Kına gecesine gelmeyen Erkek tarafı !!

Valla buda çok doğru.Arkadaşlara kulak versin bekarlar.
O zaman herşey toz pembe görülür.Gelinlerin çoğuda cadı.
Ama cadılaştıranlar var.Siz bizlerin yaptığı hataları yapmayın mutlu huzurlu olun derim bende..

valla kendımı senın yerıne koyuyorum ne yapardım bılıyomusun madem adam ne yaparsan yap benden ayrılma dıyor ben olsam bunu kullanırdım
-bugune kadar ıstemedıgım herseyı ıstıyorum dugun ıstıyorum bunun parasını ıster sana odetsınler ıster kendılerı versınler kolay degıl cocuk evlendırmek ılerde cocuk evlendırdım dıye boburlenıcekler derdım
-annemlerı arasın annenler ben kendı esıme dostuma aıleme rezıl oldum sahıpsız gıbı 3 kısı geldınız herseye,sız kendı aılevı problemlerınızı kendı ıcınızde halledıp bana oyle gelın
-sen bır gun benden haber almadan cok rahat yasayabılıyosan ki maşallah facedende gerı kalmıyosun o zaman ayrılıncada zannettıgın kadar yıkılmazsın
-o cocugun aılesıne yakın oturmaaaa sakın kardesım
--ılerde aılene maddı yardım yapmıcaksın dıye bastan konus
--ablanın ve abının ne oldugunu anla de (ver gazı ezık gıbı kaldın burda oksuz yetım gıbı kımsesız bırı bıledaha cok ınsanla gelırdı falan de)

Kızlar mnalesef aynı binada oturucaz mafoldumben

Bende öyle dedim zaten nişanlıma , onlarında çoluğu çocuğu var sırada olanlar var.. Benden sakın düğünlerine derneklerine gitmemi bekleme adımımı atmam dedim.. Benim aileme yaşattıklarının bin katını yaşarlar inşaallah dedim..
Nişanlım benim tarafımda kızlar aileme ezdirmedim seni asla da ezdirmem diyor.. Az önce yine konuşmaya çalıştık tabi konu açıldığında ben ağlamaktan konuşamıyorum kapattım telefonu..

Aileme üzüldüğümü belli etmiyorum gülüyorum , eğleniyorum ama karar verdim erkek tarafına inat o gün kurtlarımı dökmezsem inadıma eğlenmezsem içip içip dağıtmazsam benimde adım revindell değil..

Nişanlın senin tarafındaysa problem yok işte canım ağlayıp durma şunlar için. İçine de atıp durma annenle paylaş zaten hissediyordur birşeylere üzüldüğünü sen annene anlat da bir kurtul şu içime atıyorum psikolojisinden.

Ayrıca biraz hinlik yap. Nişanlına madem öyle diyorsun ben senin hatrına onların ayıbını üstlenip onlara bilet alıyorum. Sen şimdi tekrar sor kaç kişi geliyorlar ona göre ödeyeceğim ayırttığım biletleri de. Anlarız o zaman gelmemelerinin sebebini. Blöf yap.

ayy nasıl sinir oldum anlatamam
benmde buna benzer bi olay geldi başıma
benim kına geceme eşimin tarafı gelmese daha iyiydi zaten
kına gecem saat 6daydı benim benim tarafım hep keldi komşular alan
eşimin tarafı yok kayınvalidem demişki eşime 6 da kınamı olur 7 den sonra gideriz kış saati
kaçda yapıcaktım kınayı geldiklerinde 9a geliyodu saat
kuaför paramı bile kendim verdim
ama geldiklerinde biz eğleniyoduk zaten hiç hoşgeldiniz bile demedim
kınam yakıldı gittiler zaten
kayınvalidemin surat beş karış düğündede öyleydi
sende hiç takma eğlen coşkaydirigubbakcemile2

bence bu en kötü fikir.bu aşamada böyle sorunlar yaşadığın kişilerle aynı binada oturmayı nasıl kabullenebiliyorsun.
asla düşünemeyeceğim ve taviz veremeyeceğim bi konu bu ama kişiye kalmış tabi.

benim kınam kütahyada oldu. erkek tarafı aydın/ nazillinin bi köyünde oturuyolar. Otobüs tutup köyce geldiler hepsi...
çok ayıp etmişler valla... Düğün arefesi olurmu böyle şey...
asıl mağdur olan sensin... Aileni bile karşına almışsın.. Trip atacak biri varsa o da sensin cnm... Hiç taviz verme.. Şimdiden başlama dargınlık olmasın diye aramaya... Çünkü haklı olan sensin... Eğer ararsa seni seviyodur... Ama aramazsa bence bahane arıyodur ayrılmak için...

Not: Yorumların hepsini okumadım sadece ilk sayfayı okudum..

farklı şehirlerdeyse kınaya herkes gelemez tabi ama kardeşleri gelicek heralde yakın akrabaları yengesi vs. konu komşu tabiki gelmez
nişandada aynı şekilde 1, dereceden yakın akrabaları gelmek zorunda bu aslında oğullarına değer vermediklerinin göstergesidir bence

Ahhh kızlar Ahhh aynı binada oturmayı bende istemiyorum ama elimiz mahkum şu an yeni bir ev alacak durumumuz yok.. Zaten uzun vadede değil kızlar ikimizde orda oturmak istemiyoruz işleri yoluna koyunca farklı bir ilçeye taşınıcaz..

insan bunu söylemeye utanirda baska bir yalan atar
yol parasi neymiski tutsun tutsun kisi basi 30-40tl
bumudur yani nisanlinizda pek sizin tarafinizi tutuyor gibi gözükmüyor

hakkında hayırlısı olsun madem aynı binada oturmak zorundasınız o zaman karalar bağlayıp ağlamayın nişanlın seni ezdirmeyeceğini söylesede sizde kendinizi onlara ezdirmeyin bişey olduğu zaman hakkınızı sonuna kadar savunun zor bi durum daha nişanlıyken böyle yapmaları evlendikten sonraki yaşanacakların belirtisi

Allah yardımcın olsun

haklısın cnm sonuna kadar...üzüldüm durumuna evlenecegın ınsanı secmek çok önemlıymıs gecte olsa anladım tabıkı aileside ...evlatlarının dugunu ne var ne yok herseylerını dökmelerı lazım ne demek gelmemek ...umursamıyor gıbı :umursamaz:ilerde sızın agzınız olur bana böyle böyle yapmıstınız dıye hanfendılıgını koru cnm insallah hersey ıstedıgın gıbı olur:teselli:

Zaten artık akışına bıraktım kızlar , nişanlım bana laf ettirmez ama bende salak gibi susacak değilim bende gerek kibarca gerek sert bir mizaçla hakkımı aramasını bilirim..

Ben istedimki herşey güzel olsun kimse üzülmesin kırılmasın.. Ama nerdeee.... Arzuları bilir kim bana nasıl davranırsa bendende aynı cevabı alırlar..

Ayıp ediyorlar gerçekten.
İnsan yol parasını sıkıntı mı eder böyle bir konuda.
İnş zahmet eder de aynı şehirde olan düğününüze gelirler.
Nedenleri ve bahaneleri çok komik.
Çok verici olmayın, sınrılarınızı koyun şimdiden.
Millet hep istiyor, vermeye gelince yok.
Nasıl alıştırırsanız öyle gidiyor.
Siz birşey istemedikçe, gözlerinde daha da değersiz oluyorsunuz.
Çok ta kısmayın herşeyinizi.

belkide gelirler kına gecesine bellimi olur

gerçi gelselerde o kadar laftan sözden sonra bişey ifade etmz

Şimdi çeşitli bahanelerle gelmezler,hiçbişeye karışmazlar,köşe minderi gibi takılırlar.
Evlendikten sonrada birşeylere burunlarını sokmak için binbir bahane bulurlar...

bu kadar önemli bi günde ne yapıp edip para bulmuyorlarsa, bi daha da o aileden hayır mayır gelmez
canım çok zor bi şey ama düğüne kadar toparlamaya çalış kendini,sen sinirlenince eminim daha da seviniyolardır,sen sadece kendini ve aileni düşün,bırak senin onlara ihtiyacın yok,yaptıkları kendi saygısızlıkları..
en mutlu gününü üzmelerine izin verme!
sen nişanlına ve kendine bak, umarım o da sana laf ettirmez

Bana çok saçma geldi! Ne demek durumumuz yok yaa.alsanaalsanasmile Oğulları değil mi onların evlenenklava:

bizim memleket uzak,o yüzden hem tanışma hem kız isteme hem de nişanı bir arada bizim evde yaptık biz...annemler memlekette de bir düğün yapalım istediler fakat,kayınpeder özel sektörde çalışıyor vs diye gelemeyiz dediler...nişanıma da dedesi,nenesi,anası babası ve kardeşi geldi sadece,ne bir teyze ne dayı vs.o zamanlar takmadım böle şeyleri düşünmedim.meğer takılması gerekmiş.kıymet bildirilmeliymiş biraz...hiç taviz verme,aileni mutlu etmeye eğleneye bak,her isteğini de söyle,deveyi diken....demişler

bizim memleketlerde farklıydı kayınpederim bi otobüs tuttu 50 kişiyi otobüse doldurdu otobüsle gelmeyenlerde kendi şahsi arabalarıyla geldiler hem düğünde hem nişanda eşimin kardeşlerini bırak hala gelini kızı teyze damatları vs hepsi gelmişlerdi

insan istedikten sonra kaf dağı olsun farketmez....

inşallah daha büyük sorunlar yaşamazsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…