Lekeler, Çiller Kimyasal peelingde kullanılan trikloroasetik asit (TCA) %15 Tca solüsyon

• Konu Sahibi Konu Sahibi kivi
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları
ben tca araştırmasını yaparken bi eczaneye sordum %15 lik alfa tca nın var oldugunu söyledi ama ben güvenip alamadım acaba bunu kullanan varmı beni bilgelindirirlerse sevinirim

second şimdi cildin nasıl oldu iz yanık falan kalmadı umarım.bilgi verirsen sevinirim.

ilk sayfalarda kivi nickli arkadaş kullanmış çok memnun kalmış nerelerde acaba girmıyo sanırım konuşmak isterdm ama

canım nerelerdesin birşeyler sormak istiyorum deneyimlisin bu konuda yardım et lütfen bende almak istiyorum ama korkuyorumm

merhaba ,ben aldım.iki gün önce uyguladım ve şu an cildim hafif kahverengi oldu ve geriliyor iki güne kalmaz soyulma başlar.ben daha önce lazerden dolayı boynuma doktora yaptırtmıstım.cok faydası olunca internetten tca %15 lik alıp yüzüme uyguladım.tavsiye ederim..

slm..ben tca yı bi güzellik merkezinde doktora yaptırdım.pamukla değil fırçalı bişiyle sürdü..tca dediğimiz şey bi tür asit yani renk açmama gibi bi durumu yok kaldırıp kalın bi tanbaka olarak cildi soyup atıyor. gerçi bana bi kaç kat sürdü bölgesel olarak ama yüzün tümünede sürülse aynı şekilde olack.ciltde gereilme oluyor ve gerilmasini azaltmak için krem sürüyorsun(terprolin gibi ) buarada doktorda il yaptığında kremler sürdü ama yanmasını azaltmak içindir heralde zira yapılırken gözümden yaş geldi...bir hafta gibi bi süre sonra kabuk atıyor ve kızarık kalıyor...öncelikle şunu söylemeliyim tca yaptıracaklar bir hafta gibi bi süre içinde sosyalliğini azaltmalı .(işe giderken ben zorlandım çünkü) güneş kremini 2 saatte bir kullanıyorum ha birde pigment açıcı bi krem kullanmak lazım doktor bitane söyledi bana ama benim çok içime sinmedi daha iyi, bişey kullanmak istiyorum ve karar vermedim...sevgilerle..

tca yı evde yapacak olanlar;
öncelikle şunu söyleyelim gerçekten sakıncalı bi yöntem örneğin uygularken yanğınıza falan aksa yakıp geçiyor (bi arkadaşımın başına geldi) çok çok dikkatli ince bi şekilde uygulayın.
arka arkaya bi kaç kat yapacaksanız (benim öyle yapıldı ) biraz bekledikten sonra yapın.
yanma için bi krem sürün (doktor yaptıktan sonra bana bişeyler sürdü ama ne olduğunu sormadım aslında)
sonrasında kızaracaktır ve gerginlik için bi krem sürmeniz gerekir çünküyanık deri gerilip çatlıyor. bunu engellemeyecek tabiki ama yumuşatacak bi nebze.
iyi bi güneş kremi edinin ( 40 faktör altında olmasın)
güneş kremini çantanızda taşıyın ve heleki ilk 10 gün yağmur yağıyor hava kapalı demeden 2 saatte bir güneş kremi kullanın.
soyma işlemi yaklaşık bi, haft aiçinde tamamlanacak.güneş kremine devam edin
soyulduğunda ise renk bozuklukları oluşacak. pigment düzenleyici bi krem kullanmak lazm

cnm sen peelingi sivilce izleri için mi yaptırmıştın?bende yaptıracağım ama gerçekten işe yarıyormu çünkü memmun olmayanlarda var o yüzden çok merak ediyorum bilgilendirirsen sevinirim..

ya arkadaşlar bende bugün bende bi özel hastaneye sordum seansına 300 dedi istanbul gibi bi yerde özel hastanede bu fiyat makul mu bana biraz pahalı geldi yoksa alıp evde kendimmi yapsam ne yapsam ki .S kararsızım

arkadaşlar bir de bu tca lı kremi hangi siteden ve nerden sipariş ediyosunuz eğer burdan yazamıyosanız bana özleden link atabilirmisiniz mesaj yoluyla

yaaa arkadaşlar nedne kimse artık buraya cevap yazmıyo lütfen yardımcı olun bilenler yapanlar araştıranlar en başlardas dünya kadar yorum yapılmış lütfen

Merhaba,

Ben de TCA almak istedim ama uyarılara bakarak FDA ya da Sağlık Bakanlığı onaylı olmasını istedim. Türkiye'de bu onayları olan TCA satan bir yer bulamadım. Hatta yurtdışına baktım. Amazon sadece kitap ve cd gönderiyormuş Türkiye'ye. Anladığım kadarıyla Ebay da ise tamamen alıcı ve satıcı arasındaki anlaşmaya dayalı olarak ticaret yapıyormuş. Satıcının malı size ulaşmazsa (kargoda kaybolursa örneğin), mağdur oluyorsunuz yani. Bir de yurtdışından gelen bu tip ürünlere vergi istenebiliyormuş kozmetik ya da ilaç olup olmadığına karar verilerek. Ayrıca aynı malı PTT'yle getirdiğinizde vergi ödeyip, özel kargoyla getirdiğinizde ödemediğiniz oluyormuş. Bazen de tam tersi. Siz Ebay'den getirdiğinizi yazdığınız için özellikle size sormak istedim. Ama diğer arkadaşlar da yardımcı olabilirse çok sevineceğim.

1-Türkiye'den bu onayları olan herhangi bir satıcıdan alışveriş yapan oldu mu arkadaşlar? Olduysa bizi haberdar edin çünkü formda pek çok kişi bu soruyu sordu sağlığı açısından ama yanıt veren olmadı.

2-Bilgengin84, TCA'yı Ebay'dan vergisiz mi getirttiniz acaba? Hangi kargoyla, bir de üstüne kozmetik ya da ilaç gibi bir açıklama yazdırdınız mı? Hem Amazon hem Ebay de 1 hafta öncesine kadar FDA onayı olan TCA satan bir satıcı bulamamıştım. Siz bu onayı olan bir ürün mü satın aldınız? Hangi posta şeklini tercih ettiniz?

Arkadaşlar yanıt verebilirseniz çok sevinirim, çıkamadım ben bu işin içinden. Yüzümü mahvedecek sahte bir ürün almak istemiyorum....

ben yarın doktora gdp sorcam ve onun öerılerını dkkte alarak yapcam.bendede gozenek var doktor 4 seans tca ile %70lık duzelme olur demstı ama ben bı kere yaptrdm keske devam etseydm

arkadaşlar anladığım kadarıyla şu kimyasal peeling konusunda epey uzmanlaşmışsınız,benim merak ettiğim bişey var bu konuda umarım yardımcı olabilirsiniz benim cildim çok hassas metal takılar takamıyorum saçımı bile boyayamıyorum acaba bu kimyasal peelingden sonrada allerjik sorunlar olurmu?

ya nasıl cesaret ediyorsunuz bunu kendiniz yapmaya? çok riskli bir durum bu, çok daha kalıcı izler oluşabilir, irrite olabilir, enfeksiyon kapabilir cildiniz.
öyle hafife alınacak bir şey değilki bu. bu TCA denilen şey, bildiğiniz siğil ilacı. asit etkinliği ciltten cilde farklılık gösterebilir.
Kesinlikle uzman hekimlere yaptırmanızı öneriyorum.

Off off en bas sayfadan sona kadar okudum gozlerım sası olu kızlar...!1.sıvılcelı cılte uygulanıyormu? 2.nereden alacagız ve en onemlısı yer yer kahverengılıkler kalmasın cıltte...ne olur bunlara cevap alalım herkesın merak ettıgı baslıca sorular bunlar cunkucadıarzu

merhaba.gitti gidiyordan tca yüzde 15 lik formunu alabilirsiniz.yanında kremini yolluyorlar.krem küçük oluyor.bitince bepanten plus alırsınız.ben 3 yıldır kendime uyguluyorum.çok düzgün çok iyi bir cildim var.sonuç alıyorum yani.mutlaka tavsiye ederim.cesaret edin kullanın.

ben ilk kimyasal peelingimi cildiye uzmanına yaptırmıştım.inanın arada maddi tarafından başka fark yok.yüzüme pamukla solüsyonu sürdü.sekreterine iki dakika tutturdu.sonra beni lavobaya alıp bol suyla yüzümü durulattı.seans bitti.eczaneden fitto adlı kremi kullanmamı söyledi o kadar.....siz gitti gidiyordan tca nın yüzde 15 lik formunu kullanabilirsiniz.ancak sakın yüzdeyi arttırmaya kalkmayın.profesyonel kullanıma geçip hata riskini arttırır dermatologları ve güzellik salonlarını sevindirirsiniz.2 dakikayı belki 3-4 dakikaya kontrollü olarak çıkarabilirsiniz.işlemden 15 gün sonra iyiki yapmışım diyeceğinizede bahse girerim.

Arkadaşlar ben bir şişe %15 tca kullandım ve memnun kaldım.ve izlerden tamamen kurtuldum ama yeni çıkan sivilceler olduğu için ve onlarda bende tekrar iz bıraktığı için yeni %20 tca siparişi verdim şimdi onu kullanıcam.:lepi:

hadı bakalım cıldımde aman aman bısey yok ama sıyah noktalar omrumu yedı....!!!bilmiyorumkismile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…