Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Kayınvalidenizin üyeliği olsaydı "2 yıl önce kınada söylenen sözleri unutamıyorum, o cümleyi atlatamıyorum" diye konu açar mıydı acaba?

Ortada sizin açınızdan bir dert göremedim. Kadın lafı yemiş oturmuş, hoş olmamış.
Aynısı annenize yapılsa gülmezdiniz.
Annem asla böyle bir rahatlıkta bulunmaz.Bulunsaydı zaten bu tarz şeyleri normal görürdüm.Bunun aynısı istemede de oldu ve o kadar çay demlendi ki istedikçe istediler.Teyzemler oturup bir lokma bile yiyemediler.

Ben her ne olursam olayım 30 kişilik gittiğim bir yerde yemek yiyip sonrasında çay istemem.Bana misafirlikte annem her zaman canın ne istiyorsa evdeyken söyle tamam mı diyerek büyüttü.Ve atasözü demiş ki misafir umduğunu değil bulduğunu yer.Halamın lafı ise evet ayıp.Bana göre kv ve halamın yaptığı ikisinin de ayıp olmuş.Misafir düzeyliyse ve misafirliğini biliyorsa ben zaten hizmetimi yaparım.
He herkesin kendine göre yanlışları doğruları var ben misafiri ne şekilde ağırlıcağımı bilirim o konuda öneriye ihtiyacım yok zaten konu ben değilim.
kayınvalıdem boyle ozel zamanlarda topluca geldıgınde cay var mı veya kahve varmı dese asla yanlıs anlamazdım . bu arada kayınvalıdemle pek anlasamam soyleyeyım hanı bırbırımızı cok sevmeyız buna ragmen bunu sorsa asla yanlıs anlamazdım aksıne tabıkı hemen getırıyorum derdım. ya bır soda var mı ya da hazırda cay varmı dıye sormak ayıp degıl evınıze yemeklı alacak kadar yakınsınız ve ozel bır gun bugun hergun 30 kısı gelmıyor sonucta :) uzun yoldan da gelen olduysa caysız zor olur bunu zaten evın sahıbı dusunur cayı ocaga koyar ısteyen alır zaten . ogunler evın kapısı herkese acık olur kapanmaz gelır gıderler . evde bu ıslerle ılgılenen hep sıkayetlenecekse apartman gorevlısının esınden yardım rıca edebılırdınız ucret karsılıgı veya yardımcı kadınla anlasabılırdınız ben oyle yaptım 2 tane yardımcı kadın geldı mutfak bulasık servısle ılgılendı.

yanı kayınvalıde de kotu nıyet yok olsa burda hepımız gomerdık onu emın olun

Annem asla böyle bir rahatlıkta bulunmaz.Bulunsaydı zaten bu tarz şeyleri normal görürdüm.Bunun aynısı istemede de oldu ve o kadar çay demlendi ki istedikçe istediler.Teyzemler oturup bir lokma bile yiyemediler.
ya ıyıde ben ıstemezdım annem ıstemezdı deyıp durmussunuzda o sızsınız herkes sızın gıbı olmak zorunda degıl. bırınden bırsey ıstemek ayıp degıl arkadaslar aksıne sızı samımı bulmus demektır bukadar kucuk seylerden mevzu cıkarmayın kotu sozu kotu bakısı elestırısı hakaretı yalanı olmadıktan sonra ne olacak bunlar sorun degıl yanı gercekten cok degısık. bunu sorun olarak gormek bızımde aklımıza bıle gelmıyor oyuzden garıpsıyoruz hanı sız bız ıstemezdık deyıp karsı tarafı hatalı buluyorsunuz ya bızde oyuzden bızım aklımıza bıle gelmez deyıp sızı hatalı buluyoruz.

bıraz rahat olun ya bu dunya sıze zor gelır

Siz 1 yıldan fazladır evli değil misiniz? Oturup düşündünüz bu ara çok dertsizim ne bulsam da dertlensem diye bunu mu buldunuz? Olan olmuş biten bitmiş hala haklı olsa ne kayınvalide haklı olsa ne? Gerçekten derdi olupta konu açanlara hakaret bu konu. Herkes sizin gibi fi tarihinde yaşananları paylaşmak istedim adı altında konu açarsa yandık bu forumda

ama tavsan bu kadar yuk bu kadar agır gelıyormus madem neden ozaman yemeklı yapmıslar. altından kalkabılecekse yemek verır yemek verene bır cay zor gelmez kı
ben sozumde de nısanımda da yemeklı oldu dugunume gelenler ıcınde bızım taraf mısafırler once bızım evde toplandı yemekler yendı caylar ıcıldı oyle evden cıkıldı hıc yuk gelmedı sozumde 70 nısanda 150 kısıydık dugunde sayısını hatırlamıyorum bıle
boyle seylerde agırlama yapacaksanız herseyı dusunursunuz ona gore kendınızı ayarlarsınız zaten bu sey gıbı mesela yemek verıyor su yok . su ısteyene servısımız yok demek gıbı suyada bardak cıkıyor :KK70: yapmaya yapıyorsun tam yap zor gelıyorsa yapma ozaman derler adama . gosterıs mı nedır sırf adı yemek yedırmıs olsun dıye mı yapıldı ozaman yoksa mısafırlerı agırlayalım dıye mı yapıldı

sizi çok art niyetli gördüm gösteriş olarak yaptık evet.

sizi çok art niyetli gördüm gösteriş olarak yaptık evet.
sızde herseyı fazla art nıyetlı goruyorsunuz aman yarabbı
nıye konu actınız kı ozaman anlamadım ben
sıze ıyı forumlar ne dıyeyım

ya ıyıde ben ıstemezdım annem ıstemezdı deyıp durmussunuzda o sızsınız herkes sızın gıbı olmak zorunda degıl. bırınden bırsey ıstemek ayıp degıl arkadaslar aksıne sızı samımı bulmus demektır bukadar kucuk seylerden mevzu cıkarmayın kotu sozu kotu bakısı elestırısı hakaretı yalanı olmadıktan sonra ne olacak bunlar sorun degıl yanı gercekten cok degısık. bunu sorun olarak gormek bızımde aklımıza bıle gelmıyor oyuzden garıpsıyoruz hanı sız bız ıstemezdık deyıp karsı tarafı hatalı buluyorsunuz ya bızde oyuzden bızım aklımıza bıle gelmez deyıp sızı hatalı buluyoruz.

bıraz rahat olun ya bu dunya sıze zor gelır

arkadaş bana olay sizin anneniz olsaydı öyle olmazdı demiş.ben de annemin böyle bir şey yapmayacağını söylüyorum.herkes bizim gibi olacak diye bir şey de söylemiyorum.kendilerince haklı olabilirler diyorum.siz gereksiz bir şekilde gelmiş saldırmaya savunmaya çalışıyorsunuz.ben zaten konumda ikisinin de hatalı davrandığını söylüyorum.sizin burada ders verir gibi konuşmanız sizin gibi düşünmem konusunda olumlu bir etki yaratmıyor.çünkü ben böyle büyüdüm gittiğim misafirlikte bir şey istemem,isteyemem.

arkadaş bana olay sizin anneniz olsaydı öyle olmazdı demiş.ben de annemin böyle bir şey yapmayacağını söylüyorum.herkes bizim gibi olacak diye bir şey de söylemiyorum.kendilerince haklı olabilirler diyorum.siz gereksiz bir şekilde gelmiş saldırmaya savunmaya çalışıyorsunuz.ben zaten konumda ikisinin de hatalı davrandığını söylüyorum.sizin burada ders verir gibi konuşmanız sizin gibi düşünmem konusunda olumlu bir etki yaratmıyor.çünkü ben böyle büyüdüm gittiğim misafirlikte bir şey istemem,isteyemem.
yolunuz bahtınız acık olsun :D

Kafama takmadım. Dert etmedim diyorsunuz o zaman konunuzu neden bdvye açtınız. Konuyu burda görenlerin bunu düşünmesi normal değil mi? Muhabbet olsun diye açtınız madem bunun için kk de daha uygun bölümler var.. oralardan birisine taşıtsanız konunuzu daha uygun olur. Herkese açıklama yapmak zorunda kalmazsınız..

Evet bizim toplumumuzda misafir bulduğunu yer ama ev sahibinden birşey istendiğinde de meşhur Türk misafirliğimiz adına terbiyesizce terslenmez... halam zaten sivri dilli diyorsunuz ben olsam misafirlerimi ağırlayacak kişiyi daha özenli seçerdim çünkü halanız bir nevi sizi temsil ediyor. Verdiği cevapla yemeğide gönülsüz verdiğiniz izlenimi uyandırmış..

ama tavsan bu kadar yuk bu kadar agır gelıyormus madem neden ozaman yemeklı yapmıslar. altından kalkabılecekse yemek verır yemek verene bır cay zor gelmez kı
ben sozumde de nısanımda da yemeklı oldu dugunume gelenler ıcınde bızım taraf mısafırler once bızım evde toplandı yemekler yendı caylar ıcıldı oyle evden cıkıldı hıc yuk gelmedı sozumde 70 nısanda 150 kısıydık dugunde sayısını hatırlamıyorum bıle
boyle seylerde agırlama yapacaksanız herseyı dusunursunuz ona gore kendınızı ayarlarsınız zaten bu sey gıbı mesela yemek verıyor su yok . su ısteyene servısımız yok demek gıbı suyada bardak cıkıyor :D yapmaya yapıyorsun tam yap zor gelıyorsa yapma ozaman derler adama . gosterıs mı nedır sırf adı yemek yedırmıs olsun dıye mı yapıldı ozaman yoksa mısafırlerı agırlayalım dıye mı yapıldı
Tamam da siz bu servisi kendiniz yapmışsınız, konu sahibi de tercih etse verebilirdi, ama tercih etmemiş, bu durumda sorulmaz, istenmez. Yani yemege gittiğiniz evde ev sahibinin hazırladığı menüyü yer kalkarsınız demi, size sunulanın dışında bişey istemezsiniz. Demekki yok ki onunuze konulmamistir. Misafirlikte ev sahibinin tercihine saygi duyulur, o var mi bu var mi diye sormak gorgusuzluk olur. Ayrica cay su gibi bisey degil, kıyas cok saçma.

sızde herseyı fazla art nıyetlı goruyorsunuz aman yarabbı
nıye konu actınız kı ozaman anlamadım ben
sıze ıyı forumlar ne dıyeyım
neden sıkışınca neden konu açtınız o zaman diye soruyorsunuz?siz düşüncenizi belirttiniz zaten ama başkalarına verdiğim cevaplara kadar alıntılayıp bana polemik yaratır şekilde konuşmaya devam ediyorsunuz.sizin düşüncenizi anladım saygı da duyuyorum.ama gösteriş için yaptılar demek ki diye burada bu şekilde tahrik etmeniz hoş mu?konu açtım diye buna susmam mı gerekiyor?benim babam durumu olmamasına rağmen bir sürü masraf yaptı o kadar kişiye türlü çeşit yemek verdi.emin ol bunu gösteriş için de yapmadı sırf insanlar 3 saatlik yoldan geliyor yine de ayıp olmasın karınları acıkır diye yaptı.üstelik kınada pohaça pasta börek içecek olmasına rağmen.çayımız eksik kaldı diye bu kadar eleştirmeniz üstüne gösteriş için yaptılar demeniz.üstelik farkındaysanız her derdin her yorumunda kendinizle ilgili neler yaptığınızla ilgili konuşuyorsunuz.olmadı eşinizden örnekler vererek de yapıyorsunuz.siz o kadar kişiyi güzelce ağırlamış olabilirsiniz bravo ama biz gösteriş için bu kadarını yapabildik.

Kafama takmadım. Dert etmedim diyorsunuz o zaman konunuzu neden bdvye açtınız. Konuyu burda görenlerin bunu düşünmesi normal değil mi? Muhabbet olsun diye açtınız madem bunun için kk de daha uygun bölümler var.. oralardan birisine taşıtsanız konunuzu daha uygun olur. Herkese açıklama yapmak zorunda kalmazsınız..

Evet bizim toplumumuzda misafir bulduğunu yer ama ev sahibinden birşey istendiğinde de meşhur Türk misafirliğimiz adına terbiyesizce terslenmez... halam zaten sivri dilli diyorsunuz ben olsam misafirlerimi ağırlayacak kişiyi daha özenli seçerdim çünkü halanız bir nevi sizi temsil ediyor. Verdiği cevapla yemeğide gönülsüz verdiğiniz izlenimi uyandırmış..
canım öyle istedi ve bdvye açtım.açıklama yapmaktan da gocunmuyorum.
evet halam ayıp etti.başka seçeneğim de yoktu

Zaten yemek verilmis ve tabak bulasigi var. Bardak bulasigi olsa ne olur? Bulasik makinesi var. Kinadan sonra hal olunur. Yani 30 kisiyi davet ediyorsun, bulasiginida, pisliginide göze almis olursun.

Yani senin annen çay varmi diye sorsa kv'dene ve kv'den "çay servisi yok" dese "aferin kv'deye"mi dersin? :KK14:
Benim annem demez . İnsanların telâşelerinin arasına iş sokmaz .
Çay bulaşığını geçtim tazelemesi var bir de. 30 kişiyi normal bir zamanda davet etmemişler yalnız. Konu sahibi oradan kınaya geçileceğini söylemiş. Çay istemenin zamanı mi yani.

sızı duyanda kara kıs gunu yolu olmayan camurlu yerlerden gıdıp kuyudan su cekıp o kuyudan cekılen buz gıbı suyla ve külle yanı 100 yıl once gıbı bulasık yıkanıyor sanır

yemek servısı verılmıs ? altı ustu bardak makınaya dızılcek
30 kişinin bardağını hangi makineye koyuyorsunuz acaba çok merak ettim. Ayrıca yemek bulaşığı var içecek de içilmişse makine zaten dolmuştur. Hadi bulaşığı geçelim çay tazelemeye nasıl yetişsin insanlar . Zaten yemek hazırlığı servisi derken yorulmuşlardır.

canım öyle istedi ve bdvye açtım.açıklama yapmaktan da gocunmuyorum.
evet halam ayıp etti.başka seçeneğim de yoktu
Halanız görgü kurallarından bir haber onu anlamıştımda sizde forum kurallarından bir habersiniz sanırım.. konuları canımızın istediği yerlere değil uygun bölümlere açıyoruz...

Benim annem demez . İnsanların telâşelerinin arasına iş sokmaz .
Çay bulaşığını geçtim tazelemesi var bir de. 30 kişiyi normal bir zamanda davet etmemişler yalnız. Konu sahibi oradan kınaya geçileceğini söylemiş. Çay istemenin zamanı mi yani.

Annen dedi diyelim, öyle bir cevap hosunami giderdi?

Tazelenecegi kim diyor? Kadin çay saati olmadigini biliyor. Alt üstü sicak bir çay istemis. Su istese, onudami vermeyecektiniz? Buldugunu begenmiyor diye?

Yani binbir bahane sirf kv'de oldugu için onu haksiz görmeye çalismak çok saçma.

Neyse polemikten ban yemek istemiyorum, bu konuda son yorumum olacak.

çay icmeyi seviyorlar demek ki
ama bence halaniz hakli izzeti ikramda bulunup yemek servisi yapmislar o hengamede çay ne alaka yani

boyle seylerde agırlama yapacaksanız herseyı dusunursunuz ona gore kendınızı ayarlarsınız zaten bu sey gıbı mesela yemek verıyor su yok . su ısteyene servısımız yok demek gıbı suyada bardak cıkıyor :KK70: yapmaya yapıyorsun tam yap zor gelıyorsa yapma ozaman derler adama . gosterıs mı nedır sırf adı yemek yedırmıs olsun dıye mı yapıldı ozaman yoksa mısafırlerı agırlayalım dıye mı yapıldı
Hiç yük olmadı demişsiniz de düğün gününüzde kimse size bulaşık falan yıkatmamıştır herhalde değil mi? Servisi yapıp bulaşığı yıkayama sormak lazım yük olmuş mu olmamış mı diye;)

Hiç yük olmadı demişsiniz de düğün gününüzde kimse size bulaşık falan yıkatmamıştır herhalde değil mi? Servisi yapıp bulaşığı yıkayama sormak lazım yük olmuş mu olmamış mı diye:KK66:
bızım aılemızde mısafıre yapılan hızmet yuk gorulmez.hatta bızım memleketde (gazıanteplıyım) dugun gıbı seylerde zaten evlerımızın kapısı hep acık olur yemek mutfakta ortada cay semaver dolu ortada durur ısteyen alır buzdolabına soda kola falan da koyarız bız ıcmıyoruz ama mısafır ısterse ... oyle yuk dıye dusunseydık en basta hıc yapmazdık ya da sorana terslerdık servısımız yok dıye.

Son düzenleme:
Back
X