kimsenin gunahini alamam ama ne yapsam:((

Anotherinlife

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2011
715
88
318
merhaba arkadaslar ben 15gun once annmlerle yazliga gittim gitmeden oncede altin cantamin icindeki oglumun masallahlarina,gunluk takilarima baktim yerindelerdi bilezik kutuma bakmadim alti ustu 6tane nere gider demedim neyse bugun kupemi alicakken bakim dedim gunluk takilarimin oldugu kutudan bilekligm eksik, bileziklerimden soz bilezigm yok,ogluma babamin taktigi buyuk el yapimi masallah yok,gunluk taki kutumda dugunumde takilan bileklik yok esimin yuzugu uzun zamndir gormuodum ama oda yok...bilekligimden ve masallahi gitmeden once gordugume eminim ama bileziklere bakmamistm hatta emin olmak icin dugun resimlerime bile baktimkaybolani yada calinanin hangisi oldugunu anladim...heryere bakin demeyin bnm o canta disindan cikardigim takim yok(sanki farketmemen icin her birinden bitane alinmis gibiben yokken esimin kuzenlri gelmis ama ole cocuklar degiller...bn gelmeden bigun once esim evi temizletmk icin 2aydir bize gelen kadini aramis..kadin daha once bna kendisinin halasi tarafndan hirsizlikla sucladigini ama sonra calanin baskasi oldugunun ortaya ciktigini anlatmisti sanki yarn oburgun bisy calinirsa bnden bilme der gibi...ne biliym kafam cok karisik ne yapsam ne etsem kimsenin gunahini alamam gozumle gormeden...bir arkadasmda eger altinin zekatini vermezsen o altin bisekilde gidermis dedi bnde vermedim hic bilmiyordum.ne yapssm bekleyip suphelendigim kisinin alabilecegi yerlere altinmi koysam?bi fikir verin ?yada kalan saglar bnmle diyip dursammi?

Altinlarinizin bulundugu canta nerede sakli herkesin alabilecegi bir yerde mi ? Birde evinize temizlik icin gelen bayandan ne kadar eminsiniz ? Baska bir kisi evinize gelmis olabilir mi ?

gelen temizlikçi minareyi çalmadan hazırlamış olabilir mi kılıfı ama sen onu çağır ve bulabileceği yere bir para koy bakalım ne yapacak ama bu sefer almayabilir eğer oysa şüphelenmesinler benden diye bence şüphelendiğin kişiler geldiinde denemekte fayda var

kimin aldığını bilmiyorsunuz bu durumda kimi suçlayabilirsiniz ki. bence kalan seğlar benimdir diyin ve bir kasa edinin kendinize orta yere koymayın ziynet eşyalarınızı. bir de bu altınların yerini kim biliyordu sizden başka?

temizlikci kadin sana ne zamandir geliyor yada kac defa geldi?
ilk olarak elim alcidaykn herhafta geldi sonra 15gunde 1geldi 2kere falan ...toplamda 7 8 kere sanirm
Altinlarinizin bulundugu canta nerede sakli herkesin alabilecegi bir yerde mi ? Birde evinize temizlik icin gelen bayandan ne kadar eminsiniz ? Baska bir kisi evinize gelmis olabilir mi ?
esimin giysi dolabindako giysilerinn icine sikistirmstim garip olan suki koydugum derin yerden cokdaha ondeydi baska kimse gelmemis kuzenler yapmz

aslinda ayni yere koysam cantayi bakmamis gibi sora evden ciksam dolansam sonra bakinsam?isin kotusu ic sesim okdr rahatsz etmistiki bni hep o cantayi bi suru yere sakladim...bide kadn hep siz gidin ben bakarim anahtar verin bn temzler giderim falan der offf bn ne yapicm?

Eger temizlikciyi bir daha cagirirsaniz onun olup olmadigini anlayabilirsiniz soyleki ona dert yanin hani size bir hirsizlik hikayesi anlatmis ya sizde diyin ayy biliyormusun badima ne geldi bir arkadadim var cokda guvenirdim ama hirsiz cikti onun geldigi gunun aksami farkettimki calinan takilari siralayin ustune iki tanede fazladan bilezik soyleyin sonraa onun temizleyecegi yerlerden birine derine dogru ama onun bulabilecegi yani gorecegi anladin iste oraya koy iki tane su imitasyon bileziklerden evden cikmadan once kontrol et yerindemi degilmi mesela once neresi temizlenecekse o odaya koyki o evdeyken kontrol etmen kolay olsun boylece onun alip almadigi ortaya cikar.

sanirim oyle yapicm cunku gozumle gorsem bile o an ne yapacagimi bilemem ben ki ondan emin olsam arayipta geri getir nasil derim kendime derhal bi kasa edinicm bunu kafama koydum zatenaltinlarin yerini bnden baska kimse bilmiodu ama sanki biara temzlik yaparken bn kadin gordu sanirim ama ne koydugumu bilerek mi gordu bilmiorum

imitasyon bilezikleri tak koluna sonra da gerçekleriyle yerini değiştir. imitasyon bilezikleri koyduğun kutunun üzerine de sadece senin anlayabileceğin bir işaret koy. yani hareket ettirildiğinde düşecek ama düşüren tarafından fakedilmeyecek. mesela kuş tüyü yastıkların tüyü gibi bişi iliştir bi tarafına.

eğer kutu hareket etmişse polisi çağır hemen parmak izi tesbiti yapsınlar. sen de kimsenin günahını almak zorunda kalmazsın. yapan kişi de cezasını çeker

cok mantikli fakt su kismi anlamadm imitasyonlari koluma takicm sonrami yer degistiricm ??yani o imitasyonlarla bni gorduktn sorami yer degistiricm?orasi kafami karistirdi:)dediginizi mutlaka deneyecegim cok tesekkur ederm:)))

ben tek şey söyleceğim arkadaşım giden gitmiştir anlaşılan evine girip cıkan bir hırsız var su mubarek gunlerde kimseyi suçlama bundan sonra cok emin bir yere sakla kimsenin bbilmediği annene koy yada bir banka kasasına ve temizlikçine yol ver gitsin hep şüpheyle bakıcaksın ve için hiç rahat etmeyecek o yapmaz bu yapmaz ama bence hiçç uğraşma derim ben ben olsam öle yapardım

senin altınları götüren kk üyesiyse vee şuan okuyorsa bütün planlar suya düşer
şaka bir yana üzücü ve zor bir durum. benim bir yüzüğüm yok ortada (kiiiiii yüzüğün sadece taşları pırlanta, aksamı gümüş bile değil) günlerdir arıyorum. üzüntüden rüyalarıma girdi.
fakat olan olmuş. bulsan ne yazar.katakulliğe getirip o anlık hırsızlığını yakalasan ne belli öncekileri de onun aldığı. her halükarda bir soru işareti kalacaktır.
Allaha havale etmekten başka elden gelen birşey yok gibi.

gercektnde suclamk istemiyorum gunahta almk kalp kirmakta istemiorum...ama icim ciz edio bi bilseniz o bilezigmi hic takmadm kayinpederimin bna taktigi ilk bilezikti anlami buyuktu bnim icin,babam ogluma ozel yaptrmisti pirlantali masallahi,o bilekligi takicm diyip diyip bikere takmk nasip olmadi..bnm takmaya bile kiyamadigimi kim alipta mutlu olabilirki..temzlikciyi son kez alicm ve denicm bunu yapmam gerek sonrada dediginiz gibi yol vericm

o anlamaz o yuzden icim rahtt ne bilir o kk'yi:))))cnm sanada gecmis olsun aslinda calinti kayipla ilgili dualar var onlari okusak inanarak ...buarada yakalasam ii olur ne edersen kendine,edersn kendi kendine...hirsizin buyugu kucugu olmaz bunlari almadysa alicklarinin ve yapacaklarinin onunu kesmk gerek..birde biliormusunuz benim esim avukt biraz olsn ne biliyim hirsizlk yapick olan cekinmeli basim yanar die ama bunu alan yada yapan kisi korkusz buda garip geliyor bana:?

aman iyi iyi bilmesin buraları öyle insanlar.

amannnn bir de eşin avukattttt
ayyy iyice emin ol, polis karakolunu soymak gibi birşey be buuuu nasıl cesaret edilir.
canım yaa birde eşine sorsan (belki sormuşsundur da) hani belki birine borç falan vermiştir. olur ya. aklım almadı valla nasıl bu kadar cesaretli olunur ki diye. o yüzden ihtimalleri türetiyorum.

kimsenin gunahini almayin,kuzenler yapmaz ama temizlikci yapar oylemi,
tamam kimseye guven olmaz ama evinde kac kere gelip gitmis kadin yapsa bastan yapmazmiydi ?
yani sirf temizlikci elinde yok diye direk suclu o oluyor oylemi,
hep boyle zaten bu dunya her suc garibana atilir,
calmistir calmamistir orasini bilmem ama yinede sinir oldum

Evde bu kadar altın saklayanlara hayret ediyorum ben. Bir kasaya koymaz, altın hesabına niye yatırmazlar anlamam,altın düşman derler, bile bile canınızı tehlikeye atıyorsunuz.

burada asıl olan şey, siz bu hırsızı tespit etmek istiyor musunuz yoksa başımın gözümün sadakası olsun diyip unutacak mısınız?

Eğer tespit etmekse amaç, en iyi yöntem arkadaşın da yazdığı gibi parmak izini elde etmek.. Başka kesin bir yol gelmiyor aklıma.. Ağzını arayın dicem de eğer çalan oysa zaten lafını iyi ölçer tartar da konuşur.

şüphe insanın içini kemirir.kim olduğunu bilemediğiniz durumlarda kimsenin günahını almayın,bambaşka birisi çıkabilir..ortamınızda bulunan herkese,evinizde hırsızlık olduğunu polisin evden delil topladığını,parmak izine bakıldığını,kutuda başka insanların parmak izlerine rastlandığı,suçludan ayrılmak için parmak izlerine ihtiiyaçlarının olabileceğini heran polis tarafından çağırılabileceklerini kusura bakmamalarını sadece ayırt etmek amaçlı olduğunu onlardan kesinlikle şüphelenmediğinizi söyleyin..eşiniz sanırım avukatmış o yüzden eşim uzun süre hapishanede kalmalarını sağlayacak,eşinizin meslek diliyle abartılı bir senede ekleyin ve bekleyin..zaten alan kişi yakınlarınızdansa gelip size açıklama yapar,özür diler..gelen olmazsa boşuna şüphe altında tutmazsınız..bundan sonra ziynet eşyalarınızı daha güvenilir yerlerde saklayınız..

o ihtimali bnde dusunmedm degil fakat esimin ihtiyaci yokki bnm altinima falan alsa cok kotu olur valla bosanma sebebi...ama sormadan almaz sormaya cesarette edemez ya neyse o yerini bile bilmez..ama alan kisi bilezigi daha once alms olabilir cunku yazliga gitmedn onlari kontrol etmedm farketmemem icin teker teker alinmis...

gunahini alamayiz kimsenin ama sadece ihtimalleri dusunuyorz..kuzenlerin yetistirilme tarzinida biliorum durumlarinida ayrica esime onuda sordum evde onlAri tek birakmamis..bitek temzlikci kadin tek kalmis o yuzden suphem dahada artti..o kadar yoksa kimsenin gunahini almadm ama izlicm kimin yaptigini cikaricm ortaya insallh

Evde bu kadar altın saklayanlara hayret ediyorum ben. Bir kasaya koymaz, altın hesabına niye yatırmazlar anlamam,altın düşman derler, bile bile canınızı tehlikeye atıyorsunuz.
kasa yillik bildigim kadariyla 400 500istio buda birz fazla gelio bna acikcasi cunku suan xalismiorum ama eve kasa almayi dusunuorum belki iseyarar..

peki ben simdi karakola gitsem kutudan bnm disimda parmak izi tespit ederlermi?yani ben kutuyu elledim bndenbbaska kimse dokunmadi?suan yapabilirmiyim?

blof yapsam kim gelir ozur dileyip aldigini verirkibunu dusunemiyorum bile(abartirim abartmasinada iste bilmiorum yerlermi?simdi o kadin esimin burosunada temzlige gidio kayinpedermde ayni zammda avukt paralarida hep buroda onada simdi saydirticm ama o benimkileri bulamaz dio temzlik yaparkende herseyin yerini degistiriomus dosyalarin falan ama dedigm gibi kimsenin gunahini alamam offf kafayi yicm

bence su falı bakan bırıne baktır ıstersen,o almamıs olabılırde.aynı durum benım basıma geldı,ısrarla suphelendıgım bırı vardı,kolyemı hıc aramadıgım bır yerde buldum:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…