Kınamda halamın kayınvalideme 'çay servisimiz yok' demesi?

Annen dedi diyelim, öyle bir cevap hosunami giderdi?

Tazelenecegi kim diyor? Kadin çay saati olmadigini biliyor. Alt üstü sicak bir çay istemis. Su istese, onudami vermeyecektiniz? Buldugunu begenmiyor diye?

Yani binbir bahane sirf kv'de oldugu için onu haksiz görmeye çalismak çok saçma.

Neyse polemikten ban yemek istemiyorum, bu konuda son yorumum olacak.
Su istese verilir tabii ki. Ama çay bu. Suyu isteyene verirsiniz ama çay yaparsanız herkese vermek zorundasınız. Ayrıca evli falan değilim en azından şu an için kayınvalide karşıtlığım da yok. Yorumumu kişinin konumundan bağımsız yazdım zaten. Kim isterse istesin doğru değil bana göre.

Annem asla böyle bir rahatlıkta bulunmaz.Bulunsaydı zaten bu tarz şeyleri normal görürdüm.Bunun aynısı istemede de oldu ve o kadar çay demlendi ki istedikçe istediler.Teyzemler oturup bir lokma bile yiyemediler.

Ben zaten kayınvalideyi mantıklı bulmadım. Kalabalık ortamda bir şeyler istemek hoş değil. 50 kişinin içinde "benim kahvem şekerli olsun, sade olsun" diye sipariş verenler de var.
Ama kadın samimiyet görmüş, boş bulunup istemiş işte. Bozmayı gerektirecek bir konu yok.

Başlığı "halamın amacı ne" diye atsanız daha mantıklı olurdu. Aynı şeyi kendi dünürleri yapsa o cümleyi kurmak sıkar çünkü biraz.
O halaya dikkat edin bence.

Terbiyesizliği yapan halanız. Kayinvalidenizin sorusu gayet normal bir soru bizim ülkemiz için. Yemekten sonra çay içilir genelde. Varsayalım ki kayınvalide kötü niyetle sordu. Yine de ayıbı yapan hala. Zira ev sahibi kendisi. Gayet uygun bir dille de negatif cevap verebilirdi. Halanız resmen kinanizi sabote etmiş farkında değilsiniz.

Hanımlar,
konu bdvlik değilse neden açıldı denilmiş, konu sahibesi sohbet için demiş ama sanırım yorumlara tepki için yazıyor bunu, yine de bilemem tabii lakin biz herhangi bir bölüme açılan bir konunun içeriğine bakarak uygun mu değil mi kararı veririz, topiğin içeriği bölüme uygun, taaa kına zamanı olan bir olaymış tamam ama şimdi dert edilip açılmışsa kurallar çerçevesinde açıldığından neden açtın diyemeyiz.

Aneksenamunnn Aneksenamunnn birkaç defa dile getirdiğiniz için yazıyorum, gerçekten dert olarak görmüyorsanız sırf bu bölümde açabilmek için dertleştirerek konu açmayınız.

Konu sahibesi ve yorum yazan herkesten rica ediyorum lütfen polemiğe girmeyiniz, üsluplarınıza dikkat ediniz ve lütfen forumun kadınlar kulübü olduğunu, istediğiniz gibi davranamayacağınızı unutmayınız.

Son düzenleme:
Hiç yük olmadı demişsiniz de düğün gününüzde kimse size bulaşık falan yıkatmamıştır herhalde değil mi? Servisi yapıp bulaşığı yıkayama sormak lazım yük olmuş mu olmamış mı diye:KK66:
2 tane yardımcı tutmuş biz de tutsaymışız.üstelik apartman görevlisi vesilesiyle bulmalıymışız nasıl bulacağımızı da bulmuş

bızım aılemızde mısafıre yapılan hızmet yuk gorulmez.hatta bızım memleketde (gazıanteplıyım) dugun gıbı seylerde zaten evlerımızın kapısı hep acık olur yemek mutfakta ortada cay semaver dolu ortada durur ısteyen alır buzdolabına soda kola falan da koyarız bız ıcmıyoruz ama mısafır ısterse ... oyle yuk dıye dusunseydık en basta hıc yapmazdık ya da sorana terslerdık servısımız yok dıye.
bizde misafir kalkıp çay koymaz.misafir kalkıp buzdolabını da açmaz.dedim ya herkes farklı sizin yaşam tarzınız bizle aynı olmak zorunda değil.siz öylesiniz diye biz öyle olmak zorunda değiliz.

Hanımlar,
konu bdvlik değilse neden açıldı denilmiş, konu sahibesi sohbet için demiş ama sanırım yorumlara tepki için yazıyor bunu, yine de bilemem tabii lakin biz herhangi bir bölüme açılan bir konunun içeriğine bakarak uygun mu değil mi kararı veririz, topiğin içeriği bölüme uygun, taaa kına zamanı olan bir olaymış tamam ama şimdi dert edilip açılmışsa kurallar çerçevesinde açıldığından neden açtın diyemeyiz.

Aneksenamunnn Aneksenamunnn birkaç defa dile getirdiğiniz için yazıyorum, gerçekten dert olarak görmüyorsanız sırf bu bölümde açabilmek için dertleştirerek konu açmayınız.

Konu sahibesi ve yorum yazan herkesten rica ediyorum lütfen polemiğe girmeyiniz, üsluplarınıza dikkat ediniz ve lütfen forumun kadınlar kulübü olduğunu, istediğiniz gibi davranamayacağınızı, unutmayınız.
Mune abla dert mi bu şimdi dendiği,buna mı takıldın çok takıntılısın gibi konuşulduğu için bu konuya ölüp bitmediğimi açıkladım.Yani günlerce buna üzülmüyorum.Ama aklımda kalmıştı arkadaşlara danışmak istedim.Sen zaten anlamışsın neden dediğimi.Teşekkürler yorumun için.

bizde misafir kalkıp çay koymaz.misafir kalkıp buzdolabını da açmaz.dedim ya herkes farklı sizin yaşam tarzınız bizle aynı olmak zorunda değil.siz öylesiniz diye biz öyle olmak zorunda değiliz.
ben mısafır kalkar buzdolabını acar demedım ogun ev sahıbını temsıl edecek kısı zaten bunları yapmak ıcın orda durur mısafır bırsey ısterse eksık olmasın dıye buzdolabı tamamlanır cunku hergun evlenmıyoruz bır kerelık olan bırseydır bu . evet kımse kımse gıbı olmak zorunda degıl zaten bızde sıze onu soyluyoruz. ben arkadasa cevap verdım ona saygısızlık olmasın dıye bana cevabını yorumladım . sız yıne ustunuze alınmıssınız .

arkadas benım mesajlarımı alıntılayıp bana cevap verınce onu saldırgan gormuyorsunuz bekledıgınız yorumu yazdıgı ıcın. ama ben baska uyeye yazdıgınız zaten sormak uzere oldugum gordugum cevabınızı alıntıladım dıye benı saldırganlıkla sucladınız. herkes sızın gıbı olmak zorunda degıl dedıgımızde kızdınız sımdı gelmıs bana herkes sızın gıbı olmak zorunda degıl dıyorsunuz :) dıyorum ya yolunuz bahtınız acık olsun ıyı forumlar

Geçmiş olaylardan size sormadığım aklıma geldikçe ağlasam mı gülsem mi bilemediğim bir konuyu sormak istedim.Kınamdan önce şehir dışından gelen kayınvalidelere evimizde yemek verildi.1-2 saat sonra ise kınam vardı.Yemeği babam tarafı verdi ve halam ve kuzenlerim ilgilendi.Ben ise annemlerle kına yerindeydim.(Annemle babam ayrı)
Kayınvalideler yemeklerini yemişler ki en az 30 kişiler.Kayınvalidem halama çay yok mu gibi bir şey söylemiş.Halam da 'maalesef çay servisimiz yok' demiş.Halamın bunu söylemesi eşimin ailesi arasında konuşulmuş eşime de iletilmiş.Ben sonradan öğrendim.
Bana göre kayınvalidemin 30 kişi olduklarının bilincinde olarak ve oranın kız evi olduğu ve insanların kınaya yetişeceğini düşünerek çay istememesi lazımdı.Halam da burası lokanta değil edasında bu cevabı vermiş bulunuyor.Bana göre kayınvalidemin yaptığı da yanlış ben misafirlikte böyle bir şeyin olmaması gerektiğini düşünüyorum.Ben misafir olsam önüme ne koyulursa onu yerim.Bir de kına yerinde de çay aramış sürekli.Ama düğünde kimse çay may sormadı.Ben anlamadım.Eşim de bana kına yerinde çay var mı diye sormuştu o zaman da sinir olmuştum.Düğünde çay var mı demiştim.O da sahilde içmek güzel olurdu anlamında söyledim falan demişti.Her neyse genelde onlarda kına köyde oluyor çay içiliyor hadi ona verelim.Sizce halam da ayıp etmiş mi?İkisinin de ayıp ettiğini düşünüyorum ama bir yandan halamın verdiği cevap da hoşuma gitmiyor değil.

Kızlar olayı fazla ciddiye alan 1-2 kişi dışında sohbetiniz çok keyifliydi..baya güldüm teşekkür ederim.Herkese bir çay benden :)))))
Eee halanızın yaptığı hoşunuza gitmiş.. Derdinizi anlayamadım ,olay ne yani

Geyik topiğinde sohbetinizi edebilirdiniz!

Mune abla dert mi bu şimdi dendiği,buna mı takıldın çok takıntılısın gibi konuşulduğu için bu konuya ölüp bitmediğimi açıkladım.Yani günlerce buna üzülmüyorum.Ama aklımda kalmıştı arkadaşlara danışmak istedim.Sen zaten anlamışsın neden dediğimi.Teşekkürler yorumun için.
Biraz tanıyorum sizleri, kimin nereden damarına basılırsa nasıl tepki verir az çok öğrendim.
Konunuza gelince yani o telaşe içinde çay sorulması elbette uygun olmamış, yemek daveti veren çayı mı esirgiyor denmiş de ben çay tiryakisiyim, çay içmezsem günüm iyi gitmez, hatta bağımlılık olduğundan çaysızlık baş ağrısı yapar ama kına günü kız evinden çay istemek aklıma gelmezdi, halanız da nahoş bir dille söylemiş ama bunun dedikodu mevzu yapılması da şık değil, normal bir yemek ağırlaması değil çünkü, o gün kına var ve herkes kınasında sakin olamayabilir, telaşlı olabilir ve çay demlemek aklına gelmeyebilir hele de tiryaki değilse, telaşeye yorup anlayış gösterilebilirdi, sonuçta akraba olunuyor, akraba akrabanın açığını aramamalı.

2 tane yardımcı tutmuş biz de tutsaymışız.üstelik apartman görevlisi vesilesiyle bulmalıymışız nasıl bulacağımızı da bulmuş
sevgılı aneksenamununn
ben yardımcı kadın tutun demedım yazdıgım yanlıs anlasıldı heralde
dalga gecmıssınız ama yıne de ben cıddıye alıp acıklayayım
ogunler yuk gelecekse servıs ısı hıc gırısmemek gerek, yapacaksak dugun gunu yapacak kımsede yoksa yardımcı bırını bulabılırız ben su sekılde buldum dedım. benım dedıgımle sızın anladıgınız arasında daglar kadar fark var. konuyu carpıtmayalım sızın konunuzu okuyup ben nasıl servıs yapıcam dıyenler ıcınde ornek olurdu cunku ogun gelınce ne yapacagını gercekten bılemeyenler var

halanızın kendı evı olsa mısafırıne ıstedıgı cevabı verebılırdı, ogun orda sızın evınızde sızı temsıl edıyor cay servısı vermek zorunda degıldı ama bunu bugun telasımız cok gencler hazırlanıyor buyuklerde kalksın kendı alsın demek ıcımıze sınmedı acıkcası bugunluk ıdare edelım dıyebılırdı ... kayınvalıde dusunememıs olabılır ıclerınden bı mısafır patavatsızca cay yok mu ya dedıyse oyuzden sormus olabılır cok yonlu dusunmek zor olmasa gerek . ortayı bulmak ılımlı olmak ıyı seylerdır boyle zamanlarda bırbırının kusuru gorulmemelıdır kayınvalıde zaten bır cay bıle vermedıler dememıs halası boyle konustu demıs yanı sorun halanın uslubunda. bız sıze cay servısı vermek zorundasınız demedık kı yemek vermek zorunda bıle degıldınız kı ? bulasık cıkıyor dıyen arkadaslara yemek verılmıs yahu cay altı ustu ne bulasıgı dedık sadece , sızın sahsınıza bırsey demedık kı .

ustunden yıllar gecmıs sımdı gelmıs halanızın o dedıgıne guluyorsunuz ve sıze halanızın uslubu yanlıs sızı kotu duruma dusurmus dıyoruz bunu aslında evet kabul edıyorum dıyorsunuz ama ısrarla kayınvalıde ıcınde kotu bırsey dememızı beklıyorsunuz. kadın kotu nıyetlı olsaydı zaten kotu nıyetlı derdık.

umarım ıcınızı rahatlatmısımdır. ısrarla sahsınıza saldırı yaptıgımı dusundunuz hala yanlıs dedım dıye. kendımden ornek verdım dıye. burda sadece sız okumuyorsunuz mılyon kısı dısardan da okuyabılıyor yazılanları ve annemle kayınvalıdem de uye buraya . acıklayıcı yazmak zorunda hıssedıyor olmamı sıze karsı saldırı olarak nasıl anladınız anlayamadım

buraya son yazısımdır cunku aynı seyler konusulmaya basladı ıyı gunler

Ben zaten kayınvalideyi mantıklı bulmadım. Kalabalık ortamda bir şeyler istemek hoş değil. 50 kişinin içinde "benim kahvem şekerli olsun, sade olsun" diye sipariş verenler de var.
Ama kadın samimiyet görmüş, boş bulunup istemiş işte. Bozmayı gerektirecek bir konu yok.

Başlığı "halamın amacı ne" diye atsanız daha mantıklı olurdu. Aynı şeyi kendi dünürleri yapsa o cümleyi kurmak sıkar çünkü biraz.
O halaya dikkat edin bence.
Aynen hala bu hareketi kendi kızının kayınvalidesine yapamazdı..

Konu sahibi bu üslubun kendisine yapıldığını elbet bir gün anlar ..

sevgılı aneksenamununn
ben yardımcı kadın tutun demedım yazdıgım yanlıs anlasıldı heralde
dalga gecmıssınız ama yıne de ben cıddıye alıp acıklayayım
ogunler yuk gelecekse servıs ısı hıc gırısmemek gerek, yapacaksak dugun gunu yapacak kımsede yoksa yardımcı bırını bulabılırız ben su sekılde buldum dedım. benım dedıgımle sızın anladıgınız arasında daglar kadar fark var. konuyu carpıtmayalım sızın konunuzu okuyup ben nasıl servıs yapıcam dıyenler ıcınde ornek olurdu cunku ogun gelınce ne yapacagını gercekten bılemeyenler var

halanızın kendı evı olsa mısafırıne ıstedıgı cevabı verebılırdı, ogun orda sızın evınızde sızı temsıl edıyor cay servısı vermek zorunda degıldı ama bunu bugun telasımız cok gencler hazırlanıyor buyuklerde kalksın kendı alsın demek ıcımıze sınmedı acıkcası bugunluk ıdare edelım dıyebılırdı ... kayınvalıde dusunememıs olabılır ıclerınden bı mısafır patavatsızca cay yok mu ya dedıyse oyuzden sormus olabılır cok yonlu dusunmek zor olmasa gerek . ortayı bulmak ılımlı olmak ıyı seylerdır boyle zamanlarda bırbırının kusuru gorulmemelıdır kayınvalıde zaten bır cay bıle vermedıler dememıs halası boyle konustu demıs yanı sorun halanın uslubunda. bız sıze cay servısı vermek zorundasınız demedık kı yemek vermek zorunda bıle degıldınız kı ? bulasık cıkıyor dıyen arkadaslara yemek verılmıs yahu cay altı ustu ne bulasıgı dedık sadece , sızın sahsınıza bırsey demedık kı .

ustunden yıllar gecmıs sımdı gelmıs halanızın o dedıgıne guluyorsunuz ve sıze halanızın uslubu yanlıs sızı kotu duruma dusurmus dıyoruz bunu aslında evet kabul edıyorum dıyorsunuz ama ısrarla kayınvalıde ıcınde kotu bırsey dememızı beklıyorsunuz. kadın kotu nıyetlı olsaydı zaten kotu nıyetlı derdık.

umarım ıcınızı rahatlatmısımdır. ısrarla sahsınıza saldırı yaptıgımı dusundunuz hala yanlıs dedım dıye. kendımden ornek verdım dıye. burda sadece sız okumuyorsunuz mılyon kısı dısardan da okuyabılıyor yazılanları ve annemle kayınvalıdem de uye buraya . acıklayıcı yazmak zorunda hıssedıyor olmamı sıze karsı saldırı olarak nasıl anladınız anlayamadım

buraya son yazısımdır cunku aynı seyler konusulmaya basladı ıyı gunler
emeğinize saygımdan sonuna kadar okudum.yalnız defalarca düşüncelerinizi bu kadar çok açıklamanıza gerek yoktu.sizin düşüncenizi anladım ve saygı duydum daha fazla anlatmanız anlamsız çünkü konu aynı cümleler etrafında dönüyor.hayatınızda insanlara ders vermeyi sever bir tarzınız olduğunu görüyorum.umarım bu kadar fazlası etrafınızdakileri sıkmıyordur.çünkü ben fazla bunaldım zira annem bile bana bu kadar ders verir şekilde konuşmadı.

Biraz tanıyorum sizleri, kimin nereden damarına basılırsa nasıl tepki verir az çok öğrendim.
Konunuza gelince yani o telaşe içinde çay sorulması elbette uygun olmamış, yemek daveti veren çayı mı esirgiyor denmiş de ben çay tiryakisiyim, çay içmezsem günüm iyi gitmez, hatta bağımlılık olduğundan çaysızlık baş ağrısı yapar ama kına günü kız evinden çay istemek aklıma gelmezdi, halanız da nahoş bir dille söylemiş ama bunun dedikodu mevzu yapılması da şık değil, normal bir yemek ağırlaması değil çünkü, o gün kına var ve herkes kınasında sakin olamayabilir, telaşlı olabilir ve çay demlemek aklına gelmeyebilir hele de tiryaki değilse, telaşeye yorup anlayış gösterilebilirdi, sonuçta akraba olunuyor, akraba akrabanın açığını aramamalı.
Mune abla senin gibi tecrübeli ablalara gerçek hayatımda da bayılıyorum.Birkaç sefer konularıma uzun uzun yazdın.Bunun içinde beni haklı bulduğun konular da oldu..eleştirdiğin konular da...Ama hiçbir cümlen beni rahatsız etmedi o yüzden tavsiyelerini de önemsedim.Ben de tamamiyle halamı savunmuyorum ama aynen senin dediğin gibi düşünüyorum.
Haklı da olsam haksız da olsam bazen çizgimi de bozsam buradaki polemiklere el atanın senin gibi makul bir insan olması benim açımdan güzel bir şey.Yorumun için teşekkür ederim.Umarım bir dahaki konularımda tekrar fikirlerinden faydalanırım.

Belli ki çay tiryakiliği var erkek tarafında. Kv den kötü niyetli değilse halanın verdiği cevap çok yanlış hemen yaparız siz isteyin yeter deseydi maksat gönül alma mide bulandırmasın belki de kv den zahmet etmeyin yoksa diyecekti. Çünkü bu tür istekler samimiyetten kurulur yoksa gittiği her kınada çay istemiyordur diye düşünüyorum.

Back
X