Kira derdi

Kuru Bakla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Mayıs 2019
540
675
103
32
Arkadaşlar geçen sene kirama iki kez zam yapti ev sahibi bende kabul etmek zorunda kaldim tasinma giderleri ve yeni kiraları düşününce kabul etmek zorunda kaldim. Şimdi ben hangi aydan sonra odeme yapicam?ikinci zam yapılan ayda mi ?hukukcu arkadaslar cevaplarsa sevinirim.

Ödeme yapicagim derken ev sahibi evi satılığa çikardi o nedenle beni de arayip kira zammi hakkinda konusmadi.Ben de geçen sene iki kez zam yapitigi icin bu sene yuzde 25 artisli haliyle göndericem.Bu konuda bilgi verenlere teşekkür ederim.

Ev sahibin evi satıyorsa senin çıkman gerekiyorsa yasal olarak 3 ay kira vermeden oturabilirsin bu hakkın ev sahibinle bunu görüş yoksa depozitini yakabilir

Beninde oturduğum ev satıldı bir süre daha oturduk yeni sahibi çık dedi ev bulana kadar kira ödemedim 3 ay zaten yasal süre

Olur mu öyle şey yahu milletin evinde bedava kalmayı nasıl masumlastiriyorsunuz
Siz 2. Zamdan sonra hesaplayıp yollayın. Yeni ev sahibi ilk ay ihtar çekerse 6 ayda çıkmanız gerek. Çekmezse eski sözleşme geçerli demek. Belki kiraciyi tutar alan ile karar verirsiniz. Ama kimsenin evinde bedava oturup hakka girmeyin

Kontrattaki tarihe göre yapacaksın. Mesela kiralama tarihi 1 Haziran ise 1 Haziran'da itibaren zamlı olarak gönder.
Eğer geçen seneki ikinci zam tarihini beklersen geriye dönük kira alacağı oluşur ev sahibinin.

Ev sahibin evi satıyorsa senin çıkman gerekiyorsa yasal olarak 3 ay kira vermeden oturabilirsin bu hakkın ev sahibinle bunu görüş yoksa depozitini yakabilir
Ev sahibi satiliga cikardi ama bana çik demedi yeni alanla görüşürsünüz dedi suan ev halen satilmadi o nedenle bende evden cikmayi dusunmedim.

Sacmalamayin lutfen Kim bedeva kaldi gecen sene iki kez zam yapilmis bana kabul etmisim, ne bedavasindan bahsediyosunuz siz!

Kontrattaki tarihe göre yapacaksın. Mesela kiralama tarihi 1 Haziran ise 1 Haziran'da itibaren zamlı olarak gönder.
Eğer geçen seneki ikinci zam tarihini beklersen geriye dönük kira alacağı oluşur ev sahibinin.
Ama 2.ci yapmmi yaptigina dair watsap yazismalari ve dekontlar var sözleşme yok ama bunlar da gecerli bi belge degil mi

Hukuk kuralları ile bağdaşmayan mesajlar var. Avukata danışmamak danışmaktan daha pahalıdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…