kimseye söyleyemediğim finansal sıkıntım

Yorumunuzu şimdi gördüm öle alışamasaymıs esiniz eve gelen misafir için harcananıda doğru söyleseymısınız

diyorum ki kızlar aranızda bankacı varsa söylesinKonut kredisini kendi bankam yapılandırmıyor faiz düşmesi halinde yaparmış ama başka bankalara transfer edilebiliyormuş

hiç istemediğim yerler ?Korktum iyice gece gece

Maaslar bir yere toplanmiyor anlasilan
Esine soyle böyle dusunup durmaktansa bir iki laf isit hak ver ama biraz da hak etmissin evlilikte gizli sakli mi olur

Esin tutumluysa bu da sadece kendini dusundugunden degil muhakkak seni de dusundugunden bişeyler sahibi olmak istediginden gelecegi dusundugunden

hiç istemediğim yerler ?Korktum iyice gece gece

Hayir, korkmayin. Borc baska bir borcu getirir. O yuzden geç olmadan esinizle paylaşın ve size destek olsun. Hic olmazsa manevi anlamda rahatlarsiniz. Esinizin bilmemesi de sizi geriyordur muhakkak.
Ayrica o sizin esiniz, ne demek utanirim falan filan. ? Insanin eşi de destek olmayacaksa kim olacak ki?

bu dert beni yiyip bitiriyor kızlar.Abime de laf söyletmemek için bu hallere düştümHiç tarzım olmayan şeyler yaptım .Bazen allah canımı alsa da kurtulsam diyorum

bakın kızlar abimin durumu çok çok iyiydi.İş kurdu o ara biz de destek olduk.Yaklaşık 100000 TL borcu var bize.İşler iyi gitmedi.Zamanında evinde hizmetçisi vardı.Para bitince karı da gitti.Boşanma davası açtı hakim 700 Tl tedbir nafakası bağladı.Yazı gelmiş.annemi aradı.Onun emekli maaşına kadar düştü anlayacağınız. 200000 Tl değerinde evimiz ve bağımız var orta anadoluda ama alıcı çıkmadı.Nasıl bi kördüğüm.Alıcı çıksa ilk bizim paramızı ödeyecek.Babadan kalma ki biz iki kızkardeş hakbile istemiyoruz yeterki düze çıksın.

canım yanlış yapıyosun 3 e aldığını bire aldım demeyeceksin 5e aldım diyeceksein kalanını kendin için ayıracaksın. diğer arkadaşların dediği gibi mutfak masraflarını falan sen üstlenme biraz eşine yükle evle ilgili masrafları. kendine bi plan yap bi ara bende senin gibi şu bu derken çok açılmıştım eşimede diyememiştim geceleri uykularım kaçmıştı. sonra bi plan yaptım kendime çocuklarada kendime de kıyafet almadım bisene mutfakta çok ekonomik davranmık hiç birşeyi israf etmemeye çalıştım böylece kalan parayı borçlarımı kapatmaya kullandım. inan çokta iyi oldu uzun zamandır giyilmeyen kıyafetler giyildi etraftan insanlar bunu yenimi aldın diyolardı. Dikkat edince aldığım erzak 2 ay yetti. Hem paramın bereketide arttı. bence bu yöntemi sende dene.

İyi de konut kredisini tek başınıza mı ödüyorsunuz? Eşinizin maaşı nereye gidiyor o zaman? Tek başına mı harcıyor ben anlamadım sizin olayı.

Benim bildiğim maaşlar toplanır bir yere, ödemeler yapılır, kalan paradan harçlık alınır ve artan varsa birikim hesabına aktarılır. Ben mi yanlış biliyorum?

para konusunda oldukça hassasımdır bende.. eşinize aldığınız mutfak masraflarını bari düşük söylemeyin ki birazcık katkıda oda bulunsun..
Allah yardımcınız olsun zor durum..

bu nasıl bir saçmalık. o zaman ev sadece senin olsun git notere imzalatır kağıt vs.
Hem abine verdiğin borç seni ilgilendirir.
Son günlerde konular ıhayretle olur oldum

konut kredisini çekip abinize mi verdiniz o kısmı anlamadım? yoksa konut kredisi için ödenen paradan eşinizin haberdar olması lazım değil mi?
keşke baştan adamı alıştırsaydınız,eve gelen misafire haracanan para saklanır mı hiç?adam da cimriyse bile öğrenecek ev kaç para giderle dönüyor diye..yoksa adam ekmek elden su gölden az masrafla evi geçindiriyor sanıyor şu anda..

Siz evlenmeyi yanlış anlamışsınız.
Evlenmek ev sahibi olmak değil, eğrisiyle doğrusuyla hayatı paylaşmaktır.
Hayatın her döneminde eşler birbirinin destekçisi olmalı, aralarında sırlar olmamalı yoksa böyle sıkıntılar baş gösterir.

adam para konusunda hassassa ve sizin gerekli harcamalarınıza kızıyorsa evlenmesin. tek başına kuru ekmekle yaşasın. böyle bir mantık var mı ya? ben olsam baştan harcamaları fazla gösterirdimki ev geçindirmenin zorluğunu anlasın. hem çalışıyorsunuz hemde yükü üstlenmişsiniz. bu saatten sonra değişin.

aldıklarınıza fazla fiyat söyleyin ya da en iyisi soyuldum cüzdanım çalındı diyip paranızla borçlarınızı ödeyin. sıfırdan başlayın hayata. nasılsa eşinizi hep kandırıyorsunuz.

ev abiye alinmis konu sahibi oduyor. koca durumdan habersiz. boyle anladim
konu sahibi durumun nanay..

evliyseniz eşinden gizli birşeyler yapmak bence doğru değil sonuçta o hayat arkadaşını 'EŞ' iniz yani...

kocan evı kredıyle aldıgınızımı bılmıyor?

Ben şöyle algıladım,yanılıyor olabilirim ama
Abiye borç verildi..Yada ev almış gibi yapılıp ev kredisi çekilip ona verildi. Borcu siz ödüyorsunuz..Eşiniz bu durumdan rahatsız aslında ,sizinde sanırım biraz müsriflikleriniz var eşinizde kızıyor hem abine verdin hemde savurganlık yapıyorsun diye ..sizde ondan gizli harcamalar yapıyorsunuz.. Yoksa evin temel ihtiyacları niye eşten gizli yapılsın ve 3 ken 1 denilsin ki...Üstelikde para yokkennn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…