Kına

Merhaba
Kınaya gitmeyip düğün için gitseniz bile düğün öncesi aileden yakınlarınızla illaki biraraya geleceksiniz aynı ortamda bulunacaksınız. Ya kınada virüsü kapan birisinden daha sonra da gittiğinizde siz kaparsınız?
Hiçbişey sizden ve bebeğinizden önemli değil bence iyi düşünün.

bir tanıdığım var

adam tam Mart ta nikah yaptı instagram resim vs attı

neyse sonra tarlalarda dış çekim vs

bayramda şehir şehir gezdiler gelin hanımla

bu haftasonu da düğün yapmışlar

onlarca fotoda bir tane maske yoktu

sonra da balayına tatile gitmişler

yine fotolar yağıyor da maske yok

konu sahibi canının kıymetini bil, Kazen in yazdıklarını oku
Damdan bu kadar olur tarihleri bile örtüşen gelin var tanıdığım. Engelledim engelleyeceğim az kaldı. 🙄

Gerçekten artık yapmayın vallahi dayanacak gücümüz kalmadi. Çok yorulduk tükendik bir hafta evde kalayım dedim izin bile alamadım esnek geldi belki nöbetler azalır dedim bize oda yapilmiyor kendimi geçtim bana bulaşsin korkmuyorum evde kronik hastası annem var babam var lütfen ya milletin deli gibi evlenesi tuttu bu sene gitmeyin lütfen gitmeyin.

Kına açık alandaydı eşimin de işine geldi hamileliğin son zamanları diye bahane etti.gidemedim sonuçta kaldım evde .Orda herkes eğlenirken ben evdeyim.Düğüne Allah nasip ederse gidecem inşallah ama ben gidemiyorsam kına iptal olsaydı.Sabahtan beri ağlıyorum
Bu mesaj bugüne ait olamaz en son 2019'da felan böyle düşünüyorduk yada şaka olmalı.Bu ne rahatlik arkadas nasil eglenebiliyosunuz okullar acilmiyor insanlar yakinlarini kaybediyor.Hamilesiniz birde.Pes

Düğüne ya da kınaya pandemi yüzünden gidemiyor olmalıydınız yol yüzünden değil.
Bir de "Eğleniyorlar." yazmışsınız. Cidden eğlenebiliyorlar mı?

Marttan bu yana biri kardeşimin olmak üzere ailemden 2 nişan bir de düğün iptal edildi. Inanın hiç eğlenemiyoruz.

Bunca insan boşa yazmış, boşa örnek vermiş, boşa anlatmış. Hala sabahtan beri ağlayıp, eğlenemedim diye üzülüyorsunuz. Bir tek size hak veren mesaja cevap veriyorsunuz.
Sizler gibi düşünenler yüzünden sevenlerini toprağa gömenler var. Yapmayın, kendinizi de bebeğinizi de üzmeyin.

DÜĞÜNLERE, ÜLKE GENELİNDE YASAK GELİYOR...

İçişleri Bakanlığı'ndan koronavirüs genelgesi! Düğünlerle ilgili flaş karar

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulunun bugünkü toplantısında alınan tavsiye kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine “Covid-19 Tedbirleri” konulu ek genelge gönderdi. Genelgeye göre, daha önce 14 ilde izin verilmeyen sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere , 4 Eylül Cuma gününden itibaren ülke genelinde yapılmasına müsaade edilmeyecek.

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek, düğün ve nikahlar en fazla 1 saatte tamamlanacak

Nikah merasimi şeklindeki düğün veya nikahlarda oyun oynanması ve dans edilmesine, toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı yapılmasına izin verilmeyecek

Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak

Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisinin görevlendirilmesi sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

Bu akşam kardeşimin kınası var malesef iptal olmadı çünkü ben gidemiyorum.Hamileliğin son haftalarındayım diye gelme dediler eşimin de işine geldi tabi.3 saatlik yol.Kalabalık olabilir pandemi de diye gerçi açık alanda.Sonradan pişman olur muyum?içimde kalır mı?Şartları zorlasa mıydım?Düğün cumartesi ona gidecem Allah’ın izniyle 3 saatlik yolda o da.Acaba iyi mi yaptım kötü mü?
Niye içinizde kalsın sağlığınızdan değerli mi? Aklı olan düğüne falan gitmez.

Düğünsüz evlenen gelinler de gerizekalı dimi. Gitti takılarım. :D
Yok onlar aklı başında insanlar.
Takıyı takacak insan nikahtan da takar. Bana düğün davetiyesi gelse şu zamanda gitmem. Ailemi de göndermem. Milletin düğün sevdasına canımdan olamam.

Back
X