Kimseye anlatamadım size anlatayım

Bu size basarısız hissettiriyor mu? Konu ile alakasız tabiki de yasadıgınızı anlamak için sordum sadece.

Sorun o zaten...
Hiç bir şey beceremiyirmusum gibi hissettiriyor ve karakterime ters bi durum
26 yaşındayım ve her işimi kendim hallettim kimseden onay beklemedim. Yardim istemedim. He o dimdik dururum hayatta.
Cinnet getirmem de bu sebepten

Bu şekilde bir arada yaşayamaz olduysaniz olmayanı oldurmanin manası yok,evleri ayırın derim.İki ayrı kapısı olan bir eviniz olsun ,ama aynı binada ama yan sokakta...esin gider her gün yoklar ,sen haftada bir iki ugrarsin ama aynı evde yurutemezsiniz.Gidip bir işe girip sabahtan akşama mesai de yapabilirsin en azından gözün görmez , akşam yorgunluktan ağzını açamaz olursun ama bir şey yapmanız gerekiyor

Bırak evleri ayırmayı artık görmek bile istemiyorum. Kavga ettik baya hakaret etmeye bile vardı iş.

Merhaba, ben üç senelik evliyim ve içimi dökecek kimse bulamadım. Çevrem bu durumumu bilsin istemedim ama içime de atmak istemiyorum. Kaynanam ah kaynanam çok öfkeliyim, sinirimi nasıl atacağım hiç bilemedim en azından burda paylaşarak rahatlarım. Ben bekarken çok ilgi manyağı olan bir ebeveyn tarafından yetiştirildiğim. Koruma içgüdüleriyle kararlarıma bile karışan, en ufak geç kalmamda panik olup felaket senaryoları kuran, iştahım olmadığında ağzıma zorla yediren bir ailem vardı ve çok bunalmıştım. Evlendiğimde ise kaynanamın ailemden pek farkı olmadığını gördüm. Tam kurtuldum derken bana öğretme çabaları yüzünden yanlışlarımı yüzüme yüzüme söyleyip yol göstermesi adına defalarca beni kırmasına sebep oluyor. kara kara düşünüp nasıl mesafe koyacağım, nasıl hayır diyeceğim dedittiriyor bana. Tencereyi dışarda unuttum bana taa öbür odadan gelip tencereyi dolaba koy ki ekşimesin diyor. Bardağı ne bilim başka bir eşyayı biryerde unuttuğumda, bak bunları ortadan kaldır ki dağılmasın. Diye diye bana birşeyler öğretme çabası ile çok bunaltıyor. Git kendin koy ben koskoca kadın olmuşum 30 yaşındayım hala ne yapmam gerektiğini öğretmeye çalışıyor, sonra artık burama kadar geldi tepki göstermeye başladım en sonunda kavga ettik, saç başa girecektik neredeyse. Kayınpeder vefat etti bu da bunalıma girdi yalnız kalamadı diye üç dört aydan beri aynı evi paylaşıyoruz. Biz de kiradan kurtulduk ama şimdi gidip gidip kuzenlerimde kalıyorum evime hiç dönmek istemiyorum. Sanki etrafımda gezen kontrolcü komutan gibi izleniyorum hissi yaşıyorum. Ay ayyyy!!!
Durumunuz zor. Ev üstüne ev olmaz cümlesini yaşıyorsunuz. Şöyle bir durum var siz onun evine yerlesmissiniz, o sizin değil. Kendi düzenine gore hareket etmek istiyor. Ne olursa olsun orada misafir gibi olacaksinız. Ayrı eve çıkmaktan başka da secenek yok gibi. Kv nizin davranışı hoş değil ama kendi kurallarini dayatacaktir.

Durumunuz zor. Ev üstüne ev olmaz cümlesini yaşıyorsunuz. Şöyle bir durum var siz onun evine yerlesmissiniz, o sizin değil. Kendi düzenine gore hareket etmek istiyor. Ne olursa olsun orada misafir gibi olacaksinız. Ayrı eve çıkmaktan başka da secenek yok gibi. Kv nizin davranışı hoş değil ama kendi kurallarini dayatacaktir.

Kendi kuralları var evet çok titiz. Tezgah da bardak kalsa batıyor. E ben de çalışıyorum kafam başka yerde oluyor unutabiliyorum. İnsanım hatam olabilir gidip illa söylemek mi lazım yani taa mutfaktan odaya kadar geleceğine iki saniyede al rafa koy bitsin ama yok içinde kalacak söylemezse. Ben çok dağınığım aslında, o da çok titiz. galiba o söylenecek ben umursamıcam, o bunalım geçirecek ev pisleniyor diye kafayı takacak. E ben de hep o rahatlasın diye hareketlerimi düşüne düşüne mi yaşayacağım. Böyle elim ayağım titriyor. İçimden diyorum ki "bunu buraya bırakıyorum ama dönüp alacam ama şimdi görürse laf yapacak dur en iyisi açıklama yapayım" diye stres yapıyorum

Sorun o zaten...
Hiç bir şey beceremiyirmusum gibi hissettiriyor ve karakterime ters bi durum
26 yaşındayım ve her işimi kendim hallettim kimseden onay beklemedim. Yardim istemedim. He o dimdik dururum hayatta.
Cinnet getirmem de bu sebepten
İlgi güzel birsey aslında da ben tahmin ettim böle düşündüğünüzü zaten, ciddi ciddi konusun belki birseyler değişir.

Merhaba, ben üç senelik evliyim ve içimi dökecek kimse bulamadım. Çevrem bu durumumu bilsin istemedim ama içime de atmak istemiyorum. Kaynanam ah kaynanam çok öfkeliyim, sinirimi nasıl atacağım hiç bilemedim en azından burda paylaşarak rahatlarım. Ben bekarken çok ilgi manyağı olan bir ebeveyn tarafından yetiştirildiğim. Koruma içgüdüleriyle kararlarıma bile karışan, en ufak geç kalmamda panik olup felaket senaryoları kuran, iştahım olmadığında ağzıma zorla yediren bir ailem vardı ve çok bunalmıştım. Evlendiğimde ise kaynanamın ailemden pek farkı olmadığını gördüm. Tam kurtuldum derken bana öğretme çabaları yüzünden yanlışlarımı yüzüme yüzüme söyleyip yol göstermesi adına defalarca beni kırmasına sebep oluyor. kara kara düşünüp nasıl mesafe koyacağım, nasıl hayır diyeceğim dedittiriyor bana. Tencereyi dışarda unuttum bana taa öbür odadan gelip tencereyi dolaba koy ki ekşimesin diyor. Bardağı ne bilim başka bir eşyayı biryerde unuttuğumda, bak bunları ortadan kaldır ki dağılmasın. Diye diye bana birşeyler öğretme çabası ile çok bunaltıyor. Git kendin koy ben koskoca kadın olmuşum 30 yaşındayım hala ne yapmam gerektiğini öğretmeye çalışıyor, sonra artık burama kadar geldi tepki göstermeye başladım en sonunda kavga ettik, saç başa girecektik neredeyse. Kayınpeder vefat etti bu da bunalıma girdi yalnız kalamadı diye üç dört aydan beri aynı evi paylaşıyoruz. Biz de kiradan kurtulduk ama şimdi gidip gidip kuzenlerimde kalıyorum evime hiç dönmek istemiyorum. Sanki etrafımda gezen kontrolcü komutan gibi izleniyorum hissi yaşıyorum. Ay ayyyy!!!
bence en ufak şeyleri bile o söylemeden ona sorun ki hem şaşırtın hem kavgasız gürültüsüz hatasını iyice anlayıp sindirmeye çalışsın. bence bu şekilde peşinizi bırakabilir : )

Siz kuzeniniz de kalırken evlilikten sogumusken Kocanız nerde? Farkında degil mı olan bitenin? Kaynana iyi niyetli yada kotu niyetli agzını tutacak. Sizde bize 30 yasinda kadınımı bıze dıyecegınıze ona diyeceksiniz.
Kocana ayar cekme zamanın gelmiş gecıyor

Iyimisiniz siz ya. Kaynana ile yasıyorsunuz diye baska kusur bulamamissiniz,bahane ettiginiz konu cok sacma. Bunu her anne kendi kizina da yapar soyler. Art niyetinden değil, olmasi gereken bu birdakine dikkat edersin manasinda. Disarda yemek durursa eksir,sana disarda yemek bulundurma demis. Yada yedigin ictigin seyin tabaklarini bardaklarini kaldir orda burda birakma diye söylemiş. Neden senin bıraktıgin bardağı tabagi o kaldirsin mesela? Tozdan nem kapıyorsunuz. Ben her yemegi bildigim halde kaynanam bana bilmiyormuşum gibi ogretmeye anlatmaya çalışıyor, sabirla dinliyorum. Sen anne olunca cocugina odani dagitma,esyalarini topla gibi emirlee verme okey.

bence en ufak şeyleri bile o söylemeden ona sorun ki hem şaşırtın hem kavgasız gürültüsüz hatasını iyice anlayıp sindirmeye çalışsın. bence bu şekilde peşinizi bırakabilir : )

Ay sorsam hoşuna gider daha çok :D hatasını falan anlamak için neler denedim de huy galiba, hatta tam söylenecek gibi oluyor, 'efendim' diyorum yok bişi tamam diyor. Alışkanlık var galiba

Iyimisiniz siz ya. Kaynana ile yasıyorsunuz diye baska kusur bulamamissiniz,bahane ettiginiz konu cok sacma. Bunu her anne kendi kizina da yapar soyler. Art niyetinden değil, olmasi gereken bu birdakine dikkat edersin manasinda. Disarda yemek durursa eksir,sana disarda yemek bulundurma demis. Yada yedigin ictigin seyin tabaklarini bardaklarini kaldir orda burda birakma diye söylemiş. Neden senin bıraktıgin bardağı tabagi o kaldirsin mesela? Tozdan nem kapıyorsunuz. Ben her yemegi bildigim halde kaynanam bana bilmiyormuşum gibi ogretmeye anlatmaya çalışıyor, sabirla dinliyorum. Sen anne olunca cocugina odani dagitma,esyalarini topla gibi emirlee verme okey.

Şimdi o da herşeyi biliyor, ben gidip anne o öyle olmaz böyle olmaz şöyle olmalı dersem ne kadar abes kaçar sonuçta yaşlı başlı ne yapması gerektiğini bilen biri. Şimdi aynı şeyi bana yapınca benim için de geçerli olmaz mı? Ne bilim sana biri sabah güneş doğar akşam ise batar derse eee evet ben bunu biliyorum zaten demez misin? kendini çocuk gibi hissettirmez mi bu?

Kayinvalidenin hareketleri batmaya baslamis. Yapilacak teksey evleri ayirmak. Kayinvalidenin yaninana da bir bakici bulmak. Yoksa giderek saygi bitecek
Onun huyu bu degismez
Size gore de o zrtik baymaya baslamis. Evliliginizi de etkiler bu durum. Ayri olup tatli kalmak en iyisi.

Yapacağiniz şu kaynananiz otursun tv izlesin el isi yapsin siz evin kontrolunu sağlayin karismasina izin vermeyin bir de kuzenlerime kalmaya gidiyorum demissiniz bence evden kacmayin bardak orda kaldiysa kalsin ben topluyorum zaten sen dinlenmene bak deyin biraz zaman alir ama gercekten birakir bi süre sonra

misafirlerin yüz ifadelerini görmek isterdim :kahve:
Kız anlamadı önce,sonuçta söylenen laf hayatın akışına ters "yok teyze ..onu yemeyecegim..şunu yiyeceğim,çok tokum inanın " diye tekrarladı.Sonradan bir araya gelince "kayinvaliden bana bunu mu dedi , ben mi yanlış anladım?" diye sordu ...gülüştük.(Bende kaldığı o dönem benim dogumumdan sonraydı ...daha bomba davranışlara imza attığı için o laf benim için komik anılar arasında yerini aldi

Ay bu benim eşim işte 😑
Üstünü giyin üşütme...
Şemsiyeni al yağmurda ıslanma.
Yemeğini düzenli ye ( her öğün arar yedin mi dye)
Daha milyon tane şey.
Sanki.ben 5 yasindayim ve dünyadan bi haber yaşıyorum..
Çok.bunaltici kesinlikle.
Şanslisiniz ve farkinda degilsiniz benim bakis acima göre tabii :) ya bunalsaniz da ne güzel üzerinize titreyenler var..Benim eşim hic olmadi böyle ..eksikligini cekenleri düşünüp idare edin :)

Kendimi çocuk, bakılmaya muhtaç bir bebek gibi hissediyorum bazen.
Siz ne kadar zamandır evlisiniz? Bizim 1 yıl olmasına çok az kaldı henüz cinnet geçirmedim 😂😂
Benim birden fazla ve ciddi sağlık sorunum var eşim o yüzden hassas olduğunu söylüyor. Öyle deyince susuyorum, beni düşünüyor tamam ama 11den önce uyu yoksa bağışıklık sistemin çökebilir deyip beni yatırıp uyutuyor. Rahat ayakkabı giy ayagına ayagın acımasın diye her sabah giyinirken laf işitiyorum.
Yedin mi yemek ne yedin. Suyunu unutma. İlaçlarını içtin mi. Kuşların olduğu odaya maskesiz girme 😁 vs vs
Temizlik yapma ben yapacağım deyip bazen yapıyor bazen yapmıyor. O yapmayınca ben yapıyorum, Ben yaparsam da benle kavga ediyor niye yaptın diye.
İçimi döktüm 😂😂😂
1bucuk seneden biraz fazla oldu bizim de.
Aynen benim de sağlık sorunlarım var.
Bebek gibi bana yemek yedirir.
Kansızlığım var mesela. Kafaya takmış durumda. Basım dönse evde panik hali hemen doktora gidelim sana kan nakli yapılsın demeler.
Varislerim var ayaklarını dik oyle yat, dar giyinme bak varislerim şişmiş demeler.
Sezeryan doğum yaptım. Dikiş yerlerimi hergun kontrol edip tıbbi muayene etti resmen.
Poşet taşıtmaz
Çantamı bile taşıtmaz.
Ki ben nefret ederim aciz hissettirilmekten surekli şunu yap.bunu yao denmesinden.
2 defa cinnet getirdim.
1 2 hafta düştü yakamdan.
Ama alışıyorum galiba.
Bir yandan da düşününce bir sürü sorunlu kocayı şükretmek lazim.

Benim ki ekmegi once kendi cigneyip sonra bana veriyor, benim agzim yorulmasin diye.
😂😂😂 Yani o kadar ki bikmişim, yemegi bile kendim cigneyemiyorum.🥺

Konu sahibi, eşin gormuyor mu devamli kuzenlerine vs gittigini buna eşinin mutlaka dahil olmasi gerek, hele saç basa girecek seviyeye gelindiyse ayni evde barinmaniz cok zor.
Ayrica burada konusu gecen kv, zaten birlikte yaşamak istemiyorken bir de yaptigi mudahaleler elbette daha cok rahatsiz eder, sevimli bulmamanjz gayet normal geldi.

Hı hı deyip, kendi bildiğimi yaparak buldum çözümü şahsen. Benimki de kontrol etmeyi pek sever. Kendi dediği olsun ister falan filan. Evimde, etimi koymam gereken yeri bile söyler yani. Bir iki kere kavga ettim, etki etmedi. Bu sefer de "yanlış anlama ama" ile cümlelerini başlatarak yine karıştı. 50 yaşında kadın huy değiştirmiyor, ben de "hı hı tamam, yaparım. " deyip kendi işime geleni yapıyorum. Yoksa susmuyor maalesef.

Kız anlamadı önce,sonuçta söylenen laf hayatın akışına ters "yok teyze ..onu yemeyecegim..şunu yiyeceğim,çok tokum inanın " diye tekrarladı.Sonradan bir araya gelince "kayinvaliden bana bunu mu dedi , ben mi yanlış anladım?" diye sordu ...gülüştük.(Bende kaldığı o dönem benim dogumumdan sonraydı ...daha bomba davranışlara imza attığı için o laf benim için komik anılar arasında yerini aldi
Ben olsam inadına senin yaptığını yer bir de üzerine öve öve bitiremezdim :kahve:

Back
X