Saç Rengi ve Saç Boyama kına ile saç boyama

Aktarlarda kina tasi var rengini koyulastiriyor. Kinanin icine ezerek to taline getirerek yapiyordum .Ayarlamasini yapabilirseniz cok guzel bir renk tutturabilirsiniz.Ben yapiyordum, bazen cok koyu , siyaha yakin oluyordu.Miktarini ayarlamak onemli .
Zeytin yagi da koyarsaniz saça cok guzel parlaklik veriyor.

Bende kinayla saçımı boyuyordum annem içine çay zeytin yağ beslersin diye yumurtada koyardı

Babaannem ceviz yaprağını ezer toprağa gömer 5 gün sonra çıkartır, demlenmiş çay karıştırılmış kınanın içine koyardı. Ama saçları öyle kızıl öyle güzel olurdu ki. Bir deneyin belki sizin de olur.
Azıcık da zeytinyağı koyardı bu arada.

Kinanin saci beyazlattigini soyleyenler var ama ben inanmiyorum saci beyazlatan boya cunku kinada hidrojen paroksit yok boyada var
O madde sactaki melanin (ana rengini veren pigmet)i cekip var olan rengi vererek boyuyor surekli paroksite maruz kalan sacta zamanla melanin uretmiyor yas faktoruylede dahada artiyor ozellikle sari tonlarinda daha cok kullanilan bir madde

Bakiniz kinada ortaya cikaracaginiz ton max ayni rengin acik koyu 3 tonu boyada maviden pempeye herseye boyarsin bu yuzden bir cok kisi boyayi tercih etmeyebiliyor
kizillik icin kirmizi pancar ve nar kullaniyorlar bildigim sarapta alkol olacagindan etkilesimi ne olur bilemedim kina yakanlar var sac bolumunde onlar daha tecrubelidir birde bazi aktarlarda tona gore paketlenmis satislar var kiminde papatya var kiminde ceviz kabugu gibi malzemesi hazir kaynatip kinayi ekliyorlar oyle bir aktara danisin isterseniz

Kınanın üstüne boya tutmuyor diye biliyorum. Yani kına yapmak bence büyük bir karar, sonradan vazgeçmesi zor.

Kınanın üstüne boya tutmuyor diye biliyorum. Yani kına yapmak bence büyük bir karar, sonradan vazgeçmesi zor.
Eskidenmis oda kuaforler hallediyor simdi denk geldim ben akitip (oda kimyasal islem hos)ne istiyorlarsa boyuyorlar sadece boyada istedigi ton hemen ilk boyada tutmuyormus

Beyaz sarap olmaz, kirmizi olmali.

Kahverengi kina kullaniyorum ben. Sarap kullanmayin sakin , onun yerine pancar , ceviz kabugu kullanabilirsiniz. Insallah troll beslemiyoruzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…