- 23 Mayıs 2007
- 3.705
- 1.993
- 723
- Konu Sahibi 35indelolita
-
İyi de eşinizden gizlemeyin aldığınız tutarı neden az söylüyorsunuz ki. Gerçek dünyada hayat pahalı maalesef, böyle davranarak altından kalkamazsınız. Misafir geleceksede uygun alternatiflere yönelin,70 harcayacaģınıza 50 lira harcayın atıyorum ama ne aldıysanız ne kadar verdiyseniz söyleyin ki alışsın eşiniz.kızlar harcamalarım çoğalınca kredi kartı filan açldım.Onu kapatayım derken kredi çekmiştim.Derken hiç hesapta olmayan durumlar oldu harcadım.Örnek kızımı kıramadım kıyamadım doğum günü yaptım al sana ekstra masraf .Ya da eve misafir gelir çkarım çarşıya en az 70 TL meyvesiydi filan.Kocamın para konusunda hassasiyeti var.Sorun yaşamayayım dedim cadaloz olamadım başta.Sonra da bu hale düştüm.Kocam çok tutumludur .Eve de yardım eder tabi ama diyelim bir konuğmuz gelecek ben tancımdan dört dörtlük ağırlarım o laf etmesin diye ben alırım herşeyi. 3 e aldıysam 1 e aldım derim.
Bunu anlamıyorum işte, neyin gururu bu?Eşim tıpkı sizin gibi krediyi,giderleri yetiştiremediğini gizledi.Sözde üzülmemem için,kendi halledebileceğini düşündüğü için.Ama aylar geçti,banka bu, 1in üzerine 10 koyuyor aksatınca.Tesadüf eseri öğrendim; güvenimi sarstı,üzdü,huzurumuz bozuldu.Maddiyattan değil,dürüst olmamasından dolayı yaşadık bunları. Lütfen eşinizden gizli iş yapmayın, benle aynı duruma kimsenin düşmesini istemem.
işte benim sıkıntım da buEşim tıpkı sizin gibi krediyi,giderleri yetiştiremediğini gizledi.Sözde üzülmemem için,kendi halledebileceğini düşündüğü için.Ama aylar geçti,banka bu, 1in üzerine 10 koyuyor aksatınca.Tesadüf eseri öğrendim; güvenimi sarstı,üzdü,huzurumuz bozuldu.Maddiyattan değil,dürüst olmamasından dolayı yaşadık bunları. Lütfen eşinizden gizli iş yapmayın, benle aynı duruma kimsenin düşmesini istemem.
tam da durumun özeti bu .Kocam çok sinirli bir insandır sırf o bazı şeyleri başıma kakmaması için öyle böyle derken bu hale geldimyahu yok arkadaşlar.
Vakti zamanında abiye 100.000Tl borç verilmiş abinin durumlar kötüleşince ödeyememiş.
Bu arada konu sahibi ve eşi ev almışlar sanırım aralarında masraf paylaşımı yapılmış, sen krediyi öde bende evin giderlerini v.s. diye.
Lakin eş giderleri kısmaya çalışmış, ekstra harcamalara karışmak istememiş.
Evin günlük giderleri, ekstra harcamalar, misafir geldiğinde yapılan alışveriş v.s. gibi masrafları evin hanımı karşılamış.
Tüm bu harcamalarıda eşine daha küçük rakamlar olarak söylemiş,
Bunu yapmasının sebebi de eşi bak bak abine para verdik borcunu ödemedi bizde sıkıntıya giriyoruz demesin diyeymiş.
Ama nasıl bir çıkmaza gireceğini hesap edememiş.
Ev kredisini ödedikten sonra kalan nakit yetmeyince kredi kartına yüklenmiş oda patlayınca kredi çekmiş.
Bir eve yapılan masraf harcama nasıl aile bireylerinden gizlenir?
Bu evde bir çark dönüyor sofraya bir aş konuyor, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye nasıl hesap edilemez?
Bir koca bunu nasıl akıl edemez, hiç mi düşünmez yahu bu kadının maaşından 500,00TL kalıyor bu parayla hem evi çekip çevirip hemde nasıl ay sonunu getiriyor diye düşünmez?
Girmişsiniz bir hengamenin içine madem, bence tüm borçlarınızı kapatacak ve aylık ödemesi sizi yormayacak bir kredi çekin, ki ben asla yapmam faizinden korkarım.
Ama siz zaten kredi kartı ve diğer kredi giderleri için faiz ödüyorsunuz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çektiğiniz kredi ile kart borcunuzun tamamını ve diğer bireysel kredinizi kapatın.
Eşinizle de konuşun ben tek başıma döndüremiyorum, bir ekmek 1 TL, bir yoğurt 5 tl gibi örneklemelerle her gün eve zaruri ihtiyaç olan şeyleri söyleyin.
Tek başınıza bunların altından kalkamadığınızı ve çok bunaldığınızı bir süre evin genel giderlerini alması gerektiğini söyleyin.
Ekstra harcamalara girmeyin, gerekirse bir müddet yemekli misafir ağırlamayın.
kocanız maaşınızı bugüne kadar hiç sorgulamadı mı ? maaşın nerde diye yani..ne cevaplar veriyordunuz?Yaklaşık 10 seneden beridir finansal problem yaşamaktayım.Abime verdiğimiz borcu onun sıkıntıda olup ödeyememesi ve benim tüm harcamalarımı kocamdan gizli yapmam sonucunda çekilen kredilerin ve kredilerin yarattığı sıkıntı bende depresyon yaptı.İnanın nasıl başedeceğimi bilmiyorum.Konut kredi taksidim 1450 TL geriye kaln 500 Tl ile döndüremiyorum.Kredi notlarım düşmüştür.Ne tavsiye edersiniz?Gerçekten çok daraldım .
Ne guzel izah etmissin arkadasim. Konu sahibi bilmece gibi acmis konuyu anlayana kadar deve alip hendek atlatmayi ogretseydik daha kolay olacaktiyahu yok arkadaşlar.
Vakti zamanında abiye 100.000Tl borç verilmiş abinin durumlar kötüleşince ödeyememiş.
Bu arada konu sahibi ve eşi ev almışlar sanırım aralarında masraf paylaşımı yapılmış, sen krediyi öde bende evin giderlerini v.s. diye.
Lakin eş giderleri kısmaya çalışmış, ekstra harcamalara karışmak istememiş.
Evin günlük giderleri, ekstra harcamalar, misafir geldiğinde yapılan alışveriş v.s. gibi masrafları evin hanımı karşılamış.
Tüm bu harcamalarıda eşine daha küçük rakamlar olarak söylemiş,
Bunu yapmasının sebebi de eşi bak bak abine para verdik borcunu ödemedi bizde sıkıntıya giriyoruz demesin diyeymiş.
Ama nasıl bir çıkmaza gireceğini hesap edememiş.
Ev kredisini ödedikten sonra kalan nakit yetmeyince kredi kartına yüklenmiş oda patlayınca kredi çekmiş.
Bir eve yapılan masraf harcama nasıl aile bireylerinden gizlenir?
Bu evde bir çark dönüyor sofraya bir aş konuyor, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye nasıl hesap edilemez?
Bir koca bunu nasıl akıl edemez, hiç mi düşünmez yahu bu kadının maaşından 500,00TL kalıyor bu parayla hem evi çekip çevirip hemde nasıl ay sonunu getiriyor diye düşünmez?
Girmişsiniz bir hengamenin içine madem, bence tüm borçlarınızı kapatacak ve aylık ödemesi sizi yormayacak bir kredi çekin, ki ben asla yapmam faizinden korkarım.
Ama siz zaten kredi kartı ve diğer kredi giderleri için faiz ödüyorsunuz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çektiğiniz kredi ile kart borcunuzun tamamını ve diğer bireysel kredinizi kapatın.
Eşinizle de konuşun ben tek başıma döndüremiyorum, bir ekmek 1 TL, bir yoğurt 5 tl gibi örneklemelerle her gün eve zaruri ihtiyaç olan şeyleri söyleyin.
Tek başınıza bunların altından kalkamadığınızı ve çok bunaldığınızı bir süre evin genel giderlerini alması gerektiğini söyleyin.
Ekstra harcamalara girmeyin, gerekirse bir müddet yemekli misafir ağırlamayın.
abini kurtarayım derken kendin batmışssın.tam da durumun özeti bu .Kocam çok sinirli bir insandır sırf o bazı şeyleri başıma kakmaması için öyle böyle derken bu hale geldim
ödeme zorluğu çektiğinizi bildirdiğinizde yapılandırma yapıyorlar.. ben iki ay üst üste kredimi ödeyemediğim için banka aradı ve kendileri teklif etti vadem uzadı sonuçtayok kızlar ayrı değilim kocamdan.kocam habire başıma kakmasın diye ondan fazla bir şey almasın beklerim.Ev ihtiyaçları haliyle çok.Bir markete gitsem en az 50 TL .Çalışıyorum devlet memuruyum ama açldım bir kere ve nasıl başedeceğimi bilemiyorum.Kredi pauanlarım düşmüştür muhakkak..Konut kredisini 5 yııldan 10 yıla çekebilsem taksidi yarıya düşer 1 seneye kalmadan düze çıkarım ama bu puanlarla banka yapılandırmaz diye endişem var.Offffffffffff
aynen anneniz gibi oldumYa bak canım benim babamda aynı senin kocan gibi bir adamdır. Direkt olarak adamın "para isteme benden soğurum senden" tutumu vardı. Senelerce kız kardeşimin tüm ihtiyaçlarını babamın 1/3 oranında maaş alan annem karşıladı. Biz şımardık; babama değil de anneme söyledik her seferinde ne ihtiyacımız varsa. Aldığımıza 5 verdiysek babama 1 verdik dedik. Annem hep harcadı durdu bize. Bu kadının bir kuru öğretmen maaşı neden bitmiyor diye biz kızları olarak sormadık, babam da bu kadın bu 2 genç kızın bütün ihtiyaçlarına nasıl yetişiyor diye hiç sormak istemedi. Sonra bir gün babam beni işteyken aradı ve annemin birçok bankaya toplamda 70bin tl borcu olduğunu söyledi. Annem meğerse bizim bitmek bilmeyen isteklerimizle başa çıkabilmek için son 10 yıldır durmadan kredi çekmiş borçlanmış durmuş. Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın hayatımın en zor günüydü. O telefonu aldığım an ruhumun bedenimi adeta terk ettiğini hissettim. Bu olay ortaya çıkmadan önce annemin özellikle son zamanlarda kendini belli eden bir huzursuzluğu, tahammülsüzlüğü ve aşırı duygusallığı vardı. Kadın her gece yatarken aklında bir dolu borç bir dolu hesapla başını yastığa koyuyormuş ya sonradan anladık neden huzursuz olduğunu. Bizim hikayemizde hepimiz farklı oranlarda suçluyduk, herkes suçunu kabullendi ve bir ailenin yapması gerektiği gibi bu kötü günleri aştık, çok şükür borçlarımızı kapattık.
Şimdi ben de evlendim bir yuva kurdum. Kocama bunu yaşatmayı asla istemem. Aldığım her şeyin fişini masaya koyarım, hesabımız da ortak. Eşim çok şükür babam gibi veya senin kocan gibi bir adam değil. Bugüne kadar hiç sormadı buna neden bu kadar para verdin ya da bunu neden aldın diye. Aksi olsaydı yine aynı şeyi yapar kuruşuna kadar eşime söylerdim. Eşlerin birbiri altında ezilmesi diye bir şey olamaz. Hayatı paylaşmaya eşin niyetli değilse sen zaten bu yükü çoktan kendine yüklemişsin arkana bakma derim. Ama önce eşine karşı dürüst ol. Bu yükün altından tek başına kalkamazsın.
Şum an eşinizin haberi olmayan borç miktarı ne kadar ve tek bir yere mi, yoksa bir çok yere mi?aynen anneniz gibi oldum
konut kredisimiydiödeme zorluğu çektiğinizi bildirdiğinizde yapılandırma yapıyorlar.. ben iki ay üst üste kredimi ödeyemediğim için banka aradı ve kendileri teklif etti vadem uzadı sonuçta
Hayir tuketici kredisiydi ama sanirim konut kredisinde vs bu kolayligi taniyacaklarini dusunuyorum.. Bi bankayla gorusun isterseniz odeme guclugu cektiginizden ve vadeyi uzatmak istediginizden bahsedin onlar sizi dogru yonlendireceklerdirkonut kredisimiydi
Abinin hic mi odemeye gucu yok bir sey ?konut kredisimiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?