- 8 Haziran 2010
- 2.802
- 8.293
- 158
Onu bilmiyorum ama uyarı yapmak isterim kına saça değdi mi bir daha kınayı akıtana kadar boya tutmaz ve akıtmak da o kadar kolay değil çok tecrübeli olmayan biri saçını yakarMerhabalar saçımı kına ile boyuyacagim Kızıllık katmasi için içine şarap koyucam bir zararı olur mu ?
Evet koyu kumral. Su yesil olan toz kinalardan kullaniyordum. Demlenmis cayi goz karari koyuyordum ama ne kadar cok koyulursa o karar etkisi olur diye dusunuyorum. Resimdeki renk tonunda oluyordu benim sacim. Birde sunu soylemeden gecemeyecegim. Kina saci beyazlatir saci kurutur vs diyorlar ama ben buna inanmiyorum. 20 yasimdan beri sacima kina yakarim yasim 30 oldu ve beyaz sacim yok. Ayni zamanda kinanin sacima kattigi canlilik ve parlaklik gerekten mukemmel. Sac dokulmesi sikayeti olanlarada siddetle tavsiye ediyorum. Sacina hem boya hem kina uygulamis biri olarak soyluyorum kinayi mutlaka deneyin.Saç renginiz koyu kumral mı?
Hangi renk kınaya ne kadar çay kattınız?
bizim burda kinagulu denen bi sey var kinaya katiliyo ve kinaya kirmizilik veriyo ayni boyle oluyor sacEvet koyu kumral. Su yesil olan toz kinalardan kullaniyordum. Demlenmis cayi goz karari koyuyordum ama ne kadar cok koyulursa o karar etkisi olur diye dusunuyorum. Resimdeki renk tonunda oluyordu benim sacim. Birde sunu soylemeden gecemeyecegim. Kina saci beyazlatir saci kurutur vs diyorlar ama ben buna inanmiyorum. 20 yasimdan beri sacima kina yakarim yasim 30 oldu ve beyaz sacim yok. Ayni zamanda kinanin sacima kattigi canlilik ve parlaklik gerekten mukemmel. Sac dokulmesi sikayeti olanlarada siddetle tavsiye ediyorum. Sacina hem boya hem kina uygulamis biri olarak soyluyorum kinayi mutlaka deneyin.
Yalnız boya alıp boyamayı bende biliyorum. Kimyasal sürmek istemiyorum .Kına ve şarap mi ?
Aniden gelen kaç para ulan bi boyaaaa diye bağırma isteği
Yalnız boya alıp boyamayı bende biliyorum. Kimyasal sürmek istemiyorum .
Çok güzel anlatmışsınız. Deneyecegim inşallah. Saç rengimiz de durumlarımız da aynı.Selam ben kınanın sürekli yapılırsa yararı olan bir ürün olduğunu düşünüyorum ,ben saçıyla çok oynayan ve bayağı saç kaybı yaşamış biriyim ,öncelikle düzgün yaparsan kızıl da seviyorsan çok güzel oluyor ,benim saçım kestane yani koyu renk ve az da beyazım var ben buna göre yaptığımı paylaşıyım ;
Şarabı mantıklı bulmadığım için yapmıyorum onu hemen söyliyim ve ben ayda bir yapıyorum yaptıkça saç güçleniyor benimki öyle en azından ben de bu tarifi kuaförde saçını hangi boyayla boyandığı bilgisini sorduğum bir bayandan almıştım :))
*** hibiskus tüm aktarlarda var yaprak yaprak koyu renk bir bitki ilk önce bir su bardağına bir çorba kaşığını dolduracak kadar hibiskus bitkisi koyup üzerine ocakda kaynayan suyu alıp sıcak sıcak döküyorum ve hemen üzerini kapatıyorum 15 dakika bekliyorum
*** sonra cam derin yemek kabı olabilir kaba kınayı toz halinde döküp TAHTA kaşıkla yavaş yavaş beklemiş hibiskusu döküp karıştırıyorum (yaprakları içine girmese iyi olur) ben kına kıvamını koyu tutuyorum koyudan kastım patetes püresi gibi ama iyice karıştırmak gerek ,
*** en son üzerine 1 çay kaşığı tuz ve yarım limon(suluysa yarım değilse 1 limona kadar yapıyorum ) sıkıp üzerine saçlarıma boya spatulasıyla sürüyorum tabi koyu olduğundan boyadan kat kat fazla kalın bir tabaka oluyor ,
*** bazıları zeytinyağları yada çeşitli yağlar koyuyor ama ben koymuyorum zaten saçım yağlı tip onları koyup iyice yağlandıramam
*** bitince başıma bone ama poşetlerden değil çünkü terletiyor ve tutmasını engelliyor diye pamuklu gibi kumaş gibi boneler varya boyaların içinden çıkan onlarla bonem yoksa evdeki atılacak bir tsört yada eski bir çarşafı kesip saçımı kapatıyorum ,
*** kınam 8 yada 10 saat kalıyor ,hatta bugün de yaptım ama dışarda işim çıktı başıma bere geçirip carrefour gittim:)hem zaman geçiyor hemde dayanamayıp erken yıkama isteğim azalıyor.
Cnm ben senin dedigin gibi sarı boyamin uzerinden 4-5 ay gecti kina yaktim ilk yaktigimda boyali kisimlar kurudu turuncu renk oldu dogal sacim uzerine olan kına rengi daha hostu. Kinayi 2. Yakisimda boyali kisimlarda koparak dokuldu kestirdim suan kina yapiyorum kina rengi oturdu kesimi şekilsiz olsada kendi sac rengim zanediyorlar dikkat cekiyor uzayinca daha guzel durucagini dusunuyorumOlabilir hiç hatırlamıyorum çok uzun zaman oldu. Peki en son 3-4 ay önce boyanan saça kına tutar mı? Kına yaktığım zaman saçlarım ışıl ışıldi baya matlasti acaba yine mi denesem ben de
aldigin kina iran kinasi miydi?Selam kızlar ,
Kına rengi konusunu sanırim bir mantık gelistirerek aştim
Ilk zaman aktardan her duydugumu fazlasiyla aliyordum. şarap vs bende deniyecektim hatta vazgectim bir sise sarabi kaynatip koymak ciddi masraf bana gore gereksiz o rengi veren daha ucuz seyler var pahali olmasi yada cok malzeme koymak daha iyi diye birsey yok otlar kaynatmadan veya kaynatinca rengini veriyor. Ona gore ayar yapabilirsiniz
Benim asil merak ettigim gercek kinayi nasil anlariz 2 sefer aldim ikisi birbirinden baska birini yaktigimda aksama kadar bekledim zor tuttu rengi hemen durulandi 2. Aldigim kina sacima yapisti zor durulandi hemen renk verdi bunlarin hangisi gercek
Adıni bilmiyorum ama zor durulaniyor ellerimle surdum kinayi basima 10 dkda bayağ kina tuttu ellerim icinde boyami katilmis olabilirmi rengi koyu yesil degilaldigin kina iran kinasi miydi?
kina baya baya akan bi sey oyle hemen durulanmaz
gercek kina asker yesili olur bu arada
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?