yerinde olsam ben de istemezdim..benim annem evlenirken aynı böyle olmuş babamın annesi ve kardeşleri kalmış evde annemden önce..aradan 30 sene geçti annem hala unutmadı
bende asla istemezdim gelin daha eve girmeden evdemi kalınır
hayır duasını sonra etsinler gelip
annen bizim ev müsait siz kalabalıksınız sıkısmayın buyurun gelin bizde kalın desin onların dusuncesini bilmiyormus gibi
ya işte ben de bundan korkuyorum. eve geleceksin, evde yemek yenmiş bulaşık yıkanmış, yatak toplanmış falan..
amaan ya ya da ne bileyim... insanlar evimi mi eskitecek diyorum bi taraftan da...
mantıklı
bizimkiler de "yok dünür, biz bizim oğlanın evinde kalırız" derlerse annem coşabilir
bunlar kesin olur zaten ayrıcaaa bakalım gelinin ne çeyizi varmış diye yatak odasını kurcalayanınıda görmedim değil bizzat halam yaptı
doğur büyüt,uğraş didin oğlunun evinde bir gece uyuyama.sorması ayıp eşyalarınızı ısırıp parçalayacaklarından falan mı korkuyorsunuz?
Birde şunu merak ettim.bu insanlar hastalanıp yatalak falan olsa mazallah siz eve de sokmazsınız.bu kadar bencil olmayın.ne var bir gece evde uyusalar,ev dağılsa bizim gelenek ve göreneklerimiz bu değil.birkaç eşya parçası için kalp kırmaya değmez
o zaman da aaa olurmu orda yalnız kalmayın olmaz sizi yalnız bırakamayız fln desinler hani onlardan tarafmıs gibi yada kına gecesi hadi gelin yemeğe fln diye zorla götursunler size kanımca annen bu işi halleder
açıkçası ben olsam bende istemezdim...annenin söylediği güzel bir çözüm annenlerde kalsınlar daha iyi olur hem ev sahibinin olmağı evde kalmaktansa daha iyi ağırlanacaklarları bir evde kalmış olurlar.nişanlına bunu güzel bir dille anlat o evdeki hayata ilk sizin başlamanızın daha güzel olacağına ikna olacaktır diye düşünüyorum.
şimdiden hayırlı olsun...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?