şekilde öğrenilebilmesi için yapılmaktadır. Çünkü Akdeniz ateşi; karın ağrısı, yüksek ateş gibi belirtilerle kendini gösterir ve tedavi edilmediğinde "amiloid" adı verilen maddenin vücutta birikimine bağlı olarak böbrek yetmezliğine yol açabilir.
Bu belirtiler var mı ki Akdeniz anemisi demiş arkadaşlar?
Söyleyeceğim ama iki hastalığın belirtileri yok ki annemde.
Geç terörü değil gündüz de oluyor özellikle.Nedeni bulunamadı maalesef ama detaylı araştırmak lazım sanırım.Böyle bir hastalık okumuştum gece terörü diye ama o genelde uyku esnasında vs oluyordu.
Gece terörü olabilir.
Beyinle alakalı bir sıkıntı olabilir uyku getiren sağ veya sol bölümdeki herhangi bir kanama sıkışma vs bu duruma getirebilir bazen psikolojik sandığımız rahatsızlıklar beyinle ilgili oluyor.
Psikolojik olarak uykuya dalış esnasında beyin durmaya yakınken uyutmuyor olabilir zamanında bir şeyden korkmuş bu şimdi şimdi çıkıyor bedenden olabilir
Çok hastalık var bunun neyden kaynaklı olduğu bilinse çözüm bulunabilir
Amin Allah önce annenize sifa versin insallah. Anneler iyi olsun da bizim aklımız onlarda kalmasın.Anladım baktıralım o zaman mutlaka.Geçmiş olsun size de şifa versin Rabbim anneme de tüm hastalara da inşallah.
Behçet mi Akdeniz anemisi mi sizdeki ve annenizdeki.o gen bozuklugunu artik nerdeyse ezbere biliyorum annem yillardir piskolojik sorunlar yasiyor misal birseye sinirlensin bagirma krizine giriyor disardan duyan biri biri öldü sanir. kac doktor kac ilac terapi hic birsey ise yaramadi annemin gerci bir sürü baska hastaliklari var doktorlar artik ilgilenmiyor bile tesadüf. oglum iki bucuk yasinda bu tehsis konuldu bana bakildi bendede varmis bende iki sene piskologa gittim pek ise yaramadi. bu hafta annem doktora gitti böyle böyle diye anlatmis doktor kesin sendede var yillardir cektigin sebebi bu ola bilir demis...
Mutlaka araştırmak lazım ama dediğim gibi beyinle ilgili olabilir benim tanıdığım biri psikolojik rahatsızlık sandık meğerse beyninde ödem varmış ondan dolayı psikolojik gibi rahatsızlık göstermiş herşeyi göz önüne almak lazımGeç terörü değil gündüz de oluyor özellikle.Nedeni bulunamadı maalesef ama detaylı araştırmak lazım sanırım.
İnşallah Allah razı olsun aklımdan bian çıkmıyor evet maalesef.Amin Allah önce annenize sifa versin insallah. Anneler iyi olsun da bizim aklımız onlarda kalmasın.
Hasta olmak ile tasıyıcı olmak cok farklı. Hasta oldugunu düşünmedim ben eğer öle olsa bugune kadar bilmek zorunda kalırdılar zaten.Akdeniz anemisi belirtileri nelerdir?
Halsizlik,
Gözlerde sarılık,
Dalak büyümesi,
Yüzdeki kemiklerde şekil bozukluğu,
Solgunluk,
İştahsızlık,
İdrarda koyulaşma en sık rastlanılan belirtileri arasındadır.
Akdeniz anemisi nasıl anlaşılır? sorusu ise hastalarda görülen belirtilere göre farklı şekillerde cevaplanabilir. Bacak bölgelerinde görülen kalıcı yaralar, çabuk yorulma hissi, deri renginde koyulaşma gibi belirtiler hastalığın ilk sinyallerini gösterir. Talaseminin verdiği şikayetler, diğer demir eksikliği ve vitamin eksikliği anemisi belirtileri ile farklılık gösterebilir. Çünkü Akdeniz anemisi, ağır bir kan hastalığıdır. Dolayısıyla hastaya devamlı kan naklinin yapılması gerekebilir. Ayrıca Akdeniz bölgelerinde görülen bir diğer Akdeniz ateşi hastalığıyla da karıştırılmamalıdır. Akdeniz anemisi testi, bu hastalığın en doğru şekilde öğrenilebilmesi için yapılmaktadır. Çünkü Akdeniz ateşi; karın ağrısı, yüksek ateş gibi belirtilerle kendini gösterir ve tedavi edilmediğinde "amiloid" adı verilen maddenin vücutta birikimine bağlı olarak böbrek yetmezliğine yol açabilir.
Bu belirtiler var mı ki Akdeniz anemisi demiş arkadaşlar?
İkna olmuyor gelmeye yanıma orda da şimdiki Dr devam ediyor bir yolunu bulup detaylı araştırtmam lazım sağolunMutlaka araştırmak lazım ama dediğim gibi beyinle ilgili olabilir benim tanıdığım biri psikolojik rahatsızlık sandık meğerse beyninde ödem varmış ondan dolayı psikolojik gibi rahatsızlık göstermiş herşeyi göz önüne almak lazım
Behçet mi Akdeniz anemisi mi sizdeki ve annenizdeki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?