Annem ve babamın belli yaşları var. Annem 63 babam 68 yaşında. Ben evli değilim. Bu yüzden .
siz evliydiniz ve boşanma sürecini hatırlıyorum
dahası eş-dost çevre akraba olmamasının bir sebebi de sizin özellikle de annenizin şimdiye kadarki seçimleri idi, bunu da kabul etmeniz lazım.
siz de olaylara fazla arabesk bakıyorsunuz....
daha 30ların başındasınız be 40ımı geçtim, üstelik kronik hastalılarım var.
bu kadar hastalığım varken pek çok kişiye refakat etmişimdir.
annemin rahmi-yumurtalığı tamamen alınan komşusuna ben refakat ettim hacettepede
bu ameliyatı teyzem ve yengem de oldu, e dedim ben zaten tecrübeliyim drenini mirenini biliyorum, üstelik hastane de aynı hastane onlara da ben refakat ettim.
komşusunun 1 oğlu vardı daha ilkokuldaydı
teyzemin 2 oğlu var
ve ta ta ta taaam kadın doğum jinekoloji gibi bölümlere çoğu yer erkek refakatçi almıyor (kamuda)
yani eşleri çocukları olmasının bir anlamı olmuyor sadece görüş için belli saatte gelebiliyorlar
yengemin kızı vardı özelde ctesi dahil çalışıyordu kız c.tesi geldi p.tesi de çıkardı zaten annesini.
annem babam halam diğer teyzem pek çok kişiyle değişik terübelerim olmuştur
kız kardeşimin 2 doğumunda da ben kaldım yanında
kısacası
hasta olmama rağmen sağlık sektöründe çalışan ve iyi-kötü bilen birisi olarak soğukkanlı da olduğum için genelde refakatçi kalayım derim ve kalırım. arkadaşlarım, kardeşlerim şükür ihtiyaç duymadlar ama duysalar onlara da kalırım.
benim de ihtiyacım olsa ailemden 650 km uzakta yaşıyorum
onlar gelene kadar yaşadığım şehirde en kötü 2-3 kişi var yani gelip kalacak
işte geliyoruz sizin hikayedeki can alıcı kısma:
siz yetişkin bir bireysiniz nasıl oluyor da 2-3 kişi de olsa böyle yakın birileriniz olmuyor?
benim 200 tane kuzenim var bakın
bunların en az yarısı (en azından son anda izin alamıyacak şekilde çalışmıyorsa ve küçük bebeği olmayanlar) gel desem gelir. bu cepte. ama yaşadığım yere kaldırıp getirmem yani.
kendi edindiğim arkadaşlarım 35-40 yaşımda tanıştığım kişileri ararım öyle acil bir durumda....
üstelik ben bu şehre 4-5 ülke birçok şehir dolaşıp sonradan geldim ve öyle aile bağı, eski dostluklar şu bu yok...benim bu ülkede lise-üniversite arkadaşım bile yok toplam 5 kişi filanız...
bekar olduğumu söylememe gerek yok herhalde.
ha günübirlik ufak tefek şeyler için zaten kimseye gerek yok.