Kına gecesine gelmeyen Erkek tarafı !!

şuna inanıyorum ki birisi alttan aldıkça mutlaka birileri onun tepesine çıkar..
nişanlımın annesiyle aram acayip iyidir daha ilk tanıştığımız zamandan beri beni alır arkadaşlarının evine de götürür evinde de yatırır kızı gibiyimdir..
ama iş düğün konularına geldiği zaman hep geriliriz.
"düğüne ne gerek var boşa masraf onla kendinize istediğiniz bişeyi alırsınız.."
ananem balayına gönderecek bizi diyorum.
"onun yerine parasını versin borçları öderiz." diyor
baştan ben de tamam diyordum ama sonunda "gelinliğe ne gerek var alt tarafı bi günlük bişey" denince patladım.
nişanlıma dedim. " ablan giydi yengen giydi benim neyim eksik..benim annemler ilk kızlarını gelin edecekler milletin eskisini mi giyecem?"
işte o zaman biraz aramız bozuldu. bi daha hep laflar başladı "paramız da çok yok biriktirmek lazım düğünü nasıl yapacaz bilmiyoruz " falanlar.
ben de dedim "benim acelem yok ne zaman para olursa o zaman yaparız ama istediğim gibi olur içimde kalmaz"die..
sen alttan aldıkça fırsat yaratır insanlar..
boşver gelmezlerse gelmesinle. gelip de surat çekeceğine gelmezler de gönlünce eğlenirsin. zamanı gelince de söylersin laflarını..
nişanlının tutumu ayrı zaten ama takma kafana. telefonunu da aç bence ama sen mesaj atma bırak o atsın. niye kapalıydı derse de canım senle konuşmak istemedi dersin boşver

arkadaşım çok güzel yazmış tam benim düşündüklerimi bende imzamı atatm bari:))) şaka biyanda güzelim haklısın üzülmekte erkek tarafından için ilgi isityosun onlarında katılmalrını istiyosun teklif var ısrar yok senin kaybedeceğin bişey yok! halıkyken haksız duruma düşme!!! salla gitsinhihoyyythihoyyyt

vayyy canım sende dertlisin allah yardımcın olsun ...benm düğünümde benm eşimin cebinden 5 kuruş para çıkmadı işlerinden dolayı büyük bi aksilik yaşadılar ama hiçbirşeyde aklım kalması herşey istedğim gib en pahalısından en güzelinden oldu herzaman evlenmiyoruzki!!!

Bu durum gerçekten can sıkıcı çok üzüldüm..

Bir araya gelip konuşmak en mantıklısı bu sorunu halletmeden üstünü kapatırsanız ilerde daha büyük bir sorun olarak karşınıza çıkar.

Ben evlenirken karışan eden çok oldu ama eşim sağolsun daima benim yanımda oldu..Bu gibi durumlarda nişanlın ile birlikte hareket etmelisin onunla açık açık konuş neden gelmediklerini öğren yol parası bahane bizde farklı şehirlerdeydik ankaradan kayseriye hem nişan için hemde düğün için geldiler bursa istanbul çokta uzak değil ki ...hemde el adamı evlenmiyor kardeşleri evleniyor

Bide şunu merkak ettim aynı ortamda bulunduğunuz zaman size olan davranışları nasıl samimi mi yoksa mesafelimi davranıyorlar????????

katılıyorum çok ayıp yaptıkları:1no2:

benim başıma gelseydi diye düşündüm de. ailem bi kere çok üzülürlerdi.şunun şurasında 2-3 saatlik yer. çevredekilere ne diyeceklerini de düşünürlerdi.yani gelmeyen uzaktan akraba değil ki eşinin ailesi.bence nişanlınla bu durumu ciddi bi şekilde konuşmalısınz.

ay canım yapma ya..
ben de erkek tarafını çağırmayı düşünmüyorum kına geceme.. içime kurt düşürdün şimdi.. ya kırılırsa kayınvalidem diye.. gerçi ben oğlunu da çağırmıcam. sadece biz bize, arkadaslar,kuzenler falan hop-zıp yapcaktık. :gitme:

canım benim balık baştan kokar,bizimde kınaya gelmediler.bende aynen senin yaptığın gibi yaptın gibi sineye çektim.heşeylerini sineye çektim.çünkü eşimi çok seviyordum.8yıllık evliyiz.şuan herşey bitti.kağıt üzerinde kaldı herşey.neyse...unutma taviz tavizi doğuruyor.böyle bişeyi kabul etme.nişanlınla konuş oda arada kalıyo onun işide zor.onu sen yola getir ısrar et gelmelerini sağla ama öfkeyle değil.güzellikle galip gel.ben sevgimden dolayı çok sustum onlarda çok üstüme geldi.şimdi yaptıklarımın eşimin gözünde bile kıymeti yok.
şimdiki aklım olsa derler ya evet yine eşimi tercih ederdim ama cinlik yaparak istediklerimi yaptırırdım.kendimi asla üzmezdim.

Ne bekliyolar sanki onlar kiz tarafaymis gibi yol masrafini sizmi üstleneceksiniz..
Basinda tok gözlü gözükerek böyle insanlara prim vermis olabilirsin, böylesine kurnaz gözükeceksin..
Herseyi gectim, nisanlinin umursamaz tavri hic hos degil.. Alttan alan taraf olma sakin.

Ben olsam bende kırılırdım,Bursa İstanbul arası 3 saat elli tl side mi yok bunların kıyısında köşesinde.resmen bahane gibi geldi banalmaz:

mutlaka para dışında birşey var fakat delide olsa velide olsa erkekler ailelerini bırak atmayı toz kondurmazlar. arada kalmış belli fakat..en a zından burda birçok fedakarlığı yapan sana karşıda haksızlık ettiğini düşünüyorum. seni karşısınıa alıp açıklama yapması gerekirken bi köşeye çekilip hiçbir açıklama yapmadan senin sakinleşmeni bekliyor gibime geldi..erkeklerin genel yapısı..oturup konuşmak yerine bir süre bekleidkten sonra hiçbirşey olmamış gibi davranmayı çok severler..ama bu işler böyle olmaz..al karşına içini dök ama ailesini hiç kaıştırma hı birini suçlayacaksanda ailesini değil onu suçla..ailesini kötüleyerek(yani onlara göre)ailesini savunmaya geçmesine fırsta verme..yükleneceksen ona yüklen..ama önce sakin bir şekilde tavrının hoş olmadıgını konuşmak yerine neden uzaklaştıgını sor..onun destegiyle halledebilecekken böyle davranmasının esas sorun oldugunu anlat..zor işler zor allah yardımcımız olsun.

Kızlar günaydın..

Hepinizin yorumlarını okudum..

Dün gece saat 3 e kadar nişanlımla konuştuk.. Tamamen benim tarafımdaymış.. Kızlar asıl bombaya bakın nişanda ablaları felan gelmedi ya Nişanlım demişki ''abla benim zaten borç harç durumum sıkışık araba tutup götüremem istanbula, gelirse herkes kendi yol parasını çeksin''demiş.. Ablalarıda ''sen götürmezsen biz gelmeyiz (ceplerinden para çıkacak ya) '' deyip gelmemişler.. Şimdide ablaları diyormuşki ''siz bizi nişsanda yok saydınız bizde kınaya gelmiyoruz'', hadi dedim onları boşver annenle abinlere noluyor dedim.. Kızlar ben ilk önce kına yapmicaktım herkeste öyle biliyordu sonra annem çok üzülüyor diye tamam yapalım dedim Nişanlımda ailesine demiş ''Revindell kına yapıyor'' demiş.. Bunlar bir kızmış ''ilk önce yapmicaz dediniz şimdi yapıcaz diyorsunuz çocukmu kandırıyorsunuz? '' demiş.. Gelmeme sebebleri bu kızlar.. Yazıklar olsun ki biz nişanlımla onlara tek kuruş masraf yaptırmadık.. Ortada söz isteme felan yoktu gittik 2 sene önce evi yaptırdık nişanlım kredi çekti kendi ödedi.. Beyaz eşya aldık kendi ödedi.. Mobilyaları aldık 12000TL tuttu hadi dedik düğün yapmıyoruz eşyalarımız iyi olsun abisi aradı naptınız dedi ''abi aldık 12000 tl tuttu'' dedik hemen telefonda ''siz ödiceksiniz dimi?'' dedi.. Eşyaları biz ödüyoruz.. Gelinlik? Nişanlım ödüyor.. Nişana istanbula geleceklerinde benzin parasından şekerine bohçasına kadar Nişanlım verdi.. Nişan takılarını kafalarına göre almışlardı dandik bir set takım almışlar bide bilezik yapacaklardı ''ben bilezik takmam olursa kelepçe olsun'' dedim.. Kaynanama ''yookk ben diğerlerine yapmadım sanada yapmam!!'' dedi ailemin yanında.. Ya daha neler neler.. Bende naptım? gittim set takımı değiştirdim ben bunu takmam dedim kıyametleri kopardım bana sormadan nasıl alırlar diye kafalarına göre set takım alıyorlar ucuzundan bende itiraz etmicem onlarda kar edicek yaa.. ama bunları hep nişanlımla konuştum ailesine tek bir sözüm olmadı zaten samimide değiliz telefonla felan görüşmüyoruz hiç.. onlar benim ailemi aramıyor bende aramıyorum..

Ama nişanlımla konuştum kızlar resmen söyledim böyle olmicak ben ayrılmayı düşünüyorum dedim.. Öldür beni ayaklarına kapaniyim ama bana ayrıl deme dedi.. Saatlerce yalvardı.. Söyledim yarın öbür gün seni doldurup üstüme salarlar dedim.. Ben onların aklına bakıp sana laf söylemem dedi.. Neyse uzun hikaye sonuç olarak ''Bana tavır yapıyorlar benim yüzümden sana bunları yaşatıyorum ya ölseydim daha iyiydi çok yıprandın'' dedi.. Oda farkında herşeyin.. Annemde dedi eğer birbirinizi seviyorsanız ayrılmayın kapayın kulaklarınızı birbirinize bakın dedi..

fedakarlık etmiceksin arkadaşım senin hatan bu sen onları düşündün belkide ömrünün sonuna kadar içinde ukte olarak kalacak niye düğünüm olmadı diye karşılığın da sana hakaret eder gibi yol parası demişler 100 liraya bir araba rahat gidiyor istanbula 5 kişi doluşsun 2 araba gitsinler herkes bölüşsün sonuçta kardeşleri ya olsun günü gelir senin de yol paran olsa da olmaz bakalım nasıl oluyormuş görürler

onlarda ayıp etmişler ama nişanlın nedne sana tavır yapıyor onuda hiç anlamadım. düğününüzede gelmzler herhalde. aman boşver gelseler ne oluyor kavga gürültü boşver hiç moralini bozma gül eğlen. benide eşimin tarafı kızada çok sinir etti kavga çıakrtmaya çalıştılar hep sustum eşime baktım boşver dedi oynadık güldük. düğünde aynısını yaptılar yine güldük eğlendik onlara inat. siz bunlar yüzünden aranızı bozmayın. kim ne yaprsa sende öyle yaparsın. bir gün gelecek onlarda sizi çağıracakalr yok masraf olur gelemeyiz der geçersiniz.

Nişanlının daha fazla üstüne gitme bence oda böyle olsun istememiş.nişanlında haklı yol paralarını çekemem demekle zaten düğünü tek başına yapıyor,ki seni de haklı buluyor bu 1 2 gün aramamasının sebebide yatışmanı beklemiş olabilir,biz anlatıp döküyoruz derdimizi,erkekler daha çok içinde yaşıyor aslında bizden daha çok üzülüyorlar :1closedeyes:

acaba sizi istemiyorlardı da nişanlınıza tavır olsun diyemi yapıyorrlar, kardeşimin düğünü nişanı olacakta ben gitmeyeceğim, beni bırak 40 kat akraba, eş dost komşu gelmese gelmese garip olur bizim orda

düğün bu masraftan kaçılmaz ki

ilk defa düğün yapmıyorlar ya hayret bişey

nişanlınıza güveniyorsanız sizi onlara ezdirmeyeceğine eminseniz gerisi mühim değil

benim kociş nişanlıyken dedi seni aileme ezdirmem diye sizde evlenmeden önce bu işi kendi aranızda halledin olacakları olması ihtimal şeyleri konuşun

zaten pek samimi değiliz diyorsun düğünden sonra buda büyük ihtimal devam edecektir mesafeli yaşarsınız olur biter

Gaza getirmek istemiyorum ama sana kendi yaşantımdan pay b,içerek şunu söyleyebilrim:
Yaşadıkların, yaşayacaklarının teminatıdır.
düğün arefesi haksız bir durumu savunan eş adayına ise pek güvenilmez sanıyorum.
Dilerim yanılırım ama başı böyle olanın sonu az çok tahmin edilir.
Keşke aileni karşına alıpta yapılması gereknleri es geçtirmmeseydin...
Mutlu hayatlar diliyorum...

Sakın bundan sonra muhatap olma ailesi ile. . Onlar içinde o güzel canını sıkma derim ben
Yazık değilmi sana ve nişanlına. . Sen önüne bak arkadaşım
İleride elbet onlarnda çocuğunun düğünü olur.Gün gelir devran döner . aynı mahallede bile olsan gelemem dersin olur biter.
Belki ileride diceksinki onlar yapıyor ben yapmiyim utansınlar vs. Ama şunu bilki kimse utanmıyor yaptığından

Arkadaşım doğru yazmışsın.Huzursuz olanların hepsinin temel sorunuda bu değil mi?
Düşünürsen kötü olursun.Etme.
Örneklerin çok bol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…