kimsesiz gibi yalnız olmak

öyle tabi kurban olurum anneme ya :) bütün anneler öyle.haklarını ödeyemeyiz ama onlara layık evlatlar olabilirz umarım.her şeyin en iyisini en güzelini hakediyolar onlar.

hayatta herkesin ailesi çok geniş olmuyor veya ne yazık ki senin yaşadıklarını yaşamak zorunda kalıyor.
bu durumu kendin mi seçtin?Hayır.
o zaman üzülmeye değecek bir şey değil,sen her olayın aslını zaten biliyorsun.

belki içini rahatlatır,annemin kuzeninin eşi,yani bizim yengemiz,babası daha bebekken terk etmiş,annesinin ailesi de geniş değil.
annesini ikinci evliliğini yaptığı kişi büyütüş,hala onu babası bilir,bu amcamız da vefat etmiş.
kardeşi yok,hayatta bir tek annesi var.
biz de doğuluyuz,malum aileler geniş,annemin ailesi de öyle,düğünde ve nişanda bizler hep çoğunluktuk ama hiçbir zaman bunubir kusur görmedik.
herkesin ailesinin bir olamayacağını anlımıştık.
hatta evlendikten sonra da annesini üst katına taşındı,annemin kuzeni,yani eşi de kayınvalidesini çok sever.
geçinip gidiyorlar işte.
yeter ki evlenceğin insan seni bilsin,diğerleri de olur inşallah....

hayatta herkesin ailesi çok geniş olmuyor veya ne yazık ki senin yaşadıklarını yaşamak zorunda kalıyor.
bu durumu kendin mi seçtin?Hayır.
o zaman üzülmeye değecek bir şey değil,sen her olayın aslını zaten biliyorsun.

belki içini rahatlatır,annemin kuzeninin eşi,yani bizim yengemiz,babası daha bebekken terk etmiş,annesinin ailesi de geniş değil.
annesini ikinci evliliğini yaptığı kişi büyütüş,hala onu babası bilir,bu amcamız da vefat etmiş.
kardeşi yok,hayatta bir tek annesi var.
biz de doğuluyuz,malum aileler geniş,annemin ailesi de öyle,düğünde ve nişanda bizler hep çoğunluktuk ama hiçbir zaman bunubir kusur görmedik.
herkesin ailesinin bir olamayacağını anlımıştık.
hatta evlendikten sonra da annesini üst katına taşındı,annemin kuzeni,yani eşi de kayınvalidesini çok sever.
geçinip gidiyorlar işte.
yeter ki evlenceğin insan seni bilsin,diğerleri de olur inşallah....

inşallah sizin aileniz gibi yaklaşır benim gelin gideceğim aile de. ama herkes bir olmuyor dediğiniz gibi. aralarında yadırgayan,yargılayan olabileceği gibi çok çok iyi yaklaşacak,anlayışlı kişiler de olacaktır. insan kafasında kurup kurup büyütüyor. böyle yazıp paylaşınca aslında ne kadar basit şeyler olduğu ortaya çıkıyor. teşekkür ediyorum değerli fikirlerinizden dolayı size de =) iyi ki var bu forum :nazar:

ahh canım yarama basmışsın.

ailem benimde çok geniş değildir.kardeş olarakda bir erkek kardeşim var . oda bizi unuttu eşinin ailesiyle sıkıfıkıdır.

eşimin ailesine gelince hiçkimseleri yoktur.çünkü eşimin ailesin de pek iş yoktur. allah eşime uzun ömürler versin ne diyim.

hadi kendime alıştım ama bi beebğim var artık zaten bi ona üzülüyorum.ne bi kuzeni ne halası amcası .babaannesinin daha mendilini görmemiştir. öle adetleri yoktur çünkü.
bu konuda çok dertlerim detaylara girsem kafam ağrır yine.
bak ne güzel eşinin ailesi çevresi varmış .kimsenin seni yergılayacağını sanmıyorum bu yüzden.

kendimi okadar yalnız hiissediyorum kiçoğu zaman işyerinde arkadaşlar falan konuşuyorlar gıpta ediyorum. malum ramazan ayı. iftara eşimin halasına davetliyiz yok dayıma davetliyiz yok bilmem nereye .elimdedeğil üzülüyorum
bunları önceden önemsemazdim ama evlenince ne kadar önemliymiş anladım. belkide benim sınavım bu

Canim bu durumu hic kafana takma ve cooooook mutlu olmaya bak. Dilerim esinle cok mutlu olursun, esinin ailesiyle cok iyi anlasirsin, cok seversin. Böylelikle yeni akrabalara kavusmus olursun, anneciginide alirsiniz araniza, hoooop al sana yeni akraba cevresi :))

Haaaa ama kambersiz dügün olmaz diyorsan, bizde geliriz canim KK Kadinlari olarak :66:

Espiri bir yana, yaninda annen olsun yeter canim. Son olarak sana ömür boyu mutluluklar diliyorum ve bir sarki armagan ediyorum :71:

Annedir yüregi fazla dayanamaz,
herkes biksa benden annem bana doymaz,
öper besler beni unutur kalbinde,
Annem burda olsun bana birsey olmaz.

Hergün bakar bana kusurumu görmez,
günler gece olsa o isigi sönmez,
ellerim büyüdü avuclarinda,
bir tek annem olsun bana birsey olmaz!
:nazar:

kıyamam sana yaaa
üzülme en büyük derdin bu olsun
arkanda dağ gibi annen var senin bu zamana kadar yıkılmamış seni büyütmüş bundan sonra da arkanda kaya gibi sağlam durur
düğününüzü küçük bir salonda yapın
etrafta komşu falan kim varsa davet edersin arkadaşların gelir
babana da kötü bişi olcak die düşünme o da görür inşallah
hem erkek arkadaşıının ailesi kalabalık orası dolunca kim kimin nesi kimse anlamaz
evlenir gidersiniz
sonra sen 3-5 çocuk doğurursun
al sana kalabalık aile:)

baban icin acil sifalar diliyorum.Benim de dügünüm bir cay bahcesi gibi bir yerde oldu.fazla kalabalik degildi ama cok sirin oldu canim.Güzeldi yani.O yüzden bunu hic dert etme.Önemki olan icerktir canim.icindeki insanlarin sevecenligidir.

ahh canım yarama basmışsın.

ailem benimde çok geniş değildir.kardeş olarakda bir erkek kardeşim var . oda bizi unuttu eşinin ailesiyle sıkıfıkıdır.

eşimin ailesine gelince hiçkimseleri yoktur.çünkü eşimin ailesin de pek iş yoktur. allah eşime uzun ömürler versin ne diyim.

hadi kendime alıştım ama bi beebğim var artık zaten bi ona üzülüyorum.ne bi kuzeni ne halası amcası .babaannesinin daha mendilini görmemiştir. öle adetleri yoktur çünkü.
bu konuda çok dertlerim detaylara girsem kafam ağrır yine.
bak ne güzel eşinin ailesi çevresi varmış .kimsenin seni yergılayacağını sanmıyorum bu yüzden.

kendimi okadar yalnız hiissediyorum kiçoğu zaman işyerinde arkadaşlar falan konuşuyorlar gıpta ediyorum. malum ramazan ayı. iftara eşimin halasına davetliyiz yok dayıma davetliyiz yok bilmem nereye .elimdedeğil üzülüyorum
bunları önceden önemsemazdim ama evlenince ne kadar önemliymiş anladım. belkide benim sınavım bu

Canim bu durumu hic kafana takma ve cooooook mutlu olmaya bak. Dilerim esinle cok mutlu olursun, esinin ailesiyle cok iyi anlasirsin, cok seversin. Böylelikle yeni akrabalara kavusmus olursun, anneciginide alirsiniz araniza, hoooop al sana yeni akraba cevresi :))

Haaaa ama kambersiz dügün olmaz diyorsan, bizde geliriz canim KK Kadinlari olarak :66:

Espiri bir yana, yaninda annen olsun yeter canim. Son olarak sana ömür boyu mutluluklar diliyorum ve bir sarki armagan ediyorum :71:

Annedir yüregi fazla dayanamaz,
herkes biksa benden annem bana doymaz,
öper besler beni unutur kalbinde,
Annem burda olsun bana birsey olmaz.

Hergün bakar bana kusurumu görmez,
günler gece olsa o isigi sönmez,
ellerim büyüdü avuclarinda,
bir tek annem olsun bana birsey olmaz!
:nazar:

kıyamam sana yaaa
üzülme en büyük derdin bu olsun
arkanda dağ gibi annen var senin bu zamana kadar yıkılmamış seni büyütmüş bundan sonra da arkanda kaya gibi sağlam durur
düğününüzü küçük bir salonda yapın
etrafta komşu falan kim varsa davet edersin arkadaşların gelir
babana da kötü bişi olcak die düşünme o da görür inşallah
hem erkek arkadaşıının ailesi kalabalık orası dolunca kim kimin nesi kimse anlamaz
evlenir gidersiniz
sonra sen 3-5 çocuk doğurursun
al sana kalabalık aile:)

baban icin acil sifalar diliyorum.Benim de dügünüm bir cay bahcesi gibi bir yerde oldu.fazla kalabalik degildi ama cok sirin oldu canim.Güzeldi yani.O yüzden bunu hic dert etme.Önemki olan icerktir canim.icindeki insanlarin sevecenligidir.

herkese çok teşekkür ediyorum.ağzınızdan bal damlıyorr :):) herkes ne kadar içten ne kadar sıcak.o kadar iyi geliyo ki bu siteye girmek.insanların birbirine yardımlarını görmek,okumak.iyi ki varsınız o yüzden =)

@pelinsubahar; seni çok iyi anlıyorum.bir iftar daveti bile herkese basit gelirken,böyle üzebiliyor insanı.ama dert etme ne olur.dediğin gibi belki sınavın budur.mutlu olmaya bak elindekilerle.bebişini büyüt.onu ailesne bağlı yetiştir.ilerde diğer çocuklarınız eşleri ve çocuklarıyla kocaman bir aile olursunuz belki belli mi olur =) kocaman öpüyorum bebişinizi =)

@duygulu88; şarkı için teşekkür ederim çok severim =) tabi ki beklerim herkesi düğünü birlikte yaparız :)

@rdlpstck; hehe evet ben de çok çocuk istiyorum kalabalık olsun aile diye.kısmet artık Allah nasip ettiyse olur çocuğumuz.o kadar çok ki çocuk hasretiyle yanan.o yüzden büyük konuşmak da istemiyorum ama sıkıntı olmazsa benden kesin +3 katkı nüfusa :D

@beril040; çok haklısın bu konuda.size de bir ömür boyu mutluluk diliyorum eşinizle.dileğiniz gerçekleşir umarım her gün duam babam için zaten.

canım bende bu konuyu iyi ki açmışsın diyenlerdenim, içimi okumuş gibisin, inanamadım okuyunca. inan bayram psikolojisiyle annemle bunu konuştum bugün :( anne dedim evlilik gündemime gelse beni istemeye geldiklerinde kimsem olmayacak :( annem babam 1 yaşımdan beri ayrılar, tek kardeşim ben, babamla görüşmüyorum durum o kadar kötü ki evlenirken çağırsam gelse gelinliklerle mahvolurum, yıllardır yüzünü görmedim o gün görmek istemiyorum, bu yüzden kesin kararlıyım çağırmamaya. teyzemde aynı senin teyzen gibi :( ben aslında haklı nedenlerden dolayı oluşan yalnızlıktan şikayetçi değilim ama erkek tarafı ne düşünür vs. daha ortada eş adayı bile yokken takar oldum... son zamanlarda yaşım geçtiği için herkes beni evlendirme derdinde görücü tekliflerini bile sırf bu yüzden geri çevirdiğim oldu. inan görücü usulu tanışma fikri sanki mülakat gibi geçecek ve ben sıkıntı yaşayacağım gibi geliyor, soracak bana anne kızız biz diyeceğim eee babamla görüşmüyorum sülale kendi derdinde vs.... bunları düşünüp yok ille de ben bi yerde tesadüfen tanışayım diye diretir oldum :( sırf bu yüzden belkide mutluluğu kaçırıyorum :( bu aslında yalnızlık psikolojisinin özgüveni yok etmesinden başka bişey değil :50: ama bazen ruh aklı dinlemiyor, nedense sayıca eşitsizlik güçsüz hissettiriyor. aslında bunun blinçaltında bazı nedenleri var elbette, neyse onlara girersek şimdi çok uzun sürer ... ne mutlu ki sen doğru insanı bulmuş gibi görünüyorsun :nazar: eğer doğru insanı bulmuş olsam inan kafama hiiiç takmazdım :34: kızlar haklı o gün gerçekten sevdiklerin seninle olsun bu yeter ... umarım ben de bu durumu kafamda büyütmeme sebep olmayacak bir eş adayı bulurum, daha doğrusu eş ailesi bulurum diyeyim, bu daha doğru oldu :1: ÇOK MUTLU OL ! ÇOK ÇOK ÇOK :16:

benim için de dua et lütfen bu psikolojiyi atlatmazsam hepten evde kaldığımın resmidir :52: çünkü meselenin özü bu 1 veya 2 kişi farketmez önemli olan yıkılmaz bi ordu gibi hissedebilmek, bu özgüvene sahip olmak :34: bak akıl vermeye gelince nasıl biliyorum ama ne hikmetse bu duyguyu yenemiyorum kendime sinir oldum :52: :27:

Bu düğüne nikaha gelmeyecek akrabalar derdi bizde de var ama ben de deil erkek tarafında.. Erkek arkadasım da kara kara düşünüyo mıllet ne der diye.. Bi akrabasının ona büyük bi kötülüğü dokundu ve cok zor duruma düstü bı allahın kuluda ne ihtiyacın var dıye sormadı sülalesinden o da kızgın halıyle pek görüsmüyo kımseyle.. Ben bılıyorumkı benim düğünüme gelırlerse ortalığı karıstıracak huzurumu bozacaklar ben benımkıler yeter dedım bosver hiiiçç takma kafana hayatım gelen gelır gelmeyen kendı ayıbına baksın gereksiz insanların zaten bızımle işi yok dedim.. Gerekirse 3- 5 kişiyle nikahta yaparım yeterkı sonunda bız mutlu olalım.. Milletin ağzına bakarsan herşeyi söyler belki benım akrabalarımda içten içe soracaklar erkek tarafından kımse yok dıye aman napayım tıkarım kulaklarımı olur biter yeter ki askım üzülmesin sana da tavsiyem duymamazlıktan gel tıka kulaklarını yapacak bisey yok baska..

Back
X