Hayirli olsun saglikla gelsin bebegin canim progestan vermedi mi her ihtimale karşı doktorunMerhaba, kalp atışını duyduk bugün. Fakat rahimde kanama alanı var. Onun küçülmesi lazımmış. Bekleyip gorecegiz
Düzenli olarak ilaci kullan canim. Ve düzenli takibini birakma..Progestan verdi gunde iki kez kullanıyorum.kanamam durdu, hatta bir haftayı geçti durali ama kanama bolgem ultrasondan hala gözüküyor.
Kisiden kisiye degisiklik gosterebilir canim bende yasadim 2 yil once ilk 2 gun pembe gibi sadece birer damla 4. Gune kadar kahverengiye donustu sonra 5 ve 6. Gun kanamam artti sonra ilk gunlerki gibi kahverengi olarak sonlandi tam 9 gun surduKizlar kimyasal gebelik siyah kanama ile mi basliyor
Bi test yapmani tavsiye ederim belki yerlesme kanamasi belki de kimyasal olabilirBendede bitter cikolata ve visne curugu gibi siyaha calan bir kanama var suan. Gecen ayin 14 unde regl olmustum. Kahve lekelnme basladi iki gun once bugunde boyle. Anlamadm ne oldugunu
Merhaba bende geçen ay kimyasal gebelik geçirdim resmen hayatımın en mutlu ve en üzgün günlerimi yaşadım 1 hafta içinde çok zor gerçekten Allah herkese sağlıklı evlatlar versin inşAllah. Doktor kimyasal dan sonra gebelik daha çabuk gerçekleşir dedi bekliyoruz bakalım bu ay inşAllah olur
- Kimyasal gebelik idrar testi ile öğrenilip kan testi ile onaylanabilir.
- beta Hcg hormonu sağlıklı gebelikte 2 güne bir 2 kat artmasi gerekirken kimyasal gebelikte belli zaman düzensiz artıştan sonra birden düşmeye başlar.
- Kimyasal gebelikte ultrasonla bakıldığında kese görünmez.
- Çoğu kimyasal gebelikler kendiliğinden sonlanir. Beta hcg degeri düşüşe geçince kanama gerçekleşir. Eğer beta hcg degeri kendiliginden düşmez ise doktor kontrolü altinda kürtaj ile rahim temizlenir.
- Kimyasal gebeliğin ardından tekrar gebe kalinabilir. Ve tekrar hamile kalma olasiliklari da oldukça yüksektir.
- Beta hcg degerine kanama bitince bakılmalıdır.. 0 a düştü mü diye..
- Kanama 4.5 gün surebilir. Eğer 10 gunu buluyor ve aşıyorsa uzman doktora görünmelidir.
- Kimyasal gebelij yumurtlama dönemini etkilemez. Normal süreçte yumurtlama döneminiz sürebilir ve sonrasinda hamile kalabilirsiniz..
- Kimyasal gebeliğin nedenleri mutlaka arastirilmalidir.
- Kimlerde cok görülür denirse tiroit hastalarinda ileri yas gebelerde gebelige olumsuz olacak ilaclari kullananlarda radyasyona maruz kalanlarda cok görülür.
- Kimyasal gebelikten sonra mutlaka hormonlara ve enfeksiyon degerlerine bakilmalidir.
- Kanama nin 4 5 gun surmesi normal 10 gun uzerindeki kanamalar sorun teskil eder demistik. 4 5 gunluk kanama yasayanlar kanama basindan 21_35 gun sonra adet görürler. 10 gunu asan kanama yasayanlarin adeti normal gelebilecegi gibi soruna bagli olarak gecikebilir de. 4 5 günlük kanama yasayanlar bazisinda cok olur bazısında az olur. Ama kanama suresi 10 gunu asarsa sorun olur..
Benimde suan 2 haftadir falan kasık ağrılarim var bakalm yarın randevu aldım test falan yapmadan direk doktora gözükcem inşallah elim boş dönmemGectigimiz ay ben dd yaşadım yeni ay yani umutlar diyip devam ediyom
Canım çok yeni olduğu zamanlarda da yani betahcg daha dusukken silik cikiyor diye biliyorum inşallah rabbim nasip eder. Bende iste 9. Ayda yaşadım hala bekliyorum doktor klomen verdi bakalm neler olcakAdetime 4 gün kala silik cizgiyi gördüm. Bu ayda ins kimyasal degildi. Beklenen adet 21 i korkuyorum yine kimyasal olmasindan.adete günler kala bu şekilde olup saglikli gebelik yasayan var mi degerleriniz artti mi olmasi gerektigi gibi
Carsamba günü kan verdim canim 92 bugün yine verdim 199 olmus.Canım çok yeni olduğu zamanlarda da yani betahcg daha dusukken silik cikiyor diye biliyorum inşallah rabbim nasip eder. Bende iste 9. Ayda yaşadım hala bekliyorum doktor klomen verdi bakalm neler olcakyeni gordüm yazini varmi birseyler
Ayy gözün aydın Rabbim sağ sağlim kucagina almayı nasip etsin icinde bende dahil isteyen herkesede nasip etsin dualarini eksik etme olur muCarsamba günü kan verdim canim 92 bugün yine verdim 199 olmus.Olmasi gerektigi gibi seyrediyo çok şükür. 15 gün sonra kese icin çağırdı doktor hala inanamiyom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?