Kimsenin evine sıgmıyorsun😔

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İyi de herkes bir olmak zorunda değil ki. Demek ki hoşlanmıyor adam evde iken yatılı misafirden. Siz kendiniz diyorsunuz şehir dışına vs çıkıyor diye. Adam evde iken demek ki ailesi ile yalnız olmak istedi.

Ayrıca sokakta kalmış değilsiniz yani. Keyfi bir durum.

Hoslanmak zorunda degil. Ama anlayisla karsilayip misafir perver davranmak zorunda. Kendisi yurt disina cikinca karisi evde yalniz kalamadigi icin sık sık konu sahibine yatiya gondermeyi biliyorsa, konu sahibi de - esi sehir disinda oldugu icin- onlara kalmaya gittiginde duzgun bir sekilde agirlamak zorunda.. Saygisiz herif.

Bazen kkdaki kadinlari anlamiyorum. Resmen yontulmamis odun enisteye hakvermisler. Yuh yani. Kadin hamile ablasina yardim etmis. Evinde neden kalmasin? Ustelik ablasi yani bu. Hamile olmasa da isini gormese de ne gerek var 3 gunun suratini asmaya? Ay ben burdaki bazi arkadaslarin sirf sivrilmek icin boyle yorum yaptigini dusunuyotum artik. Zira empati yapmak zor degil. Benim kizkardesim de geldi bana hamileyken. Kiz butun islerime yardimci oldu. Esim evde yemek bile yaptirmadi. Disardan hazir yemekler getirdi. O aksamlari yoruluyor diye kalkip kahvaltiyi esimle birlikte hazirladik da kizi hazir kahvaltiya uyandirdik. Kaldi ki esim emeginin karsiliginda ona hediye aldi ve harcligini eline verdi ogrenci diye.
Odunlari da savundu ya bu platform daha neler gorecegiz acaba? Huyu buymus enistenin de herkes ayni degilmis de. Peh! Sanki ev sadece enistenin evi. Abla evde bostan korkulugu. 3 gun kardesiyle doya doya vakit geciremeyecek... Cunku kocasi hazretlerinin huyu bu. Yemisim oyle huyu ben. 😡

Aynisini o sana gelince sende ona yap. Terbiyesiz. Ben olsam ablama sonra soylerdim,esinin tavrini begenmedim ,imalari rahatsiz etti diye. Öküz olmak bedava iste.

Sığır işte ablan kendi kardesine öyle yapsa neler olurdu acaba...Bir daha uğrama bile o eve sana gelsin ablan isterse

Öküz işte. Kendi anası bacısı gelse ve ablan surat assa, ablanın burnundan fitil fitil getirirdi.

Bende gidiyorum ablama senede bir, enişte o kadar iyi davranıyor ki.

İşte bazen çıkıyor böyle koca müsveddeleri. Sen mümkün olduğunca yatıya kalma bir daha.

Burda bazı yazanlar gerçekten kırıcı. Ben ablamın evini onlar işteyken haftada 1 gün temizliğe gidiyorum temizlik ütü yapıyorum bildiğin temizlikçi gibi hiç bir ücret almadan. Bası sıkışıyor yine giden benim. Değmiyormuş onu anladım..

Burda bazı yazanlar gerçekten kırıcı. Ben ablamın evini onlar işteyken haftada 1 gün temizliğe gidiyorum temizlik ütü yapıyorum bildiğin temizlikçi gibi hiç bir ücret almadan. Bası sıkışıyor yine giden benim. Değmiyormuş onu anladım..
Bunu neden yapiyorsu nuz? Ablanız hamileyken destek olmak icin yapıyorsanız tamam ama bunu sürkekli yapıyorsanız artik sizin göreviniz bellerler kıymetiniz de olmaz. En yakını n bile olsa bu böyle.

Buradaki yorumlara canınızı sıkmayın,artık buradaki okuduklarimdan görüyorumki insan olarak tahammüllümüz ve sabrımız kalmamış birbirimize,insan kendi ailesine bile sabredemeyecek kadar bencilleşmiş. İşi düşünce ailedir tabiki yapıcak deniyor.
Herkez sınırını bildikten sonra neden kalamasınki kardeşinde? Sürekli degil tabiki demek istedigim,burada siz haklısıniz. Hem enişte bey sizi işleri düştügünde gelsin diyecek hemde böyle yapacak...
Ablanizdada hata var,eşini tanıyodur sonuçta. Siz haftada 1gün gidip işlerini yaptiriken eşine doyecekti " kadın tutalım boyle olmaz " diye.
Siz oradaykende eşinin halinde anlamadımıki sustu!!
Bu olayda size vesile olsun,gitmezsiniz bidaha temizligine ve ablanizada bunu dersiniz,ne kadar kırıldıginizi ve bidaha gitmeyeceginizi.

Bunu neden yapiyorsu nuz? Ablanız hamileyken destek olmak icin yapıyorsanız tamam ama bunu sürkekli yapıyorsanız artik sizin göreviniz bellerler kıymetiniz de olmaz. En yakını n bile olsa bu böyle.
Ablam çalışmadığım dönem hep alışverişimi yaptı paramı verdi telefon faturamı ödedi. Bende çok hakkı var Bende hamile birde yemek temizlik yapan biri değl düzgün bu yüzden yardımcı oldum. Ama artık yok.

Buradaki yorumlara canınızı sıkmayın,artık buradaki okuduklarimdan görüyorumki insan olarak tahammüllümüz ve sabrımız kalmamış birbirimize,insan kendi ailesine bile sabredemeyecek kadar bencilleşmiş. İşi düşünce ailedir tabiki yapıcak deniyor.
Herkez sınırını bildikten sonra neden kalamasınki kardeşinde? Sürekli degil tabiki demek istedigim,burada siz haklısıniz. Hem enişte bey sizi işleri düştügünde gelsin diyecek hemde böyle yapacak...
Ablanizdada hata var,eşini tanıyodur sonuçta. Siz haftada 1gün gidip işlerini yaptiriken eşine doyecekti " kadın tutalım boyle olmaz " diye.
Siz oradaykende eşinin halinde anlamadımıki sustu!!
Bu olayda size vesile olsun,gitmezsiniz bidaha temizligine ve ablanizada bunu dersiniz,ne kadar kırıldıginizi ve bidaha gitmeyeceginizi.
Artık bitti gitmem mecbur kalmadıkça annemde kızdı kalmasaydın dedi.

Anneniz sizin üzülmenize kıyamadıgı icin kizmıştır. Siz hatalı degilsiniz yanlış birsey yapmadınız. Herkez kalitesini gösterir😉
Bayramin tadını çıkarın,takılmayın bunlara üzmeyin kendinizi. Mutlu bayramlar❤

Boşver sende gitme
Eşin yoksa bile evinde otur
Kitle kapını oh mis valla
Ablana üzüldüm hamileymiş yardımın dokunurdu ama enişten öküzmüş
3 gün idare edememiş

Her erkek rahatsız olmaz. Mesela benim eşim kendi çağırır misafiri. Ailemdede öyle gördüm. Biraz görgüyle alakalı bir durum diyelim.

Artık bitti gitmem mecbur kalmadıkça annemde kızdı kalmasaydın dedi.
Şuan n’aptınız acaba?
Dün arkadaşıma gidiyorum diye çıkıp annenize mi gittiniz? Abla bunu biliyor mu?

Gelince ablanıza söyleyin herşeyi. Farkettiğinizi ve çok kırıldığınızı bilsin.
Bir daha da kalmayacağınızı bilsin size güvenmesin
Ve ben en çok ablanıza kızdım.
Kardeşini bu duruma düşürmeyecekti.
Her şey onun hatası bence.
Bundan sonra ablanız bile olsa aranızda bir mesafe olsun.

Görümceden örnek verenler neyin kafasını yaşıyor acaba?
Sanıyorlar ki görümce gelip kalmasın denince, sırf görümce adı geçiyor diye herkes onlara hak verecek.

Görümcem hamileyken gelip evimi temizlese, yemeğimi ütümü yapsa, değil 3 gün 9 ay kalabilir bende. Değil surat asmak zevkle ağırlarım onu

Her erkek rahatsız olmaz. Mesela benim eşim kendi çağırır misafiri. Ailemdede öyle gördüm. Biraz görgüyle alakalı bir durum diyelim.
Benim ailemde eşimde öyle çok misafir severiz. Eşimin kuzenlerini sürekli çagırırım yemege. Onlarda öyle. Eniştemi severdim gerçek yüzünü gördüm İyi bayramlar

Şuan n’aptınız acaba?
Dün arkadaşıma gidiyorum diye çıkıp annenize mi gittiniz? Abla bunu biliyor mu?

Gelince ablanıza söyleyin herşeyi. Farkettiğinizi ve çok kırıldığınızı bilsin.
Bir daha da kalmayacağınızı bilsin size güvenmesin
Ve ben en çok ablanıza kızdım.
Kardeşini bu duruma düşürmeyecekti.
Her şey onun hatası bence.
Bundan sonra ablanız bile olsa aranızda bir mesafe olsun.
Dün arkadasıma gittim gerçekten dışarda bulusmasamda sonra eve geldim anneme ve kardeşlerime anlattım direk öyle arada geliyorlar ona dedi. Gitme bir dahada dedi. Artık akıllandım. Ablam iyi biri üzmek istemiyorum uzatmakta istemiyorum.

Acaba ablan eşinin ailesinden birilerine eve gelince surat falan mı yaptı? Belki enişten de ona karşılık yapmıştır? Olabilir içeriği bilmeden yorum yapmayalım.

Ben de kendi durumumu anlatmak istiyorum. Ex kayınvalideme 5 dk anneme 10 km uzakta oturuyordum. Haftada bir anneme birgünde kayınvalideme mutlaka ziyarete giderdim. İki haftada bir de eve yemeğe çağırırdım. Annem 10 km uzakta olduğu halde akşam 12 oldumu evine giderdi çalışan insanım vs diye. Kendince düşünüyor. Kayınvalide de hergeldiğinde yatardı üstelik ben teklif etmediğim halde. Tabiki o da eşimin annesi yatabilir evladız sonuçta. Ama ben yemeğe çağırıyorum o yatılı kalıyo ben yemeğe çağırıyorum o yatıyor bir değil iki değil 3 sene boyunca çektim. Artık batıyor bana ve çağırasım gelmiyor. Saygıda duymuyorum. Suratımı da asarım. Keyfiyet bu durum ve bana göre terbiyesizlik. Hasta değil açıkta değil eve 5 dk uzaklıkta. Annem bana yardıma temizliğe gelir akşam eşim eve gelmeden çıkar gider damadınla yüzgöz olmaz ama kaynanadan hiç öyle bir görgü göremedim.sevmiyorum zerre. Bu duruma düşürmeyin kendinizi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X