Kına gecesine gelmeyen Erkek tarafı !!

tam 1.5 gündür telefonum kapalı insan hiçmi merak etmez.. facebook a girmiş ya bana bir mesaj bile atmamış demekki oda umursamıyor beni..

neyse kızlar ben yatıyorum konuştukça boğulacak gibi oluyorum nefes alamıyorum şu an.. aklım karmakarışık.. iyi geceler hepinize.. yarın iş yerinden devam ederiz..

senin nişanlın sana nasıl davranıyor? ailesinin tarafındamı yoksa senin yanında oluyormu ?

Bak bu güzel bir soru,bana sormamışsın ama fikrimi söylemek isterim.
Nişanlın ya da eşin senin tarafında olmalı,seni onların bu yanlış davranışlarından korumalı,seni onlardan uzak tutmalı.Ailesine tavrı kendisi koymalı,seni muhatap etmemeli...eğer bunları yapabiliyorsa gözü kapalı evlen,yok geldiler yok gelmediler diye düşünme bile..
ama tam tersiyse ciddi ciddi düşünmen gerek çünkü ortada önemli bir sorun var.Evlenme demiyorum ama sonrası içi yolunu çizmeli ve pişman olmamalısın.

senin nişanlın sana nasıl davranıyor? ailesinin tarafındamı yoksa senin yanında oluyormu ?

benimki benden yana hep. çünkü beni iyi tanıyo. ama en son kawga ettik yine bu sefer baktım onları haklı görüyo gibi. anlatmamıştım kardeşlerinin yaptıklarını. herşeyi gidip yetiştiriyo gibi olmayım diye. en son dayanamadım anlattım. acayip sinirlendi arayacaktı onları ben zor tuttum.
nişanlının senden yana olması tamam iyi güzel ama bi yerden sonra olmuyo yani illa ki huzursuz ediyolar bu sefer ben sinirleniyorum ona yansıtıyorum niye bana yansıtıyosun takma kafana bu kadar diyo ama elimde olan bişey değil. bu sefer o yüzden tartışıyoruz. yani illa ki huzursuz etmeyi beceriyolar.

canım yaşadılkarının aynısını bende evlenirken yaşadım,benimde bu yüzden kınam olmadı,çok üzüldüm ama sonra..düğün arası ufak tatsızlıklar oldu bu yüzden eşim ailesine annemin yaptığı bi kınaya gidemezsiniz demiş,bende annemlere bunu söylemedim gelmiyceklermiş diye.ben kına istemiyorum dedim üzülmesinler diye..işte bende senin gibi yeri geldi ailemi karşıma aldım,seviyorum mutluyum ben dedim...bende öyle senin gibi bişey istemem dedim,hep anlayışlı özverili oldum,şu an 5 aylık evliyiz ve boşanıyoruz...benden sana tavsiye evlilik aşamasında hiç taviz verme,böyle olması gerekiyor de,bizde adet böyle deee,mecbur hepsini yapcaklar tabi seni gerçekten sevip evlenmek istiyorsa...sen taviz verdikçe daha çok üstüne biniyorlar...ne kızlar var yaaa ne isterlerse yaptırıyor,onlar hep el üstünde tutulur çevrende görürsün örneklerini de...biz anlayışlı oldukça kıymetimiz bilinmez...ben evlendikten sonra çok pişman oldum(iyi olduğumuz zamanlarda dahil)

neyse kızlar ben yatıyorum konuştukça boğulacak gibi oluyorum nefes alamıyorum şu an.. aklım karmakarışık.. iyi geceler hepinize.. yarın iş yerinden devam ederiz..

valla zor durum ama gerçekten üzülme demekten başka elimden bişey gelmez. ben çok üzüldüm nerdeyse aylardır ağlıyorum. ama hiç bişey değişmiyo kendi kendimi yıpratıyorum. o yüzden sende daha fazla kendini yıpratma gerçekten olan sadece sana oluyo mafoldumben iyi geceler..

bizde erkek tarafı gelir canım kına yakılırken gelin elini açmaz kaynana altın koyar eline.. değer vermektir bu..

bizde de gelir ama işte kız tarafı bizi istemedi gelin hanım zaten bize değer vermiyor malesef benim ailem kardeşimin herşeyini aldılar düğün borçları filan yok çok şükür ama kıymet bilene canım bazıları kıymet bilmiyor malesef

canım çok üzüldüm gerçekten. dediğin gibi alttan aldın mı üstüne çıkıyolar. taviz vermeyim dediğin zaman saygısız oluyosun. bikaç önceye kadar çeyiz hazırlıkları yapıyodum onlara bakıyodum bunlara bakıyodum beğendiklerimi alıyodum o kadar hevesliydim ki şimdi gelinlik bakmaya bile hevesim kalmadı. hakkında hayırlısı neyse o olsun çok üzüldümmmm

Öyle şey mi olurmuş !!
Duyanda kendi kendine evleniyorsun zannedecek.
Takma kafana dicem ama takmamak da elde değil ki.
Akşam akşam yine sinirlerim hopladı iyi mi..
Ne demek yol parası veremiyorlarmış yahu ?
Eğer aileye önem veriyorlarsa kardeşlerini yalnız bırakmazlar. Nokta .
Ne kadar ayıp şeyler bunlar, yazık gerçekten, bu mu örf ve adetlerimizden anladıkları ?
Ailene çok üzüldüm, birde tek kızlarıymışsın, aslında çok dolular onlarda sen üzülme diye birşey diyemiyorlar.
Ayrıca hem nişana gelmiyorlar hemde keşke salon tutsaymışda ne demek ?
Çocuk oyuncağı değil bu işler..
Anladığım kadarıyla Bursa'ya gideceksin, inşallah eşin öyle biridir ki ailesinin sana laf söylemesine izin vermez.
Ne kadar kolay bir genç kızın hayalleriyle oynamak.. Birde o kız gitmiş masrafa girmesinler diye birşeylerden fedakarlık etmiş. Bu mu yani bu mudur ??
alsanaalsanasmile

Tutun kı cok para tuttu.

Adı ustunde dugune kalkılmıs.

Masrafsız borcsuz oglunu evlendıren kızını gelın eden bır aıle dusundum bulamadım cevremde.

Daha en başta sorun yaşamaya baslamıssınız ..
balık baştan kokar haberınız olsun ..
bugun bukadar basıt seylerde sıze destek olmayan nısanlınız evlenınce aılsıne hızmetcı yapar ..

bir laf vardır camiyi çalan kılıfını hazırlar diye.evlilik masraflı bir iş ve parası olmadığı için evlenemeyen bir çok çift var.çünkü bu işlerde benim param yok diye kenara çekilip oturamaz erkek tarafı.en az masrafla bile 20-25 milyar gidiyor çeyiz sandığı gelinliği düğün mekanı kuaför eşya taşınma vs. sayda say yani.bu nasıl işmiş böyle anlamadım

Valla çok ilginç bir bahane bulmuşlar, bir defaya mahsus yapılan böyle önemli bir günde erkek tarafı olarak gelmemek hiç hoş değil doğrusu...
Ben değer verme babında bir sorun görüyorum açıkçası...

Ben bizden bir örnek vereyim izninizle: Bayramdan sonra abim ve kız arkadaşının isteme ve nişanları olacak; biz Adana'da oturuyoruz, kız evi de Kayseri'de, abim ve gelin adayımız ise İstanbul'dalar görev yerleri orası da; baba tarafımız da Osmaniye'de... Şimdiden bizim taraf için (amcamlar, halam, teyzemler & dayım için) bir minibüs tutalım diye düşünüyoruz. Hatta eşimin anne baba ve kardeşini de davet edecek annemler, ve seve seve geleceklerdir de sağolsunlar...Tabii kaç kişi çağıracağımız kız tarafına da bağlı çünkü evde olacak nişan merasimleri; onların uygunluğuna göre kişi davet edebileceğiz...

Tutun kı cok para tuttu.

Adı ustunde dugune kalkılmıs.

Masrafsız borcsuz oglunu evlendıren kızını gelın eden bır aıle dusundum bulamadım cevremde.

Değil mi arkadaşım? Yeni baştan bir ev & aile kuruluyor, maddi ve -daha da önemlisi- manevi çaba gerektirir bu işler... Aileye dahil olan bir genç hanım var, onu incitmemek, sevgi & saygıyla kucaklamak gerek...

Çok ayıp etmişsin ben şahsen parasızlıktan gelmediklerine inanıyorum kim bilir başlarında ne dert vardır açıklıyamıyorlardır ama sende evlendikten ve çola çocuğa karıştıktan sonra bazı kınalara gidemeyince anlayacaksın canım

bence bu para meselesi diil birine gelemedin ikisine gelemedin üçüne de gelemiyorsun bursa istanbul ne kadar tutucak allah aşkına. bence onlar seni değil kardeşlerini önemsemiyorlar sonuçta burda konu olan onlar için sen değil kardeşleri

gelmezse gelmesin demek ki aile bağları bu kadar kuvvetli. bu kadar çok seviyorlar kardeşlerini.

ben olsam asla senin gibi davranmazdım. nişanlıma. ' üzülme canım öyle diyorlarsa öyledir. her aile bir arada olmak ister. seni yalnız bırakmak istemezdi elbette onlarda demek durumları sıkışık deyip'' içine işlerdim. çift olarak gelmeleri şart değil altı üstü günü birlik bir gece gelip gitmeye paraları mı yok. iş para değil bence aile bağları kopuk. ve sebep siz değilsiniz.

Çok uzak sanki.

Bahane.

Sende sayma onları canım. Salla en güzel zamanlarının tadını çıkar. Üzme canını

taviz verip alttan aldığınız için oluyor herşey.asıl nişanlınızın kızması lazım ben bir kere evlenicem nasıl yanımda olmassınız diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…