Kimseye anlatamadım size anlatayım

Trvatcat

Çok neşeli ama yalnızken düşünceli
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2017
27
9
16
35
Merhaba, ben üç senelik evliyim ve içimi dökecek kimse bulamadım. Çevrem bu durumumu bilsin istemedim ama içime de atmak istemiyorum. Kaynanam ah kaynanam çok öfkeliyim, sinirimi nasıl atacağım hiç bilemedim en azından burda paylaşarak rahatlarım. Ben bekarken çok ilgi manyağı olan bir ebeveyn tarafından yetiştirildiğim. Koruma içgüdüleriyle kararlarıma bile karışan, en ufak geç kalmamda panik olup felaket senaryoları kuran, iştahım olmadığında ağzıma zorla yediren bir ailem vardı ve çok bunalmıştım. Evlendiğimde ise kaynanamın ailemden pek farkı olmadığını gördüm. Tam kurtuldum derken bana öğretme çabaları yüzünden yanlışlarımı yüzüme yüzüme söyleyip yol göstermesi adına defalarca beni kırmasına sebep oluyor. kara kara düşünüp nasıl mesafe koyacağım, nasıl hayır diyeceğim dedittiriyor bana. Tencereyi dışarda unuttum bana taa öbür odadan gelip tencereyi dolaba koy ki ekşimesin diyor. Bardağı ne bilim başka bir eşyayı biryerde unuttuğumda, bak bunları ortadan kaldır ki dağılmasın. Diye diye bana birşeyler öğretme çabası ile çok bunaltıyor. Git kendin koy ben koskoca kadın olmuşum 30 yaşındayım hala ne yapmam gerektiğini öğretmeye çalışıyor, sonra artık burama kadar geldi tepki göstermeye başladım en sonunda kavga ettik, saç başa girecektik neredeyse. Kayınpeder vefat etti bu da bunalıma girdi yalnız kalamadı diye üç dört aydan beri aynı evi paylaşıyoruz. Biz de kiradan kurtulduk ama şimdi gidip gidip kuzenlerimde kalıyorum evime hiç dönmek istemiyorum. Sanki etrafımda gezen kontrolcü komutan gibi izleniyorum hissi yaşıyorum. Ay ayyyy!!!

Bir arada yaşamak mecburi durumunuzsa biraz daha zaman vermenizi tavsiye ederim zamanla o size siz ona alışacaksınız uygun bir dille rahatsız olduğunuzu iletebilirsiniz

Kocalar genelde anneyle eş arasına girmek istemiyor kendi aranızda çözün demeyi tercih ediyor
Valla o evde yasiyorlarsa birlikte, kadını buna mecbur biraktiysa, karışacak. Evi barkı ayrı olsa karışmasın tamam. Ama aynı evde yasiyorlarmis. Geline değil oğluna desin o zaman tencereyi kaldır diye.

Merhaba, ben üç senelik evliyim ve içimi dökecek kimse bulamadım. Çevrem bu durumumu bilsin istemedim ama içime de atmak istemiyorum. Kaynanam ah kaynanam çok öfkeliyim, sinirimi nasıl atacağım hiç bilemedim en azından burda paylaşarak rahatlarım. Ben bekarken çok ilgi manyağı olan bir ebeveyn tarafından yetiştirildiğim. Koruma içgüdüleriyle kararlarıma bile karışan, en ufak geç kalmamda panik olup felaket senaryoları kuran, iştahım olmadığında ağzıma zorla yediren bir ailem vardı ve çok bunalmıştım. Evlendiğimde ise kaynanamın ailemden pek farkı olmadığını gördüm. Tam kurtuldum derken bana öğretme çabaları yüzünden yanlışlarımı yüzüme yüzüme söyleyip yol göstermesi adına defalarca beni kırmasına sebep oluyor. kara kara düşünüp nasıl mesafe koyacağım, nasıl hayır diyeceğim dedittiriyor bana. Tencereyi dışarda unuttum bana taa öbür odadan gelip tencereyi dolaba koy ki ekşimesin diyor. Bardağı ne bilim başka bir eşyayı biryerde unuttuğumda, bak bunları ortadan kaldır ki dağılmasın. Diye diye bana birşeyler öğretme çabası ile çok bunaltıyor. Git kendin koy ben koskoca kadın olmuşum 30 yaşındayım hala ne yapmam gerektiğini öğretmeye çalışıyor, sonra artık burama kadar geldi tepki göstermeye başladım en sonunda kavga ettik, saç başa girecektik neredeyse. Kayınpeder vefat etti bu da bunalıma girdi yalnız kalamadı diye üç dört aydan beri aynı evi paylaşıyoruz. Biz de kiradan kurtulduk ama şimdi gidip gidip kuzenlerimde kalıyorum evime hiç dönmek istemiyorum. Sanki etrafımda gezen kontrolcü komutan gibi izleniyorum hissi yaşıyorum. Ay ayyyy!!!
Fazla hassas bi dönemde olmuş olmayasın yada abartıyor...Allah aşkına kim karışmıyor bu dediklerine anne kv görümce herkes bi hüküm sürmeye çalışıyor gelin üzerinden artık relax ol alış bunlara konuşsun bırak sen istediğin gibi davran her dediğini yaparsan duyarsan kukla yapar seni valla benim kv de öyleydi sabah kahvaltılarını uzun severim ben kahvaltı arkasından kahve hemen yer doğar hadi toplayalım derdi hiç duymadım yada tmm dedim bildiğimi yaptım azıcık idareci olmayı bilin ki hayat kolay olsun hiç kavga etmeye de gerek yok siz değil o size alışsın

Burada kayinvalidesinden tokat yiyenleri okuya okuya sizin konu hafif geliyor sanırım.
Müdahaleci bir insan olabilir, kavga edilecek birsey göremedim ben. Benim kayınvalidem de bazen tatlılıkla müdahale eder, bazen hoşuma gider bazen rahatsız olurum ama hiç terslemedim. İşime geldiği gibi davranırım, dediği şey doğru ve mantıklı geliyorsa bana yaparım. Gelmiyorsa cevap vermem, yapmam o anlar zaten. Ama ev işiyle, yemekle ilgili ne öğrendiysem ondan öğrendim sağolsun. Asla eleştirmez, öğretir o da.

Bir arada yaşamak da zorluyor sanırım sizi. Çocuk var mı, çalışıyor musunuz? Gündüzleri işte olursanız daha az yüz yüze gelirsiniz belki. Çocuğunuz varsa hem kayınvalideniz bakabilir öyle bir şansınız da var.

Ay bu benim eşim işte 😑
Üstünü giyin üşütme...
Şemsiyeni al yağmurda ıslanma.
Yemeğini düzenli ye ( her öğün arar yedin mi dye)
Daha milyon tane şey.
Sanki.ben 5 yasindayim ve dünyadan bi haber yaşıyorum..
Çok.bunaltici kesinlikle.

Ay bu benim eşim işte 😑
Üstünü giyin üşütme...
Şemsiyeni al yağmurda ıslanma.
Yemeğini düzenli ye ( her öğün arar yedin mi dye)
Daha milyon tane şey.
Sanki.ben 5 yasindayim ve dünyadan bi haber yaşıyorum..
Çok.bunaltici kesinlikle.
Aynı benim eşim...
Yalnız değilmişim.

Ben bazen cinnet getiriyorum.
Baya bağıra bağıra...
Yoksa baş edemiyorum
Kendimi çocuk, bakılmaya muhtaç bir bebek gibi hissediyorum bazen.
Siz ne kadar zamandır evlisiniz? Bizim 1 yıl olmasına çok az kaldı henüz cinnet geçirmedim 😂😂
Benim birden fazla ve ciddi sağlık sorunum var eşim o yüzden hassas olduğunu söylüyor. Öyle deyince susuyorum, beni düşünüyor tamam ama 11den önce uyu yoksa bağışıklık sistemin çökebilir deyip beni yatırıp uyutuyor. Rahat ayakkabı giy ayagına ayagın acımasın diye her sabah giyinirken laf işitiyorum.
Yedin mi yemek ne yedin. Suyunu unutma. İlaçlarını içtin mi. Kuşların olduğu odaya maskesiz girme 😁 vs vs
Temizlik yapma ben yapacağım deyip bazen yapıyor bazen yapmıyor. O yapmayınca ben yapıyorum, Ben yaparsam da benle kavga ediyor niye yaptın diye.
İçimi döktüm 😂😂😂

Konu sahibi, kötü niyetli bir anne olduğunu düşünmedim ben de.
Düzeniniz değilmiş, hassas olmanız çok çok normal.
Mutlaka müdahale ediyordur ama hatırlatma amacı olduğunu düşünüyorum.
Annem de bana yapıyor aynılarını. Orta yol bulabilirsiniz bence.

Kendimi çocuk, bakılmaya muhtaç bir bebek gibi hissediyorum bazen.
Siz ne kadar zamandır evlisiniz? Bizim 1 yıl olmasına çok az kaldı henüz cinnet geçirmedim 😂😂
Benim birden fazla ve ciddi sağlık sorunum var eşim o yüzden hassas olduğunu söylüyor. Öyle deyince susuyorum, beni düşünüyor tamam ama 11den önce uyu yoksa bağışıklık sistemin çökebilir deyip beni yatırıp uyutuyor. Rahat ayakkabı giy ayagına ayagın acımasın diye her sabah giyinirken laf işitiyorum.
Yedin mi yemek ne yedin. Suyunu unutma. İlaçlarını içtin mi. Kuşların olduğu odaya maskesiz girme 😁 vs vs
Temizlik yapma ben yapacağım deyip bazen yapıyor bazen yapmıyor. O yapmayınca ben yapıyorum, Ben yaparsam da benle kavga ediyor niye yaptın diye.
İçimi döktüm 😂😂😂

1bucuk seneden biraz fazla oldu bizim de.
Aynen benim de sağlık sorunlarım var.
Bebek gibi bana yemek yedirir.
Kansızlığım var mesela. Kafaya takmış durumda. Basım dönse evde panik hali hemen doktora gidelim sana kan nakli yapılsın demeler.
Varislerim var ayaklarını dik oyle yat, dar giyinme bak varislerim şişmiş demeler.
Sezeryan doğum yaptım. Dikiş yerlerimi hergun kontrol edip tıbbi muayene etti resmen.
Poşet taşıtmaz
Çantamı bile taşıtmaz.
Ki ben nefret ederim aciz hissettirilmekten surekli şunu yap.bunu yao denmesinden.
2 defa cinnet getirdim.
1 2 hafta düştü yakamdan.
Ama alışıyorum galiba.
Bir yandan da düşününce bir sürü sorunlu kocayı şükretmek lazim.

Öğretme iç güdüsü taşıması normal keşke rahatsizliginizi dile getirseydiniz içinizde biriktirmeden böylece patlama evresine hiç gelmesdiniz. O da zamanla duzelirdi

Eşiniz konunun neresinde? Anne biraz ağzını tut, kadına karışma diyemiyor mu?

Eşim beni korumaya, durumumun hassas olduğunu söylüyor. ben de uyarıyorum ilgilenme bu kadar benle diye ama kadının huyu bu. Öğretmen olmak istemiş olamamış. Şimdi bana öğretmenlik yapıyor

Fazla hassas bi dönemde olmuş olmayasın yada abartıyor...Allah aşkına kim karışmıyor bu dediklerine anne kv görümce herkes bi hüküm sürmeye çalışıyor gelin üzerinden artık relax ol alış bunlara konuşsun bırak sen istediğin gibi davran her dediğini yaparsan duyarsan kukla yapar seni valla benim kv de öyleydi sabah kahvaltılarını uzun severim ben kahvaltı arkasından kahve hemen yer doğar hadi toplayalım derdi hiç duymadım yada tmm dedim bildiğimi yaptım azıcık idareci olmayı bilin ki hayat kolay olsun hiç kavga etmeye de gerek yok siz değil o size alışsın

İlk zamanlar duymamaya çalıştım. Yatağımı güzel toplayamamışım diye bak böyle toplasan daha güzel durur diyor. Yani gerek var mı kusurlarımı görüp bana öğretmeye odaklanmasına. Kulak vermemeye çalışsam yanıma gelip söyleyeceğini söylüyor karı. Ben zaten o bulaşığı yerleştireceğim diğer işlerimi bitirdiğimde, gerek var mı bunu bir daha demesine. "Birikmesin bulaşıklar". Ay var ya duramıyor tutamıyor içinde söylemesi lazım illa

Eşim beni korumaya, durumumun hassas olduğunu söylüyor. ben de uyarıyorum ilgilenme bu kadar benle diye ama kadının huyu bu. Öğretmen olmak istemiş olamamış. Şimdi bana öğretmenlik yapıyor
Neden aynı evde yaşamayı kabul ettiniz ki?

Back
X