Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Karadenizli değiliz ama çay bizde de önemli bir besindir :) Her yemekten sonra mutlaka çay içeriz. Misafirimize de ikram ederiz. Düğün de olsa cenaze de olsa bu durum değişmez.
kayınvalide sormasa daha iyiymiş belki ama onda kusur yok, adap bilmeyen hala sorunlu

Aynen hala bu hareketi kendi kızının kayınvalidesine yapamazdı..

Konu sahibi bu üslubun kendisine yapıldığını elbet bir gün anlar ..

Eminim uzun süre anlatıp gülmüşlerdir. Konu sahibi de eşlik etmiştir.
Aynı şeyi halasının dünürlerine yapsaydı ağzının payını alırdı.

Eminim uzun süre anlatıp gülmüşlerdir. Konu sahibi de eşlik etmiştir.
Aynı şeyi halasının dünürlerine yapsaydı ağzının payını alırdı.
Kesinlikle katılıyorum..
Konu sahibi, halasının dünürlerine bu hareketi yapsaydı o zaman halasının ve kuzenlerinin gerçek yüzünü görürdü..

Konu eş ailesi olunca topa tutmak serbest.

Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.

Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz çok keyifliydi..baya güldüm teşekkür ederim.Herkese bir çay benden :)))))
Canım çay çekti 🤣🤣🤣 halanız haklı kaynana dan cektiğim için o uslup ta hosuma gitti açıkcası ki kaynanamızın çocuk olmadığını düşünürsek Bi yetişkin gibi davranması lazım

Geçen yaz bir sünnet düğününe gittik tüm köye yemek verildi. Herkes çay yok mu diye kıyıda köşede çay aradı. Ben de sordum hatta 😂 düğünde yemek verildiyse çay servisi de olur özellikle uzaktan gelindiyse. Kayınvalide yi ben haksız bulmadım. Bir demlik çay koymak zor olmamalı. Hala bir de dalga geçmiş çok ayıp.

evet sohbet olsun diye açtım ben zaten bunu açık açık söylüyorum.muhalefet olmadan güzel konuşalım lütfen.
Yok milletin DERTlerini küçükseyip milattan önceki konuları da 'sohbet' 'dert' adı başlığı altında açmakta ne bileyim abes olmuş biraz:KK51:belirtmeye geldim:KK53::cool:

Kadın yoldan gelmiş, canı çay istemiş olabilir. Çoğu yurdum insanı gibi yemek sonrası çaysız yapamayanlardan da olabilir. Sizi yabancı görmemiş te olabilir. Bu olay da densiz halanız. Çay yapmadık demek varken çay servisimiz yok demek hiç olmamış.

Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.

Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz çok keyifliydi..baya güldüm teşekkür ederim.Herkese bir çay benden :)))))

Halanız iyi yapmis bence. Çay verilecek olsa verilir zaten talep etmek niye? Halanizi kinayacagina kendisini kinasin k.valideniz. atalarimiz bile demis iğneyi başkasına çuval dızı kendinize batırın diye. Yok ama biz hep mükemmeliz karsimizdakilerse tü kaka. Ne kinada ne cenazede ne de baska bir cemiyette ne midelerinin acliklari bitiyor, ne çaya susamışlıkları. Hep bir beklenti hep bir beklenti.

Kayınvalideniz açık aramak niyetiyle mi yoksa bir çay tiryakisi olarak ortamın samimiyetine inanarak mı sormuş çay var mı diye..Bu ikisi arasında çok büyük fark var ama ne olursa olsun ağırladığım kisiyi kendi mekanimda asla bozmam hele ki yeme icme icin asla yapmam ,o nedenle ben halanizi haksiz buldum.

Biraz tanıyorum sizleri, kimin nereden damarına basılırsa nasıl tepki verir az çok öğrendim.
Konunuza gelince yani o telaşe içinde çay sorulması elbette uygun olmamış, yemek daveti veren çayı mı esirgiyor denmiş de ben çay tiryakisiyim, çay içmezsem günüm iyi gitmez, hatta bağımlılık olduğundan çaysızlık baş ağrısı yapar ama kına günü kız evinden çay istemek aklıma gelmezdi, halanız da nahoş bir dille söylemiş ama bunun dedikodu mevzu yapılması da şık değil, normal bir yemek ağırlaması değil çünkü, o gün kına var ve herkes kınasında sakin olamayabilir, telaşlı olabilir ve çay demlemek aklına gelmeyebilir hele de tiryaki değilse, telaşeye yorup anlayış gösterilebilirdi, sonuçta akraba olunuyor, akraba akrabanın açığını aramamalı.
Iyi de ben anlamadim Mune abla olayi. Konu sahibi dert edinmedigini, amacinin sohbet oldugunu belirtmis. Yazdigi derdini(!) Ciddiye alip yorum yapanlara da gulmus. Yani bu muamele sirf konu sahibini artik tanidigin ve neye ne tepki verecegini bildigin icin mi ? Site kurallari kisisine gore sekil mi aliyor? Gecen hafta sirf bana paragoz diyen beni hic tanimayan insana haddini bil dedim diye beni banladiniz. Ondan once actigim konu bdv'lik degil deyip hic uyarmadan yine konumu tasiyip beni banladiniz. Ki ben goruyorum burada ilk kez yanlis yere konu acanlar sadece uyarilirken beni ilk yanlisimda banladiniz..
Konu sahibi arkadas yanlis anlamasin. Tepkim ona has degil. Sadece bunu merak ediyorum artik. Simdi beni sirf bunlari sordum diye banlamak isterseniz banlayabilirsiniz. Ancak lutfen once beni aydinlatin,bu konuda bir konusalim. Sonra banlanayim.
Bu sekilde bircok olaya sahit oldum sitede. Ayan beyan polemige giren ,surekli her firsatta girdigi polemigi baska konularda bile defalarca dile getiren arkadaslar takip ettigim kadariyla banlanmadi. Ben bana paragoz diyen kisiye haddini bil dedim diye polemikten banlandim. Bu sitede moderatorler gercekten tarafsiz mi?
Amma cok dolmusum bu konuda. Cidden cok merak ediyorum bunu. Bu da benim derdim su an. Lutfen beni aydinlatir misin Mune Mune Abla?

Bizde çaysız olmaz böyle kınada düğünde vs. Bnm annem babam ayrı olsa ve babamın tarafı böyle yapsa annem o halamı yolardı😄 Ne demek yeğenin için 1 demlik çay mı zor geldi diye sorarlar. Alınırdım halama. Eşimin annesi adına da bişey diyemem kadın belki çaysadı yani benim babamda çay kolik oradan biliyorum.

Kv'de çay isterse haksiz, konu tersi olsa ve gelin annesi istese "vay anama bir çayi bile çok gördüler" olurdu.

Cay yapmakta ne var ki? Sanki çok işlem gerektiren şey. Hiç bu kültürün parçasi değilmiş gibi. Kv'deyi hakli buldum. Halayida patavatsiz.
+1
Ayrica, insana zorla "bu da dert mi simdi" dedirtiyorsunuz :işsiz: "Okumak zorunda değilsiniz, yorum yapmayın o zaman" laflarini da geçelim en başından..
O gunden baslayip hâlen süren bi kavga olsa ortada, anlarim konu acilmasini.. Can sıkıntısına, kayinvalideye sövdürmek icin açılmış bir konu..
Bir de konuya ekleme yapip "konuyu fazla ciddiye alanlar olmus" denmis.. Gereksiz bi seyi ciddiye alan bir kisi görüyorum ben şu an bu konuda.. Bilin bakalım kim?

Geçen yaz bir sünnet düğününe gittik tüm köye yemek verildi. Herkes çay yok mu diye kıyıda köşede çay aradı. Ben de sordum hatta 😂 düğünde yemek verildiyse çay servisi de olur özellikle uzaktan gelindiyse. Kayınvalide yi ben haksız bulmadım. Bir demlik çay koymak zor olmamalı. Hala bir de dalga geçmiş çok ayıp.
1 demlikle bitmezdi emin ol

Halanız iyi yapmis bence. Çay verilecek olsa verilir zaten talep etmek niye? Halanizi kinayacagina kendisini kinasin k.valideniz. atalarimiz bile demis iğneyi başkasına çuval dızı kendinize batırın diye. Yok ama biz hep mükemmeliz karsimizdakilerse tü kaka. Ne kinada ne cenazede ne de baska bir cemiyette ne midelerinin acliklari bitiyor, ne çaya susamışlıkları. Hep bir beklenti hep bir beklenti.
ayy ne güzel söyledin.illa hizmet olacak illa yiyecek içecekler.babam evde yemek vericem dediğinde bir de kv sahilde restaurantta da yemek verebilirsin demişti.

ayy ne güzel söyledin.illa hizmet olacak illa yiyecek içecekler.babam evde yemek vericem dediğinde bir de kv sahilde restaurantta da yemek verebilirsin demişti.
Çevir kazı yanmasın konu sahibi..Konun boyunca ekleme yaptın durdun.
Ama Kayınvaliden kötü niyetli değil bunu anlaman lazım artık.

Sen halana dikkat et!

Back
X