Kimseye anlatamadım size anlatayım

Büyük küçük yaşın önemi yok.
Herkesin birbirinden öğreneceği bir şey vardır.
Biraz abartıyorsunuz sanki..

Ben 5 yaşındaki çocuktan bile bir şey öğrenebilirim yaşım 33.
Kaldı ki sizin geçtiğiniz yolları dönen biri var karşınızda.
Öğrenmeye açık olsanız, bu sözleri eleştiri, karışma olarak değil de faydalı bir hatırlatma olarak
görseniz hayatınız kolaylaşır.

Böyle durumlarda en önemlisi kesinlikle eşiniz. Benim kayınvalidem de karışır. ben hiç ellemem. Eşime derim o gerekeni söyler de yapar da. Eşiniz olaya müdahale etmediği sürece işiniz zor.

Evime gelen misafirime " o ikramı yemeyin onu anamnez yaptı..siz şu ikramı yiyin onu ben yaptım" diyebilen bir kayınvalidem var bilmem anlatabiliyor muyum:KK49:

Rekabete mi girdi yani? Ben daha güzelini yaptım diyerekten

Biraz fazla alıngansınız sanırım. Birarada yaşamak sizi çok bunaltmış anlıyorum ama kadının da ailenizin de yanlış söylediği bişey yok gibi.

Yanlış birşey demiyor kesinlikle ama zaten kafanda belirleyip yapacağın birşeyi önceden sana söylemesi kendini aptal gibi hissettiriyor. Ya da ne bilim ben bunu düşünecek yaştayım çocuk muyum ben diyorsun ister istemez.

1bucuk seneden biraz fazla oldu bizim de.
Aynen benim de sağlık sorunlarım var.
Bebek gibi bana yemek yedirir.
Kansızlığım var mesela. Kafaya takmış durumda. Basım dönse evde panik hali hemen doktora gidelim sana kan nakli yapılsın demeler.
Varislerim var ayaklarını dik oyle yat, dar giyinme bak varislerim şişmiş demeler.
Sezeryan doğum yaptım. Dikiş yerlerimi hergun kontrol edip tıbbi muayene etti resmen.
Poşet taşıtmaz
Çantamı bile taşıtmaz.
Ki ben nefret ederim aciz hissettirilmekten surekli şunu yap.bunu yao denmesinden.
2 defa cinnet getirdim.
1 2 hafta düştü yakamdan.
Ama alışıyorum galiba.
Bir yandan da düşününce bir sürü sorunlu kocayı şükretmek lazim.
Bu size basarısız hissettiriyor mu? Konu ile alakasız tabiki de yasadıgınızı anlamak için sordum sadece.

Böyle durumlarda en önemlisi kesinlikle eşiniz. Benim kayınvalidem de karışır. ben hiç ellemem. Eşime derim o gerekeni söyler de yapar da. Eşiniz olaya müdahale etmediği sürece işiniz zor.

O gene izah etmeye çalışıyor ama daha çok kendi duygu durumunu, düşünceni istediğini çekinmeden söyleyebilirsin diyor. Gerekirse kırılıyorsan sen de kırarsın yeterki içinde tutma diyor.

Bu size basarısız hissettiriyor mu? Konu ile alakasız tabiki de yasadıgınızı anlamak için sordum sadece.

Ben kendimi gayet başarılı ve zeki hissediyorum. Onun düşünecek şeyleri ben de düşünüyorum zaten bir daha onun bana söylemesine gerek yok. Söylediği zaman başarısızlıktan daha çok yetersiz hissettiriyor. Kendimi kanıtlama çabasına giriyorum. Böyle tencereyi önce lavobada suda bekletirsin ya biraz dibi çözülsün diye. O da napıcamı takip mi ediyor napıyo anlamıyorum lavobaya bırakıyorsun kaldır onu diyor. Ya ben zaten kaldıracağım illa açıklama mı yapacağım ona. Yoruluyorum artık

Neden aynı evde yaşamayı kabul ettiniz ki?

Kadının kocası ölünce psikolojik sorunları çıktı, evde yalnız kalamadı. Dışarıya çıkmaya bile korkar oldu. Üç tane görümce var ara ara onlarda kaldı. bazen onlar geldi, onda kaldı ama bir sene toparlanmaya çalıştı baktık olmadı. Sonra biz kiradaydık. Paramız ucu ucuna yetiyordu. Hem biraz maddi olarak rahatlarız hem de ona destek oluruz psikolojisi düzelir dedik. Ama benim psikolojim bozuldu. Şuan kuzenimdeyim varya nasıl eve döncem, ay biraz daha mı kalsam burda, gitmesem mi diye kara kara düşünüyorum. Eşimi sevmesem, o bana çok iyi davranmasa çekilecek yanı yok. Bütün gün evde, dışarı da çıkmıyor, kafayı boşaltmıyor, e noluyo? düşün düşün evin düzenine takmış durumda. Ben de ona takmış durumdayım

Rekabete mi girdi yani? Ben daha güzelini yaptım diyerekten
Hem "ben daha güzelini yaparım " rekabeti ...hem kimin ne yiyeceğine kadar karışma huyu (misafirim çok tok olduğunu söyleyip sadece şu tatlıyı yiyebilirim diye tabağında göstermişti ...o tatlı benim yaptigimdi) .Herşeyin kendi istediği gibi olmasini , öyle yapılmasını ister ve başkasının evinde kendi düzenini benimsetmeye çalışır.. Bir yıldır annemin aldığı eve kafayı taktı..."nasılsın ?" diye sorsam "annen neden en üst katta ev aldı..ben olsam almazdım " diyerek sormadigimiz fikrini benimle paylaşıyor.

Kendimi çocuk, bakılmaya muhtaç bir bebek gibi hissediyorum bazen.
Siz ne kadar zamandır evlisiniz? Bizim 1 yıl olmasına çok az kaldı henüz cinnet geçirmedim 😂😂
Benim birden fazla ve ciddi sağlık sorunum var eşim o yüzden hassas olduğunu söylüyor. Öyle deyince susuyorum, beni düşünüyor tamam ama 11den önce uyu yoksa bağışıklık sistemin çökebilir deyip beni yatırıp uyutuyor. Rahat ayakkabı giy ayagına ayagın acımasın diye her sabah giyinirken laf işitiyorum.
Yedin mi yemek ne yedin. Suyunu unutma. İlaçlarını içtin mi. Kuşların olduğu odaya maskesiz girme 😁 vs vs
Temizlik yapma ben yapacağım deyip bazen yapıyor bazen yapmıyor. O yapmayınca ben yapıyorum, Ben yaparsam da benle kavga ediyor niye yaptın diye.
İçimi döktüm 😂😂😂

Sorma ya, bana da çoraplarını giy üşütme, sen hala yatmadın mı? Tabağını bitirmeyecek misin? Zayıfladın mı sen? Bak o parka gitme pireler vardır. O masayı bir kere daha sil yağ kalmasın. Soğuk o bak içme karnın ağırır." Ay ayy bi sus ben bakarım kendime ya. Kafa atmak geliyor içimden ya da böyle ağzını kapayıp bi sus karıııı diye bağırasım geliyor ama susuyorum daha edepli cevaplar veriyorum

Son düzenleme:
Kayınvalidenin eviyse tamam karissinda karşısındaki de çocuk değil canim neyi nasıl yapıcağını bilir.

Hem "ben daha güzelini yaparım " rekabeti ...hem kimin ne yiyeceğine kadar karışma huyu (misafirim çok tok olduğunu söyleyip sadece şu tatlıyı yiyebilirim diye tabağında göstermişti ...o tatlı benim yaptigimdi) .Herşeyin kendi istediği gibi olmasini , öyle yapılmasını ister ve başkasının evinde kendi düzenini benimsetmeye çalışır.. Bir yıldır annemin aldığı eve kafayı taktı..."nasılsın ?" diye sorsam "annen neden en üst katta ev aldı..ben olsam almazdım " diyerek sormadigimiz fikrini benimle paylaşıyor.

Kendi fikirlerini kabul ettirmek ve başkasının düşüncelerine saygı duymayan insanları hiç çekemiyorum ya. Nasıl da idare edilecek bilemiyorum da. Mesafe koysan eşinin annesi illa görecen. Ben görmek istemiyorum da diyemiyorsun. Ay yıllardır kan ciğer olan arkadaşımla yollarımı ayırabiliyorum ama kayınvalide geri iadesi olmayan kargo gibi

Kendi fikirlerini kabul ettirmek ve başkasının düşüncelerine saygı duymayan insanları hiç çekemiyorum ya. Nasıl da idare edilecek bilemiyorum da. Mesafe koysan eşinin annesi illa görecen. Ben görmek istemiyorum da diyemiyorsun. Ay yıllardır kan ciğer olan arkadaşımla yollarımı ayırabiliyorum ama kayınvalide geri iadesi olmayan kargo gibi
Sıkma canını ,kendi alanını koru ,kendi istediğin gibi yaşa gerisine gül geç...ama siz aynı evde yasama kararınızı verirken bence acele etmiş , etraflıca dusunmemissiniz. Kimseyin huyunu ,suyunu değiştiremezsin ,iyi niyetli ise eşinle sizi birbirinize düşürmek için olayları farklı anlatıp eşini sana karşı kiskirtmiyor , sana "oğlum bir lafimla seni boşar" konuşması yapmıyorsa bir süre daha idare edip evleri ayırmanın yoluna bak derim

Son düzenleme:
Kadının kocası ölünce psikolojik sorunları çıktı, evde yalnız kalamadı. Dışarıya çıkmaya bile korkar oldu. Üç tane görümce var ara ara onlarda kaldı. bazen onlar geldi, onda kaldı ama bir sene toparlanmaya çalıştı baktık olmadı. Sonra biz kiradaydık. Paramız ucu ucuna yetiyordu. Hem biraz maddi olarak rahatlarız hem de ona destek oluruz psikolojisi düzelir dedik. Ama benim psikolojim bozuldu. Şuan kuzenimdeyim varya nasıl eve döncem, ay biraz daha mı kalsam burda, gitmesem mi diye kara kara düşünüyorum. Eşimi sevmesem, o bana çok iyi davranmasa çekilecek yanı yok. Bütün gün evde, dışarı da çıkmıyor, kafayı boşaltmıyor, e noluyo? düşün düşün evin düzenine takmış durumda. Ben de ona takmış durumdayım
Mümkünse çalışmaya başlayın ve evinizi ayırın.
Siz de ilerde kv gibi başkalarına bağımlı hayat süren biri olmak istemezsiniz değil mi?

Sıkma canını ,kendi alanını koru ,kendi istediğin gibi yaşa gerisine gül geç...ama siz aynı evde yasama kararınızı verirken bence acele etmiş , etraflıca dusunmemissiniz. Kimseyin huyunu ,suyunu değiştiremezsin ,iyi niyetli ise eşinle sizi birbirinize düşürmek için olayları farklı anlatıp eşini sana karşı kiskirtmiyor , sana "oğlum bir lafimla seni boşar" konuşması yapmıyorsa bir süre daha idare edip evleri ayırmanın yoluna bak derim

Allahtan böyle fesatlık yapıp eşime iftira falan atmıyor ayırmaya çalıştırmıyor ama geçende kavga ettiğimizde eşime "bak gör sen de gör, nasıl konuşuyor bana" dedi. Eşim durumu sakinleştirmeye çalıştı. birbirimize saç başa girecektik neredeyse. Eşim de üzülüyor annesini de atamıyor beni de. Ama ben de o kadını idare edemiyorum. üzerimde baskı hissediyorum. Tam bişey yapacağım acaba şimdi ne dicek diye durup yüzüne bakıyorum tam da düşündüğüm şeyi lap diye yüzüme söylüyor

Allahtan böyle fesatlık yapıp eşime iftira falan atmıyor ayırmaya çalıştırmıyor ama geçende kavga ettiğimizde eşime "bak gör sen de gör, nasıl konuşuyor bana" dedi. Eşim durumu sakinleştirmeye çalıştı. birbirimize saç başa girecektik neredeyse. Eşim de üzülüyor annesini de atamıyor beni de. Ama ben de o kadını idare edemiyorum. üzerimde baskı hissediyorum. Tam bişey yapacağım acaba şimdi ne dicek diye durup yüzüne bakıyorum tam da düşündüğüm şeyi lap diye yüzüme söylüyor
Bu şekilde bir arada yaşayamaz olduysaniz olmayanı oldurmanin manası yok,evleri ayırın derim.İki ayrı kapısı olan bir eviniz olsun ,ama aynı binada ama yan sokakta...esin gider her gün yoklar ,sen haftada bir iki ugrarsin ama aynı evde yurutemezsiniz.Gidip bir işe girip sabahtan akşama mesai de yapabilirsin en azından gözün görmez , akşam yorgunluktan ağzını açamaz olursun ama bir şey yapmanız gerekiyor

Mümkünse çalışmaya başlayın ve evinizi ayırın.
Siz de ilerde kv gibi başkalarına bağımlı hayat süren biri olmak istemezsiniz değil mi?

Ben de çalışıyorum bi firmayla anlaşmalı dışardan çalışıyorum zaten pek evde durmuyorum. Ama eve girince sanki baskı altında kamera takılıp izleniyorum hissine kapılıyorum.

Ben de çalışıyorum bi firmayla anlaşmalı dışardan çalışıyorum zaten pek evde durmuyorum. Ama eve girince sanki baskı altında kamera takılıp izleniyorum hissine kapılıyorum.
Evi ayırın sağlığınız bozulmadan.

Back
X