Kimsesiz çocuklara yardım

Yarın konuşacağız inşaallah hocayla çocuk esirgeme kurumlarına gidecegiz inşaallah onu ayarlamaya calısıyoruz
Bildiğim kadarıyla çocuk esirgeme kurumlarında çocukların temel ihtiyaçları devlet tarafından karşılanıyor , onların daha çok sevgiye ufak tefek hediyelere , ilgiye , şefkate ihtiyaçları var . Çocuğumun sınıfında var bir çocuğumuz . Beslenmesi sorumlu ablası tarafından karşılanıyor . Okuldaki ücretli etkinliklere isteği doğrultusunda katılıyor . Ücretsiz mi yoksa yine devlet mi karşılıyor bunu bilemiyor . Tabii araştırırsanız daha net bilgi edinebilirsiniz .

Giyim , gıda , kırtasiye , kitap gibi yardımları zor şartlardaki okullara , ailesiyle yaşayan geçim zorluğu içindeki çocuklara yapmak daha doğru adres gibi geldi .

Dilerim bu güzel yüreğinizle , emekleriniz en doğru adrese ulaşır . Allah yardımcınız olsun , kolaylıklar , bereket versin .

Dogudaki koy okullari icin daha uygun olur diye dusundum ben de. Cunku yurtlarda cocuklarin ihtiyaclari karsilaniyor. Ama o ucra koylerde giyecek ayakkabisi olmayan cocuklar oluyor. Lutfen boyle bir imkaniniz varsa koy okullarina el uzatin. Bir kutu boyaya, bir cift ayakkabiya aglayarak bakan cocuklar gordu bu gozlerim.

Aynen ürünler yeni olursa o çocukların sevinci kat kat artar.
Geçen gün etiketi üzerinde duran sıfır bebek ürünleri çöpe atılmış mesela çok yakından biliyorum bunları

Konu sahibi sıfırlar çöpe atılırken eski ürünler nasıl kabul edilsin bilmiyorum yani yine siz sorun ama 2.el ürünler çocuklara giydirilmiyor bildiğim kadarıyla

Sorumlu ablası değil o onun annesi çocuklar çalışanlara anne derler hatta çalışanlar bile birbirlerine x anne diye hitap ederler genelde:))

Bağış kabul ediliyor maddi durumu iyi olan insanlar neler neler gönderiyor hiç bir yerde görmediğim oyuncakları gördüm kurumlarda oyuncaklar arabada bekliyodu hatta bu yüzden kaç mesaj yazdım köy okulu diye zaten

Evet haklısınız anne diyor kuzum :) ben anlaşılır olsun diye öyle yazdım . Gruplara ayrılan çocuklar evlerde kalıyor . Gönüllü hanımlar var , evlerde dönüşümlü olarak çocuklara bir nevi bakıcılık yapıyorlar , yemek , temizlik , kişisel bakıma destek gibi . Bir tanesi asıl yetkili ve sorumlu olan . Standart , bildiğimiz evler . Çocuklar ev ortamını bir nebze olsun yaşayabilsinler diye . Neye göre , kimleri evlerde ikamet ettiriyorlar , kriterleri neler bilemiyorum tabii . Fakat sevgiye , ilgiye çok açlar ve çok haşarılar :) Bundan sonra ki kaderleri güzel olsun inşallah .

Onlara verilen harçlıkları biriktirip ailesine veren çocuklar var kurumlarda gerçekten onların sevgisi o kadar güzel ki

ikinci el temiz kıyafetleri ve az kullanılmış yıpranmamış oyuncakları dağıtmakla başlayabilirsiniz, toptan giyim satan yerlerden bot kışlık mont kazak pantolon gıbı zarurui ihtiyaç olan kıyafetleri temin edebilirsiniz (sponsor bulun derim), okul çağındakiler için kırtasiye masraflarını üstlenecek kişiler bulabilirsiniz vs vs..

Ben tam bilmiyorum okuldan hocam böyle başlıyoruz dedi, ailesi olmayan kıyafete ayakkabıya muhtaç olan çok insana yardım ettik dedi, kimsesizler derken herkesi kasdediyorum aslında, ayrıca doğuda mahrum olan okullarada yardım yapcagız inşaallah,

Kesinlikle aklımdaki fikir de buydu inşaallah böyle yapcagız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…