kızlar burada daha büyük sıkıntıları olan insanlar var farkındayım, onlardan özür dileyerek yazıyorum. belki bu önemsenecek bir problem değil ama içimde sıkıntı oldu ve fikirlerinizi almak istedim.
nişanlımın ailesi izmitte yaşıyor. nişanlım da istanbul'da bulunduğum ilçede abisi ve yengesiyle kalıyor. kına gecesinin akşamı abisinin evine sığmayacaklarını düşündükleri için birkaç kişinin bizim oturacağımız evde kalmasını konuşmuşlar.
bense gelin olacağım evde ilk kendim kalmak istediğimi söyledim.
nişanlım buna gerçekten üzüldü. böyle bir şey düşünmeme çok şaşırdığını söyledi. kendi evi varken ailesinin sıkış tıkış kalmasının çok ayıp olduğunu söyledi. "burada kalabalığız bir kısmımız sizde kalalım" derlerse onlara hayır demek için mantıklı bir gerekçesinin olmadığını; hem anne ve babasının düğünden önce evimizde kalmasının ve o evde hayır dualar etmelerinin onun özellikle isteği olduğunu söyledi.....
bense evde ben olmadan başkasının kalması fikrinden çok sıkılıyorum. annem gelsin bizde kalsınlar o kadar problem varsa diyor...
ne bileyim... abartıyor muyum; normal mi.. bunun için sıkıntı yaşamalı mı...
lütfen fikirlerinizle bana yol gösterin...
aslında haklısın ama düğün öncesi tatsızlık çıkarmaya değmez, ama aklıma bişey geldi hadi kına gecesinden sonra kalacaklar düğün gecesi ne olacak ?
aslında haklısın ama düğün öncesi tatsızlık çıkarmaya değmez, ama aklıma bişey geldi hadi kına gecesinden sonra kalacaklar düğün gecesi ne olacak ?
böyle bişiyi bende kabul etmezdim şahsen benim evimde ben olmadan başka birilerinin kalması hoş değil nişanlında nie öyle bişiy söylemiş anlamadım 1 gecelik hiç mi yatacak yer yokmus ... bence abartmıyosun ama bir orta yol bulmaya calısın düğün üstü gerilmeyin düğününde mahvolmasın annenlerde kalsınlar madem olmaz mı?
Bence haklısın. İstekleri çok gereksiz, kendilerinin düşünmesi gerekir. Ama yine de kabul edeceksin sanırım. Düşünsene kayınvalidesiyle oturanların halini. Bırak yepyeni eve gitmeyi kendi evleri bile olmuyor...Onları düşün kendini rahatlar. Sıkma canını.
çok önceden uzaktan gelecekleri düşündüğümüz için düğünü gündüz yapıyoruz. yani düğünden sonra dönebilecekler.
annem bizde kalsınlar diyor dedim evet. oğullarının evi varken dünürlerinde kalmalarının ayıp olduğunu söylüyor nişanlım. hem nişanlım/eşim istemedi diyecek olması onun için problem. ataerkil bir aile; nişanlıma kızamıyorum yine de...
cnm çok istemiyorsan bi bahane bul diyeceğim ama 1 gün önce ne bahane bulacaksın yada şöyle yap zaten kına gecesi geç biter demişsin sabaha karşı kına yıkamaya gelin bize de o zaman sizde kalamamış olurlar sizde varmı öyle bi adet bilmiyorumda bizde var kayınvalide kayınpeder damat varsa kardeşleri sabah 5 gibi kına yıkamaya gelirler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?