- 17 Aralık 2011
- 29.255
- 37.330
- 798
boya tutmaz ama limon suyu ve yumurta sarisini karistirip sacinizda yarim saat bekletip yikayin akacaktir.tum saca surun amaHanımlar saçıma kına yaktım egzama için ama çok çiğ bir kırmızı oldu. Akıtmak mümkün müdür bunu ya da boya tutar mı, bilen var mı?
malesef oryal degmeden kına acılmaz kına övüldügü kadar güzel veya dogal degil bence boya daha iyiHanımlar saçıma kına yaktım egzama için ama çok çiğ bir kırmızı oldu. Akıtmak mümkün müdür bunu ya da boya tutar mı, bilen var mı?
Egzamaya çok iyi geliyor ama rengi maalesef tutturamadım bu sefer.malesef oryal degmeden kına acılmaz kına övüldügü kadar güzel veya dogal degil bence boya daha iyi
kına zor bu yonden bazen cok kızıl bazen cok siyah oluyor daha yeni yaptıysanız benim şahsi fikrim öncelkle ne renk istiyosunuz? egzamayı gecirmek icinde dermatologa görünüp şampuan ilaç alımı gerek onun için. beyaz sabun cok iyi akıtır vekepek şampuanıda akıtıyor bol bol yag bakımıda alır akıtır diye dşünüyorumEgzamaya çok iyi geliyor ama rengi maalesef tutturamadım bu sefer.
açıcı oryal istemezseniz garnierin 11.1 boyası var 4 tona kadar açıyor zarar vermeden en iyi yol buEgzamaya çok iyi geliyor ama rengi maalesef tutturamadım bu sefer.
Şampuan ve ilaç kullanıyorum zaten ama geçmiyor. Çok teşekkür ederim deneyeyim onları. Kahve istiyorum, doğal rengi gibi.kına zor bu yonden bazen cok kızıl bazen cok siyah oluyor daha yeni yaptıysanız benim şahsi fikrim öncelkle ne renk istiyosunuz? egzamayı gecirmek icinde dermatologa görünüp şampuan ilaç alımı gerek onun için. beyaz sabun cok iyi akıtır vekepek şampuanıda akıtıyor bol bol yag bakımıda alır akıtır diye dşünüyorum
Aslında türk kahvesi filan ceviz kabugu katıyorlar kınanın icine şems arslanın öyle bi kına tarifi vardı birde bitkisel boyalar oluyor aktarlarda onu denedinzmi höŞampuan ve ilaç kullanıyorum zaten ama geçmiyor. Çok teşekkür ederim deneyeyim onları. Kahve istiyorum, doğal rengi gibi.
Hint ve kakao yağı koyduk koyu olsun diye ama kızıl oldu. Dibi iyi de uçlar çilek kırmızısı gibi :/Aslında türk kahvesi filan ceviz kabugu katıyorlar kınanın icine şems arslanın öyle bi kına tarifi vardı birde bitkisel boyalar oluyor aktarlarda onu denedinzmi hö
Çilek kırmızısı en kötü ya cok cırtlak durur kına zaten kızıl ya kızıl olur n koyarsan koyHint ve kakao yağı koyduk koyu olsun diye ama kızıl oldu. Dibi iyi de uçlar çilek kırmızısı gibi :/
Çilek kırmızısı en kötü ya cok cırtlak durur kına zaten kızıl ya kızıl olur n koyarsan koy
Hayir canim bence akitmana gerek yok ilk yaktigimda benimde oturmamisti her yikamanda akar sonra tekrar yap renk 3 -dort kinadan sonra oturuyor birde sen nerenk istiyorsun neler karistirdin kinaya sac rengin ne yazarsan malzemelerine farkli birsey eklemen gerekebilirHanımlar saçıma kına yaktım egzama için ama çok çiğ bir kırmızı oldu. Akıtmak mümkün müdür bunu ya da boya tutar mı, bilen var mı?
Çay ve faydalı yağ karıştırdım. Hint kakao zeytinuağı Melisa gibi..Hayir canim bence akitmana gerek yok ilk yaktigimda benimde oturmamisti her yikamanda akar sonra tekrar yap renk 3 -dort kinadan sonra oturuyor birde sen nerenk istiyorsun neler karistirdin kinaya sac rengin ne yazarsan malzemelerine farkli birsey eklemen gerekebilir
Ceviz kabugu aktarda satiliyor kahve tonu defne yapragı koyulastirir yaglar renk vermezde ceviz kabugu defne yapragi koymustum ben annemin onerisiydi kahve rengi oldu kizilik yansima isikta yapiyordu ve nekadar cok tutarsan renk koyulasiyorÇay ve faydalı yağ karıştırdım. Hint kakao zeytinuağı Melisa gibi..
Ceviz kabugu aktarda satiliyor kahve tonu defne yapragı koyulastirir yaglar renk vermezde ceviz kabugu defne yapragi sirke koymustum ben annemin onerisiydi kahve rengi oldu kizilik yansima isikta yapiyordu ve nekadar cok tutarsan renk koyulasiyor birde karanfil atiyolar ama koyulasmasi icinmi bilmiyorum
Az kaldı atıcam :)Resim bekliyoruz after before :)
En az 6 saat kalması lazım Hayır yakmiyor saçıÇocukken yakardı annem saçımıza. Mis gibi kokusu geldi. Hiç boyatmadim. Tercih etmedim. Okuyunca benim de yakasim geldi. Ne kadar süre tutacagiz yakınca kınayı? Uzun süre kalınca saç tellerini yakıyor diye biliyorum ama. Süresi önemli galiba.
Boyaliysa uclari kestirmek gerekiyor ben ilk yaptigimda uclari boyaliydi turuncu olmustu cilek kirmizisina raziydimUçları kestireceğim mecbur galiba. Çok teşekkür ederim yardımınız için..
nasi bir ton cikiyorSelam ben kınanın sürekli yapılırsa yararı olan bir ürün olduğunu düşünüyorum ,ben saçıyla çok oynayan ve bayağı saç kaybı yaşamış biriyim ,öncelikle düzgün yaparsan kızıl da seviyorsan çok güzel oluyor ,benim saçım kestane yani koyu renk ve az da beyazım var ben buna göre yaptığımı paylaşıyım ;
Şarabı mantıklı bulmadığım için yapmıyorum onu hemen söyliyim ve ben ayda bir yapıyorum yaptıkça saç güçleniyor benimki öyle en azından ben de bu tarifi kuaförde saçını hangi boyayla boyandığı bilgisini sorduğum bir bayandan almıştım :))
*** hibiskus tüm aktarlarda var yaprak yaprak koyu renk bir bitki ilk önce bir su bardağına bir çorba kaşığını dolduracak kadar hibiskus bitkisi koyup üzerine ocakda kaynayan suyu alıp sıcak sıcak döküyorum ve hemen üzerini kapatıyorum 15 dakika bekliyorum
*** sonra cam derin yemek kabı olabilir kaba kınayı toz halinde döküp TAHTA kaşıkla yavaş yavaş beklemiş hibiskusu döküp karıştırıyorum (yaprakları içine girmese iyi olur) ben kına kıvamını koyu tutuyorum koyudan kastım patetes püresi gibi ama iyice karıştırmak gerek ,
*** en son üzerine 1 çay kaşığı tuz ve yarım limon(suluysa yarım değilse 1 limona kadar yapıyorum ) sıkıp üzerine saçlarıma boya spatulasıyla sürüyorum tabi koyu olduğundan boyadan kat kat fazla kalın bir tabaka oluyor ,
*** bazıları zeytinyağları yada çeşitli yağlar koyuyor ama ben koymuyorum zaten saçım yağlı tip onları koyup iyice yağlandıramam
*** bitince başıma bone ama poşetlerden değil çünkü terletiyor ve tutmasını engelliyor diye pamuklu gibi kumaş gibi boneler varya boyaların içinden çıkan onlarla bonem yoksa evdeki atılacak bir tsört yada eski bir çarşafı kesip saçımı kapatıyorum ,
*** kınam 8 yada 10 saat kalıyor ,hatta bugün de yaptım ama dışarda işim çıktı başıma bere geçirip carrefour gittim:)hem zaman geçiyor hemde dayanamayıp erken yıkama isteğim azalıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?