Kına gecesine gelmeyen Erkek tarafı !!

ya bu nasıl bi mantıktır
vallaha ister kızın ister hak verin ama ben olumlu konuşamayacağım
bu bile bile kendini ateşe atmaktır
eşinizin sizi koruyacağınamı inanıyorsunuz iyide aramayıp sormayıp face giren kim
veeeeeeeeeeeee
ailesine söz geçiremiyor bi kere sizi nasıl savunacak
hemde aynı apt.oturacaksınız
bak o işiler öyle kolay olmuyor yok ben susmam ben cvp veririm kimse beni ezemez
eeee eziyorlar işte hemde bal gibi eziyorlar söze gelmeyeceklerini söyleyerek
ben seni önce hemcinsim sonra arkadaş olarak gördüğüm için bu kadar net yazdım
karar senin

Sirf ilk sayfayi okuyarak yorum yapiyorum.
Evlendikten sonra seni koruyacak erkek, sana laf ettirmeyecek, seni ezdirmeyecek erkek
ne yapar ne eder agirligini koyar ve ailesini kina gecesine getirmesini bilir!
Bos hayallere kapilma bence...
Ayrica bi bayan olarak agirligini koymalisin; üstelik bir de ailenin tek kiziymissin. Gerci ailenin
5. kizi da olsan farkli olmamali...
Ilerde bu kadar yanlis anlama ama "kolay elde edildigin" icin kendine cok ama cok kizacaksin
büyük bir ihtimalle! Ailene ve kendine hakkettiginiz degeri vermenin zamani gelmiste geciyor bile...!
Bana göre evlenecegim erkegin ailesinin kina geceme gelmemesi ayrilma sebebi, cünkü bu erkegin
karaketerini bariz bir sekilde ortaya koyuyor...
Hee, ailesi beni istemedigi icin ogullarini red etmislerdir ve bu yüzden gelmezler, o ayri konu...
Lütfen bu kadar "ne olursa olsun ama benim olsun" mantigindan cikin; ben bi genc kiza bukadar
kizmayin ama "gurursuzlugu" yakistiramiyorum! Aileniz sizi bu sekilde onlarin da onurlari cignenilenerek
evlendirmek icin yetistirmediler herhalde!

(Esimle memleketlerimiz farkli oldugu icin ve havalimani olmadigi icin otobüsle yaklasik 10 saat sürüyor,
ama buna ragmen önce tanismak icin, bir yil sonra söz icin ve tekrar bir sene sonra da kina icin arabayla
gelmislerdi ve esimin ailesi de öyle zengin falan degil! Hamama giren terler, bukadar basit!
Bunlari düsündükce sözlünün ailesinin tavri daha da bi terbiyesizce geldi...!)

Son düzenleme:
Ailen için üzüldüm öncelikle. Tek kızları başka bir aile için onları üzüyor.
Karşısına alıyor hemde bir hiç için.

Konuya gelirsek benim ailem böyle bir durum yaşansaydı o dakika kınaya gelmeye tenezzül etmiyorsanız nikaha da gelmeyin çünkü bitti bu iş der ve konuyu kapatırdı.
Ki bende bu durumda nikaha birgün bile kalsa direk iptal ederdim herşeyi.

Çok kesin ve net söylüyorum bunu. Hani başına gelmeyen bilemez durumu falan söz konusu değil. Başıma gelmeden biliyorum ne yapacağımı.

Nişanlında şu an seni korumuyor ilerde koruyacak öyle mi. Hayal bunlar inan bana. Şu an korumayan imzadan sonra hemde ailesi uzakta olan bir kadını hiç korumayaak.
Aç gözlerini şekerim üzülme sonra.

Kızlar dünden beri bir değişim yok aslında... Dün biraz aramız düzelir gibi oldu ama bakıyorum ne bir özür nede başka birşey... Hiçbirşey olmamış gibi devam ediyor konuşmaya.. Delirdim.. Cumartesi günü çeyiz almaya geliceklerdi iptal ettim.. Mesaj çektim ''Ben sana inanmıyorum artık herdefasında hiçbirşey yokmuş olmamış tavrından sıkıldım dayanamıyorum insanım ben ya bu kadar yapılmaz'' diye mesaj çektim... Ardından bir sürü mesaj çekti bana.. yalvarmalar felan.. Son mesajı şu; ''Seni kaybetmek istemiyorum, sen olmadan yapamam yaşayamam sana kavuşmak için elini tutacağım günü beklerken elimden kayıp gitmene izin vermicem.. ''..... ooffff ooofff

Düğün zamanı hep aileler arasında bir huzursuzluk çıkıyor. Nışanlının aileside fazla cimri imiş. Millet ne der diye düşünmüyorlar bile. Sen nışanlını seviyorsun, oda seni seviyor, bunuda son konuşmalarınızda belli etmiş zaten, bu yüzden artık onun ailesi gelsede gelmesede siz düğününüzü yapın. Düşmanlarınız çatlasın..

Aman diyim aman...Sakın aileler istemesede siz birbirinize yetersiniz
senin nişanlın seni çok seviyor diyenlere inanmayın çünkü kocayla bir
ilesiyle hergün evleniliyor....2 senem bitti evlilikte biraz dikkate almanı
tavsiye ederim.Ailesi cocuklarının mutluluklarını herseyın
kendı komplekslerının onunde tutsalardı zaten bunlar olmazdı
evlenırsen hersey cok daha fena olucak haberın olsun...
Bagıra bagıra gelıyorum dıyor olaylar...

bence uzme tatlı canını bu kadar yol tep etmıssın hıc gerı donme bnce esın olucak kısının senı sevdıne mınsen sen zaten ılerıde kendıne cevırırsın sende olnlara yaparsın aynısını esının elını sıkıca tutarak ılerıye daha emın adımlarla yuru onlar gelmedı dıe sen evlenmmezlık edıcen tabıkıde hayır bosver yanııııopuyorumnanaktan

seni ne kadar iyi anlıyorum ama hiiiiiiiç kendini yıpratma insan özençsiz olunca gelmiyoruz deyip kestirip atar bırak ister gelsinler ister gelmesinler çünkü sinr ola ola kendin mahvoluyosun ve bi süre sonra politikan şu oluyo değer verdik yeteri kadar artık herkes ederi kadar

canım neredeyse bütün sayfaları okudum.ve artık üstüne set çektiğim hiç hatırlamak istemediklerim tekrar canlandı gözümdesenağlama
senin şuanda içinde bulunduğun durumu üzüntünü ve stresini o kadar iyi anlıyorum ki.:çok üzgünüm:
bende 11 sne önce nişanlılık dönemimde olmıyacak problemlerden ötürü bir deri bir kemik kalmıştım.resmen ağzımın içi stresten yara olmuştu da haftalarca doğru düzgün yemek yiyememiştim.ağlamaktan göz pınarlarım kurumuştu.bunları niçin anlatıyorum?...benim gibi kendine etme diye!

nişanlının ve senin yaşın kaç bilmiyorum ama.. bu tür durumlarda yaşın etkisi büyük bence..30 a yakın bir yaşta deilseniz eğer özellikle nişanlın için söylüyorum olgunlaşmasına ,büyümesine çok var.ve ailesi ile senin arandaki dengeyi sağlayamıyorsa zaten bunu gösterir..biizm evlendiğimizde eşim 25 yaşındaydı ve o kadar ailesine düşkündiki ben hamileyken sinir krizi geçirdim.ailesi ile aynı şehirde olmamamıza rağmen telefonla bile yetişiyorlardı.bu eşim biraz büyüyüp artık kendisininde bir aile kurduğunun farkına varana kadar sürdü.TBİ BU ARADA BEN SÜREKLİ ALATTAN ALIP SABRETMEKTEN O KADAR YIPRANDIM Kİ.BUNU YAŞARKEN EŞİM NE KADAR YANIMDAYDI DİYE SORUYORUM KENDİME.NİÇİN SAVAŞ VERDİM NE KAZANDIM?DEĞDİMİ BUNCA ÇEKTİĞİM SIKINTIYA?MUTLUMUYUM PEKİ ŞİMDİ EŞİMLE ??BİR NEBZE BİZİMLE UĞRAŞMALARINI ENGELLEDİM ama??İŞ DOLAŞIP GELDİ DOĞRU EŞ SEÇİMİNE?AİLESİ BYLE OLMASINA RAĞMEN ARKAMDA BENİ SAHİPLENEN .KÖTÜ GÜNDE YANIMDA OLAN BİR SEVGİLİ OLSAYDI BU KADAR YIPRANIRMIYDIM ?HAYIR.BENİMKİDE BEN O KADAR ÜZÜNTÜ YAŞARKEN HİÇBİŞEY OLAMAMIŞ GİBİ DAVRANIYORDU .ŞİMDİ TANIDIM VE ANLIYORUM Kİ BENİM O ÇOK SEVDİĞİM ADAM MEĞER SENİN SORUN ETTİKLERİNE -SORUNLARINLA İLGİLENMEZ RAHAT MI RAHAT ADAMIN TEKİ.AMA KENDİ KAFASINDA EN UFAK Bİ PROBLEM OLDUĞUNDA SENDEN HEMEN DESTEK BEKLEYEN BENCİL ADAMIN BİRİ..

İNSANLAR GÜLERKEN BEN NİYE GÜLEMİYORUM DİYORUM?ÇÜNKİ UNUTTUM,UNUTTURDULAR..mafoldumben
aynı şehirde olmasan bile eşinin ailesi seni baştan istemeyip saygı ve sevgi göstermedimi malesef öyle devam ediyorr..SEN VE AİLEN EZİLDİĞİNLE KALIYORSUN..
NE ONLAR SENİ SEVEBİLİYO NE SEN ONLARI.BU GERÇEKTEN BİR SÜRE SONRA TAKMADIĞIN BİR KONU OLSADA SENİ İÇTEN İÇE RAHATSIZ EDİYOR.SONUÇTA ATAMIYORSUN.EŞİN VAR ARADA SİLEMİYORSUN.SADECE ÖZEL GÜNLERDEDE OLSA TEL. İLE ARAYIP KONUŞUYORSUN VE İKİ TARAFINDA SES TONUNDAKİ İSTEKSİZLİK SOĞUKLUK .İÇTENSİZLİK ENGELLENEMİYOR.İĞNELİ LAFLAR TEK TARAFLI BEKLENTİLERDE CABASI.VE İNSANIN MORALİNİ BOZMAYA YETİYOR.

ÇOK UZUN OLDU BİLİYORUM AMA DOLAYLIDA OLSA BUNUN ASLINDA BAŞTAN ÇOK DÜŞÜNÜLEREK VERİLMESİ GEREKEN BİR KARAR OLDUĞUNU BU KADAR BASİT OLMADIĞINI ANLATMAK İSTEDİM.
NİHAYET BUNUN BENİM HAYATIM OLDUĞUNU,BAŞKALRININ NE İSTEDİĞİNDEN ÖNCE BENİM NE İSTEDİĞİMİN ÖNEMLİ OLDUĞUNU,SIRF İŞLER YOLUNDA GİTSİN DİYE KİŞİLİĞİMDEN ÖDÜN VERİP EZİLMEMEM VE AİLEMİDE EZDİRMEMEM GERKTİĞİNİ ÇOK GEÇ ANLADIM. O KADAR YORULDUM,BEN BENDEN GİTTİM Kİ !!YAŞAMDAN ZEVK ALMAYAN BİR BİREYE DÖNÜŞTÜĞÜMDEN YAPTIĞIM EVLİLİKTEDE MUTLUMUSUN?SORUSUNA YANIT BULAMAZ HALE GELDİM.:1no2:

SANA TAVSİYEM SAVAŞ VERİP YORULMA!KENDİNİ YIPRATTIĞINLA KALIRSIN .AİLESİNİ UMURSAMADAN BU ADAMI NE KADR SEVDİĞİNİ VE ONUN SENİ NE KADR SEVDİĞİNİ SORGULA?CADIARZU*BIRAK O SENİ ÇOK SEVİYORSA PROBLEM HER NEYSE O ÇÖZSÜN.ONUN ÇABALARINI GÖRDÜĞÜNDE ANCAK ANLARSIN SEVGİSİNİ.ODA ARADA KALIYOR OLABİLİR.BELKİ SENİNLE AYNI DURUMDA AMA FARKLI TEPKİLER VERİYO OLABİLİRSİNİZ.ANCAK EN AZ SENİN KADAR ODA ÇABA GÖSTERMELİ.HİÇBİRŞEY YOKMUŞ GİBİ DAVRANMAMALIlmaz:SORUNLARDAN ŞİMDİDEN KAÇARSA SONRASINI DÜŞÜN??
BİLİYORUM KAFAN KARMAKARIŞIK AMA BAZI NET SORULARA NET CVPLAR ALABİLMELİSİN.UNUTMA BU SENİN HAYATIN!
UMARIM EN KISA ZAMANDA HAYATIN YOLUNA GİRER.KAFANI VE RUHUNU TOPARLARSIN:Saruboceq:

Son düzenleme:
abartmışlar gelin alıyorlarsa bazı şeylere katlanmalı gerekli.
bursa yakın mesafe hemde kardeşleri 1.derece gelmeyecklerse ne anlamı varkı

eğer olurda evlenirsen bence yine elinde bi koz olacak eşine ileride kullanacağın şunu söleyebilirsin sürekli senin ailen sana hiç değer vermedi kınana bile gelmedi seni yalnız bıraktı o da ailesini sana övemez! akannehir

Canımsınn... içimdekiler dökmüşsün resmen .. ilerde bunları yaşarmıyım diye düşünmekten baş ağrısından ölüyordum.. Ben 22 yaşındayım nişanlım 28 yaşında..

Cuma gününden beri konuşmuyorum onunla mecbur olmadıkça.. DÜn aradım en son durumun ciddiyetini anlattım .. Çok üzüldü ağlamaya başladı.. hıçkıra hıçkıra ağladı.. acımadım.. gram yumuşamadım.. cumartesi buraya gelicek artık ne olucak bilemiyorum.. geri dönüşüm yok.. ama beni gerçekten hakettiğini ıspatlayana kadar yüzüne bile bakmam.. Allah razı olsun senden yoluma bir nebzede olsun ışık tuttun..

olurmu ya o nedemeek öyle ....masraf çok olur kınaya gelemeyiz ne demek miş*

!!siz misafirsiniz yol masrafınız biz karşılıcaz '' deyin bakalım utanacaklarmı ?

bence zorla gelmelerini sağla yoksa ölene dek bu günü unutamazsın tamkadro gelecekler tabi....gurur yapma ...nişanlına böyl eolmayacağaını mahçup lacağınızı falan anlat ..

benmde kaynanam gelmemişti...o telaşta anlayamamaıştım evde misafir varmışra ....o yüzden gelemiş ben gelmeyeceğini bilseydim ....olmaz gelmeli derdim ....

canım tabiki olmaması gereken birşey ama yine senin bursa istanbul ya bana ne demeli istanbul istanbul olmasına rağmen eşimin o da zorla sadece abisinin eşi yiğeni ve büyük ablası geldi bende o gün kızmıştım niye getirdin bu pislikleri diye taşlamalı olarak tabi.
bide misafir gibi oturup gittiler o zaman üzülmüştüm ama şimdi sadece yazık diyebiliyorum herşey dünyalık değil birde ahiret var inş orda yaptıkları herşeyin hesabını sorarım.
hiç üzülme canım onlar için acı kayıp bu senin kına geceni görememeleri ve senin gibi güzel bi gelini baştacı edememeleri.

yaaa valla arkadaşım tüm bunlar aynen benimde başıma geldi insan haliyle güceniyor layıkıyla olsun herşey istiyor ama işte olamıyor. Bende şehir dışına evlendim 1 sene eşimle ayrı şehirlerden görüştük biizmki 4 saatlik mesafeydi trenle.. Ben İstanbul'da o Eskişehir'de. Annesi baştan beni istemedi ama eşim diretince mecbur kadul ettiler. Kayınvalidemin yaşı var, tansiyonu felan ama gelemeyecek kadar değil. Bunları da tanışma günü İstanbul'a eniştesi getirdi teyzesi felan geldiler hep beraber kayınpederimde yaşlı uzun yol araba kullanamıyorlar ama durumları oldukça iyi. Neyse o da geçti. Düün hazırlılları başladı ama önce nişan olacak evde yapıcaz düğünden konu açıldı tartıştık eşim bir tülü benim dediklerimi kabul etmiyordu hep annem şöle der böyle der diye ayrıldım ciddi ciddi. Sonra yine aradı etti ailem sırf ben istiyorum diye yine kabul etti. Nilana gelindi dediler biz kınaya gelemeyiz ama hiçkimse gelemezmiş annem diyo olur mu öyle şey kaynanam diyo ben hasta kadınım sanki bir iş yapcak otelde kalcak salona gelcek oturcak birkaç saat sonra yine gisip dinlencek ne var yanii.. ee dedim oğlunuz gelir anmam onunda gelebileceğini dedi yok artık dedik çünkü kınam İstanbul'da salon tutacağız ve akrabalardan bazıları sadece kınama gelebilecek düğüne gelemicek o yüzden eşimi görmelerini isterim tabii ki. Neyse eşimi ikna ettim eşim geldi başka da kimse gelmedi. Kaynanam hanımefendi bizim oturacağımız evde oturmuş daha önce sonra başka yere taşınmışlar burası boş bize yaptılar ama 2 oda bir salon. Yarın bir gün çocuk olacak zor olacak diye düşünen yok önce burada o oturacakmış öbür ev şehir dışında diye kendi zevkine göre eşya almış biz başka vde oturacaktık ama sonra kayınpederim vazgeçince eşyalar bize kaldı ama zerre kadar benim zevkimn değil, evim dar, yatak odama şifonyer, tuvalet aynası hiçbişi sığmadı. Bir gardırobum vardı kullanışsız herşey üst üste yenidini daha yeni yaptırdım. Perdelerinden koltuklarına, mutfağına hiçbiri benim beğenim değil, salonumun koltukları açılmıyor, oturma odam çocuk odası olacak oraya dığan tek açulan koltuk kalkacak ee benim gelen misafirim nerde yatacak bunu düşünen yok.. Çeyizim için bir araç bile göndermediler onca çeyizi kırılacak şeyi kargoyla gönderdim düşünün artık binbir dua ederek kırılmasın diye şükür ki alın teri hiçbiri kırılmadı dökülmedi.. Ben herşeyiim yaptım kaynanam bana sormadan eski tabaklarını eşyalaını getirmiş koymu, geride gönderemedim oysa biz evde kendi kullanacaklarımızı kendimiz zevkimize göre alacaktık bir misafir takımımı kendim aldığımdan zevkime göre bir de çeyizim.. onun koyduğu şeylerden benim yeni birşey alıp koymaya yerim kalmadı.. ama ses çıkarmadım hangi gelin bunları kabul ederdi acaba şükür ki eşim evlendikten sonra çok değişti annesine ezdirmedi hep yanımda oldu. Ufak tefek şeyleri hallettik..

Bursa -ist. arası ne kadar uzak ki para bahane ediliyor..En azından ablaları ve kayınvalide gelmeli..diret valla..üste çık..

kusura bakma ama galiba bunlar seni istemiyor:1no2: acaba gelenler gercek kardesimiydi? valla insanin aklina hersey geliyorkafamçokkarıştı ne olursa olsun böyle seyler hayatta bir kere oluyor. insan evladinin mutlulugunu paylasmak istemez mi? siz bu aileyi arastirdiniz mi?

ne kınası ne nişanı yaa...
kendin bir yüzük alır takarsın tamam işte.
bu ne be.
dayısı dıdısı vıdısı.

sizin orda öyle mi oluyo düğünler? :1closedeyes:

Bursa olduğunu okuyunca çok şaşırdım , siz hepsini misafir etmeyi göze alıyorsunuz davet ediyorsunuz yol parasını bahane edip gelmiyorlar , kendilerini rezil etmekten başka bişey yapmamışlar. Yazık nişanlın da mahçuptur.. Bu arada burdan nişanlının ailesine söz geçiremediğini de çıkarabilirsin canım ki bu herşeyden daha vahim bana göre..
Evlenirsen dediğin gibi sende onların ne ölüsüne ne dirisine git diycem demesine ama nişanlın buna izin verir mi bilemiyorum.. boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…