nişanlın ne düşünüyo bilmiyorum ama fazlada gitme bence üstüne. oda arada kalıyodur muhakkak. yol parasını bahane etmiş gibiler. eğer ki seni istemiyolarsa sen gelin bohçanızı alın desen onların canına minnet olur.
bu konuda en önemli olan nişanlının sana destek olup olmadığı.
senin nişanlın sana nasıl davranıyor? ailesinin tarafındamı yoksa senin yanında oluyormu ?
senin nişanlın sana nasıl davranıyor? ailesinin tarafındamı yoksa senin yanında oluyormu ?
Dünden beri düşünüyorum buraya yazsammı yazmasammı diye.. Ama birileri ile konuşmam lazım artık..
Kızlar çok kısa özetlemek istiyorum , geçen ekim ayında sözlendik.. Farklı şehirlede yaşıyoruz ikimizde.. (Bursa&İstanbul) Sözüme sadece ortanca abisi - eşi ve annesi geldi.. Nişan zamanı yer tutacaktım diğer ablaları ve abisi (toplam 6 kardeşler) biz gelemeyiz yol parası veremeyiz durumumuz yok demişler.. Bende kimse gelmiyor diye evde yaptım nişanı yine aynı kadro.. abisi-eşi, annesi geldi.. Nişandan sonra birde ''yer tutsaydınız biz gelirdik.. '' dediler sırf sinir etmek için der gibi.. Bir anlam veremedim.. Neyse kına gecesi yapıcam kızlar haberleri var.. dün nişanlım haber verdi ''bizimkiler gelmiyor yol parası çok tutarmış durumları yokmuş'' diyorlar dedi... ''ii gelmesinler ama benide gelinleri saymasınlar beni, annemi, babamı saymayanı ben hiç saymam'' dedim.. Ve şu an gerçekten çok sinirliyim kızlar ne masraf yaptılar ki bide yol parası gibi komik birşeyi bahane ediyorlar?? Ne bir kavga nede bir gürültümüz oldu durup dururken Kına gecesine gelmicez biz yol parası veremeyiz ne demek ???? görende artvinden geliyorlar sanıcak...
Nişanlımlada birbirimize girdik , oda bana triplerde beni suçluyor gibi dün ağzından cımbızla laf alıyordum resmen ne mesaj çekiyor ne de arıyordu saat 12 ye kadar bekledim arayan soran yok.. kapattım telefonumu dün akşamdan beri kapalı.. arayan soran yok.. 3 saat önce facebook a girmiş beyimizin çevirimdışı tabi ne bir mesaj atmış ne de herhangi birşey klasik bişi yok gibi tarkan videoları paylaşmış keyfi yerinde herhalde..
Ve kızlar ben onlar zor duruma düşmesin masraf yapmasın diye ne takı ne düğün istedim ailemi karşıma aldım laf söyletmedim hep idare ettim şimdi bana yaptıklarına bakarmısınız? Hakmı bu??
Özet dedim ama kendimi kaybetmişim okuyanlardan Allah razı olsun..
neyse kızlar ben yatıyorum konuştukça boğulacak gibi oluyorum nefes alamıyorum şu an.. aklım karmakarışık.. iyi geceler hepinize.. yarın iş yerinden devam ederiz..
bizde erkek tarafı gelir canım kına yakılırken gelin elini açmaz kaynana altın koyar eline.. değer vermektir bu..
canım yaşadılkarının aynısını bende evlenirken yaşadım,benimde bu yüzden kınam olmadı,çok üzüldüm ama sonra..düğün arası ufak tatsızlıklar oldu bu yüzden eşim ailesine annemin yaptığı bi kınaya gidemezsiniz demiş,bende annemlere bunu söylemedim gelmiyceklermiş diye.ben kına istemiyorum dedim üzülmesinler diye..işte bende senin gibi yeri geldi ailemi karşıma aldım,seviyorum mutluyum ben dedim...bende öyle senin gibi bişey istemem dedim,hep anlayışlı özverili oldum,şu an 5 aylık evliyiz ve boşanıyoruz...benden sana tavsiye evlilik aşamasında hiç taviz verme,böyle olması gerekiyor de,bizde adet böyle deee,mecbur hepsini yapcaklar tabi seni gerçekten sevip evlenmek istiyorsa...sen taviz verdikçe daha çok üstüne biniyorlar...ne kızlar var yaaa ne isterlerse yaptırıyor,onlar hep el üstünde tutulur çevrende görürsün örneklerini de...biz anlayışlı oldukça kıymetimiz bilinmez...ben evlendikten sonra çok pişman oldum(iyi olduğumuz zamanlarda dahil)
Tutun kı cok para tuttu.
Adı ustunde dugune kalkılmıs.
Masrafsız borcsuz oglunu evlendıren kızını gelın eden bır aıle dusundum bulamadım cevremde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?