- Konu Sahibi Anotherinlife
-
imitasyon bilezikleri tak koluna sonra da gerçekleriyle yerini değiştir. imitasyon bilezikleri koyduğun kutunun üzerine de sadece senin anlayabileceğin bir işaret koy. yani hareket ettirildiğinde düşecek ama düşüren tarafından fakedilmeyecek. mesela kuş tüyü yastıkların tüyü gibi bişi iliştir bi tarafına.
eğer kutu hareket etmişse polisi çağır hemen parmak izi tesbiti yapsınlar. sen de kimsenin günahını almak zorunda kalmazsın. yapan kişi de cezasını çeker
bence su falı bakan bırıne baktır ıstersen,o almamıs olabılırde.aynı durum benım basıma geldı,ısrarla suphelendıgım bırı vardı,kolyemı hıc aramadıgım bır yerde buldum:)
merhaba arkadaslar ben 15gun once annmlerle yazliga gittim gitmeden oncede altin cantamin icindeki oglumun masallahlarina,gunluk takilarima baktim yerindelerdi bilezik kutuma bakmadim alti ustu 6tane nere gider demedim neyse bugun kupemi alicakken bakim dedim gunluk takilarimin oldugu kutudan bilekligm eksik, bileziklerimden soz bilezigm yok,ogluma babamin taktigi buyuk el yapimi masallah yok,gunluk taki kutumda dugunumde takilan bileklik yok esimin yuzugu uzun zamndir gormuodum ama oda yok...bilekligimden ve masallahi gitmeden once gordugume eminim ama bileziklere bakmamistm hatta emin olmak icin dugun resimlerime bile baktimkaybolani yada calinanin hangisi oldugunu anladim...heryere bakin demeyin bnm o canta disindan cikardigim takim yok (sanki farketmemen icin her birinden bitane alinmis gibi ben yokken esimin kuzenlri gelmis ama ole cocuklar degiller...bn gelmeden bigun once esim evi temizletmk icin 2aydir bize gelen kadini aramis..kadin daha once bna kendisinin halasi tarafndan hirsizlikla sucladigini ama sonra calanin baskasi oldugunun ortaya ciktigini anlatmisti sanki yarn oburgun bisy calinirsa bnden bilme der gibi...ne biliym kafam cok karisik ne yapsam ne etsem kimsenin gunahini alamam gozumle gormeden...bir arkadasmda eger altinin zekatini vermezsen o altin bisekilde gidermis dedi bnde vermedim hic bilmiyordum. ne yapssm bekleyip suphelendigim kisinin alabilecegi yerlere altinmi koysam?bi fikir verin ?yada kalan saglar bnmle diyip dursammi?
cok haklisiniz bunu yapan herkmse hakkim gecen biri belli farktmemn icin teker teker goturmus bakalim ne yapicz bildigim kadariyla parmak izi 2gun icnde kaybolurmus hayirlisi...geçmiş olsun canım,kimseye o yapmaz deme bu haytta neler olur neler
çok yakın bir arkadaşımın künyeleri kaybolmuştu ve çok zor durumdaydı maddi olarak
kim yapmış biliyomusun öz yeğeni
erkek arkadaşına doğum gününde hediye alabilmek için teyzesinin künyelerini çalmış
o yüzden kuzen yapmaz,temizlikçi yapmaz deme
bu devirde babanda olsa güvenilmiyo
biliyorum hata bnde ama hepimiz evde ufak altinlarimixi saklamiyormuyuz biliomusunuz icimede oyle dogduki hep baska baska yerlere saklamaya baslamistim insallh Allah bna malimi geri gonderir..altınları evde bırakmanız büyük tedbirsizlik.hatanın çoğu sizde.hırsız olsa hepsini alıp götürürdü.köstebek içerden biri.temizlikçi olabilir.kuzenlerde olabilir.insanlar için çiğ süt emmiş denir.hele ki yaşları küçükse,şeytan girer akıllarına.sizde kolay bulunur bir yere koyduysanız.ama sizin evi bilen biri.temizlikçi ağır bastı bende.
bn daha 9yasindaydim kuznmin olum mevlutu vardi halaminda gelinin altinini calmislar oda bi hocaya gitti mi gitmedimi bilmiorum ama gelip herkesn ortasnda hoca eger altinlari yerine atmazsa sidik torbalarinin baglanacagini soyledi yatak odasinin kapisini actilar sanirm alan kisi korkup atmis Ama gercekmi dogrumu hatirlayamiorumSu fali mi nasil birsey kim bakiyor?yardimci olur kusunuz en yakin arkadasimla konusmuyoruz dugunumde calinan bilezik yuzunden ve suphelendigimi belli ettigim icin cok kotuyum kimn yaptigini merak ediyorum gercekten
Eger temizlikciyi bir daha cagirirsaniz onun olup olmadigini anlayabilirsiniz soyleki ona dert yanin hani size bir hirsizlik hikayesi anlatmis ya sizde diyin ayy biliyormusun badima ne geldi bir arkadadim var cokda guvenirdim ama hirsiz cikti onun geldigi gunun aksami farkettimki calinan takilari siralayin ustune iki tanede fazladan bilezik soyleyin sonraa onun temizleyecegi yerlerden birine derine dogru ama onun bulabilecegi yani gorecegi anladin iste oraya koy iki tane su imitasyon bileziklerden evden cikmadan once kontrol et yerindemi degilmi mesela once neresi temizlenecekse o odaya koyki o evdeyken kontrol etmen kolay olsun boylece onun alip almadigi ortaya cikar.
yok bn fal falan acmam oyle sadece bi arkadas yazmis su fali baktir die...bnmde aklima halamin gelinin basina gelen olayi anlattim yoksa isim olmz Allahtan baska kimse bilemZ...o dediginzde cok dogru ama bnm kuskulanmamdaki tek sebep esim onu evde tek birakip gitmis kuzenler hep yanindaymiski esim cok dikkatlidir evine gelen insana...ama tabi belli olmaz insaallah yarin kutuyu incelemeye goturucem bugun polisi aradim ve detaylica bilgi aldim benim disimda parmak izi bulabilirletse parmk izi alinick yanliz korkuorum bn nasil sizden parmk izi alinicak derimFal falan saçmalamayın bence : ) öyle işlerede kalkışma sakın konu sahibi ...
Valla bence kuzenlerinde yapmış olabilir..
Benim kendi kına gecemde kızlar bize kalmaya gelmişti gece eğlencesi yapmıştık kızlarla..
Bi tane kelepçemi kaldığımız odadaki dolaptayki diğer takılan takıları annem kaldırmıştı..
Sabah kalktm o kelepçe yok dolayısıyla o gece evde ki kızlardan şüpheleniosun ister istemez..
Neyse baya bişeyler oldu uzatmicam biz onun kim olduğunu bulduk...bulduk ama inanamazsın hiç ihtimal vermediğimiz bi insandı..
Süslü bakımlı giyimli kuşamlı lüks yaşayan biri..Görse asla yakıştırmazsın..
Sanırım bazıları ihtiyacı olduğundan deilde hastalık oluyo bazılarında bu iş ondan yapıyorlar..
He bu arada küçük bi not: Bi dahakine zekatınızı vermeyi unutmayın..Çünkü o sizin üzerinize borç..İyiki başka bişeyden çıkmamış..yine mala gelsin..
Hırsız evden olursa bulunması müşkül olur derler
Üstüne bir bardak su iç
Konu çok ağır kimseyide suçlama bundan sonra daha tedbirli olursun
Bir sürü gelen giden temizlikçi var altınlar kuyumcu gibi kol çantasında
Müsade etde çalınsın yani dua et hepsini almamış :))
Ben yine de parmak izi vs gibi cümleleri kullanıp konuyu kapamamanız yönündeyim. Hadi oldu da temizlikçi diyelim işine son verirseniz ama ya o değil de akrabaysa boşuna kadının ekmeği de gidecek ki siz hep acaba mı diyeceksiniz. Çok bir şey değil bu bir iki cümleyle test edebilirsiniz genelde bunu yapan insanlar bakışlarıyla bile tedirginliklerini belli edebilirler. Siz siz olun aman şu akrabam aman bu kardeşim gibi demeyin. Ne gelirse akrabadan geliyor bir çok örneğini gördüm bunun. Geçmiş olsun cana geleceğine mala gelsin diyelim :)
cnm tesekkur ederm bnde artik bugun altinlarimi babama verdm ve oda kasaya falan koyuck artik ufak kullanimlik altinlarm disndakileri hm daha iyi koruyacagim hemde dikkat edecegim...senin soyledigin taktikte yerinde fakt calan kisi caldigini yaninda tasir mi ki?bilmiyorum ama ben onu bile soyleyemem sanirim cunku bu konularda oyle cok cekingen ve korkagimki alacagm tepkiden o yuzden polislere devrettim bu isi onlar halledicekler insallah...Ama bn yine denemk istiorum bkalim alickmi anlayabilecgm birsey yapip suc ustu yapmm lazm suclayabilmk icn bakalim hayirlisi olsn insallh donup dolasir gelirÖncelikle çok geçmiş olsun, fakat ben sadece senin için değil, tüm altını olupta evde saklayanlar için söylüyorum
Lütfen zinet eşyalarınızı evin içinde, hele ki böyle birinin rahatlıkla ulaşabileceği yerlere saklamayın - koymayın!
Sebebi ise ortada! Mal canın yongasıdır, yarın öbürgün bir ihtiyacınız olsaydı elden istemek yerine, altınlarınız size sermaye, ilaç, peşinat her neye ihtiyacınız varsa o olacaktı!
Kolay yapılmıyor birikimler, olanlara da sahip çıkmak gerekli.
Yapılabilecek en güzel şey banka kasasına koymak veya evinize gizli - sağlam bir kasa yaptırmak! (Eğer ev kendinizinse tabii)
Bu durumda yapabileceğiniz birşey var, bir kadından dinlemiştim.
Bilekliği kaybolmuş fakat öyle eften püften bir bileklik değil, hem maddi hem de manevi değeri fazla olan bir bileklik.
Kadın evin heryerini allak bullak etmiş bulamamış ve eve düzenli gelen temizlikçisinden şüphelenmiş.
Kadına anlatmış durumu "ben aradım bulamadım, sende bir arar mısın lütfen bulursan bana haber verirsin, çünkü benim için manevi değeri çok büyük"
Kadında tamam demiş. Kadına demiş yok bulamadım, bende her yeri aradım.
Bunun üzerine bileziği kaybolan kadın da "tamam o zaman, gizli kameranın kasetlerini izleyelim eşimle. eğer biri almışsa zaten çıkacaktır demiş."
Kısaca blöf. Ortada gizli kamera falan yok yani. Temizlikçi kadın evden çıktıktan sonra, bir kere daha kadın evini aramış ve ne tesadüfse bilezik olması gerektiği yerde çıkmış.
Bunu ben birebir Yapı Kredi GM 'de çalışan bir bayandan dinlemiştim şok olmuştum.
Yaklaşık 1-2 sene önce. Belki bu taktiği deneyebilirsin... Yani gizli kamera varmış gibi, kasetleri kontrol edeceğiz dersin.
asli bak bugun bi konu acildi bi arkadasin esi altinlarini almis senin altinlarda esinin parmagi olmasinmi gunahini almayimda aklima gelmedi degil...:26:
sen sadece kuzenden bide temizlikciden suphelisin en cok temizlikciden tabi ama isin altindan esinde cikabilir olmayacak sey degil...
sanmiyorum cnm ama herseyide dusunmek gerek tabiki esimin benim parama yada altinima ihtiyaci oldugunu sanmiorum ama yinede lazm olsa ister izin alir ...valla herseyi kutu soyleyeck parmak izi cikarsa tabi bakalim gorecegzasli bak bugun bi konu acildi bi arkadasin esi altinlarini almis senin altinlarda esinin parmagi olmasinmi gunahini almayimda aklima gelmedi degil...:26:
sen sadece kuzenden bide temizlikciden suphelisin en cok temizlikciden tabi ama isin altindan esinde cikabilir olmayacak sey degil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?