kimseye söyleyemediğim finansal sıkıntım

yahu yok arkadaşlar.
Vakti zamanında abiye 100.000Tl borç verilmiş abinin durumlar kötüleşince ödeyememiş.
Bu arada konu sahibi ve eşi ev almışlar sanırım aralarında masraf paylaşımı yapılmış, sen krediyi öde bende evin giderlerini v.s. diye.
Lakin eş giderleri kısmaya çalışmış, ekstra harcamalara karışmak istememiş.
Evin günlük giderleri, ekstra harcamalar, misafir geldiğinde yapılan alışveriş v.s. gibi masrafları evin hanımı karşılamış.
Tüm bu harcamalarıda eşine daha küçük rakamlar olarak söylemiş,
Bunu yapmasının sebebi de eşi bak bak abine para verdik borcunu ödemedi bizde sıkıntıya giriyoruz demesin diyeymiş.
Ama nasıl bir çıkmaza gireceğini hesap edememiş.
Ev kredisini ödedikten sonra kalan nakit yetmeyince kredi kartına yüklenmiş oda patlayınca kredi çekmiş.
Bir eve yapılan masraf harcama nasıl aile bireylerinden gizlenir?
Bu evde bir çark dönüyor sofraya bir aş konuyor, bu değirmenin suyu nereden geliyor diye nasıl hesap edilemez?
Bir koca bunu nasıl akıl edemez, hiç mi düşünmez yahu bu kadının maaşından 500,00TL kalıyor bu parayla hem evi çekip çevirip hemde nasıl ay sonunu getiriyor diye düşünmez?
Girmişsiniz bir hengamenin içine madem, bence tüm borçlarınızı kapatacak ve aylık ödemesi sizi yormayacak bir kredi çekin, ki ben asla yapmam faizinden korkarım.
Ama siz zaten kredi kartı ve diğer kredi giderleri için faiz ödüyorsunuz sorun olmaz diye düşünüyorum.
Çektiğiniz kredi ile kart borcunuzun tamamını ve diğer bireysel kredinizi kapatın.
Eşinizle de konuşun ben tek başıma döndüremiyorum, bir ekmek 1 TL, bir yoğurt 5 tl gibi örneklemelerle her gün eve zaruri ihtiyaç olan şeyleri söyleyin.
Tek başınıza bunların altından kalkamadığınızı ve çok bunaldığınızı bir süre evin genel giderlerini alması gerektiğini söyleyin.
Ekstra harcamalara girmeyin, gerekirse bir müddet yemekli misafir ağırlamayın.

İyi de eşinizden gizlemeyin aldığınız tutarı neden az söylüyorsunuz ki. Gerçek dünyada hayat pahalı maalesef, böyle davranarak altından kalkamazsınız. Misafir geleceksede uygun alternatiflere yönelin,70 harcayacaģınıza 50 lira harcayın atıyorum ama ne aldıysanız ne kadar verdiyseniz söyleyin ki alışsın eşiniz.
Borçlar artarak devam eder böyle devam ederseniz.
Krediyide uzun vadede yapılandırın, bankaların işine gelir sorun çıkacağını sanmıyorum, faiz artıyor çünkü.
Kolaylıklar dilerim.

Eşim tıpkı sizin gibi krediyi,giderleri yetiştiremediğini gizledi.Sözde üzülmemem için,kendi halledebileceğini düşündüğü için.Ama aylar geçti,banka bu, 1in üzerine 10 koyuyor aksatınca.Tesadüf eseri öğrendim; güvenimi sarstı,üzdü,huzurumuz bozuldu.Maddiyattan değil,dürüst olmamasından dolayı yaşadık bunları. Lütfen eşinizden gizli iş yapmayın, benle aynı duruma kimsenin düşmesini istemem.

Bunu anlamıyorum işte, neyin gururu bu?
Yahu bir hayatı paylaşmaya başkoymuşsunuz neden eşlerden biri tüm yükü tek başına sırtlansın ki?
Hayat paylaşınca güzel, hem sıkıntıyı hemde neşeyi...
Eşim benden herhangi bir şeyi gizlese çok kırılırdım ve bir daha ona güvenebilir miydim bilmiyorum.
Resemn işin içinde yalan var, istemeden de olsa yalan huzursuzluk getirir.

Son düzenleme:
Eşinizle aranızda senin param benim param ayrımı olması yanlış.. Durumu en başından eşine anlatsaydın bu sıkıntıya hiç düşmezdin.. 10 yıla çekeyim diyorsun. Eşin demeyecek mi neden çektin ? Farketmeyecek mi o kadar mı ilgisiz?

işte benim sıkıntım da bu

Böyle şeylerde tek başınıza karar vermemelisiniz. Bu eşinizle ortak hayatınız, gizli gizli nereye kadar?

tam da durumun özeti bu .Kocam çok sinirli bir insandır sırf o bazı şeyleri başıma kakmaması için öyle böyle derken bu hale geldim

kocanız maaşınızı bugüne kadar hiç sorgulamadı mı ? maaşın nerde diye yani..ne cevaplar veriyordunuz?
abiniz artık durumunu düzeltiyse ödesin bir zahmet size olan borçlarınızı..
ve karı koca arasında gizli saklı yoktur bazı özel durumlar hariç,ama sizin sakladığınız mevzuya bakınca karı kocalık müessesesini tekrar gözden geçirmek istedim birden..
İnşallah en kısa zamanda çözümlersiniz.

Bir süre giderlerinizden kısın, gelen misafire dört başı mamur sofra kurmak zorunda değilsiniz borçlarınız var. Eşinize de uygun dille söyleyin, yarın fark ederse çok daha kötü olur. Evet belki kızar kavga eder ama sonunda o iş tatlıya bağlanır.

Ne guzel izah etmissin arkadasim. Konu sahibi bilmece gibi acmis konuyu anlayana kadar deve alip hendek atlatmayi ogretseydik daha kolay olacakti

tam da durumun özeti bu .Kocam çok sinirli bir insandır sırf o bazı şeyleri başıma kakmaması için öyle böyle derken bu hale geldim
abini kurtarayım derken kendin batmışssın.
keşke imkan ölçüsünde yardım etseydiniz.
gücünüzü aşan bir yükmüş sonuçta.
tamam abindir ama elindeki imkan kısıtlı,bunu gözardı etmemeliydin.
ayrıca ne kadar açıldın?meblağ çok mu yüksek?
bu dönemde eşine herşeyi güllük gülistanlık göstermek adına masraflardan kısmaman büyük hata.
bak ceremesini yine sen çekiyorsun.
açıkcası eşinle paylaş bu durumu.
sonradan çğrenmesi büyük güven sarsılmasına yol açar.
zor olacaktır ama izah et anlatmaya çalış.
acilen de tüm harcamaları kıs.borcun büyüyüp durmasın.

Ya bak canım benim babamda aynı senin kocan gibi bir adamdır. Direkt olarak adamın "para isteme benden soğurum senden" tutumu vardı. Senelerce kız kardeşimin tüm ihtiyaçlarını babamın 1/3 oranında maaş alan annem karşıladı. Biz şımardık; babama değil de anneme söyledik her seferinde ne ihtiyacımız varsa. Aldığımıza 5 verdiysek babama 1 verdik dedik. Annem hep harcadı durdu bize. Bu kadının bir kuru öğretmen maaşı neden bitmiyor diye biz kızları olarak sormadık, babam da bu kadın bu 2 genç kızın bütün ihtiyaçlarına nasıl yetişiyor diye hiç sormak istemedi. Sonra bir gün babam beni işteyken aradı ve annemin birçok bankaya toplamda 70bin tl borcu olduğunu söyledi. Annem meğerse bizim bitmek bilmeyen isteklerimizle başa çıkabilmek için son 10 yıldır durmadan kredi çekmiş borçlanmış durmuş. Allah bize o günleri bir daha yaşatmasın hayatımın en zor günüydü. O telefonu aldığım an ruhumun bedenimi adeta terk ettiğini hissettim. Bu olay ortaya çıkmadan önce annemin özellikle son zamanlarda kendini belli eden bir huzursuzluğu, tahammülsüzlüğü ve aşırı duygusallığı vardı. Kadın her gece yatarken aklında bir dolu borç bir dolu hesapla başını yastığa koyuyormuş ya sonradan anladık neden huzursuz olduğunu. Bizim hikayemizde hepimiz farklı oranlarda suçluyduk, herkes suçunu kabullendi ve bir ailenin yapması gerektiği gibi bu kötü günleri aştık, çok şükür borçlarımızı kapattık.

Şimdi ben de evlendim bir yuva kurdum. Kocama bunu yaşatmayı asla istemem. Aldığım her şeyin fişini masaya koyarım, hesabımız da ortak. Eşim çok şükür babam gibi veya senin kocan gibi bir adam değil. Bugüne kadar hiç sormadı buna neden bu kadar para verdin ya da bunu neden aldın diye. Aksi olsaydı yine aynı şeyi yapar kuruşuna kadar eşime söylerdim. Eşlerin birbiri altında ezilmesi diye bir şey olamaz. Hayatı paylaşmaya eşin niyetli değilse sen zaten bu yükü çoktan kendine yüklemişsin arkana bakma derim. Ama önce eşine karşı dürüst ol. Bu yükün altından tek başına kalkamazsın.

ödeme zorluğu çektiğinizi bildirdiğinizde yapılandırma yapıyorlar.. ben iki ay üst üste kredimi ödeyemediğim için banka aradı ve kendileri teklif etti vadem uzadı sonuçta

aynen anneniz gibi oldum

Konu sahibi arkadaşım bence eşine söylemelisin çünkü tek başınıza ödemeleri toparlayamayacağınıza göre er ya da geç bunu öğrenecek. Bundan 10 yıl önce eşimde böyle bir hataya düşmüştü, kredi kartı borcunu benden gizlemişti üzülmeyeyim diye. Dükkanı vardı işleri yolunda gitmedi bir de üstüne kızım oldu 6 ay kadar da ben çalışmadım, ev kira, dükkan kira ufak bebek, faturalar derken kredi kartına yüklenmiş benden aylarca gizlemiş bu durumu bana yansıtmadan kapatabileceğini düşünmüş. Bir gün eve icra kağıdı geldi, şok oldum ne icrası diye eşimi aradım kağıtta 1 hafta içinde ödemezseniz icra başlatılacaktır yazıyordu. Eşim eve geldi konuştuk, daha doğrusu ben neden benden gizledin diye bağırıp çağırdım, eşimde haklısın ama seni üzmek istemedim kapatabilirim diye düşündüm ve kapatamayınca da daha çok büyüdü borç dedi. Eşim ilk kez karşımda bu kadar çaresiz duruyordu. Kimseye duyurmadan annemi aradım anne varsa bana 4500 tl borç verebilir misin her ay sana 500 olarak ödeyeyim hepsini 1-2 ay içinde kapatamam ama baştan söyleyeyim dedim. Hayırdır ne oldu ki dedi icra geldiğinden hiç bahsetmedim bu ara biraz sıkıştık dükkanda işler iyi gitmedi malum bende evdeyim kredi kartına yüklendik biraz onu bir seferde kapatmamız mümkün değil şu durumda bankada çok fazla faiz işletiyor dedim. İstersen dolar olarak ya da altın olarak da verebilirsin sonuçta seninde zarar etmeni istemem dedim. Annem kızım o ne biçim laf yok bi de üstüne faiz koyayım olur öyle şeyler sıkmayın canınızı yarın getireyim ben parayı ödemenize bile gerek yok biz bir aileyiz dedi sağolsun. Ama ben her ay 500 olarak geri ödedim annemin parasını.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…