Kına gecemden incileeer.

iş ortaklıgı kurulsa emin ol cok daha ozen gosterilir, kalpler daha az kırılırdı...

simdi kız "alma" olarak bakılırsa maddiyatın da on planda tutulması normal,
ancak konu sahibi bu eli bol olmama durumunu son gun farketmemistir herhalde,
onun da oncelikleri maddi seylerden yana ise ya en basta bozacaktı ya da kabullendigi seyleri son gun sorun etmeyecekti.

daha ilk gunden su kadar takı takıldı diye kavga baslarlar ise buraya daha coook konu acar maalesef.

Valla şu forumda her hanım takıya altına takılmıyor da bu takı adetlerini kim yaşatıyor o zaman..
İstatistik yapsak kimse takılsın istemiyor ama hala devam ediyor...

Kendim için söylüyorum takımıda isterim setimide isterim hasırımıda isterim kınadada avcumu açmam
Pazarlık fln değil ömrümde bir defa olacak madem türkiyede nekadar arızaysan aynı oranda kıymetli olunuyor..
Kurallara uyarız bizde no problem.. Cimri insanda hiç sevmem oğlun var evlendiriyon paşalar gibi elini cebine atçan o zaman.
İnsanlar göz bebeklerini kızlarını veriyorlar tee gurbetlere kadın geçmiş bende oğlumu verdim diyor...
Sen bu cimrilikle vermemişsin ki zaten gelin hanım almış

Ben öyle kafaya takilacak birsey görmedim...Neden bu maddi konudaki adetlere böyle bagliyiz onu anlamiyorum...Kapi tutmada büyük meblagda para verseydi ne yapacaktiniz...Bu kadar bos seylere kafa patlatmayalim....Artik herkes kendi dügünü kendi yapıyor eskidenmis o aile yardımı....Eskiden bütun aile bireylerin kesesi ortakmis ondan aileden birinin ihtiyacinda bütün aile seferber olurmus...Simdi bireyler ozgür bagimsız çalısıyor kredi cekip kendi dügününü kendisi yapmasi normal....Zira bizde böyle yaptık ne bizim ailelerin ilgisizliginden nede sorumsuzlugundan biz böyle istedik biz cabaladik demek icin...İkı tarafada yük olmamak icin ikimizde calisip kazaniyoruz o halde bile aileler elinde geleni yapti.... Esinizin ailesi eminim yapmisdir kendilerince birseyler....

Ve düşün o kadar toplu bi parayı, altını hayatında ilk ve son kez göreceksin. Eşin hastalanıcak o bilezikleri bozduracaksın, bebeğin olacak o bilezikleri bozduracaksın, hayati bir borç çıkacak o bileziklere güveneceksin.
Erkek ailesinin çok zorlanması taraftarı değilim bu konuda her şeyin erkek tarafına yüklenmesini hiç sevmem ama üstüne düşen de yapılmalı. Bu benim fikrim.

Sorulmaz ama küçük mebla dediğiniz nedir?
Millet kendini zorunlu hissetmesin diye,
Takı töreni bile yapmamış biri olarak, cidden merak ettim...

Para para para üff valla bunaldım
Üstelik sonda söylediğiniz şey de yersiz olmuş. ..

Kendi düğünümde adetti takıydı hiç ama hiç önemsememiş hatta kına gecemi bile sırf ailem mutlu olsun diye ufacık bir organizasyonla geçiştirmiş biri olarak şunu diyebilirim ki; kvniz en hafif tabirle kınanızda ayıp etmiş. Avucunuza koyacagi bir çeyrek altinla ne o fakir olur ne de siz zengin olursunuz. Bu konuda derdinizin de maddiyat olduğunu düşünmedim ben. Onu da geçtim hadi durumu yoktu, olabilir; baştan sizi uyarabilirdi. Ordan ben de oğlumu verdim falan demesi olmamış hiç.
Fotoğraf konusunda da siz gereksiz bir çıkış yapmışsınız bence.
Bundan sonra biraz mesafeli olursanız yararınıza olur diyor, mutluluklar diliyorum..

takiymis esyaymis bunlar bos huzur lazim huzur.benim kv herseyi dort dortluk yapti hic borcsuz evlendik ama ne oldu.burnumdan fitil fitil getirdi.bileziklermis setmis bos isler.biz kapi tutmadik sizde tutmasaydiniz verilen mevlada takili kalmazdin ayrica 2gunluk evliyken buraya yaziyosan sen daha cok konu acarsin

Bir insanın hayatında en mutlu olduğu günlerden biri olan kına gecende eğlenmek,yeni ev yeni hayat evden ayrılma heyecanlarını yaşamak yerine bunlara mı takıldın.Ben oynarken kim bana bakmış farketmem bile.Kim ne yapmış ne demiş umursamam.Gelip bana hakaret etmedikten sonra.Herkes seviyesi kadar davranır.Yeni evlilik.Yeni birleşme,kimse biribrini çok iyi çözemez.Ön yargıyla davranır.Cahil cahilce konuştu diye en güzel günümde ona mı takılacağım.
Fotoğraf çekilirken yeni gelin olarak,hem de büyüklerine öyle bir laf etmen hiç hoş olmamış.Nezaket her zaman kazanır.

görünen köy kılavuz istemez.. mesafeni koy saygında kusur etme Allahtan farklı şehirlerdeymişsiniz bu daha iyi olmuş..

kayın validen ayıp etmiş ama en son dediğinde sende ayıp atmişsin.bardak taşmış sendede bellki.koca senin tamam ama oda onun evladı.daha şimdiden başlanmış benim oğlum benim kocam denmeye.kocanız arada kalacak belliki.allah hepinizin yardımcısı olsun :)

Konu sahibesini bilemem maddiyata önem verirmi vermezmi..Ama şu düğünlerde para mevzusu yapılmasın diyen arkadaşlar için söylüyorum..
Para mevzusı yapmasanız bile biranda bunun içinde buluyorsunuz kendinizi..hele hele de günler öncesinden, ne kadar bahşiş verileceğni bile tembihleyen bi kavınvalideniz varsa..(halbuki ondan bunu isteyen olmadı) ..diğer gelinime şunu aldım yok o bunu istemedi şunu kendi yaptı diye size ayar veren bi kayınvalidenizde varsa,kınada gelinin eline altın koyulduktan sonra damatda elini açmıyor altın gerek diye bağıran bi kayınvalide tayfanızda varsa...
Gelde kendini bu konuları konuşurken bulma..istediğin kadar mütevazi ol..adamı delirtirleer..o noktaya getirtirleer..görürsünüz lan satarım anasını diye feryat ettirirleer!!!

ben de oğlumu verdim... :)) akıllı ol hiçbirine yüz verme çok fenalar gerçekten. oğullarını dünya yakışıklısı gelinlerini de dünya sünepesi görüyorlar.

Katılıyorum size son zamanlarda bu forumda her şey maddiyat mı cevabı çok dolanır oldu tamam her şey maddiyat değil ama biz bu kadar gelenek görenek ve adetlerimizi kaybedecek hale nasıl geldik acaba

Mesafeni koy mutlu olmaya bak tebrikler

Konu sahibi takı takmadıklarını söyleyince maddiyatçı mı oldu şimdi sanki taksalar kıza mı takıyolar ki ben ne demek istediğini çok iyi anladım benim kayınvalidemde bana hiçbir takı takmadı bu bir değerdir yapanların sanki durumu çok olduğundan mı yapıyorlar böyle şeyler zamanla insanın içine daha çok oturuyo

Sizde haklısınız da , birde kız tarafının anlayışlı olması gerekli bu konularda..Kapı açma adeti altında 1000 tl isteyen ve bu konuda utanmadan ağlayan birini çok yakından gördüm maalesef..Karşılıklı anlayış içinde olunsa ne güzel olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…