arkadaşım çok güzel yazmış tam benim düşündüklerimi bende imzamı atatm bari:))) şaka biyanda güzelim haklısın üzülmekte erkek tarafından için ilgi isityosun onlarında katılmalrını istiyosun teklif var ısrar yok senin kaybedeceğin bişey yok! halıkyken haksız duruma düşme!!! salla gitsinhihoyyythihoyyytyerinde olsaydım ailesinin(ablası, abisi bilmemne..) gelmeyişlerini senin yaptığın kadar umursamazdım.sen üstüne düşeni yapmış davet etmişsin ama onlar reddetmiş bir bahaneyle.. buraya kadarını umursama ama sonra çıkıp da salon tutsaydın gelirdik demeleri elbette adamı çileden çıkarır. bu noktada nişanlının sana hakvermesi gerekir.
kına gecesi meselesinde ise istemiyorlarsa gelmesinler. gene niye sıkıntı ediyorsun ki?
bir de çıkıp nişanlına beni gelinden saymasınlar dememeliydin. iyi niyetli olmana ragmen,adını kötü geline çıkarmışsın nişanlının yanında.umursamamalısın böyle şeyleri. hem extra zahmettir oğlan evi kına gecesinde..gereksiz bence..
benden sana bir tavsiye erkek tarafından onurunu zedeleyici bir davranış görmedikçe,onları umursama dallarına binici laflar etme nişanlının yanında, ilişkiniz zedelenir boş yere.
bu arada nişanlının tutumu konusunda haklı gördüm seni. her ne kadar senin beni gelinden saymasınlar lafın ağır kaçmış olsadaa... bu tip durumlarda sebep ne olursa olsun, ağzı bir olamayan çiftlerin pek çoğu da mutsuz evlilik yapıyor.. bence sen onu biraz daha düşün.
vayyy canım sende dertlisin allah yardımcın olsun ...benm düğünümde benm eşimin cebinden 5 kuruş para çıkmadı işlerinden dolayı büyük bi aksilik yaşadılar ama hiçbirşeyde aklım kalması herşey istedğim gib en pahalısından en güzelinden oldu herzaman evlenmiyoruzki!!!şuna inanıyorum ki birisi alttan aldıkça mutlaka birileri onun tepesine çıkar..
nişanlımın annesiyle aram acayip iyidir daha ilk tanıştığımız zamandan beri beni alır arkadaşlarının evine de götürür evinde de yatırır kızı gibiyimdir..
ama iş düğün konularına geldiği zaman hep geriliriz.
"düğüne ne gerek var boşa masraf onla kendinize istediğiniz bişeyi alırsınız.."
ananem balayına gönderecek bizi diyorum.
"onun yerine parasını versin borçları öderiz." diyor
baştan ben de tamam diyordum ama sonunda "gelinliğe ne gerek var alt tarafı bi günlük bişey" denince patladım.
nişanlıma dedim. " ablan giydi yengen giydi benim neyim eksik..benim annemler ilk kızlarını gelin edecekler milletin eskisini mi giyecem?"
işte o zaman biraz aramız bozuldu. bi daha hep laflar başladı "paramız da çok yok biriktirmek lazım düğünü nasıl yapacaz bilmiyoruz " falanlar.
ben de dedim "benim acelem yok ne zaman para olursa o zaman yaparız ama istediğim gibi olur içimde kalmaz"die..
sen alttan aldıkça fırsat yaratır insanlar..
boşver gelmezlerse gelmesinle. gelip de surat çekeceğine gelmezler de gönlünce eğlenirsin. zamanı gelince de söylersin laflarını..
nişanlının tutumu ayrı zaten ama takma kafana. telefonunu da aç bence ama sen mesaj atma bırak o atsın. niye kapalıydı derse de canım senle konuşmak istemedi dersin boşver
katılıyorum çok ayıp yaptıkları:1no2:Öyle şey mi olurmuş !!
Duyanda kendi kendine evleniyorsun zannedecek.
Takma kafana dicem ama takmamak da elde değil ki.
Akşam akşam yine sinirlerim hopladı iyi mi..
Ne demek yol parası veremiyorlarmış yahu ?
Eğer aileye önem veriyorlarsa kardeşlerini yalnız bırakmazlar. Nokta .
Ne kadar ayıp şeyler bunlar, yazık gerçekten, bu mu örf ve adetlerimizden anladıkları ?
Ailene çok üzüldüm, birde tek kızlarıymışsın, aslında çok dolular onlarda sen üzülme diye birşey diyemiyorlar.
Ayrıca hem nişana gelmiyorlar hemde keşke salon tutsaymışda ne demek ?
Çocuk oyuncağı değil bu işler..
Anladığım kadarıyla Bursa'ya gideceksin, inşallah eşin öyle biridir ki ailesinin sana laf söylemesine izin vermez.
Ne kadar kolay bir genç kızın hayalleriyle oynamak.. Birde o kız gitmiş masrafa girmesinler diye birşeylerden fedakarlık etmiş. Bu mu yani bu mudur ??
alsanaalsanasmile
kız onlar gelmesse gelmesinler ben gelirim ne olucak benim kardeşimin kınasına kız tarafı bizi çağırmamıştı içimde kamıştı zaten kaydirigubbakcemile3ya boş ver salla gitsin sen mutlu olmaya bak eğlenmene bak bu konuyu uzattıkça zaralı sen çıkarsın konuşmaya bile değmez
ya bu nasıl iş anlayamadım 2 ay önce kardeşim evlendi kız tarafı bizi kınaya istemedi sadece kardeşimi istediler kardeşimde hiç umursamadı tek başına gitti kimsesiz gibi konu sahibide erkek tarafı gelmiyo diye dert ediyo
fedakarlık etmiceksin arkadaşım senin hatan bu sen onları düşündün belkide ömrünün sonuna kadar içinde ukte olarak kalacak niye düğünüm olmadı diye karşılığın da sana hakaret eder gibi yol parası demişler 100 liraya bir araba rahat gidiyor istanbula 5 kişi doluşsun 2 araba gitsinler herkes bölüşsün sonuçta kardeşleri ya olsun günü gelir senin de yol paran olsa da olmaz bakalım nasıl oluyormuş görürler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?